Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SUV do wygodnego przewozu rodziny...

Featured Replies

Napisano

Zeznanie pod przysięgą jest przecież dowodem. Skoro policjant zeznaje, że widział że ktoś coś zrobił - to Sąd nie ma podstaw sądzić, że kłamie. 

Czyli wystarczy ze policjant zechxe cie uwalic bo np krzywo się spojrzales na niego czy jego zone i wsadzi cie do pierdla za wymyslone wykroczenie tylko dlattego ze nikt go nie sprawdzi a wszyscy wierza na slowo bo to policjant...

A człowieka slowo gowno sie liczy chocby to byl najuczciwszy człowiek w kraju... Ale nie jest policjantem... Więc mu nie wierzą na slowo choc tez zeznaje pod przysiega

Tylko zapominaja ze policjant też człowiek....

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
4 minuty temu, DZIDA napisał:

Czyli wystarczy ze policjant zechxe cie uwalic bo np krzywo się spojrzales na niego czy jego zone i wsadzi cie do pierdla za wymyslone wykroczenie tylko dlattego ze nikt go nie sprawdzi a wszyscy wierza na slowo bo to policjant...

Trudno uwierzyć, że tak się da... 

Napisano

Trudno uwierzyć, że tak się da... 
Ale sie da prawda? Bo policjant z automatu jest bardziej wiarygodny od papieza

Napisano
8 godzin temu, DZIDA napisał:

Ze kierowca faktycznie mógł nie wiedzieć ile jechał... zagadał ise z pasażerką, zamyślił się, słuchał muzy i nie zwracał uwagi na licznik, onanizował się, itp... nieważne z jakiego powodu - MÓGŁ PO PROSTU NIE WIEDZIEĆ ILE JECHAŁ !!!

To jego problem, że tego nie kontrolował. Taki kierowca powinien przesiąść sie na rower, wtedy byłby mniejszym zagrożeniem dla innych.

Napisano
10 godzin temu, DZIDA napisał:

a dlaczego policjant nie zakłada uczciwości kierowcy? Ze kierowca faktycznie mógł nie wiedzieć ile jechał... zagadał ise z pasażerką, zamyślił się, słuchał muzy i nie zwracał uwagi na licznik, onanizował się, itp... nieważne z jakiego powodu - MÓGŁ PO PROSTU NIE WIEDZIEĆ ILE JECHAŁ !!!

przecież to prosta zasada: jak chcą Cię wsadzić za kradzież musza mieć dowód a nie zeznanie policjanta że biegłem za nim bo on uciekał więc na pewno coś ukradł -i sru sąd klepie wyrok bo policjant zeznał że on na pewno coś ukradł... bo policjant to bóg i car.

@Cinos , Pan do Ciebie :skromny:

A jak policjant widział, że złodziej wychodził z Twojego domu z telewizorem, a złodziej twierdzi że nie wchodził do domu? ;]

Policjant kłamiąc ryzykuje więcej niz kierowca. Kierowca najwyżej pójdzie do sądu i tam mu dadzą mandat lub zabiorą prawko.

Policjantowi grozi kryminał, utrata pracy i wcześniejszej emerytury.

Napisano
Dnia 28.01.2018 o 13:49, Marcin79 napisał:

Prawie hak moj sorenciak :)

Mega mi się ten samochód podoba, poprzednia generacja bardziej. :ok: Ale dla mnie było czuć tandetę i za pieniądze jakie był oferowany (coś kole 160k) był nie sprzedawalny jak dla mnie. Zresztą była to wersja, której klient nie odebrał i tak stała na salonie. ;]

Napisano
13 minut temu, AstraC napisał:

Mega mi się ten samochód podoba, poprzednia generacja bardziej. :ok: Ale dla mnie było czuć tandetę i za pieniądze jakie był oferowany (coś kole 160k) był nie sprzedawalny jak dla mnie. Zresztą była to wersja, której klient nie odebrał i tak stała na salonie. ;]

Szczerze , to nie rozumiem co chciales przekazac :)

Napisano
3 minuty temu, Marcin79 napisał:

Szczerze , to nie rozumiem co chciales przekazac :)

Że wydawało się to być zbyt drogie do tego co oferuje, natomiast wizualnie super. :ok:;)

Napisano
2 minuty temu, AstraC napisał:

Że wydawało się to być zbyt drogie do tego co oferuje, natomiast wizualnie super. :ok:;)

Ok. To teraz zobacz ile kosztuje konkurencja  z takim wyposażeniem: )

