Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto z USA

Featured Replies

Napisano

Powoli się zbieram do Polski ale planuję jeszcze z trzy tygodnie na Florydzie posiedzieć i tak mnie naszło czy może nie kupić auta. 

Co byście przywieźli z nastawieniem na jakiś zarobek - myślę o jednym, może dwóch samochodach, nie chciałbym wydać więcej niż 10 tys dolarów na sztukę nie licząc transportu.

Jest trochę fajnych Mercedesów, widziałem w tej kasie Corvette C4, może coś podpowiecie?

Ewentualnie z Meksyku, jeszcze z trzy tygodnie tu będę, myślałem o VW T2 bo jest ich tu sporo ale dość prymitywnie remontowanych...

Jakieś pomysły, wskazówki?

Napisano

Jeśli myślisz o jakimś zarobku to tylko klasyk lub max roczny rozbity z aukcji.

Ja bym poszedł w innym kierunku, Harley lub motorówka 

Napisano

Jakieś auto występujące tylko w USA.

Ludzie niechętnie kupują jakieś AUDI czy Mercedesy w specyfikacji USA.

Już o tym pisałem, kolega ściągał i słabo szło.

Napisano
2 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Dobrze schodzą Mondeo/Fusion. Znajomy ściąga tylko modele aut sprzedawanych w Eu, przeważnie japońskich i koreańskich oraz VW. Dużo części zamiennych, bo wszystko jest po dzwonach.

Napisano
4 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Może tesla ? @Florydzialski pisał że w USA pełne place tego po Hertz po 1 zł są.

Przesadzasz. Nie po 1 PLN ale dopłacają ci żebyś to wziął. 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Tre-Bor napisał(a):

Jeśli myślisz o jakimś zarobku to tylko klasyk lub max roczny rozbity z aukcji.

Ja bym poszedł w innym kierunku, Harley lub motorówka 

Wolałbym klasyk - normalnego auta nie potrzebuję, a klasyk na handel zawsze może okazać się wartym zostawienia na dłużej:)

Jeszcze mi Transporter T2 chodzi po głowie, ewentualnie T3 - mało już ich u nas jest a kosztują koszmarne pieniądze.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Może tesla ? @Florydzialski pisał że w USA pełne place tego po Hertz po 1 zł są.

Za złotówkę to ja sobie sam pochodnię sklecę.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Miałem na myśli takie sprzed 1980 roku. 

Napisano

Tesla niedługo będzie musiała obniżyć znacząco ceny, bo im się miejsce na parkingach gdzie przechowują produkowane i nie sprzedane samochody kończy.  

Napisano
41 minut temu, Florydzialski napisał(a):

Tesla niedługo będzie musiała obniżyć znacząco ceny, bo im się miejsce na parkingach gdzie przechowują produkowane i nie sprzedane samochody kończy.  

Nie wystarczy odpowiednio podnieść cen benzyny albo wprowadzić podatek na auta spalinowe?

Niech biorą przykład z oświeconej Europy, wszak tu i tu rządzą ci sami ''Rzymianie''🤪

Napisano
5 godzin temu, bizz napisał(a):

Wolałbym klasyk - normalnego auta nie potrzebuję, a klasyk na handel zawsze może okazać się wartym zostawienia na dłużej:)

Wczoraj widziałem coś takiego. Dodge Challenger R/T. Automat. Skórzana tapicerka w kapitalnym stanie.

IMG_20240502_141056-01.jpeg

IMG_20240502_141137-02.jpeg

IMG_20240502_141110-01.jpeg

Napisano
W dniu 3.05.2024 o 04:26, bizz napisał(a):

Jeep Wrangler, jak najnowszy.

Napisano
20 godzin temu, volf6 napisał(a):

Nie wystarczy odpowiednio podnieść cen benzyny albo wprowadzić podatek na auta spalinowe?

Niech biorą przykład z oświeconej Europy, wszak tu i tu rządzą ci sami ''Rzymianie''🤪

Ludzie Tesli nie kupują, bo El, Elon I Elonek.

Pojebani ekolodzy zwykle są też bardzo liberalni i niczego od pana X nie kupią, bo uważają że to on za bardzo odjechał. A jak ktoś się z X fundamentalnie zgadza, to zwykle ma też czerwony kark osmalony oparami z rury wydechowej...

