Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2018 Peugeot 508 ciekawy design

Featured Replies

Napisano

Wyciekło na świat dzięki PL - jakiś portal 'namasce'.pl

Ciekawy design ...

Silniki 1.2l i 1.6l

Diesel 1.5l i 2.0l

Hybrid też niby ma być.96d909b556e313b18813670fe8b4a83c.jpg3411431c5977a2a25c87fd3654aa9182.jpg0bdc83e12807b20c9ff0797bfa8b1ab3.jpg5b9fd1bf0c8161cbddc2a4c2d1ade781.jpgdf1c0e683dced8d852f1f5c40d199604.jpge483ae44b7fb1fd251d83b802be89757.jpg64b2f4b41255682506527b8bcbda2902.jpgb18f46a873c4633712e3cc0067144f84.jpg546a5ef080dd95bbeb1e7be81ddacbf6.jpg1cec1731c20c48bb01c30b7ae4e00800.jpg98264f39a6ccf4b3cd45f3458a25aaaf.jpgafb96ee8581d310f050ae8772c7308ec.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano

Wyglada super no przynajmniej na tych grafikach :) Nie wiem jak w PL ale u mnie w CH nie ma zadnych szans na przebicie sie... no chyba ze byl by duuuzo tanszy od niemieckiej konkurencji :)

Napisano

Wyglada bardzo ładnie ale jak nie zejdą z ceny to poza Francją i Beneluxem to klapa w EU.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Wnętrze bardzo mocno nawiązuje do 3008/5008. 

Napisano
  • Autor
Wyglada super no przynajmniej na tych grafikach [emoji4] Nie wiem jak w PL ale u mnie w CH nie ma zadnych szans na przebicie sie... no chyba ze byl by duuuzo tanszy od niemieckiej konkurencji [emoji4]

Poczekajmy na lepsze pix - ale jak na ta grafikę to IMVHO świetny design ...

To trochę jak z ta Insignia z wątku obok - na żywo wyglada obwisłe lepiej niż na jakichkolwiek pix jak widziałem ...

Jesli Pug utrzyma ten styl to ode mnie ‚wow’ [emoji106][emoji106][emoji106]

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
Wyglada bardzo ładnie ale jak nie zejdą z ceny to poza Francją i Beneluxem to klapa w EU.

Może się okazać ze coraz więcej aut będzie Made in China . Jakoś ludzie w EU kupują S90...

Napisano
  • Autor
Wnętrze bardzo mocno nawiązuje do 3008/5008. 

Tez jest taki hamulec?

Napisano
6 minut temu, OZI napisał:

Może się okazać ze coraz więcej aut będzie Made in China . Jakoś ludzie w EU kupują S90...

Wazne zeby cena byla dobra obecna wersja trzyma cene VW wiec nie ma szans na dobra sprzedaz.

Napisano
22 minuty temu, OZI napisał:

Tez jest taki hamulec?

Tak.

maxresdefault.jpg

Napisano

Ładny. Jeśli do tego będzie tańszy niż niemiecka konkurencja i będzie pakowny jak na te gabaryty przystało, a pierwsze egzemplarze nie rozczarują jakościa (jak np. Renault Talisman), to ma szanse na sukces. Jeśli któregoś z tych warunków nie spełnią, no to popularny będzie tylko we Francji. Tak jak z 507 - chyba dawno już tego na drodze nie widziałem w PL.

Napisano

Ja codziennie to widze na drodze we Wro - teraz nawet więcej bo ceny spadły ludzie ciagną już z francji nówki z przebiegiem 199 tysi w 2.0 HDI ;)

Napisano
Godzinę temu, Manx napisał:

Ładny. Jeśli do tego będzie tańszy niż niemiecka konkurencja i będzie pakowny jak na te gabaryty przystało, a pierwsze egzemplarze nie rozczarują jakościa (jak np. Renault Talisman), to ma szanse na sukces. Jeśli któregoś z tych warunków nie spełnią, no to popularny będzie tylko we Francji. Tak jak z 507 - chyba dawno już tego na drodze nie widziałem w PL.

I tak jesteś szczęściarzem-ja nigdy 507 na własne oczy nie widziałem.:oki:

Edytowane przez wlad

Napisano

Ładne. Stylistyka zewnetrzna przypomina mi S90

Napisano
5 godzin temu, OZI napisał:

Tez jest taki hamulec?