Napisano
3 minuty temu, Marcin79 napisał:

Ok. To teraz zobacz ile kosztuje konkurencja  z takim wyposażeniem: )

To to ja wiem. ;]

Ale II generacja za 160kpln niestety wyglądała we wnątrz mega tandetnie, a skóra sprawiała wrażenie zrobionej z ceraty. :oslabiony:

Może teraz coś poprawili.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał:

@Cinos , Pan do Ciebie :skromny:

A jak policjant widział, że złodziej wychodził z Twojego domu z telewizorem, a złodziej twierdzi że nie wchodził do domu? ;]

Policjant kłamiąc ryzykuje więcej niz kierowca. Kierowca najwyżej pójdzie do sądu i tam mu dadzą mandat lub zabiorą prawko.

Policjantowi grozi kryminał, utrata pracy i wcześniejszej emerytury.

Ale jak mu udowodnisz, skoro padło stwierdzenie że policjant zeznaje pod przysięga i jego zeznania sa jednoznacznym dowodem uznawanym ślepo przez sąd... jak udowodnisz że miałeś Ty rację a nie on, co zrobisz?

Hipotetyczna sytuacja: jechałeś 125/90, policjant chce Cie ukarać za 152/90 (bo mu się popieprzyło, bo przecież nie ma w reku radaru, zostawił go w aucie i po drodze do Twojego auta po zatrzymaniu pomieszało mu się)

1. Wersja AU:

Ty stwierdzasz, ze nie jechałeś 152 i nie przyjmujesz mandatu, sprawa idzie do sadu: Ty zeznajesz pod przysięgą, ze nie jechałeś 152, policjant zeznaje pod przysięga że jechałeś bo tak pokazał mu radar....

Sąd wierzy policjantowi. Ty dostajesz grzywnę i tracisz prawko. Policjant się pomylił, ty poniosłeś konsekwencje, nie masz możliwości wybronienia się bo nie masz dowodu, a Twoje zeznania są gówno warte bo zeznania policjanta są ważniejsze, choćby kłamał, czego mu nei udowodnisz...

koniec kropka...

2. Wersja PL:

prosisz o pokazanie pomiaru na radarze. Jest tam prędkość, czas od pomiaru (który uprawdopodobni przynajmniej czy to Twój wynik czy nie) lub jeżeli videorejestrator to widzisz auto i predkość... Obaj stwierdzacie że się pomylił i nie jest 152 a 125, dostajesz mandat za 125/90, koniec tematu

Napisano
21 godzin temu, DZIDA napisał:

OK... ale którego auta?

@OZI - czy możesz koledze wytłumaczyć jak działają radary instalowane na samochodach HWP w AU :oki:

Napisano
  • Autor
Prawie jak Tribeca 3.6 [emoji4]

BTW jak sie u Was sprzedawała.

Jako auto rodzinne 2+2 jestem mega zadowolony. Nie dalej jak wczoraj wróciliśmy z zimowego weekendu w górach i z pośród aut 4x4 tylko nasza tribeca i kupla stary ML wjechały o własnych siłach do schroniska. Reszta: xc70, octavia scout, s80 awd poległa.

wysłane z tel.

Już trochę lat minęło.

Model sprzed FL nie był popularny, po cieszył się dosyć popularnością. Już nie pamietam ile to było ale przy rocznej sprzedaży Subaroo ok 50,000 na rok aut u mnie z dobre ponad 1,000 - 1,500 sztuk schodziło tego na miesiąc.

Kiedy Exiga przyszła jako następca to już tak dobrze nie było. 1/2.

f6b96c545da4a67daed8ae1de31c7271.jpg

d32d8317cc14f1e2043fd911bd6267ed.jpg

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
Ozi jak Ci wasi :milicja: mierza prędkość tym kalkulatorem?
A jak namierzony powie że tu nigdzie nie widać że to jego prędkość? bo ta czerwona kropka za cholerę nie jest podobna do jego białego SUV-a :] 

@DZIDA ten kalkulator to Kustom Signals Eagle coś tam.

Powszechnie używany w US/CAN/Oz/NZ.

Praktycznie auto w zależności od wersji HWP skanuje auta jadące z naprzeciwka, przed nim lub za, opcje jazda, stoi.

Przykład.

Namierzony wg Highway Patrol officer nie ma szansy w sądzie bo HWP jest ‚expertem’ i nie kłamie.

Ale... od parunastu już lat wszystkie HWP są wyposażone w GPS, kamery z przodu i z tylu, logs, ANPR, etc etc.

