Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierownica multifunkcyjna

Featured Replies

Napisano

Wiadomo prawie każdy samochód ima i to fajna sprawa tylko ja się pytam dlaczego w każdym samochodzie są inaczej rozmieszczone przyciski ?

W każdym samochodzie mam inaczej, już nie powiem co mnie strzela po zmianie po paru dniach :zgryz:

W jednym sterowanie radia z prawej strony w drugim z lewej, raz na przyciskach raz na tych wajchach, nie można jakoś ustalić gdzie radio a gdzie reszta ?

Napisano
Teraz, MarcG napisał:

Wiadomo prawie każdy samochód ima i to fajna sprawa tylko ja się pytam dlaczego w każdym samochodzie są inaczej rozmieszczone przyciski ?

W każdym samochodzie mam inaczej, już nie powiem co mnie strzela po zmianie po paru dniach :zgryz:

W jednym sterowanie radia z prawej strony w drugim z lewej, raz na przyciskach raz na tych wajchach, nie można jakoś ustalić gdzie radio a gdzie reszta ?

Kupuj auta tej samej marki, to nie bedzie problemow ;] :ok:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Kupuj auta tej samej marki, to nie bedzie problemow ;] :ok:

Ale ja już mam nakupowane ;]

Napisano
1 minutę temu, MarcG napisał:

Ale ja już mam nakupowane ;]

No to i tak juz po fakcie ;]

Jak sie przesiadam z Opla do Fiata, to chyba jedyni kierunkowskazy "dzialaja" tak samo ;)

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Maciej__ napisał:

Jak sie przesiadam z Opla do Fiata, to chyba jedyni kierunkowskazy "dzialaja" tak samo ;)

No wycieraczki też, w jednym do góry w drugim na dół :hehe: Dobrze, że w jednym mam auto ;]

Napisano
33 minuty temu, Maciej__ napisał:

U mnie najgorzej chyba jest jak wsiadam z CC do Ravki i próbuję otworzyć prawą szybę szukając przycisku z prawej strony kolumny kierownicy ;] :hehe: . 

Napisano
5 minut temu, sebaso napisał:

U mnie najgorzej chyba jest jak wsiadam z CC do Ravki i próbuję otworzyć prawą szybę szukając przycisku z prawej strony kolumny kierownicy ;] :hehe: . 

A fakt, jeszcze te przyciski do otwierania szyb w 500-ce na konsoli :hehe:

Napisano

To juz powinna UE rozwiazac to samo z logika pracy wycieraczek raz w gore raz w dol. Powinna byc standaryzacja.

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał:

To juz powinna UE rozwiazac to samo z logika pracy wycieraczek raz w gore raz w dol. Powinna byc standaryzacja.

To moze od razu trzeba nakazac produkowac jedynie VW Golfy i bedzie porzadek? ;]

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

To moze od razu trzeba nakazac produkowac jedynie VW Golfy i bedzie porzadek? ;]

Teraz malo podrozuje to malo wypozyczam ale musze przyznac, ze w deszczowej UK co tydzien uczylem sie obslugi wycieraczek co jest dosc irytujace.

Napisano
4 minuty temu, wujek napisał:

Hehe, ciekawe, co na to Mercedes....... w jednej dźwigni po lewej stronie (u dołu) masz wycieraczki i kierunkowskazy.

Napisano
1 minutę temu, Bartłomiej napisał:

Hehe, ciekawe, co na to Mercedes....... w jednej dźwigni po lewej stronie (u dołu) masz wycieraczki i kierunkowskazy.

Pol biedy jak wycieraczki automatyczne. No chyba, ze jest jak w Citroenie, ze za kazdym razem po odpaleniu trzeba wlaczyc wycieraczki w tryb auto. 

Napisano
11 minut temu, wujek napisał:

Pol biedy jak wycieraczki automatyczne. No chyba, ze jest jak w Citroenie, ze za kazdym razem po odpaleniu trzeba wlaczyc wycieraczki w tryb auto. 

W Mercedesie nie mam automatycznych (i nie żałuję) a w Citroenie mam automatyczne (i szlag mnie trafia). 🙂

Napisano
1 godzinę temu, wujek napisał:

Teraz malo podrozuje to malo wypozyczam ale musze przyznac, ze w deszczowej UK co tydzien uczylem sie obslugi wycieraczek co jest dosc irytujace.

