Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tesla Model 3

Featured Replies

Napisano

No i oficjalnie pokazali wersję produkcyjną...

Standard 55 kWh - 355 km zasięgu za $35000

Long Range 75 kWh - 500 km zasięgu za $44000

Zasięg wg standardu EPA - czyli bardzo realny... 

Przyśpieszenie 0-100km/s  w 5.6 i 5.1s odpowiednio... Gwarancja na baterie - 8 lat lub 160/200 tysięcy km.

model%203%20dashboard%20-%20head%20on%20

model%203%20interior%20glass%20roof%20-%

Napisano

Za taka kase auto przyspieszajace ponizej 6s to chyba niezle ;) Futurystyczne auto ;)

Napisano
3 minuty temu, czacha napisał:

Futurystyczne auto ;)

Deska jak szafka RTV z przykręconym tabletem :chory:

Napisano
  • Autor
16 minut temu, czacha napisał:

Za taka kase auto przyspieszajace ponizej 6s to chyba niezle ;) Futurystyczne auto ;)

Bardzo nieźle... Już w Liściu, który realnie ma ok. 8.5 w warunkach miejskich jest odjazd.

Dopłaty:

- $5k - Autopilot - jeździ sam po autostradach, zmienia pasy, hamuje i przyśpiesza i parkuje

- $3k - Tryb Autonomiczny - zapowiedziany w przyszłości w pełni samodzielny tryb

- $1k - lakier metalik

- $5k - premium - upgrade audio, ledy, lepsze materiały itd.

Napisano

Optymalnie jakby była trochę wolniejsza wersja za 30$ i jeździłbym. Chociaż w PL to pewnie w granicach 200k za dużo jak na moja kieszeń.

Napisano
3 godziny temu, grogi napisał:

model%203%20dashboard%20-%20head%20on%20

Wiedziałem, że coś mi to przypomina

Atari2600.png

Edytowane przez shapyr

Napisano

Ktoś telewizor zostawił w środku

Napisano

Panie taki trend..... Czekam kiedy pojazdy autonomiczne nie beda mialy kierownicy widocznej (tylko np awaryjnie wysuwana z kokpitu) a opcja bedzie jeszcze wiekszy telewizor zamiast rzeczywistego widoku zza szyby...

Napisano

Poczekam aż się tłum przewali i kupuje. Zdecydowanie. Samochód mi się podoba. Tylko chciałbym wersje z napędem na 4 koła i większymi osiągami. Pojawi się pewnie gdzieś w lecie 2018 i wtedy kupie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
  • Autor

Ja muszę niestety poczekać do 2019 na RHD...

Mam nadzieję że do tego czasu zrobią HUDa jako opcję, bo sam ekran to odrobinę zbyt duży hardcore nawet jak dla mnie...

Napisano

Mam nadzieje ze zanim go kupie to już będzie w pełni autonomiczny i ten ekran będzie zupełnie zbędny.

Napisano

Podobno w PL cena ma przekroczyć 300 kPLN i ma być zbliżona do ceny modelu S.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, spad napisał:

Podobno w PL cena ma przekroczyć 300 kPLN i ma być zbliżona do ceny modelu S.

Że cena w Europie będzie dużo mniej strawna niż w USA to wiadomo - mamy VAT i różne podatki rejestracyjne (w Polsce np. akcyzę). Ale niby dlaczego ma być zbliżona do modelu S - to zupełnie innej klasy auto.

Napisano
Dnia ‎7‎/‎29‎/‎2017 o 10:52, grogi napisał:

Standard 55 kWh - 355 km zasięgu za $35000

Long Range 75 kWh - 500 km zasięgu za $44000

Jakby w PL to auto bylo za taka kase, to wlasnie bym wpisywal haslo jednorazowe, zeby zrobic za nie przelew :(

Napisano

Niby wersja produkcyjna ale wnętrze dalej jak render wygląda :)

Napisano

U mnie pod blokiem zaparkowala dzis wczesniejsza wersja I powiem ze to naprawde ladne jest, a tablet na srodku duzo lepiej zabudowany niz w 3 :)

Napisano

Jeśli to cudo faktycznie samo zawiezie mnie do roboty, i nazad, nawet jeśli będę musiał siedzieć za kółkiem, to biorę. 

Napisano
11 godzin temu, grogi napisał:

Że cena w Europie będzie dużo mniej strawna niż w USA to wiadomo - mamy VAT i różne podatki rejestracyjne (w Polsce np. akcyzę). Ale niby dlaczego ma być zbliżona do modelu S - to zupełnie innej klasy auto.