Przycisk jak przycisk, dlaczego tak Cie zainteresował? 

Napisano
4 godziny temu, Manx napisał:

Dlaczego tanszy? Peugeot teraz sie ceni.

Napisano

Jest bardzo ladny. Wg mnie Pug robi teraz bardzo ladne auta, wnetrza sa imo najlepsze w klasie premium. Niestety bez szans na dobra sprzedaz w PL, bo ludzie oczekuja ze bedzie tansze niz DasAuto, a nie bedzie.

Napisano
5 minut temu, bergerac napisał:

Jest bardzo ladny. Wg mnie Pug robi teraz bardzo ladne auta, wnetrza sa imo najlepsze w klasie premium. Niestety bez szans na dobra sprzedaz w PL, bo ludzie oczekuja ze bedzie tansze niz DasAuto, a nie bedzie.

W tym segmencie sprzeda nakrecaja jednak glownie floty + troche leasingow na DG. Inna kwestia jest taka, ze paleta silnikow w PSA jest praktycznie zadna w porownaniu z VW.

W przypadku noPB 1.2T do segmentu D to troche kpina, a 1.6THP to stary nieudany kibel. W dieslu masz 2.0HDI za absurdalna cene lub zbyt slabe 1.6hdi...

Nie wiem jak teraz ale kompletacja wyposazenia tez byla dosc ulomna, np Xenony czy automat tylko w najwyzszej wersji wyposazenia, itp.

We Francji mozna bylo laczyc wszystko ze wszystkim, wiec nasz rynek traktuja po macoszemu.

Napisano

3008/5008 też tanie nie jest a wyjeżdża tego naprawdę sporo jak widzę codziennie w robocie.

Napisano
  • Autor
@Manx a co się z talisman dzieje?
Podobne do Q Laguna czy coś innego?

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

Talisman klapa w PL. Po yt kraza filmiki jak to sie psuje po wyjezdzie z salonu. Kosztuje drozej niz VW, Ford wiec sprzedaz u nas bardzo mala.

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

W tym segmencie sprzeda nakrecaja jednak glownie floty + troche leasingow na DG. Inna kwestia jest taka, ze paleta silnikow w PSA jest praktycznie zadna w porownaniu z VW.

W przypadku noPB 1.2T do segmentu D to troche kpina, a 1.6THP to stary nieudany kibel. W dieslu masz 2.0HDI za absurdalna cene lub zbyt slabe 1.6hdi...

Nie wiem jak teraz ale kompletacja wyposazenia tez byla dosc ulomna, np Xenony czy automat tylko w najwyzszej wersji wyposazenia, itp.

We Francji mozna bylo laczyc wszystko ze wszystkim, wiec nasz rynek traktuja po macoszemu.

Teraz jest już 1.5 HDI 130PS - bardzo przyzwoity silnik.

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

silniki fakt:

1.2 turbo benzyna 130KM

1.5 hdi 130KM

2.0 hdi 150 lub 180KM

z benzynami to bardzo słabo wygląda.

Napisano
7 godzin temu, Manx napisał:

507 też nie widuję ;) .... ale 508 to w PL jeździ od cholery ...

Napisano

Bo tam jakiś znany polski projektant jest...

...

Napisano
10 godzin temu, Azbest napisał:

507 też nie widuję ;) .... ale 508 to w PL jeździ od cholery ...

oczywisćie miałem na myśli 508... kurde tyle tego jeździ że już zdążyłem zapomnieć jaki to ma numer :hehe:

Napisano
10 godzin temu, bergerac napisał:

silniki fakt:

1.2 turbo benzyna 130KM

1.5 hdi 130KM

2.0 hdi 150 lub 180KM

z benzynami to bardzo słabo wygląda.

Motor 1.6 PureTech 1.6 PureTech 1.5 BlueHDi 2.0 BlueHDi 2.0 BlueHDi
Převodovka 8A 8A 6M(8A) 8A 8A
Zdvihový objem [cm3] 1598 1598 1499 1997 1997
Válce/ventily 4/4 4/4 4/4 4/4 4/4
Největší výkon [kW/min] 130/6000 169/5500 96/3750 120/3750 130/3750
Točivý moment [N.m/min] 250/1750 300/2500 300/1750 400/2000 400/2000
Maximální rychlost [km/h] 230 250 210 230 235
Zrychlení 0-100 km/h

7,9                    7,3            9,7(10,0)         8,4                8,4

Komb. spotřeba [l/100 km]    5,4                   5,7               3,9(3,8)         4,5             4,7

Napisano
11 minut temu, Manx napisał:

oczywisćie miałem na myśli 508... kurde tyle tego jeździ że już zdążyłem zapomnieć jaki to ma numer :hehe:

Ja widuję tego dość dużo. 

