Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Y (Jupiter)

Featured Replies

Napisano
11 godzin temu, HelixSv napisał(a):

Coś mi się wydaje, że będzie jeszcze w tym roku. 

https://www.teslarati.com/tesla-model-y-juniper-refresh-spotted/

Tak, tak. Poprawiony ideał. Wiem. 😋

Zrobi się downgrade tych ulepszeń i wróci do ideału, da się ogarnąć, spokojnie 😁

No ciekawe, czekamy :)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

No ciekawe, czekamy :)

Wszystko jasne, rozumiem.

Tym bardziej, że będą wietrzone zydle. 

:spy:

Napisano
12 godzin temu, HelixSv napisał(a):

Zmiany wiele wniosły, wygląda niesamowicie, zupełnie inaczej niż poprzednia.

;]

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Zmiany wiele wniosły, wygląda niesamowicie, zupełnie inaczej niż poprzednia.

;]

Nie strasz, nie strasz, żadnych dużych zmian.

Ma być (jeszcze) ciszej, (jeszcze) jakby bardziej luksusowo, i ma mieć dziurki w fotelach, żeby się pupa nie pociła. 

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Nie strasz, nie strasz, żadnych dużych zmian.

Ma być (jeszcze) ciszej, (jeszcze) jakby bardziej luksusowo, i ma mieć dziurki w fotelach, żeby się pupa nie pociła. 

To poprzednia nie miała? Skoro tak to przecież na pewno były niepotrzebne. Nie rozumiem po co teraz nagle wprowadzać niepotrzebne rzeczy.

:nie_wiem:

Napisano
8 minut temu, HelixSv napisał(a):

To teraz jest głośno?? :O

Będzie bardziej luksusowo?? To teraz nie jest ?? ;l

Dziurki będą plusem, w trójce se wietrzyłem ostatnio plecy, szczęśliwie rwa kulszowa nie wróciła ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Ryb napisał(a):

To poprzednia nie miała? Skoro tak to przecież na pewno były niepotrzebne. Nie rozumiem po co teraz nagle wprowadzać niepotrzebne rzeczy.

Po to, aby zadowolić tych wahających się. Trzecia wersja Y będzie miała silnik spalinowy, czwarta gaźnik a piąta korbę. Wtedy Teselkę kupią wszyscy. 

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Po to, aby zadowolić tych wahających się. Trzecia wersja Y będzie miała silnik spalinowy, czwarta gaźnik a piąta korbę. Wtedy Teselkę kupią wszyscy. 

Skrzynia biegów!!! Zapomniałeś o skrzyni biegów! Zadowoli to tylko jednego, ale za to tego najważniejszego!

:skromny:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, komor napisał(a):

To teraz jest głośno?? :O

Będzie bardziej luksusowo?? To teraz nie jest ?? ;l

Uwaga powtarzam: "(Jeszcze) ciszej i (jeszcze bardziej) luksusowo"  

2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Skrzynia biegów!!! Zapomniałeś o skrzyni biegów! Zadowoli to tylko jednego, ale za to tego najważniejszego!

Możliwe, skrzyni nie będzie nigdy. Na złość. 

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Ale Dual Motor ma przecież silnik elektryczny i drugi spalinowy.

Tak ostatnio mi szwagier tłumaczył, że tak ludzi mu mówili jak wspomniał o Tesli ;l

Ostatnio typ w sortowni pytał czy Y to hybryda :mlot:Juz powoli łacha z nich dre :facepalm:

Napisano
46 minut temu, Ryb napisał(a):

Z niepotrzebnych rzeczy znikaja kierunkowskazy i wybor kierunku jazdy :)

Napisano
3 minuty temu, Filipfm napisał(a):

Z niepotrzebnych rzeczy znikaja kierunkowskazy

Ci tam z BMW powinni się od Muska uczyć!

3 minuty temu, Filipfm napisał(a):

i wybor kierunku jazdy :)

No nie tak całkiem, zgodnie z tym czego uczą na fizyce kierunek można dalej zmieniać kierownicą (lub tym co z niej zostało - do usunięcia przy kolejnej aktualizacji), zagadką do końca pozostanie zwrot. Ale to jest genialne i wizjonerskie - będziesz mógł jechać z powrotem jeszcze zanim wyjedziesz tam gdzie chciales. No i co z tego, że zasięgi, co z tego że przerwy na ładowania - teraz Teslą wrócisz z podróży najszybciej z wszystkich, bo jeszcze przed wyjazdem z domu! Musk wizjoner, znów przechytrzył konkurencję!