Czyli jest ślad cyfrowy w postaci:
- czas skanu rejestracji przez ANPR - skanuje WSZYSTKIE rejestracje przejeżdzające obok HWP -360 stopni teraz,
- log z Kustom Signals kiedy radar zrobił ‚lock’ na czymś,
- pozycja GPS HWP,

Dodatkowo 100% wyposażonych jest w BWC - Body Worn Camera - i wszystkie rozmowy po wyjściu z Cruiser są nagrywane audio + video.

AFAIK było już testowane w sądzie stanowym i odwalone bo HWP jest expertem. Reszta jest tylko dodatkiem ....

adb5b05e2d212429ca67bc7f6fe2f541.jpg

5be04c709894546c567b7f1128d6e753.jpg

0aba9d35ad7122ab70fe563ad633837a.jpg

Obrazowo - każdy z prawie 700 sztuk Highway Patrol umknie w stanie jest warty ok $120,000 żeby wyjechać na ulice. Koszt samego auto to ok $50,000. ( cena detaliczna nie flotowa), pozostałe $70,000 to wyposażenie auta - od ANPR, radio UHF, VHF, lidar + radar na pokładzie , kamery, GPS, mobilne biuro etc a na kolczatkach, kamizelkach ‚ciezkich’ i M4 Colt kończąc...

af6c808b270b0d5a196f533da9c4c147.jpg

Napisano

I to ma sens jedzie i skanuje wszystko szansa na uniknięcie mandatu bardzo małe. U nas maja kamerę i się czają za jednym autem w czasie gdzie 100 innych łamie przepisy drogowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

2-2-3 zamiast 2-3-3

Nie w Australii i nie w obecnej generacji. Nie wiem czy jest nawet teraz opcja w USDM.

Mój który miałem 2008? Był wersja 5 osób nie chciałem 7osob - później żałowałem - różnica w cenie była jeśli dobrze pamietam $1k.

Tamta generacja miała opcje 2+2+2 lub 2+3+2

Różnica była taka ze fotele były z tylu podzielone 40-20-40 czyli wyjmij podłokietnik pośrodku miałeś opcje 2+2

Obecna generacja ma podział siedzieć 40-60 podłokietnika nie da się wyjąc.

A szkoda... ze to speirdzielili MY2008

5e3da4ce71be2e77e069ea0e1260374f.jpg

44ff1c2e8e935a82c4ceadaabfe00cf6.jpg

Napisano

[mention=129563]DZIDA[/mention] ten kalkulator to Kustom Signals Eagle coś tam.

Powszechnie używany w US/CAN/Oz/NZ.

Praktycznie auto w zależności od wersji HWP skanuje auta jadące z naprzeciwka, przed nim lub za, opcje jazda, stoi.

Namierzony wg Highway Patrol officer nie ma szansy w sądzie bo HWP jest ‚expertem’ i nie kłamie.

Ale... od parunastu już lat wszystkie HWP są wyposażone w GPS, kamery z przodu i z tylu, logs, ANPR, etc etc.

Czyli jest ślad cyfrowy w postaci:
- czas skanu rejestracji przez ANPR - skanuje WSZYSTKIE rejestracje przejeżdzające obok HWP -360 stopni teraz,
- log z Kustom Signals kiedy radar zrobił ‚lock’ na czymś,
- pozycja GPS HWP,

Dodatkowo 100% wyposażonych jest w BWC - Body Worn Camera - i wszystkie rozmowy po wyjściu z Cruiser są nagrywane audio + video.

AFAIK było już testowane w sądzie stanowym i odwalone bo HWP jest expertem. Reszta jest tylko dodatkiem ....

Obrazowo - każdy z prawie 700 sztuk Highway Patrol umknie w stanie jest warty ok $120,000 żeby wyjechać na ulice. Koszt samego auto to ok $50,000. ( cena detaliczna nie flotowa), pozostałe $70,000 to wyposażenie auta - od ANPR, radio UHF, VHF, lidar + radar na pokładzie , kamery, GPS, mobilne biuro etc a na kolczatkach, kamizelkach ‚ciezkich’ i M4 Colt kończąc...

Obejrzałem i za grom nie wiem na czym to polega i jak oraz kogo i na ktorym pasie w danym momencie mierzy. Predkosci pokazuje dziwne, ni huhu nie pojmuję...

