Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki budżetowy zestaw kluczy płasko-oczkowych

Featured Replies

Napisano

Do garazu do amatorskiego dłubanka od czasu do czasu

mam oczkowe wygięte (komplet) - noname ale do moich celów wystarczają od wielu lat

mam komplet nasadowych (kupione z 20 lat temu - noname - dokupiłem tylko nowe grzechotki - stare ukręciłem i też działają nadal)

mam z płasko-oczkowych różne takie "zbierańce",  ale przy ostatniej naprawie miałem problem, bo któregoś nie miałem akurat płąskiego (oczkowy nie podszedł) no i stwierdziłęm, że trzeba jakiś komplet kupić

nie musi być wypasiony jakiś kilkudziesięcio elementowy (15 szt. +/- 3 wystarczy)

nie musi być marka profi (dotąd noname-y się sprawdzały do moich celów wystarczająco) 

głównym kryterium jest rozsądna cena i rozsądna jakość (cena adekwatna do jakości i jakość adekwatna do ceny) :] 

coś polecicie? bo mi się w oczach pstrzy od wyboru

powiedzmy tak do około ... 150 zł (załóżmy że 150 już nieprzekraczalne, bo jak zacznę naciągać budżet to się zkończy na zestawie za pińcet) 

a może w tym budżecie nie ma znaczenia co wybiorę i brać co mi sie z wyglądu podoba bo wszystko to jeden czort? 🤣

Napisano

Dziś testowałem Geko i są ok. 

Napisano
Godzinę temu, Cinek napisał(a):

Dziś testowałem Geko i są ok. 

Miałem jakieś dwa zakupy z Geko. No nie poleciłbym tego nikomu. Ale to chinszczyzna, wiec może tobie się trafiło ok.

A co do kluczy mam jakis zestaw Yato w płachcie,  wisi na warsztacie, można to zwinąć i zabrać na robotę. Dokupilem jeszcze zestaw płaskich z grzechotką po przeciwnej stronie.  Do dłubania garażowego, hydrauliki domowej itp. jak najbardziej wystarcza.

Napisano
5 minut temu, Pito napisał(a):

Miałem jakieś dwa zakupy z Geko. No nie poleciłbym tego nikomu. Ale to chinszczyzna, wiec może tobie się trafiło ok.

A co do kluczy mam jakis zestaw Yato w płachcie,  wisi na warsztacie, można to zwinąć i zabrać na robotę. Dokupilem jeszcze zestaw płaskich z grzechotką po przeciwnej stronie.  Do dłubania garażowego, hydrauliki domowej itp. jak najbardziej wystarcza.

1. kupiłem kilka GEKO za śmieszne pieniądze i o dziwo działają - nawet zagniatarka do konektorów a lekko nie miała z przewodami po 10mm2

2. YATO - obecnie to chyba podobnie jak GEKO :) Kiedyś było lepszej jakości, teraz nawet zakupione szczypce oddałem bo po pierwszym użyciu zatarły się 😁

Napisano
27 minut temu, Camel napisał(a):

1. kupiłem kilka GEKO za śmieszne pieniądze i o dziwo działają - nawet zagniatarka do konektorów a lekko nie miała z przewodami po 10mm2

2. YATO - obecnie to chyba podobnie jak GEKO :) Kiedyś było lepszej jakości, teraz nawet zakupione szczypce oddałem bo po pierwszym użyciu zatarły się 😁

Ehh. Kiedyś kupiłem takie imadelko do łączenia płyt meblowych pod kątem prostym. Myślę, nie będę brał szajsu, wezmę Stanleya. Po kilku dokreceniach płytmadel wyrobił się rowerk na pierścień osadczy i rozleciało się to wszystko w pizdu. Pręty gwintowane zrobione z plasteliny...

Widzę że teraz to można liczyć tylko na szczęście. 

Edytowane przez Pito

Napisano
21 minut temu, Pito napisał(a):

Ehh. Kiedyś kupiłem takie imadelko do łączenia płyt meblowych pod kątem prostym. Myślę, nie będę brał szajsu, wezmę Stanleya. Po kilku dokreceniach płytmadel wyrobił się rowerk na pierścień osadczy i rozleciało się to wszystko w pizdu. Pręty gwintowane zrobione z plasteliny...

Widzę że teraz to można liczyć tylko na szczęście. 

Dokładnie. Ja jestem wściekły, ponieważ miałem komplet kluczy nasadowych kutych z PRL-u w igła stanie i ktoś mi je na budowie pociągnął, jak i przedłużacz i ch... go wie co jeszcze :( 

Napisano

A to chyba cokolwiek nie kupisz bedzie OK.

Mam zestaw firmy Dedra. Działają. Tak jak piszesz - okazjonalne dłubanie.

Napisano

Jonnesway rozsądne cenowo i dobre jakościowo dla dłubacza.

Napisano

Z Lidla dobre klucze i tanie ;) Zestawy samych płasko-oczkowych też pewnie mają. Często na sklepie dostępne, a ostatnio chyba na okrągło jest online kupon na darmową przesyłkę od 49 albo 99zł, więc można ewentualnie przez neta zamówić.