Napisano
13 godzin temu, Rado_ napisał:

Dlaczego tanszy? Peugeot teraz sie ceni.

No to im wychodzi bokiem, to cenienie się. Francuzi są tak pewni siebie, że  nie dociera do nich, że poza Francją, lud woli niemieckie. Z tego powodu nigdy nie zawojował rynku Citroen C5 ani Pug 407 ani 508 (:phi:). Jak nie są wyraźnie tańsze, to nie ma szans na sukces, bo nawet ceną nie powalczą.

Japończycy już to zrozumieli, że w tej klasie w EU z Niemcami nie da się wygrać: o Nissanie Primera nikt już nie pamięta, Suzuki Kizashi było jak błyskawica- pojawiło się i zniknęło z rynku, Honda Accord skończyła się na poprzedniej generacji. Toyota Avensis to już dwukrotnie odgrzewany 9- letni kotlet, który na rynku żyje tylko dzięki flotom i wypożyczalniom, a są plotki że niedługo zniknie na amen. Tylko Mazda z 6-ką walczy jeszcze. Lexusa i Infinity pomijam, bo to nieco inna bajka.

Napisano
8 minut temu, Rado_ napisał:
Motor 1.6 PureTech 1.6 PureTech 1.5 BlueHDi 2.0 BlueHDi 2.0 BlueHDi
Převodovka 8A 8A 6M(8A) 8A 8A
Zdvihový objem [cm3] 1598 1598 1499 1997 1997
Válce/ventily 4/4 4/4 4/4 4/4 4/4
Největší výkon [kW/min] 130/6000 169/5500 96/3750 120/3750 130/3750
Točivý moment [N.m/min] 250/1750 300/2500 300/1750 400/2000 400/2000
Maximální rychlost [km/h] 230 250 210 230 235
Zrychlení 0-100 km/h

7,9                    7,3            9,7(10,0)         8,4                8,4

Komb. spotřeba [l/100 km]    5,4                   5,7               3,9(3,8)         4,5             4,7

Ten 1.6 PT to jakis nowy silnik?

Napisano
2 minuty temu, Manx napisał:

No to im wychodzi bokiem, to cenienie się

Bo ja wiem, czy bokiem? Przynoszą zysk, kupili Opla, SUVy sprzedaja sie jak ciepłe bułki...

Napisano
15 minut temu, Rado_ napisał:

Bo ja wiem, czy bokiem? Przynoszą zysk, kupili Opla, SUVy sprzedaja sie jak ciepłe bułki...

Owszem sprzedają się... no ale dziś to każdemu się SUVy sprzedają.

Opla kupili... ale sami też musieli się częściowo sprzedać w 2014, żeby nie paść - po kilkanaście procent kupiły rząd Francji i Dongfeng Motors (czyli koncern który produkuje ich samochody w Chinach).

Żeby nie było - ja nic do Peugeota nie mam. Jeśli by mieli ciekawy model, to wcale bym ich nie omijał szerokim łukiem.

Napisano
12 godzin temu, OZI napisał:

Mieli trochę problemów jakościowych na początku, które n nieszczęście Renault zostały nieźle nagłośnione w prasie i w necie i są dobrze udokumentowane przez właścicieli. Do tego jest drogo- konkurencja w klasie wypada lepiej. 

Napisano

No to im wychodzi bokiem, to cenienie się. Francuzi są tak pewni siebie, że  nie dociera do nich, że poza Francją, lud woli niemieckie.

Nie lubię niemieckiej motoryzacji, zdecydowanie wolę Japonię, ale masz rację, z dwojga złego lepszy jest niemiec, niż francuz. Jeżeli francuskie auto jest droższe, to nikt poza Francją tego nie kupi. Francuskie auta mają być ładne i tanie. Jeżeli zabraknie choćby jednego z tych dwóch warunków to sprzedaż będzie znikoma. I ma to swoje twarde uzasadnienie - kupując samochód, kiedyś go sprzedasz. I utrata wartości aut francuskich po 5-7 latach jest dramatyczna w porównaniu do niemieckich czy japońskich. Dlatego cena wyjściowa musi być sporo niższa. Peugeot w cenie VW czy Mazdy? Śmieszne. 