Napisano
  • Autor
Ale jak mu udowodnisz, skoro padło stwierdzenie że policjant zeznaje pod przysięga i jego zeznania sa jednoznacznym dowodem uznawanym ślepo przez sąd... jak udowodnisz że miałeś Ty rację a nie on, co zrobisz?

Hipotetyczna sytuacja: jechałeś 125/90, policjant chce Cie ukarać za 152/90 (bo mu się popieprzyło, bo przecież nie ma w reku radaru, zostawił go w aucie i po drodze do Twojego auta po zatrzymaniu pomieszało mu się)

1. Wersja AU:

Ty stwierdzasz, ze nie jechałeś 152 i nie przyjmujesz mandatu, sprawa idzie do sadu: Ty zeznajesz pod przysięgą, ze nie jechałeś 152, policjant zeznaje pod przysięga że jechałeś bo tak pokazał mu radar....

Sąd wierzy policjantowi. Ty dostajesz grzywnę i tracisz prawko. Policjant się pomylił, ty poniosłeś konsekwencje, nie masz możliwości wybronienia się bo nie masz dowodu, a Twoje zeznania są gówno warte bo zeznania policjanta są ważniejsze, choćby kłamał, czego mu nei udowodnisz...

koniec kropka...

[...]

1. Policjant się nie myli, nie ma w tym żadnego interesu, za $80-100k na rok kładzie swoje życie żeby było bezpieczniej.

2. Są tzw event logs z całego auta - wystarczy zobaczyć ile się radar zablokował przy jakiej V km/h.

3. Liczniki HWP są wyskalowane co do 1km/h, calibrowane raz na 3 miesiace, każde auto ma GPS.

Ergo licznikiwa V = GPS V = realna V km/h.

Twóje auto wg producenta nie pokazuje rzeczywistej V bo nie może.

4. Highway Patrol z nazwy jest specyficzna formacja. Każdy HWP officer potrafi ci ocenić V auta patrząc jak jedzie i uwierz mi są w tym dobrzy - to wystarcza dla sądu.

Raz na miesiąc ćwiczysz ileś h na torze jazdę defensywna, wykrywanie V, pościgi etc.

Pare lat temu byłem na torze gdzie NSW Highway Patrol był trenowany przez kierowców BMW Team - widziałem co ci ludzie potrafią np jazda z 150km/h i manewr łosia. Uderzysz w słupek - siedzisz za biurkiem i na torze przez miesiąc dopóki się nie poprawisz.

Przy ok 6 pościgach dziennie w samym Sydney i ok 40 osobach rannych za zeszły rok nie ma totalnie sensu żeby taki ktoś kłamał ze jechałeś 5km/h więcej [emoji16] - priorytety są inne.

I codzienne życie...

Napisano
39 minut temu, OZI napisał:

Tamta generacja miała opcje 2+2+2 lub 2+3+2

Różnica była taka ze fotele były z tylu podzielone 40-20-40 czyli wyjmij podłokietnik pośrodku miałeś opcje 2+2

Obecna generacja ma podział siedzieć 40-60 podłokietnika nie da się wyjąc.

Imho w takich mniejszych autach opcja 2-3-2 lub 2-2-2 najlepiej się sprawdza.

3 miejsca w drugim rzędzie przed tylną osią.

Na końcu 2 miejsca bo między nadkolami masz ciut mniej miejsca.

Nie rozumiem np takiego LC120 gdzie w 3 rzędzie oficjalnie są 3 miejsca tyle że faktycznie wchodzi tam trójka dzieci lub karłów. Nie wyobrażam tam sobie trójki dorosłych.

Co innego w takim np Escalade ESV lub Suburbanie. Tam 3 miejsca nadal są przed tylną osią a miejsca za 3 rzędem w bagażniku jest jak u mnie w Jeepie za drugim rzędem.

Swoją drogą moje wymarzone auto na wakacje z własnym dojazdem. Tyle że do codziennej jazdy wyjątkowo mało praktyczne auto :oki:

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

I to ma sens jedzie i skanuje wszystko szansa na uniknięcie mandatu bardzo małe. U nas maja kamerę i się czają za jednym autem w czasie gdzie 100 innych łamie przepisy drogowe.

takie zewnętrzne więzienie ;]

Napisano

Z SUV Toyoty to najlepiej jeździło mi się Tundrą, reszta jakaś taka ciasnawa :hmm:

Napisano
  • Autor

Obejrzałem i za grom nie wiem na czym to polega i jak oraz kogo i na ktorym pasie w danym momencie mierzy. Predkosci pokazuje dziwne, ni huhu nie pojmuję...