Napisano
W dniu 22.08.2024 o 21:19, Pito napisał(a):

Jeśli te klucze Yato mają oznaczenia YT-00XX, gdzie XX to rozmiar klucza w mm, to jesteś szczęściarzem. Kupiłem kiedyś trochę tych kluczy i po stwierdzeniu z czym mam do czynienia postanowiłem koniecznie kupić więcej. Niestety wycofano je z oferty i trafiają się tylko jakieś pojedyncze sztuki. 

Napisano
W dniu 23.08.2024 o 14:55, DamianB napisał(a):

Z Lidla dobre klucze i tanie ;) Zestawy samych płasko-oczkowych też pewnie mają. Często na sklepie dostępne, a ostatnio chyba na okrągło jest online kupon na darmową przesyłkę od 49 albo 99zł, więc można ewentualnie przez neta zamówić.

Potwierdzam te Lidlowe. Mam je już z 10 lat i nie udało mi się ich ukręcić. Do amatorskiej zabawy w garażu, przy samochodzie, w domu czy w ogródku w zupełności dają radę. W Land Roverze jak się zaparłem kilka lat temu to nakrętka sworznia wahacza się "obkręciła" a klucz się nie wygiął.

Napisano
8 godzin temu, Igorek napisał(a):

Jeśli te klucze Yato mają oznaczenia YT-00XX, gdzie XX to rozmiar klucza w mm, to jesteś szczęściarzem. Kupiłem kiedyś trochę tych kluczy i po stwierdzeniu z czym mam do czynienia postanowiłem koniecznie kupić więcej. Niestety wycofano je z oferty i trafiają się tylko jakieś pojedyncze sztuki. 

A sprawdzę z ciekawości i dam znać. Kupowałem jakoś w 2017.

Edit. Płachta ma numer YT-0362, a poszczególne klucze YT-03xx, np. 24 mm to YT-0353.

20240826_162008.jpg.c1685f4552177c4a546bca9a0dca07d1.jpg

Edytowane przez Pito

Napisano
3 godziny temu, bengamin napisał(a):

Potwierdzam te Lidlowe. Mam je już z 10 lat i nie udało mi się ich ukręcić. Do amatorskiej zabawy w garażu, przy samochodzie, w domu czy w ogródku w zupełności dają radę. W Land Roverze jak się zaparłem kilka lat temu to nakrętka sworznia wahacza się "obkręciła" a klucz się nie wygiął.

Ja mam ponad 5 lat te w największej walizce 216 el. i też dzielnie służą. Teraz te walizki po 550zł są, więc nie jest to jakiś najtańszy towar :)

• 7 miesięcy później...
Napisano

Odświeżam temat, bo po porządkach w garażu chcę kupić zestaw nowych kluczy.

Natomiast interesuje mnie, żeby były w uchwycie do zamocowania na ścianie.

Większość z tego co oglądałem jest w takiej dużej torbie.

Napisano

Niedawno kupiłem zestaw lidlowy. Wygląda mocno solidnie. Chyba z 5kg kluczy ;]

Napisano
13 godzin temu, Tomo napisał(a):

Odświeżam temat, bo po porządkach w garażu chcę kupić zestaw nowych kluczy.

Natomiast interesuje mnie, żeby były w uchwycie do zamocowania na ścianie.

Większość z tego co oglądałem jest w takiej dużej torbie.

Takie polecam

Napisano
11 godzin temu, Josyp napisał(a):

No właśnie wolałbym jakiś fajny uchwyt na ścianę a nie taką torbę.

Napisano

Od paru lat preferuje firmę Magnusson .

Może nie tanie ale taki średni stosunek jako sci do ceny .

Jak kiedyś mi się klucz z pewnej firmy na Y rozleciał i zarobiłem w oko rączką to podziękowałem .

Napisano
10 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

stare polskie klucze

Daj linka

Napisano
W dniu 2.04.2025 o 12:38, Tomo napisał(a):

No właśnie wolałbym jakiś fajny uchwyt na ścianę a nie taką torbę.

Zdecydowanie polecam właśnie taki zestaw w formie płachty- jak powiesisz to na ścianie, to lepszego uchwytu jak kieszonki nie ma (chyba że zestaw gwoździ w desce 😁) a jak potrzeba przyciśnie, to rolujesz i zabierasz całość w teren 👍

Edytowane przez Wasylek

Napisano
W dniu 23.08.2024 o 09:42, mayster_tcz napisał(a):

Jonnesway rozsądne cenowo i dobre jakościowo dla dłubacza.

Ja mam jakoś ostatnio ambiwalentne podejście do jonnesway'a. Za namową zacząłem uzupełniać brakujące nasadki oraz bity. Część narzędzi mam z nitteo (biedronka🤣) już kilka lat, żaden przy aucie się nie ukręcił, grzechotka także. Bity zardzewiały po jakichś 5 latach. Dorzucone z czasem pojedyncze jonnesway'e po 5 miesiącach, mało tego nasadki torx się "zwichrowały". 

Póki co chwalę (z tych które mam) 

Yato

Parkside

Nitteo

Kilka szt KingTony

I jakieś chińskie z ali do zawieszenia w VW też nie rdzewieją