Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cześci zamienne Allegro

Featured Replies

Napisano

Serwus Panie i Panowie

Mam problem: potrzebuje kupić zestaw sprzęgła + dwumasa. 

Intercars pokazuje ~3 tysie, a allegro ~2300zł

Z czego wynikają różnice, i czy kupilibyście zestaw z allegro ?

Drugie pytanko - czy koniecznie trzeba dawać nowe śruby ?

Napisano

Rok temu kupowałem kompletny zestaw sprzęgła z dwumasą do Audi a6 tyle że nie z allegro a z jakiegoś sklepu internetowego. Między sklepami stacjonarnymi a internetem wychodziło około 800 zł różnicy. Do tej pory wszystko działa bezproblemowo. Różnice wynikają z marży, i kosztów prowadzenia sklepu stacjonarnego. Nowe śruby są zalecane ;) 

Napisano

Napisz jakie auto i numer vin to sprawdzę jaka realna jest cena do uzyskania na allegro tego kompletu,unikniesz trafienia podróbki. :ok:

Napisano
8 godzin temu, zet napisał:

Intercars pokazuje ~3 tysie, a allegro ~2300zł

w IC się nie kupuje 'z ulicy' tylko ze zniżkami warsztatowymi, dobre warsztaty miały spokojnie 30% rabaty i wtedy ich ceny były bdb.

Problem w tym, że niestety od jakiegoś czasu IC zmienił politykę rabatową i coraz trudniej o numer klienta z dobrymi rabatami.

Pogadaj w lokalnych warsztatach bo możesz znaleźć warsztat, który w cenie katalogowej z IC ogarnie części z usługą.

Napisano

A co sądzicie o tym - dwumas (LUK, Valeo) do mojego samochodu kosztuje średnio 1100 zł. Tymczasem jakiś czas temu na allegro znajduję ofertę na ponoć nową DM f-my SACHS za 700 zł. Kontakt ze sprzedającym bardzo dobry. Dwumas jest z gwarancją. Opakowanie wygląda na nowe, oryginalne, z nalepkami z kodem części producenta. Prześwietliłem sprzedającego. Sprzedający nie posiada sklepu stacjonarnego. Adres który podaje na allegro to wg google street view  jakieś blokowisko. Póki co, sprzedający posiada tylko 12 komentarzy - pozytywnych. Większość przedmiotów które oferuje to chłodnice do samochodów. Dwumas zniknął po 2 dniach od wystawienia, co z racji bardzo korzystnej ceny raczej nie dziwi. Warto zainteresować się ofertą tego sprzedawcy?

Napisano

Tylko te komentarze sa zagadka, moze po prostu jest nowy. Adres ktory podaje to jest adres gdzie ma zarejestrowana dziaalnosc, tym sie nie ma co sugerowac. Ja bym bral raczej, chyba ze boisz sie tych 12 komentarzy.

Ja czesci zawsze z allegro kupuje u mechanika mam przynajmniej po polowe drozej, pamietajcie ze oni na czesciach tez przycinaja. Intercars tez jest drozy wlasnie dlatego jak ktos wyzej napisal ze maja siec sklepow stacjonarnych.

Edytowane przez patgaw

Napisano
2 godziny temu, bochumil napisał:

Warto zainteresować się ofertą tego sprzedawcy?

Osobiście nie kupiłbym tego od takiego sprzedawcy.

Pogadaj z chłopakami z AK za ile realnie możesz to kupić, np wyżej @Prozaq Ci o tym pisał.

Napisano
2 godziny temu, bochumil napisał:

A co sądzicie o tym - dwumas (LUK, Valeo) do mojego samochodu kosztuje średnio 1100 zł. Tymczasem jakiś czas temu na allegro znajduję ofertę na ponoć nową DM f-my SACHS za 700 zł. Kontakt ze sprzedającym bardzo dobry. Dwumas jest z gwarancją. Opakowanie wygląda na nowe, oryginalne, z nalepkami z kodem części producenta. Prześwietliłem sprzedającego. Sprzedający nie posiada sklepu stacjonarnego. Adres który podaje na allegro to wg google street view  jakieś blokowisko. Póki co, sprzedający posiada tylko 12 komentarzy - pozytywnych. Większość przedmiotów które oferuje to chłodnice do samochodów. Dwumas zniknął po 2 dniach od wystawienia, co z racji bardzo korzystnej ceny raczej nie dziwi. Warto zainteresować się ofertą tego sprzedawcy?