Wszystkie auta jadące z naprzeciwka, auto jadące za nim i przednim.

Ustawiasz V od której mierzysz i ci się radar blokuje na tym aucie. W tym samym czasie masz robiony scan rejestracji vs wszystkie bazy dane jak:
- brak ubezpieczenia,
- brak rejestracji,
- kradzione auto,
- uciekinierzy,
- osoby w rejestrze stanowej policji ( i przypisane im auta np rodziny),
- osoby w rejestrze policji federalnej etc

Czyli jedno nie wyklucza drugiego, ale w większości przypadków lud z tych baz leci za V + dodatki...

Napisano
  • Autor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak, każde auto jest de facto scanowne przez rejestracje.

Nie każde jest scanowane poprzez mierzenie V.

Np wszystkie autostrady miejskie w Sydney są ‚obstawianie’ ok 5am, po to ze jak masz wypadek w porannych korkach to Highway Patrol chce być tam do 3minut. W zależności od wypadku ale średnia za 2016 było 8 minut na posprzątanie żeby ruch dalej szedł.

Od powiedzmy 5am do 9am szanse ze ktoś cię ściągnie za V powiedzmy 11-15km/h są równe zeru chyba ze wariujesz... ale jesli nie masz ubezpieczenia, czy używasz pasa dla autobusów lub dla 3+ osób ważąc tylko własny tyłek ...to poleci za tobą ...

Praktyczne podejście.

Napisano
2 minuty temu, OZI napisał:

Wszystkie auta jadące z naprzeciwka, auto jadące za nim i przednim.

Ustawiasz V od której mierzysz i ci się radar blokuje na tym aucie. W tym samym czasie masz robiony scan rejestracji vs wszystkie bazy dane jak:
- brak ubezpieczenia,
- brak rejestracji,
- kradzione auto,
- uciekinierzy,
- osoby w rejestrze stanowej policji ( i przypisane im auta np rodziny),
- osoby w rejestrze policji federalnej etc

Czyli jedno nie wyklucza drugiego, ale w większości przypadków lud z tych baz leci za V + dodatki...

1. "Wszystkie auta jadące z naprzeciwka, auto jadące za nim i przednim." - czy ma znaczenie pas ruchu, czy wali po wszystkich pasach ruchu z naprzeciwka, po wszystkich pasach ruchu przed i za? czy tylko po tym samym pasie ruchu przed i za ? a co wtedy z autami na pasach z przeciwka? jeżeli jadą 3 auta z naprzeciwka na 3 pasach skąd wiadomo które z nich zostało namierzone?

2. czyli jak rozumiem to jest spięte z komputerem, który w razie wykrycia przekroczenia V i jak to napisałeś "zablokowania na tym aucie" dodatkowo sprawdza w bazie dane auto i właściciela ? - nie problem przy 1 aucie na horyzoncie... a co w sytuacji z pkt 1. ?

3. Jak rozumiem jeżeli jest 1 auto na horyzoncie to nie ma wątpliwości czyja to prędkość. Natomiast jeżeli tak jak na filmie jedziemy w gęstym ruchu ulicznym gdzie sprzęt mierzy "Wszystkie auta jadące z naprzeciwka, auto jadące za nim i przednim" żeby zatrzymać właściwą osobę za przekroczenie prędkości to co musi zrobić policjant? Zakładam że mu komputer pokazuje nr rejestracyjny, markę model auta (z bazy dane), ale:

a) czy mu pokazuje też gdzie szukać namierzonego auta? (tzn. czy auto jechało z naprzeciwka, czy przed czy za nim i na którym pasie)

b) czy w auto w danej sekundzie mierzone jest JEDNOCZESNIE sprawdzane w bazach, czy tez radar sprawdza sobie (wg swojego algorytmu działania) a kamera do nr rejestracyjnych sama sobie sprawdza wg swojego algorytmu?

Pooglądałem kilka filmików na YT jak to działa i w miejskim ruchu w 2 kierunkach po 3 pasy w każdą stronę wg mnie nie za chiny ludowe nie dojdziesz kogo w tym momencie zmierzył: nie pokazuje nawet żę zmierzył prędkość auta przybliżającego albo oddalającego się, że o pasach ruchu nie wspomnę... wg mnie jest to jeszcze bardziej niedokładny pomiar niż wideorejestrator w PL... może dokładność samej prędkości jest dobra, ale brak wg mnie precyzji przy określaniu w ruchu miejskim czyja to prędkość i tu tłumaczenie o fachowości, doświadczeniu, szkolenia itp. są o kant dudy potłuc bo to ciągle zostaje ocena SUBIEKTYWNA, wg WYDAJEMISIĘ policjant: wynik np. 75 mph, wydaje mi się że to wynik auta jadącego z przeciwka na prawym pasie (ale pewności wg mnie brak) - no chyba zę jednocześnie z predkościa na tym kalkulatorze automatycznie na ekranie laptopa wyskakuje zdjęcie auta którego ta prędkość dotyczy....

bo inaczej to ruletka....

