Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A o ubitych komputerach w TM3/TMY słyszeli?

Featured Replies

Napisano

Bo zapowiada się niezły shitstorm...

https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/cameras-and-gps-stopped-working-known-issue-with-certain-production-line.337183/page-2

https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/suddenly-no-cameras-navigation-autopilot-walk-away-door-lock-continuous-whirring-buzzing-noise.336781/page-2

Z dzisiejszej rozmowy z serwisantem, w Polsce na teraz kilkadziesiąt uceglonych aut, w takiej Norwegii tysiąc :] 

Komputery na wymianę skończyły się w chwilę.

Napisano
2 godziny temu, format napisał(a):

https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/cameras-and-gps-stopped-working-known-issue-with-certain-production-line.337183/page-2

https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/suddenly-no-cameras-navigation-autopilot-walk-away-door-lock-continuous-whirring-buzzing-noise.336781/page-2

Z dzisiejszej rozmowy z serwisantem, w Polsce na teraz kilkadziesiąt uceglonych aut, w takiej Norwegii tysiąc :] 

Mogłyby się chociaż zapalać żeby tłuszcza miała ubaw. 😁

A tak poważnie to ciekawe ile czasu im zajmie ogarnięcie problemu. Z tego co czytałem to chodzi o płyty główne montowane od czerwca 2024.

Napisano
  • Popularny post
5 godzin temu, HanYs napisał(a):

A tak poważnie to ciekawe ile czasu im zajmie ogarnięcie problemu. Z tego co czytałem to chodzi o płyty główne montowane od czerwca 2024.

Założę się że właśnie taka płyta jest w mojej Tesli.

Napisano
9 godzin temu, HanYs napisał(a):

Założę się że właśnie takiej płyty nie ma w mojej Tesli.

Napisano
38 minut temu, HelixSv napisał(a):

Założę się że właśnie takiej płyty nie ma w mojej Tesli.

A przyjeżdżał kiedyś mechanik od Tesli pod dom? Skąd wiesz co wymienił? ;]

Napisano
14 godzin temu, format napisał(a):

Na FB piszą o 3P, inne też mają ten przypadek czy tylko Perfo szlag trafia?

No ale ponoć da się tym przemieszczać, więc o co cała :poo: burza?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, komor napisał(a):

Na FB piszą o 3P, inne też mają ten przypadek czy tylko Perfo szlag trafia?

No ale ponoć da się tym przemieszczać, więc o co cała :poo: burza?

O to że nie działa właściwie nic, a na nowe kompy trzeba czekać kwartał z plusem 

Napisano
51 minut temu, format napisał(a):

O to że nie działa właściwie nic, a na nowe kompy trzeba czekać kwartał z plusem 

W USA jest lemon law które chroni konsumentów 👍🏻

Napisano
4 godziny temu, kravitz napisał(a):

A przyjeżdżał kiedyś mechanik od Tesli pod dom? Skąd wiesz co wymienił? ;]

Patrzyłem mu na ręce aż do nonstopu. ;]

Napisano
18 godzin temu, format napisał(a):

Na forach gdzieś się przewinęły ze dwa podobne problemy, ale widać to grubszy temat. 

Trudne chwile tylko wzmacniają związki, także będą kochać Teslę jeszcze bardziej ;) 

Napisano
21 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Na forach gdzieś się przewinęły ze dwa podobne problemy, ale widać to grubszy temat. 

Trudne chwile tylko wzmacniają związki, także będą kochać Teslę jeszcze bardziej ;) 

Na szczęście inne marki nie zaliczają fakapów. 😁👍🏻

Napisano
W dniu 18.12.2024 o 18:43, mrBEAN napisał(a):

gdyby mi sie trafilo to juz bym drugi raz teselki nie kupil ;]

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

gdyby mi sie trafilo to juz bym drugi raz teselki nie kupil ;]

Ja bym w życiu Tesli nie kupił. Może wodór kiedyś, albo NIO żeby baterie można było wymieniać...

Napisano
19 godzin temu, format napisał(a):

Ja bym w życiu Tesli nie kupił. Może wodór kiedyś, albo NIO żeby baterie można było wymieniać...

Koniec ebajki. 

Napisano

A ja serio się zastanawiam czy moim kolejnym autem będzie Tesla. Bo że elektryk - to na pewno. Tylko brakuje mi w gamie Tesli czegoś bardziej komfortowego niż Y, a jednocześnie nie tak pretensjonalnego i mało użytecznego jak X.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, slawekw napisał(a):

A ja serio się zastanawiam czy moim kolejnym autem będzie Tesla. Bo że elektryk - to na pewno. Tylko brakuje mi w gamie Tesli czegoś bardziej komfortowego niż Y, a jednocześnie nie tak pretensjonalnego i mało użytecznego jak X.