Sprzedawca może być uczciwy. Ale po co masz sprawdzać na sobie?

Napisano

Może być uczciwy, oczywiście, dlatego nie podałem jego nicka na allegro żeby nie robić antyreklamy. Uzupełniając poprzedni post, zaczęło się od dwumasy w korzystnej cenie. Po kontakcie mailowym, sprzedający zaproponował do kompletu sprzęgło w cenie równie atrakcyjnej co dwumas - jak stwierdził - posiada je aktualnie w promocji. Myślę sobie, skoro promocja, to musi być sklep. Pytam o sklep stacjonarny, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Zamiast tego sprzedający wysyła mi informację, że wystawił właśnie rzeczone sprzęgło na aukcji. Nie decyduję się. Po dwóch dniach sprzęgło znika z aukcji. Z tego co zauważyłem, nie zostało zakupione w systemie allegro (przedmiot nie został kupiony). Podobnie dwumas, który pojawia się jednak po kilku dniach w cenie nieco wyższej. Za dużo niewiadomych. Teraz już wiecie dlaczego się nie zdecydowałem. W temacie pojawiła się kwestia podróbek. Faktycznie takowe istnieją? W moim przypadku bardziej podejrzewałem towar wybrakowany ze zwrotu, ewentualnie części po regeneracji, które ktoś zapakował o oryginalne opakowanie. Przypomnę, różnica w cenie pomiędzy wspomnianym kołem, a najtańszą ofertą w sieci to ok. 400 zł (!!!).

Napisano

Kupowałem do Stilo 1.9jtd całe kompletne sprzęgło z dwumasem w sklepie który ogłasza się na allegro. Z tym że to już nie pierwsza rzecz kupowana w tym sklepie i zawsze odbieram osobiście. Z reklamacjami świateł dziennych nie miałem problemów.

Napisano

Jeśli dzięki temu tematowi kilka świeżych osób na forum dowie się o dodatkowych możliwościach jakie ono daje, to chyba dobrze, nie? ;)

Napisano
  • Autor

narzazie odezwałem się do dwóch userów ak, poczekamy zakupimy, zobaczymy. 

Jak znacie jakieś nicki kolegów którzy handlują, to chętnie napisze im priva

Napisano
1 godzinę temu, zet napisał:

narzazie odezwałem się do dwóch userów ak, poczekamy zakupimy, zobaczymy. 

Jak znacie jakieś nicki kolegów którzy handlują, to chętnie napisze im priva

Kolega krisb, zapytaj na krisb.pl

Napisano

Panowie - no chyba ze są tu jakieś Panie - a jak sprawa z ewentualnymi reklamacjami

Nabywam tańszy komponent do samochodu mechanik wymienia a po roku mi sie to sypie

Mechanik - panie to wina komponentu

Sprzedawca - to wina mechanika 

Napisano
13 minut temu, Przemaz napisał:

Panowie - no chyba ze są tu jakieś Panie - a jak sprawa z ewentualnymi reklamacjami

Nabywam tańszy komponent do samochodu mechanik wymienia a po roku mi sie to sypie

Mechanik - panie to wina komponentu

Sprzedawca - to wina mechanika

Dokładnie tak jak napisałeś.

Napisano

Spoko - przypuszczam ze tu chodzi bardziej o przełożenie ekonomi nad zakresem rzeczowym

Tarczy sprzęgła czy 2 masy bym w życiu nie kupił na alle....

Tak samo kompletu rozrządu

Tak zależy jakie auto - ale i tak szkoda czasu na boje mechanik sprzedawca lub sprzedawca mechanik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.