;]

Edytowane przez Ryb

Napisano
14 godzin temu, HelixSv napisał(a):

Kurde, nie wiem co robić teraz ;]

U nas jest decyzja na Y LR RWD i tego już nie zmienię, ale nie zamówiłem jeszcze auta, bo naszego eGolfa nie mogę sprzedać do końca listopada (podatki).

Nie chcę, żeby mi auto jakieś stało nieużywane kilka miesięcy ;]

Pomyślałem, że wyklikam Y w październiku, ale....nie chcę auta bez kierunków i wycieraczek, a pewnie taki "feature" będzie w nowej.

Jprdle, dlaczego to nie jest jakieś proste? ;]

Napisano
  • Autor
20 minut temu, kravitz napisał(a):

U nas jest decyzja na Y LR RWD i tego już nie zmienię, ale nie zamówiłem jeszcze auta, bo naszego eGolfa nie mogę sprzedać do końca listopada (podatki).

Pomyślałem, że wyklikam Y w październiku, ale....nie chcę auta bez kierunków i wycieraczek, a pewnie taki "feature" będzie w nowej.

No, te kierunki to pomyłka. 

O ile w USA to przechodzi, to w EU nie za bardzo. Tu są ronda i według przepisów trzeba sygnalizować zamiar zjazdu z takowego. Szukanie przycisku przy dość mocno skręconej kierownicy jest mocno dyskusyjne. Nie wiem, jak nowa trójka dostała homologację. 

Musk się zarzeka, że w tym roku jeszcze nie będzie nowej. Może tym razem prawdę mówi. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Nie wiem, jak nowa trójka dostała homologację. 

Jeśli homologację dostają auta, które bez powodu same stają na drodze, tzn że wszystko może dostać homologację.

Napisano
56 minut temu, kravitz napisał(a):

Moje stało 6 msc i kilka dni. Poszedł w 9 godzin ;]

Ale na początku i w środku kwartału się nie kupuje, nie ma zachęt, nie na tłumów przy odbiorze, jest za spokojnie ;l

ja bym przebolał pewnie te braki kierunków i machanie palcem zamiast łapą na rzecz wentylowanych plecków :oki:

Napisano
Teraz, komor napisał(a):

Moje stało 6 msc i kilka dni. Poszedł w 9 godzin ;]

Ale na początku i w środku kwartału się nie kupuje, nie ma zachęt, nie na tłumów przy odbiorze, jest za spokojnie ;l

ja bym przebolał pewnie te braki kierunków i machanie palcem zamiast łapą na rzecz wentylowanych plecków :oki:

Nie chcę iść już w tym kierunku co bym wolał, bo ostatecznie nie kupię.

Ogólnie jestem wymienić więcej wyrzeczeń użytkując to auto, niż plusów.

Jedynym głównym powodem tej decyzji jest to, że żonie uwaliło się we łbie, że chce wyższe auto.

Nie wiem skąd taki pomysł, nigdy nie potrzebowała takich aut, nawet kiedyś była lekka scysja u teściowej (żony mamusi), jak mieliśmy jakieś tam "porady", że może powinniśmy coś większego kupić. I to żona wyjechała mamusi, żeby sobie najwyżej sama takie kupiła.

A że ja SUVów wszelakich nie trawię, to dla mnie Y jest tak samo dobry jak cokolwiek innego.

Ja widzę to auto obrysowane z każdej strony. Wszystko co do tej pory jeździła żona, miało jakąś ozdobę parkingową. To się tyczy też eGolfa oczywiście.