Tesla nie robi komfortowych samochodów i zapewne nigdy robić nie będzie.

Napisano
8 minut temu, format napisał(a):

Tesla nie robi komfortowych samochodów i zapewne nigdy robić nie będzie.

moze zrobi jakies terenowe / SUV  oprócz cybertruck

Napisano
7 godzin temu, slawekw napisał(a):

Wybór będzie niełatwy. 

Napisano

Betatesty przed wyłączeniem wszystkich Tesli jednym kliknięciem :phi:

Dobra funkcja :oki:

Napisano
16 godzin temu, slawekw napisał(a):

jakieś BMW czy merc ???

Napisano
17 godzin temu, slawekw napisał(a):

Jak nie przeszkadza Ci niedopracowany system, ograniczona infrastruktura ładowania i golenie przy "serwisowaniu", to każdy inny elektryk ma potencjał być lepszym od Tesli. :ok:

Napisano
W dniu 18.12.2024 o 15:50, format napisał(a):

Bez kamer też pojedzie ;] Jak oni mają teraz zorganizować tysiące zastępczaków?? :mlot:

Swoją drogą doczytałem, że większość kompów pada w T3 po aktualizacji do najnowszej wersji tj. 2024.45.32, którą to na siłę zainstalowała sobie Tesla podczas mojego snu.

Specjalnie jej nie chciałem, żeby nie było jakiejś ciekawej awarii też i u mnie, choć podobno Y ten problem nie dotyczy.

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, komor napisał(a):

T3 po aktualizacji do najnowszej wersji tj. 2024.45.32

AFAIR do poprzedniej 45.25 czy jakoś tak. Może .32 likwiduje problem i stąd ci ją wypchnęli bez pytania.

Napisano
Godzinę temu, komor napisał(a):

Bez kamer też pojedzie ;] Jak oni mają teraz zorganizować tysiące zastępczaków?? :mlot:

Swoją drogą doczytałem, że większość kompów pada w T3 po aktualizacji do najnowszej wersji tj. 2024.45.32, którą to na siłę zainstalowała sobie Tesla podczas mojego snu.

Specjalnie jej nie chciałem, żeby nie było jakiejś ciekawej awarii też i u mnie, choć podobno Y ten problem nie dotyczy.

Moja Y z lipca, na Ryzenie, jeszcze w Wigilie działała :spy: ;]

Napisano
8 godzin temu, HanYs napisał(a):

W lipcu odebrana czy wyprodukowana ? ;]

Hmm, odebrana pod koniec lipca i dopiero co przyjechała na plac z fabryki. Można sprawdzić kiedy wyprodukowana?

Napisano
11 minut temu, kravitz napisał(a):

Można sprawdzić kiedy wyprodukowana?

Najprościej to sprawdzić na papierowym certyfikacie zgodności, który wydaje Tesla na potrzeby rejestracji auta.

Napisano

moja tez sie zaktualizowala na wyjezdzie sylwestrowym :totalszok: strach jest czy wroce tesla 2 stycznia czy pociagiem 1 stycznia ;]

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

moja tez sie zaktualizowala na wyjezdzie sylwestrowym :totalszok: strach jest czy wroce tesla 2 stycznia czy pociagiem 1 stycznia ;]

Oh My Reaction GIF by Montreux Comedy
Ty masz przecież starą więc martw się pożarem 😁

Napisano
W dniu 19.12.2024 o 16:32, HanYs napisał(a):

Na szczęście inne marki nie zaliczają fakapów. 😁👍🏻

Zaliczają. Co nie przeszkadza czytać tych newsów powyżej z satysfakcją.

;l

Napisano
9 minut temu, HanYs napisał(a):

Dzięki.

Nie znalazło mojego VIN, ale taki tekst dostałem, a pod nim listę pojazdów o zbliżonych VIN

"These are the factory gate dates we have for cars close to VIN XP7YGCER8RB471687, together with their build codes. While the build codes may be slightly different to the requested VIN, especially with respect to colours, wheels, model variant and battery, other features such as heat pump, radar, USS etc should all be reasonably reflective of the build at the time. You should not rely on this data, it is a guide only."

Wszystkie bez wyjątku July 2024

Edit: przeskrolowałem na dół ekran i są dwa z June 2024.

Edytowane przez kravitz

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

Zaliczają. Co nie przeszkadza czytać tych newsów powyżej z satysfakcją.

;l

Miałeś chociaż wytrysk ? 🤣

Przy produkcji czegokolwiek wpadki to norma.

Napisano
7 godzin temu, HanYs napisał(a):

Miałeś chociaż wytrysk ? 🤣

Na to.musisz się bardziej postarać.