Napisano

22tys sprzadanych 508 vs 180tys Passat w EU w 2017 roku. Oplaca im sie wydawac kase na projektowanie nowego modelu? Maja insignie powinni w nia inwestowac bo sprzedaje sie dobrze.

Napisano

Owszem sprzedają się... no ale dziś to każdemu się SUVy sprzedają.

Czyli to źle, że suvy sprzedają? :)

Żeby nie było - ja nic do Peugeota nie mam. Jeśli by mieli ciekawy model, to wcale bym ich nie omijał szerokim łukiem.

Mi tam powiewaja wszystkie marki, twierdzę jedynie, że z Peugeot wcale źle sobie nie radzi, a że ja pewnie nie kupie, bo ceny sa juz absurdalne to inna inszość.

Napisano
4 minuty temu, Rado_ napisał:

Czyli to źle, że suvy sprzedają? :)

Nie. Dziś bez SUVa ciężko, dlatego kto żyw to wypuszcza SUVa. Jak Peugeot i Citroen nie mieli w ofercie kilku SUVów to ciężko im szło.

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

22tys sprzadanych 508 vs 180tys Passat w EU w 2017 roku. Oplaca im sie wydawac kase na projektowanie nowego modelu? Maja insignie powinni w nia inwestowac bo sprzedaje sie dobrze.

własnie mi ten 508 wygląda jak insignia;)

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie - dlatego kolejna insignia będzie przemalowaną C5/508... 

Napisano
31 minut temu, grogi napisał:

Nie - dlatego kolejna insignia będzie przemalowaną C5/508... 

No to VAG i Ford podziela sie tortem. A ludzie pojda po PEzota 3008 czy tez innego SUV.

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

No to VAG i Ford podziela sie tortem. A ludzie pojda po PEzota 3008 czy tez innego SUV.

Mowisz jakby Opel to był jakiś cud inżynierii... 

Napisano
30 minut temu, grogi napisał:

Mowisz jakby Opel to był jakiś cud inżynierii... 

Sprzedaz mowi sama za siebie. 72 tysiace sprzedane w 2017

Napisano

Zapowiada się ciekawie. Pierwsze zaskoczenie że to liftback. Poza tym drzwi bez ramek :ok:

Taptaraptap

Napisano
14 minut temu, Rado_ napisał:

Stylistycznie francuzom inni moga jesc z ręki. Szkoda, ze silnikowo leżą.

Wyglada bardzo ladnie moze nadrobia silnikowo. Minus tylko to te dzienne z przodu mi sie nie podobaja ale pewnie da sie przyzwyczaic.

Napisano
Wyglada bardzo ladnie moze nadrobia silnikowo. Minus tylko to te dzienne z przodu mi sie nie podobaja ale pewnie da sie przyzwyczaic.

Dzienne nawiązują do kłów lwa. Imo mniej festyniarskie jak w Talizmanie. Światła tylne w nowych pugach nawiązują do sladow lwich pazurow. Takie tam smaczki stylistyczne. Widac, ze mają pomysł ma siebie. Nie to co projektowanie aut siekiera przez Vag

Napisano
23 minuty temu, Rado_ napisał:

Stylistycznie francuzom inni moga jesc z ręki. Szkoda, ze silnikowo leżą.

No gdzie leżą?! Mają w ofercie silniki i benzynowe, i diesla. Te pierwsze nawet do 270 KM (w 308 GTi), a 2.0 HDI do 180 KM. I bardzo nowoczesne, szybie i oszczędne skrzynie biegów AWF8F45/AWF8F35. Ale dla AK to wciąż za słabo...

Edytowane przez grogi

Napisano

No gdzie leżą?! Mają w ofercie silniki i benzynowe, i diesla. Te pierwsze nawet do 270 KM (w 308 GTi). Ale dla AK to wciąż za słabo...
Mają właściwie 1.2 niby bezawaryjny. Dizle pomijam, bo to nie ciagniki rolnicze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.