Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2018 Peugeot 508 ciekawy design

Featured Replies

Napisano
5 minut temu, Rado_ napisał:
7 minut temu, grogi napisał:

No gdzie leżą?! Mają w ofercie silniki i benzynowe, i diesla. Te pierwsze nawet do 270 KM (w 308 GTi). Ale dla AK to wciąż za słabo...

Mają właściwie 1.2 niby bezawaryjny. Dizle pomijam, bo to nie ciagniki rolnicze

No ale to przecież klient flotowy generuje sprzedaż - a ten oczekuje diesla... I tutaj też jest przyzwoicie...

Niezawodność świeżych modeli, wg. reliabilityindex.com, też jest całkiem na przyzwoitym poziomie (np. http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/271 czy http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/315)

A to, że Polski importer nie potrafi się ogarnąć, to już inksza inkszość.

Edytowane przez grogi

Napisano

No ale to przecież klient flotowy generuje sprzedaż - a ten oczekuje diesla... I tutaj też jest przyzwoicie...  A to, że Polski importer nie potrafi się ogarnąć, to już inksza inkszość.
No ale powiedz sam, czy wybor benzyn w np 3008, 5008 to nie jest żenada?
Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:
5 minut temu, grogi napisał:

No ale to przecież klient flotowy generuje sprzedaż - a ten oczekuje diesla... I tutaj też jest przyzwoicie...  A to, że Polski importer nie potrafi się ogarnąć, to już inksza inkszość.

No ale powiedz sam, czy wybor benzyn w np 3008, 5008 to nie jest żenada?

Poważnie rozważam wymienienie autobusu na 5008 z tym żenującym silnikiem benzynowym. Więc nie do końca mogę Ci przyklasnąć :D

Napisano

Poważnie rozważam wymienienie autobusu na 5008 z tym żenującym silnikiem benzynowym. Więc nie do końca mogę Ci przyklasnąć :D
Nie mówię, ze silnik jest żenujący, a dostępny wybór.
Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:
5 minut temu, grogi napisał:

Nie mówię, ze silnik jest żenujący, a dostępny wybór.

Ale to jest zimna kalkulacja. Oferowane silniki zaspokajają zapotrzebowanie większości rynku. Poszerzenie oferty byłoby nieproporcjonalnie kosztowne w stosunku do wzrostu sprzedaży. Tak jak oferowanie 4x4 w 3008/5008. Czterowłap w opcji dla nabywców takiego samochodu jest nawet niechciany - bo wtedy podłoga nie jest płaska...

Napisano

Ale to jest zimna kalkulacja. Oferowane silniki zaspokajają zapotrzebowanie większości rynku. Poszerzenie oferty byłoby nieproporcjonalnie kosztowne w stosunku do wzrostu sprzedaży. Tak jak oferowanie 4x4 w 3008/5008. Czterowłap w opcji dla nabywców takiego samochodu jest nawet niechciany - bo wtedy podłoga nie jest płaska...
Może na razie sprzedaz jest zadawalajaca. Reno w Scenicu poszlo po rozum do glowy.
Napisano

Nie rozumiem czemu wciąż panuje przekonanie że wszystko musi być tańsze od VW. To jest jakiś wyznacznik w motoryzacji? Znam wielu klientów którzy byli prawie zdecydowani na SUVa od VW a jednak po dłuższej chwili zastanowienia kupili 3008/5008 i nie płaczą a wręcz przeciwnie. I tak samo 508 znajdzie swoich amatorów.

Napisano
57 minut temu, Rado_ napisał:
Godzinę temu, grogi napisał:

Może na razie sprzedaz jest zadawalajaca. Reno w Scenicu poszlo po rozum do glowy.

NIby tak, ale te Scenici to sie chyba kompletnie nie sprzedaja, nawet nie pamietam kiedy ostatnio to widzialem...

Z reszta Kadjar to samo, chyba jedyny SUV, na ktorego nie ma chetnych ;]

Napisano

NIby tak, ale te Scenici to sie chyba kompletnie nie sprzedaja, nawet nie pamietam kiedy ostatnio to widzialem...
Fakt Scenica może 2 razy widziałem, ale Kadjara widuję czesto. A w UK to od groma.
Napisano
37 minut temu, 2Rotor napisał:

Nie rozumiem czemu wciąż panuje przekonanie że wszystko musi być tańsze od VW. To jest jakiś wyznacznik w motoryzacji? Znam wielu klientów którzy byli prawie zdecydowani na SUVa od VW a jednak po dłuższej chwili zastanowienia kupili 3008/5008 i nie płaczą a wręcz przeciwnie. I tak samo 508 znajdzie swoich amatorów.

Tak w EU VAG i Ford wyznaczaja kierunek i sprzedaja reszta probuje nadarzyc.