Edytowane przez grogi

Napisano
W dniu 3.05.2024 o 15:16, Florydzialski napisał(a):

Wystarczy, że wprowadzą do produkcji "ulepszony" model, pozbawiony tego co oczywiste, a klienci sami będą chcieli kupować te starsze. Tak było z czujnikami parkowania, dźwigienką kierunkowskazów...

Napisano
21 minut temu, Igorek napisał(a):

Wystarczy, że wprowadzą do produkcji "ulepszony" model, pozbawiony tego co oczywiste, a klienci sami będą chcieli kupować te starsze. Tak było z czujnikami parkowania, dźwigienką kierunkowskazów...

Za późno. Wszystko co piszesz już zabrali. 

Napisano

Bier supre jaka albo inne odjechane micz-a-bitch eclipse etc

Napisano

multivany są w cenie. sam bym coś kupił, bo moje vivaro ostatnio zbyt często świeci kontrolkami. 

Napisano
W dniu 3.05.2024 o 04:26, bizz napisał(a):

Powoli się zbieram do Polski ale planuję jeszcze z trzy tygodnie na Florydzie posiedzieć i tak mnie naszło czy może nie kupić auta. 

Co byście przywieźli z nastawieniem na jakiś zarobek - myślę o jednym, może dwóch samochodach, nie chciałbym wydać więcej niż 10 tys dolarów na sztukę nie licząc transportu.

Jest trochę fajnych Mercedesów, widziałem w tej kasie Corvette C4, może coś podpowiecie?

Ewentualnie z Meksyku, jeszcze z trzy tygodnie tu będę, myślałem o VW T2 bo jest ich tu sporo ale dość prymitywnie remontowanych...

Corvetta C4, można wyrwać w fajnym stanie za stosunkowo małe pieniądze (zmieścisz się w budżecie). Jedyny minus, że jest 2os.

Import aut z US to przetarte szlaki wielu firm, znana procedura. Meksyk - dobrze bym się zastanowił, po ostatniej wizycie miałem dośc ich niekończących się opłat ..

W dniu 3.05.2024 o 21:13, bochumil napisał(a):

Wczoraj widziałem coś takiego. Dodge Challenger R/T. Automat. Skórzana tapicerka w kapitalnym stanie.

NIe ten budżet.

Napisano
  • Autor

Przedwczoraj oglądaliśmy pierwszą sztukę. Zobaczymy jak będzie z ceną, póki co trochę za drogi.

No i to nie byłoby na handel, bardziej jako pamiątka z podróży:)

IMG_20240504_152437.jpg.53dd385930cefd3134406a61a1eb8836.jpg

IMG_20240504_152206.jpg.a07928b3e4ccdab7ff2046688227976f.jpg

IMG_20240504_151731.jpg.9c4e729e7c4f6949143e9b9c9e81f53f.jpg

IMG_20240504_150814.jpg.e2de65b515b3247b39f6bf475bdf4f16.jpg

Napisano
9 godzin temu, bizz napisał(a):

Przedwczoraj oglądaliśmy pierwszą sztukę. Zobaczymy jak będzie z ceną, póki co trochę za drogi.

No i to nie byłoby na handel, bardziej jako pamiątka z podróży:)

Rewelacyjny! :)

Ale ja nie jestem zupełnie obiektywny :)

Napisano
  • Autor
12 minut temu, bergerac napisał(a):

Rewelacyjny! :)

Ale ja nie jestem zupełnie obiektywny :)

No i to jest to co mnie trapi, pomysł jest absolutnie bezsensowny;]

Póki co szukam dalej bo jednak gość trochę z ceną przesadził. Niestety większość T2 tutaj to te poliftowe które są dużo brzydsze. 

Ten na przykład jest w dużo lepszym stanie blacharskim i sporo tańszy, ale już tak nie łapie za serce. Co myślicie?

Screenshot_20240507_014453_com.android.gallery3d.png.a2ec9cd514970376223c6c125cb2b02b.png

Screenshot_20240507_014513_com.android.gallery3d.png.15181ddd62418de1d797c2cc152e9ab1.png

Screenshot_20240507_014526_com.android.gallery3d.png.940bcbe4dcfb142eeed63a59ef30ce05.png

Screenshot_20240507_014543_com.android.gallery3d.png.22b8da534e91d2eda659c76e5f8eedef.png