U Tesli z tymi jej czujnikami, wyczekuję dnia, jak cały regał garażowy się na to auto zwali ;)

Napisano
5 godzin temu, Ryb napisał(a):

skoro ma dziurki, to znaczy, ze mniej m2 skory potrzebne bedzie do obszycia foteli.
Oszczednosci :)

Napisano
3 godziny temu, kravitz napisał(a):

Pomyślałem, że wyklikam Y w październiku, ale....nie chcę auta bez kierunków i wycieraczek,

Do 3ki juz mozesz sobie dodac. Do Y pewnie tez sie pojawią zestawy. Przy kwocie za nowe auto wydatek 400$ na przywrocenie tej starodawnej funkcji nie bedzie bedzie strasznie bolał.

https://tesstudio.us/products/tesstudio-tesla-model-3-highland-gear-shifter-set---classic-style

Napisano
Godzinę temu, komandos80 napisał(a):

skoro ma dziurki, to znaczy, ze mniej m2 skory potrzebne bedzie do obszycia foteli.
Oszczednosci :)

i OWSZEM, już teraz nie dostajesz ładowarki mobilnej w zestawie i sobie możesz dokupić, ca. 1000 zł, ale jednak ;]

Napisano

Do 3ki juz mozesz sobie dodac. Do Y pewnie tez sie pojawią zestawy. Przy kwocie za nowe auto wydatek 400$ na przywrocenie tej starodawnej funkcji nie bedzie bedzie strasznie bolał.
https://tesstudio.us/products/tesstudio-tesla-model-3-highland-gear-shifter-set---classic-style

Gdzieś ktoś wspominał, że taki zestaw średnio pasuje do Tesli ze względu na wielkość dźwigni. A poza tym to dlaczego poprawiać ideał ja się pytam??

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 godzinę temu, Ralph78 napisał(a):

Gdzieś ktoś wspominał, że taki zestaw średnio pasuje do Tesli ze względu na wielkość dźwigni. A poza tym to dlaczego poprawiać ideał ja się pytam??

wlasnie ludzie jakos jezdza kia (nie mam pojecia jak) to tesla bez kierunkow to na luzie ;] 

Napisano
14 godzin temu, Filipfm napisał(a):

Z niepotrzebnych rzeczy znikaja kierunkowskazy i wybor kierunku jazdy :)

I podobno zostawią tylko silnik z przodu z podwójną mocą 😁

Napisano
9 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

wlasnie ludzie jakos jezdza kia (nie mam pojecia jak) to tesla bez kierunkow to na luzie ;] 

Będzie jak w BMW ;l Tam też fabrycznie  nie ma kierunkowskazów montowanych:old: W ten sposób Musk chcę zrobić Teslę bardziej premium :phi:

Edytowane przez Ralph78

Napisano
17 minut temu, Ralph78 napisał(a):

Będzie jak w BMW ;l Tam też fabrycznie  nie ma kierunkowskazów montowanych:old: W ten sposób Musk chcę zrobić Teslę bardziej premium :phi:

Zły kierunek. Prawdziwe premium polega na tym, że masz mnóstwo funkcji których nie używasz a nie, że nie używasz bo nie masz. 

;]

Napisano

Zły kierunek. Prawdziwe premium polega na tym, że masz mnóstwo funkcji których nie używasz a nie, że nie używasz bo nie masz. 
;]

Nie zapominaj kto za tym wszystkim stoi[emoji16]

Napisano
32 minuty temu, Ryb napisał(a):

;]

Widział me u Tesli??? Funkcji ram miliony łącznie z ustawieniem dźwięku przy zamknięciu drzwi. Tesla to już dawno mega premium.

Napisano
30 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Widział me u Tesli??? Funkcji ram miliony łącznie z ustawieniem dźwięku przy zamknięciu drzwi. Tesla to już dawno mega premium.

A Android Auto masz? A wycieraczki? A kierunkowskazy? A kierownicę? A wentylowane fotele? A roletę szklanego dachu? A skórę z prawdziwej krowy?

;]

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

A Android Auto masz? A wycieraczki? A kierunkowskazy? A kierownicę? A wentylowane fotele? A roletę szklanego dachu? A skórę z prawdziwej krowy?

;]

Mam tesle :jem:

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

;]

Premium polega na tym, że masz funkcje za które musisz płacić, nawet po zakupie ;]

Napisano
7 minut temu, kravitz napisał(a):

Premium polega na tym, że masz funkcje za które musisz płacić, nawet po zakupie ;]

O, w tym to Musk będzie chyba dobry!