7 godzin temu, HanYs napisał(a):

Przy produkcji czegokolwiek wpadki to norma.

No. Tylko nie wszystkim zdarza się je mieć już u klientów bo najpierw porządnie testują produkt. A potem jeszcze odsiewamy ziarno od plew obserwując jak sobie radzą z ogarnięciem tych wpadek. Zostawienie klientów na lodzie na długie miesiące nie do końca mieści się w kategoriach możliwych do bagatelizowania.

Napisano
8 minut temu, Ryb napisał(a):

Na to.musisz się bardziej postarać.

No. Tylko nie wszystkim zdarza się je mieć już u klientów bo najpierw porządnie testują produkt. A potem jeszcze odsiewamy ziarno od plew obserwując jak sobie radzą z ogarnięciem tych wpadek. Zostawienie klientów na lodzie na długie miesiące nie do końca mieści się w kategoriach możliwych do bagatelizowania.

Tylko Ty mogłeś to wymyślić 😂

Napisano
Godzinę temu, HanYs napisał(a):

Tylko Ty mogłeś to wymyślić 😂

Nie, to Musk wymyślił. Można więc fapować.

;l

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał(a):

Nie, to Musk wymyślił. Można więc fapować.

;l

Rozumiem, że nie masz pojęcia o czym piszesz dlatego tutaj piszez ale to już jest nudne. 😂

“Porządnie testują produkt” ! 🤣 to jest dobre 😂👍🏻

Napisano
50 minut temu, HanYs napisał(a):

Rozumiem, że nie masz pojęcia o czym piszesz dlatego tutaj piszez ale to już jest nudne. 😂

“Porządnie testują produkt” ! 🤣 to jest dobre 😂👍🏻

No to niech będzie, może po prostu Elon ma pecha. No ale po co komu produkt od pechowca?

;l

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

No to niech będzie, może po prostu Elon ma pecha. No ale po co komu produkt od pechowca?

;l

Oczywiście 😁👍🏻https://www.yourcentralvalley.com/news/ford-recalls-thousands-of-trucks-due-to-crash-risk-what-to-know/amp/

Do Siego roku ! 🍾

Napisano
2 minuty temu, HanYs napisał(a):

1. No, sprawdzić czy dokręcono śrubkę vs. czekać nie wiadomo jak długo na komputer. Prawie porównywalne.

2. Nie piszą nawet czy się komukolwiek ta śrubka rzeczywiście odkręciła a Tesle popsute czekają w kolejce.

3. To jest Ford EV co tylko potwierdza teorię, że te EV wprowadzano na rynek na wyścigi i teraz cierpią na choroby wieku dziecięcego. 

4. Do Siego! :vibra:

Napisano
7 minut temu, Ryb napisał(a):

1. No, sprawdzić czy dokręcono śrubkę vs. czekać nie wiadomo jak długo na komputer. Prawie porównywalne.

2. Nie piszą nawet czy się komukolwiek ta śrubka rzeczywiście odkręciła a Tesle popsute czekają w kolejce.

3. To jest Ford EV co tylko potwierdza teorię, że te EV wprowadzano na rynek na wyścigi i teraz cierpią na choroby wieku dziecięcego. 

Ford w kopciuchach ma dziesiątki fuckapów rocznie 🤣

Wiek dziecięcy jakoś im nie przechodzi 😁

Jak dotąd nie słyszałem o żadnych kolejkach w Tesli oprócz wieści z tego wątku 😁

Możesz oczywiście powielać panikę, bo może zarobisz jakieś “haha” 😁

• 2 tygodnie później...
Napisano

https://electrek.co/2025/01/10/tesla-issues-recall-on-over-200000-for-the-self-driving-computer-failure/

Model Y: MAY 23, 2023 - DEC 16, 2024

Model 3: JAN 15, 2024 - DEC 12, 2024

Model S: APR 24, 2024 - NOV 27, 2024

Model X: JAN 25, 2023 - DEC 02, 2024

Edytowane przez grogi

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 10.01.2025 o 21:24, grogi napisał(a):

O, łapię się :jem: 

Napisano
W dniu 10.01.2025 o 21:24, grogi napisał(a):

https://electrek.co/2025/01/10/tesla-issues-recall-on-over-200000-for-the-self-driving-computer-failure/

Model Y: MAY 23, 2023 - DEC 16, 2024

Model 3: JAN 15, 2024 - DEC 12, 2024

Model X: JAN 25, 2023 - DEC 02, 2024

Jeśli chodzi o jakies krzywe akcje ze sprzętem który ja mam, to nawet nie muszę sprawdzać.

Ja z góry wiem, że mój sprzęt na pewno jest na liście :skromny: ;]