W USA też są podatki podobne do VAT. W różnych stanach różne (czasem zero), dlatego podaje się cenę netto. Ale jak mieszkasz w stanie, gdzie ten podatek obowiązuje to nie kupisz w cenie netto. 

Napisano
W USA też są podatki podobne do VAT. W różnych stanach różne (czasem zero), dlatego podaje się cenę netto. Ale jak mieszkasz w stanie, gdzie ten podatek obowiązuje to nie kupisz w cenie netto. 

Wystarczy wynająć mieszkanie na miesiąc i już możesz sobie bez podatku kupić.

Napisano
12 minut temu, Florydziak napisał:

Wystarczy wynająć mieszkanie na miesiąc i już możesz sobie bez podatku kupić.

Dzięki za poradę jak oszukać społeczność pośród której się faktycznie żyje.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, senseikrk napisał:

Testowałem ostatnio Model X P90 i auto nie zrobiło na mnie szału. Wrażenie za to robiła cena 800 tys złotych!

Auto może Ci się nie podobać, ale 0-60 w 4.8 sekundy musi robić wrażenie. Zwłaszcza na samym początku - 0-30 to są przyśpieszenia dostępne tylko w hiper-samochodach - jak Ferrari 488 czy Lamorgini Aventador.

Jeśli taki coś nie robi na tobie wrażenia, to jesteś po prostu malkontentem... 

Napisano
8 minut temu, grogi napisał:

Auto może Ci się nie podobać, ale 0-60 w 4.8 sekundy musi robić wrażenie. Zwłaszcza na samym początku - 0-30 to są przyśpieszenia dostępne tylko w hiper-samochodach - jak Ferrari 488 czy Lamorgini Aventador.

Moge sobie tylko probowac wyobrazic jakie to uczucie takiego przyspieszenia bez napieprzania z wydechu jakiegos podkreconego hothatcha :)

Wczoraj jechalem jako pasazer w Audi S8. Prezes powozil. Prezes ma noge deko ciezka.

To jest pierwsze auto w ktorym jechalem, ktore zrobilo na mnie takie wrazenie, ze bym je kupil bez zastanowienia....gdyby tylko byl hajs.

Wgniatalo w fotel konkretnie, przyspieszalo ewidentnie bez wysilku I w ciszy.

Co ciekawe, nawet jak wyjezdzalismy z ciasnego ogrodka z otwartymi szybami, to odbicie dzwieku silnika od murow bylo zdecydowanie cichsze niz w moich prywatnych samochodach. Takie auto nawet na zewnatrz jest swietnie wyciszone.

A jakie to musi byc wrazenie w bezglosnej Tesli, to nawet sobie wyobrazic nie potrafie :)

Jezdzilem juz szybkimi samochodami, ale kazdy z nich byl autem raczej dla nastolatka. Jakies popieprzowe zawory w wydechu zeby ryczalo. Festyn :facepalm:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, kravitz napisał:

Moge sobie tylko probowac wyobrazic jakie to uczucie takiego przyspieszenia bez napieprzania z wydechu jakiegos podkreconego hothatcha :)

Z własnego doświadczenia mogę napisać tylko jak przyśpieszał Liść - ze swoim mizernym ~10 sekund. A porównanie mam, bo do salonu przyjechałem właśnie podkręconym warczącym hot hatch'em :D

I to jest rewelacyjne uczucie. 

Napisano
3 minuty temu, grogi napisał:

Z własnego doświadczenia mogę napisać tylko jak przyśpieszał Liść - ze swoim mizernym ~10 sekund

Lisc? Jakas autokorekta telefonu, czy co? ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, kravitz napisał:

Nissan Leaf.

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał:

Nissan Leaf. 

Napisano
37 minut temu, grogi napisał:

3.2 s:) nie ma uczucia jakiegoś wgniatania w fotel, a głównie widać to po tym jak w szybko wzrasta prędkość 

Napisano

Filmy na YT z reakcjami pasazerow mowia co innego ;)

Napisano
14 godzin temu, KvM napisał:

Jeżeli masz do wyboru kupić bez podatku albo nie kupić wcale, to żadnego oszustwa tu nie ma.

Napisano
2 minuty temu, Polarny napisał:

Jeżeli masz do wyboru kupić bez podatku albo nie kupić wcale, to żadnego oszustwa tu nie ma.

Czynność pozorna, która służy wyłącznie uniknięciu podatku jest w Polskim prawie nieważna i uznana za oszustwo. Całkiem słusznie. 

Edytowane przez KvM

Napisano
Godzinę temu, KvM napisał:

Czynność pozorna, która służy wyłącznie uniknięciu podatku jest w Polskim prawie nieważna i uznana za oszustwo. Całkiem słusznie. 

Odpisałeś OBOK tematu, nie na temat.