Skoro to problem to następnym razem korzystaj z taksówek;l

Napisano
1 godzinę temu, Bartłomiej napisał:

W Mercedesie nie mam automatycznych (i nie żałuję) a w Citroenie mam automatyczne (i szlag mnie trafia). 🙂

Fakt, ten automat z C4 dzialal absurdalnie ;]

Napisano

A ja dalej będą twierdzić że sterowanie radia i tempomatu najlepiej realizuje się poprzez dodatkowe manetki jak na w renault i subaru.

Wysłane z tel.

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Co w przypadku Opla do niedawna wcale nie było takie oczywiste ;) 

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

I od razu po czipie ;)

Napisano
1 godzinę temu, wujek napisał:

U mnie w atece tryb auto dziala bdb. Wajchy dotykam tylko do spryskania szyby.

Napisano
4 minuty temu, zinger napisał:

U mnie w atece tryb auto dziala bdb. Wajchy dotykam tylko do spryskania szyby.

Ja jeszcze w deszczu nie jechalem wiec nie wiem :phi: 

Napisano
3 godziny temu, MarcG napisał:

Ciesz się że chociaż pedały są tak samo bo kiedyś to różnie było...

Napisano
  • Autor
Teraz, bielaPL napisał:

Ciesz się że chociaż pedały są tak samo bo kiedyś to różnie było...

To też ma różnie, w jednym mam 3 w drugim 2 ;]

Napisano
30 minut temu, wujek napisał:

Ja jeszcze w deszczu nie jechalem wiec nie wiem :phi: 

Na myjnie jedz :)

Napisano
2 minuty temu, MarcG napisał:

Statystycznie tyle samo ;)

Napisano
Tak samo w Alfie - ale IMO nie jest to jakaś wada. Szczególnie w zimie...

Wysłane z mojego Nokia 3.1 Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

Nie oszukuj - też 3 - "ręczny" hamulec masz nożny ;]

Ano tak przepraszam :skromny:

Jeden gaz i dwa hamulce ;]

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

A ja dalej będą twierdzić że sterowanie radia i tempomatu najlepiej realizuje się poprzez dodatkowe manetki jak na w renault i subaru.

Wysłane z tel.

W życiu. Najprościej ma to rozwiązane VAG. W BMW z rolki też nieźle bo łatwiej wybrać z listy rolując na ekranie licznika.  

W Subaru mam na kierownicy i nie jest to intuicyjny układ niestety. 

Edytowane przez chojny

Napisano

W BMW przyciski były dla mnie najbardziej intuicyjne, chociaż miały swoje wady, w Golfie te wady są wyeliminowane, ale z intuicyjnością gorzej. Jeżdżę tym autem już ponad 8 kkm i nadal się gubię, ale do ogarnięcia jest 19 przycisków.

Napisano

W życiu. Najprościej ma to rozwiązane VAG. W BMW z rolki też nieźle bo łatwiej wybrać z listy rolując na ekranie licznika.  

W Subaru mam na kierownicy i nie jest to intuicyjny układ niestety. 
Co kto lubi. Ja wolę osobne manetki a na kierownicę najlepiej nic tylko napis Momo

Wysłane z tel.

Napisano
9 godzin temu, wujek napisał:

Zapomniałeś o przełączniku świateł ten z Mitsubaszi powinien być wzorem 😂

Napisano
38 minut temu, ppmarian napisał:

Co kto lubi. Ja wolę osobne manetki a na kierownicę najlepiej nic tylko napis Momo

Wysłane z tel.

Napis STI zły nie jest, choć serce jakoś bardziej ciągnie do MOMO ;)

990BB81D-BF0A-4CCB-B6C8-1400F75047D8.jpeg

Edytowane przez chojny

Napisano
9 godzin temu, ppmarian napisał:

Wysłane z tel.

Uważam podobnie, rozwiązanie  w Renault z manetkami za kierownicą jest super. Możesz sterować audio nawet w najostrzejszym zakręcie, przyciski zawsze w tym samym miejscu.

Napisano
12 godzin temu, Maciej__ napisał:

Nie w każdym. ;] W Tipo wycieraczki załącza się pokrętłem na prawej manetce.

Napisano
9 minut temu, spad napisał:

Uważam podobnie, rozwiązanie  w Renault z manetkami za kierownicą jest super. Możesz sterować audio nawet w najostrzejszym zakręcie, przyciski zawsze w tym samym miejscu.

A sterowanie tempomatem we francuzach jest wujowe za to... :bzik:

Napisano
Pedały to jeszcze ujdzie dwa czy trzy - i tak jest tęczowo, gorzej jak pasażer ma kierownicę. ;)
Napisano

Wsiądz do Mercedesa albo innego Dodgea i zobacz jak fajnie jest jeździć z jedną manetką, w której zgrupowano wszystko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.