Napisano
31 minut temu, Maciej__ napisał:

Mówisz o nowym Scenicu? Nic dziwnego, skoro jest w sprzedaży kilka miesięcy.

Napisano

Jak to jeździ? U mnie nie ma takiego demo.
Napisano

Ciekawy projekt, auto napewno  nie jest nudne.

Napisano
11 godzin temu, 2Rotor napisał:

bo dla Polaka VW to wyznacznik motoryzacji. Ostatnio rozmawiałem ze znajomymi, rozmawialiśmy o samochodach. Opowiedziałem im jak wybrałem Insignie z trójki BMW 3GT, Passat, Insignia. Pierwsze pytanie: co ,Passat dużo droższy pewnie był. Ja: nie, był najtańszy z tej trójki. 

I nie wziąłeś ??? 8]

Więc tak to wygląda :hehe: JAk to @OZI mówi, nawet jak wstawią rurę od kibla to zawsze będzie VW :ok: 

Napisano
11 godzin temu, 2Rotor napisał:

Nie rozumiem czemu wciąż panuje przekonanie że wszystko musi być tańsze od VW. To jest jakiś wyznacznik w motoryzacji? Znam wielu klientów którzy byli prawie zdecydowani na SUVa od VW a jednak po dłuższej chwili zastanowienia kupili 3008/5008 

Ja kupiłem Tucsona zamiast Tiguana :)

Tańszy i od ręki.

Napisano
39 minut temu, bergerac napisał:

bo dla Polaka VW to wyznacznik motoryzacji. Ostatnio rozmawiałem ze znajomymi, rozmawialiśmy o samochodach. Opowiedziałem im jak wybrałem Insignie z trójki BMW 3GT, Passat, Insignia. Pierwsze pytanie: co ,Passat dużo droższy pewnie był. Ja: nie, był najtańszy z tej trójki. 

I nie wziąłeś ??? 8]

Więc tak to wygląda :hehe: JAk to @OZI mówi, nawet jak wstawią rurę od kibla to zawsze będzie VW :ok: 

Nie może być, że VW najtańszy.

Napisano
Hyundai też :old:
Dla młodzieży jest Kia ;]

Hyundai no moze też, ale dla wczesnych emerytów mundurowych [emoji16]
Napisano
Dają ładne zniżki dla wybranych grup zawodowych [emoji4]

Ile to jest ładne?[emoji3]
Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:
Godzinę temu, rwIcIk napisał:
Było 11%.
Nie wiem, czy w tym roku utrzymali emoji4.png

No to już coś

Jak na flotę to -25%

Napisano
11 godzin temu, sdss napisał:

Nie może być, że VW najtańszy.

Nie może być, że VW tańszy był od Opla.:phi:

Napisano
5 godzin temu, Rado_ napisał:

Dadzą mi na flotę? emoji849.png

Nie 😁

Napisano
Dnia 23/02/2018 o 22:05, Rado_ napisał:
Dnia 23/02/2018 o 20:13, grogi napisał:

Jak to jeździ? U mnie nie ma takiego demo.

Dobrze wiesz, że to kwestia bardzo indywidualna. Jak na moje potrzeby to całkiem przyzwoicie, do tego z automatem... Ale ja nie mam absolutnie żadnej potrzeby wyprzedzania na drodze jednojezdniowej, poza bardzo okazjonalnym łyknięciem ciągnika rolniczego. 

Napisano
20 minut temu, grogi napisał:

Dobrze wiesz, że to kwestia bardzo indywidualna. Jak na moje potrzeby to całkiem przyzwoicie, do tego z automatem... Ale ja nie mam absolutnie żadnej potrzeby wyprzedzania na drodze jednojezdniowej, poza bardzo okazjonalnym łyknięciem ciągnika rolniczego. 

U Ciebie jak i w UK jest inna specyfika. Mi nie zależy na super przyspieszeniach, a na elastyczności. Musiałbym sie przejechać, ale nie ma takiego demo u mnie. Dla automatu mógłbym poświecić trochę KM.

Napisano
11 minut temu, Rado_ napisał:

U Ciebie jak i w UK jest inna specyfika.

Pomiędzy mną a UK jest ogromna różnica. U mnie się nie wyprzedza, bo nie ma to absolutnie żadnego sensu - za 300 m znowu utknę w sznurku samochodów. Kiedyś wyprzedzałem, teraz próbuję ratować wiewiórki... 

11 minut temu, Rado_ napisał:

Mi nie zależy na super przyspieszeniach, a na elastyczności. Musiałbym sie przejechać, ale nie ma takiego demo u mnie. Dla automatu mógłbym poświecić trochę KM.