;]

Napisano
  • Autor
10 minut temu, kravitz napisał(a):

A Premium Tesli polega na tym, że nie masz funkcji, za które zapłaciłeś. 

Ja na przykład zapłaciłem za summon, którego nie mam. ;]

Ale to nic w porownaniu z tysiącami ludzi, którzy wiele lat temu kupili fsd a najpewniej nigdy go nie dostaną, bo hardware jest za słaby, albo samo fsd jest nielegalne. 

Napisano
28 minut temu, HelixSv napisał(a):

Wydaje mi się że jak wyklikiwałem zamówienie (którego nie dokończyłem, bo jednak kliknę bliżej października), to to summon było zaznaczone jako "nadchodzące" ;]

Ale...nie wiem nawet co to jest i nie wiem czy chcę wiedzieć ;]

Napisano
44 minuty temu, HelixSv napisał(a):

A Premium Tesli polega na tym, że nie masz funkcji, za które zapłaciłeś. 

Ale to nic w porownaniu z tysiącami ludzi, którzy wiele lat temu kupili fsd a najpewniej nigdy go nie dostaną, bo hardware jest za słaby, albo samo fsd jest nielegalne. 

Trzeba patrzeć co się klika i podpisuje ;]

Albo można się też do edukować przed zakupem. Ale zakup jest w sumie zbyt prosty, żeby chciało się coś sprawdzać ;l

Ja dopłaciłem za hak i go o dziwo dostałem, ba nawet działa.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, komor napisał(a):

Trzeba patrzeć co się klika i podpisuje ;]

Albo można się też do edukować przed zakupem. Ale zakup jest w sumie zbyt prosty, żeby chciało się coś sprawdzać ;l

Ale ja wiedziałem, co klikam. ;]

Na obietnicę FSD się nie skusiłem. A EAP może być, ostatnio dostałem nawet całkiem dobry autopark. Brakuje chyba tylko summona. 

Hak dostałem w standardzie. W Szwecji hak musi być. 

Napisano
Godzinę temu, komor napisał(a):

Ale działa że da się nim ciągnąć przyczepę czy działa że jest i że sobie radośnie sterczy w tym kierunku co powinien?

;]

Napisano
47 minut temu, HelixSv napisał(a):

W Szwecji hak musi być. 

Zainteresowałeś mnie. Dlaczego?

Napisano
  • Autor
15 minut temu, Ryb napisał(a):

Zainteresowałeś mnie. Dlaczego?

Bo prawie każdy kiedyś używa przyczepy.

Napisano
3 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Bo prawie każdy kiedyś używa przyczepy.

Aaaa... Myślałem że to jakiś lokalny obowiązek.

:ok:

Napisano
21 godzin temu, Ryb napisał(a):

Ale działa że da się nim ciągnąć przyczepę czy działa że jest i że sobie radośnie sterczy w tym kierunku co powinien?

;]

Nawet się demontuje ;] Ale mogliby to poprawić, żeby sam się składał :oki:

Napisano
13 minut temu, komor napisał(a):

Może będzie jakaś zdalna aktualizacja oprogramowania, która dołoży tę funkcję?

;]

Napisano
22 godziny temu, komor napisał(a):

Mogliby też dodać aktywne piny powyżej 7-ego. Bo obecnie hak jest, można podłączyć przyczepę ale brak jest zasilania dla niej.

I nie przekonują mnie argumenty że instalacja niskonapięciowa w Tesli ma 16V. Można to napięcie obniżyć do 12V na haku.

Napisano
16 minut temu, slawekw napisał(a):

Mogliby też dodać aktywne piny powyżej 7-ego. Bo obecnie hak jest, można podłączyć przyczepę ale brak jest zasilania dla niej.

I nie przekonują mnie argumenty że instalacja niskonapięciowa w Tesli ma 16V. Można to napięcie obniżyć do 12V na haku.

Coś tam czytałem, że był jakiś problem, platforma rowerowa ma światła to dla mnie działa ;]

22 godziny temu, Ryb napisał(a):

Może będzie jakaś zdalna aktualizacja oprogramowania, która dołoży tę funkcję?

;]

Zapewne, pewnie razem z automatyczną wymianą opon

Edytowane przez komor