Opisuję przypadek, gdzie delikwent z podatkami i tak by nie kupił. Fiskus na jego zakupie i tak nie zarobi, więc oszustwa nie ma.

A co jest w prawie, to INNY temat.

Napisano
Dnia 1.08.2017 o 01:32, KvM napisał:

Na AK to się nazywa zaradność i przedsiębiorczość.

Popatrz ile tu wątków o zakupie/leasingu samochodu/komputera/telefonu dla żony/dzieci tak żeby to wrzucić w koszty swojej DG.

Napisano
22 minuty temu, noras napisał:

Popatrz ile tu wątków o zakupie/leasingu samochodu/komputera/telefonu dla żony/dzieci tak żeby to wrzucić w koszty swojej DG.

chlopie co ci tak bardzo w zyciu nie wyszlo  , ze tyle zazdrosnego jadu w tobie?

Edytowane przez Marcinekkk

Napisano
3.2 s:) nie ma uczucia jakiegoś wgniatania w fotel, a głównie widać to po tym jak w szybko wzrasta prędkość 

Jesteś pewien ze ci się ta jazda przypadkiem nie śniła? Bo w fotele wciska niesamowicie. Jedyny dziwek przyspieszania jaki naprawdę słychać to właśnie uderzenie głów pasażerów o zagłówki.

Napisano

Legalne omijanie przepisów nie jest niczym złym. Skoro stan wymaga zamieszkiwania żeby nie płacić podatku to czemu nie zamieszkać?

Napisano
4 godziny temu, Marcinekkk napisał:

zazdrosnego jadu w tobie?

Szczerość to "zazdrosny jad" ?

Nie nazywam szamba perfumerią.

Napisano
51 minut temu, Florydziak napisał:

Legalne omijanie przepisów nie jest niczym złym. 

Auto dla żony w kosztach firmy jest legalne ?

Napisano
Oczywiscie jak np mezowi przywozi dokumenty, obiad do firmy a czasem zawiezie cos dla klienta np. jakies papiery to dlaczego ma nie miec samochodu sluzbowego? :)
Na wszystko jest rozsadne wytlumaczenie :)

Napisano
21 godzin temu, Florydziak napisał:

Jesteś pewien ze ci się ta jazda przypadkiem nie śniła? Bo w fotele wciska niesamowicie. 

Widać zdjęcia w moim tel i na moich stronach ktoś mi ściągnął z netu ;)

Napisano
Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Oczywiscie jak np mezowi przywozi dokumenty, obiad do firmy a czasem zawiezie cos dla klienta np. jakies papiery to dlaczego ma nie miec samochodu sluzbowego? :)
Na wszystko jest rozsadne wytlumaczenie :)

Jeżeli nie jest pracownikiem, to nie byłbym pewien czy to rozsądne tłumaczenie.

Napisano
Jeżeli nie jest pracownikiem, to nie byłbym pewien czy to rozsądne tłumaczenie.
Obstawiam ze jakas umowa o dzielo czy zlecenie na pewno ma, a nawet umowa o prace by kasa szla legalnie z firmy :)

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

Dlaczego zakładasz, że w US pracują wyłącznie osoby o IQ poniżej 60? 

Przecież za koszty tego auta firma by miała full serwis kuriera na 50 lat.

Więc to wszystko jest legalne do pierwszej kontroli, a potem jest płacz, że złe urzędy przeszkadzają obywatelom.

Edytowane przez noras

Napisano

Jeżeli żona spełnia funkcje reprezentacyjne dla firmy to dlaczego by nie?

Napisano
Widać zdjęcia w moim tel i na moich stronach ktoś mi ściągnął z netu [emoji6]

Może kierujący nie naciskał pedału gazu? Jeździłem Teslą Model S i ten samochód jest niesamowity w dziedzinie przyspieszeń.

Napisano
17 godzin temu, noras napisał:

Dlaczego zakładasz, że w US pracują wyłącznie osoby o IQ poniżej 60? 

Przecież za koszty tego auta firma by miała full serwis kuriera na 50 lat.

Więc to wszystko jest legalne do pierwszej kontroli, a potem jest płacz, że złe urzędy przeszkadzają obywatelom.

Hmmm to 70% firm które znam, czy to małe firemki 1-3 osobowe czy duże firmy prywatne zatrudniające po 200 osób powinny być pozamykane ;]

Poza tym ja rower w firmie rozliczałem i był rozpisany jako: awaryjny środek transportu w razie awarii samochodu i nikt się nie doczepił z US :hehe: ale to była tania fura znaczy jak dla mnie.... znajomy ma dokładnie taki sam zapis na leasingu roweru za 50kzł ;] i był wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem :oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.