Ale z automatem tak naprawdę elastyczność średnio Cię interesuje. Trzeba przestać myśleć o "czasie wyprzedzania na 5. biegu". Z automatem wciskasz gaz i się zrobi redukcja, biegi wcale Cię nie obchodzą (chyba że jesteś patentową marudą ;) ). Automat zmienia bardzo płynnie, jest do tego dość szybki w reakcji na gaz (choć nie tak szybki jak np. ZF8 w BMW), plus skrzynia ma spory zapas momentu obrotowego - można np. walnąć chipa na 150KM. 

Edytowane przez grogi

Napisano
11 minut temu, grogi napisał:

Pomiędzy mną a UK jest ogromna różnica. U mnie się nie wyprzedza, bo nie ma to absolutnie żadnego sensu - za 300 m znowu utknę w sznurku samochodów. Kiedyś wyprzedzałem, teraz próbuję ratować wiewiórki... 

Ale z automatem tak naprawdę elastyczność średnio Cię interesuje. Trzeba przestać myśleć o "czasie wyprzedzania na 5. biegu". Z automatem wciskasz gaz i się zrobi redukcja, biegi wcale Cię nie obchodzą (chyba że jesteś patentową marudą ;) ). Automat zmienia bardzo płynnie, jest do tego dość szybki w reakcji na gaz (choć nie tak szybki jak np. ZF8 w BMW), plus skrzynia ma spory zapas momentu obrotowego - można np. walnąć chipa na 150KM. 

No właśnie mi chodzi aby nie musiał pod górkę redukować. Teraz na 6 wciskam mocniej gaz i przyspiesza, ewentualnie jak jadę stalą prędkością to nie muszę redukować.

Napisano
Dnia 2/23/2018 o 22:06, 2Rotor napisał:

Nie jest to żaden wyznacznik, ALE tu nawet ni chodzi o to, czy jest tańsze w cenniku. Tej klasy aut nie kupuje się za gotówkę, tylko bierze w leasing. Rata leasingowa jest mocno zależna od wartości rezydualnej auta w momencie końca końca umowy leaingowej. Tak się "nieszczęśliwie" składa, że passat ma tą wartość stosunkowo wysoką, więc koszt finansowania passata (rata leasingowa) jest zazwyczaj sporo niższy niż auta francuskiego tej samej klasy.

Jak menedżer floty podejmuje decyzje o wyborze aut klasy średniej i wychodzi mu, że miesięczny całkowity koszt passata to np. 1800PLN, a 508ki, czy innego talismana to 2200PLN to "sorry Winnetou" - wybór jest jasny.

Napisano
Dnia 27.02.2018 o 10:49, iwik napisał:

Tej klasy aut nie kupuje się za gotówkę, tylko bierze w leasing. Rata leasingowa jest mocno zależna od wartości rezydualnej auta w momencie końca końca umowy leaingowej. Tak się "nieszczęśliwie" składa, że passat ma tą wartość stosunkowo wysoką, więc koszt finansowania passata (rata leasingowa) jest zazwyczaj sporo niższy niż auta francuskiego tej samej klasy.

chyba pomyliłeś leasing z wynajmem długoterminowym.

Napisano
3 minuty temu, bergerac napisał:

chyba pomyliłeś leasing z wynajmem długoterminowym.

Jeden pies. Zasada ta sama: nie ma korzystnego finansowania to auto nie będzie się sprzedawało. Miesięczny koszt użytkowania robi różnicę, a nie cena w katalogu.

Napisano
13 minut temu, iwik napisał:

Jeden pies. Zasada ta sama: nie ma korzystnego finansowania to auto nie będzie się sprzedawało. Miesięczny koszt użytkowania robi różnicę, a nie cena w katalogu.

nie, to nie to samo.

Napisano

Palec w górę,  kto jest gotowy na Pedziota za ponad 200?;]

http://www.francuskie.pl/nowy-peugeot-508-first-edition-limitowana-seria-ktora-warto-zarezerwowac-juz-dzis/

Wersja First Edition dostępna jest w dwóch definicjach:

– samochody w kolorze Czerwony Ultimate (M5F3) z silnikiem PureTech 225 KM S&S EAT8 w cenie 199.900 PLN.

– samochody w kolorze Niebieski Dark (M0KU) z silnikiem BlueHDi 180 KM S&S EAT8 w cenie 203.900 PLN.