Napisano
  • Autor

Imho w takich mniejszych autach opcja 2-3-2 lub 2-2-2 najlepiej się sprawdza.
3 miejsca w drugim rzędzie przed tylną osią.
Na końcu 2 miejsca bo między nadkolami masz ciut mniej miejsca.
Nie rozumiem np takiego LC120 gdzie w 3 rzędzie oficjalnie są 3 miejsca tyle że faktycznie wchodzi tam trójka dzieci lub karłów. Nie wyobrażam tam sobie trójki dorosłych.
Co innego w takim np Escalade ESV lub Suburbanie. Tam 3 miejsca nadal są przed tylną osią a miejsca za 3 rzędem w bagażniku jest jak u mnie w Jeepie za drugim rzędem.
Swoją drogą moje wymarzone auto na wakacje z własnym dojazdem. Tyle że do codziennej jazdy wyjątkowo mało praktyczne auto :oki:

Totalna zgoda. 2+2 +2 IMVHO jest wygodnym rozwiązaniem.

Na sile jednak wejdzie tam te 8 osób.

Z trzecim rzędem jest w większości aut niestety tak. Jeśli nie jesteś wysoki to w miarę wygodnie tam jedna osoba może siedzieć - rozciągnięta.

Generalnie IMVHO lepsze rozwiązanie jest ze starej generacji jak np w Toyota Fortuner gdzie masz siedzenia walnięta na boki - przesto są prawie pełno wymiarowe ale ... musisz być tez karlem [emoji33]

Co ciekawe auto za długie nie jest ...

5c38edba15cd83b4ab44f42c28a74c5a.jpg

48e210637e8eea51e64a84195d15ec7d.jpg

d33eda94e06afdac8c34657126e7bb46.jpg

f815eb66138960d49d021f56c4a68e35.jpg

02fdf483da89d464f4a409d1270df9ba.jpg

5944f84106c9cc8119efee7daff0a9e6.jpg

Napisano

Totalna zgoda. 2+2 +2 IMVHO jest wygodnym rozwiązaniem.

Na sile jednak wejdzie tam te 8 osób.

Z trzecim rzędem jest w większości aut niestety tak. Jeśli nie jesteś wysoki to w miarę wygodnie tam jedna osoba może siedzieć - rozciągnięta.

Generalnie IMVHO lepsze rozwiązanie jest ze starej generacji jak np w Toyota Fortuner gdzie masz siedzenia walnięta na boki - przesto są prawie pełno wymiarowe ale ... musisz być tez karlem [emoji33]

Co ciekawe auto za długie nie jest ...

5c38edba15cd83b4ab44f42c28a74c5a.jpg&key=91f1c6aaec681b4e89aaca9a018380c2887ff78f9e52b0392889b19eeee94bd1

48e210637e8eea51e64a84195d15ec7d.jpg&key=7c0b1665aeb94a84f1c9806df33931acca4a3c493c3da7e036fa621406224eac

d33eda94e06afdac8c34657126e7bb46.jpg&key=d8980ba686144cb881149cc34a2b5143168e7a16182cbd9b80b42b579b1a6d4d

f815eb66138960d49d021f56c4a68e35.jpg&key=0ef0e9252880005b64d83a575ccc1b7f1c28ad6b9f22424fc90455d4698cec3d

02fdf483da89d464f4a409d1270df9ba.jpg&key=9316b0eb4b93953628c709f5a96f206c22a9e0493ba79fb6e60be2569470ac15

5944f84106c9cc8119efee7daff0a9e6.jpg&key=9ca2b97d160eac5c3201330449ba8de0e279916e39c117ee04085ce4c1ea1413

Nowy subaru ascent bedzie u Was?

https://s.aolcdn.com/dims-global/dims3/GLOB/legacy_thumbnail/916x515/quality/95/https://s.blogcdn.com/slideshows/images/slides/716/568/7/S7165687/slug/l/subaru-ascent-prf2-1.jpg

wysłane z tel.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.