Jakies sensowne BMW czy Merca idzie za to kupic?;]

Napisano

Alfa to pewnie z doswietlaniem lawety gratis. A tak powaznie wracajac do tematu to czy kogos tam niezle pogielo? Pierwszy lepszy z brzegu. https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-e-200-wyprzedaz-rocznika-w-aso-leasing-102-wynajem-2-506-pln-ID6zCrEl.html#2c155e10e2 Moze i ten Pezot bedzie mial iut lepsze wyposazenie od Merca czy BMW czy Volvo ale to ja juz bym wolal ta mocna kure Superb 4x4 niz Pezota.  BMW tez sie znajdzie https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-20d-limuzyna-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6z0qNf.html#26bcdf10dd

Serwis i przeglady w cenie dodatkowo kupiec od reki po 3-4 latach.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
  • Autor
Palec w górę,  kto jest gotowy na Pedziota za ponad 200?;]
http://www.francuskie.pl/nowy-peugeot-508-first-edition-limitowana-seria-ktora-warto-zarezerwowac-juz-dzis/
Wersja First Edition dostępna jest w dwóch definicjach:
– samochody w kolorze Czerwony Ultimate (M5F3) z silnikiem PureTech 225 KM S&S EAT8 w cenie 199.900 PLN.
– samochody w kolorze Niebieski Dark (M0KU) z silnikiem BlueHDi 180 KM S&S EAT8 w cenie 203.900 PLN.
Jakies sensowne BMW czy Merca idzie za to kupic?;]
Ja zamówię t ego po prawej.

85d735e87191b39071bee5395ee38054.jpg

Reszta... hmm ładny design ale
...ccbb784e880188c26912b6f0b284e81f.jpg950bb5f1620bfb92329d1e7831a9db67.jpg67b498f5df5a6fc3e872e7579704553f.jpg9e85529331abffe52783dbca93a6c6ba.jpg30010cc7cea5a953535f6286decca510.jpg823c8db400f5d3b998f0794640ede323.jpg5037ed77090f7b433506757e89239114.jpg549d293696040bfe16d18be8fa321443.jpg003d8e2590547b898177a21819de02fe.jpg952173e81816a87a18d1f9fde828badd.jpgc0078285a57f612dde1b1294429e4c7b.jpg075e4c57b7a95474f2bcd0dc5b42ff63.jpg98461c47fecdc1a60fcc88b6017dc2af.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
  • Autor
Alfa to pewnie z doswietlaniem lawety gratis. A tak powaznie wracajac do tematu to czy kogos tam niezle pogielo? Pierwszy lepszy z brzegu. https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-e-200-wyprzedaz-rocznika-w-aso-leasing-102-wynajem-2-506-pln-ID6zCrEl.html#2c155e10e2 Moze i ten Pezot bedzie mial iut lepsze wyposazenie od Merca czy BMW czy Volvo ale to ja juz bym wolal ta mocna kure Superb 4x4 niz Pezota.  BMW tez sie znajdzie https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-20d-limuzyna-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6z0qNf.html#26bcdf10dd

Serwis i przeglady w cenie dodatkowo kupiec od reki po 3-4 latach.
Hmm 508 to klasa limuzyn w EU?

Te parę sztuk jakie u mnie sprzedali to stawiali to przeciw BMW 3 i C -Class.

Jeszcze nie spotkałem pug na żywo już starej generacji 508. Jak to naprawdę duże jest w realu?

Napisano

Jeszcze nie spotkałem pug na żywo już starej generacji 508. Jak to naprawdę duże jest w realu?

Klasa Passat, Insignia
Napisano
  • Autor
Klasa Passat, Insignia
To 200k PLN to sporo jeśli się orientuję w cenach z AK. Widzę kolejkę luda....

No chyba zw Pug daje 30% za.wejscie do salonu.

1d68c7ae0f2b2ad9e25c150abd729157.jpg

Napisano
7 godzin temu, OZI napisał:

BMW 3 i Merc C jest relatywnie maly wiec tego 508 nalezaloby zestawic z Passat/Insignia a te znow z BMW5 i Mercedes E. I teraz te 508 jest w cenie aut premium. Sprzedaz poza Francja bedzie znikoma. Nie wiem jak China ale nie znam tamtejszego rynku. Zreszta obecna generacja tez bardzo slabo sie sprzedaje.

Napisano
12 godzin temu, OZI napisał:

oczywiście, segment D. 

Napisano
14 godzin temu, Rado_ napisał:

Pug sobie wkręcił, ze jest teraz premium. emoji847.png

Taka jest strategia całego koncernu. 

A swoją drogą kiedy byłeś ostatni raz w Peżocie? Te auta są teraz rewelacyjnie poskładane. 

Napisano
11 minut temu, grogi napisał:

Taka jest strategia całego koncernu. 

A swoją drogą kiedy byłeś ostatni raz w Peżocie? Te auta są teraz rewelacyjnie poskładane. 

Ostatnio z 2 tyg temu i chętnie bym przytulił kolejnego pedzia ;), tylko ceny mnie przerażają :hehe: Zresztą nie tylko Pedzia. Jak dla mnie 3008/5008, a póżniej długo nic. O Skodzie nie wspominam, bo to chińskie trampki przy Pedziu

Napisano

Tak w ogóle to jak spojrzałem na sprzedaż nowego 3008 to sie nie dziwie że stosują te samą strategie z 508 ;)

Tylko że sie raczej przejadą bo Sedany mało kto chce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.