Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Panda

Featured Replies

Napisano

Włosi umieją w dizajn. Citroen e-C3 jest totalnie bezpłciowy, a fiat na tej samej platformie cukiereczek, nawet w tej podstawowej wersji:

Napisano
34 minuty temu, iwik napisał(a):

Włosi umieją w dizajn. Citroen e-C3 jest totalnie bezpłciowy, a fiat na tej samej platformie cukiereczek, nawet w tej podstawowej wersji:

Też mi się podoba. :ok:

Patent z kablem świetny. 

Napisano
42 minuty temu, iwik napisał(a):

Male, mieskie auto to zawsze byla domena Wlochow :ok:

Podoba mi sie :) 

Napisano
W dniu 4.02.2025 o 20:15, Maciej__ napisał(a):

Male, mieskie auto to zawsze byla domena Wlochow :ok:

Podoba mi sie :) 

Fajne, ale przecież EV od Stellantis sie nie kupuje.😀

Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Fajne, ale przecież EV od Stellantis sie nie kupuje.😀

Kupuje się, tylko możliwe, że się żałuje. 😀

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Kupuje się, tylko możliwe, że się żałuje. 😀

No tak, idzie się przyzwyczaić jak po ślubie.;l

Napisano
  • Autor

Pojawiły się oferty na e-C3 - 36900 opłaty wstępnej (30k netto), rata poniżej 200 pln. Auto do produkcji - odbiór wrzesień br.

Chyba trochę zamówień poleci ;].

Edytowane przez iwik

Napisano
36 minut temu, iwik napisał(a):

Pojawiły się oferty na e-C3 - 36900 opłaty wstępnej (30k netto), rata poniżej 200 pln. Auto do produkcji - odbiór wrzesień br.

Masz jakieś linki/namiary na te oferty?

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał(a):

Do wrzesnia to juz bedzie po doplatach ;]

Napisano

Ja bym nie podpisał weksla in blanco żeby uzyskać dofinansowanie.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

eee, musieliby z 50 tys. EV zarejestrować w PL (z dopłatami), żeby pulę wyczerpać.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, zinger napisał(a):

Masz jakieś linki/namiary na te oferty?

otomoto - diler w Sosnowcu (czyli strach jest 😄 )

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Zakładam, ze dopłata leci po podpisaniu umowy. Inaczej to lipa.

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał(a):

otomoto - diler w Sosnowcu (czyli strach jest 😄 )

Skodę mam z Rybnika :palacz:

• 3 miesiące później...
Napisano

Wpłata 30 Netto potem zwrot z dofinansowania , 24 miesiące , limit 20 tys , rata 200zł.

Ubezpieczenie opony zimowe przegląd wyjdzie całkowity koszt na poziomie 8-10 tys za dwa lata. Tanio drogo ?

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, sdss napisał(a):

Tanio drogo ?

Jeśli VAT Ci zwrócą to chyba ok. 

Tylko że nie wiem czy już nie lepiej chińczyka wziąć 🤣

Bjorn ma kilka ciepłych słów do powiedzenia o tym aucie (citroen, ale to same shit) 

Wcześniej robił testy aircrossa. 

Podsumowanie jest takie że to najgorszy elektryk jakim jeździł. 

I oni to maja czelność wyceniać na 120k :facepalm:

W najmie ok, ale na własność nigdy w życiu. 

Nadwozie i w środku nawet to estetyczne (zwłaszcza panda), ale ta platforma indyjska to kolejna porażka stellantisa. 

Edytowane przez iwik

Napisano
13 godzin temu, sdss napisał(a):

Wpłata 30 Netto potem zwrot z dofinansowania , 24 miesiące , limit 20 tys , rata 200zł.

Ubezpieczenie opony zimowe przegląd wyjdzie całkowity koszt na poziomie 8-10 tys za dwa lata. Tanio drogo ?

Czyli realny koszt wychodzi na poziomie 400zl/mies plus prad (ja pomijam bo póki co tankuje za free).

To tyle, ile wydasz na samo paliwo jeżdżąc spalinowym (nie mówiąc o pozstalych kosztach).

Dostałeś taką ofertę z salonu? Podeślesz szczegóły?

Napisano
17 godzin temu, sdss napisał(a):

3 godziny temu, zinger napisał(a):

Czyli realny koszt wychodzi na poziomie 400zl/mies plus prad (ja pomijam bo póki co tankuje za free).

To tyle, ile wydasz na samo paliwo jeżdżąc spalinowym (nie mówiąc o pozstalych kosztach).

Fiat Grande Panda, najem pod JDG.

Dzwonili do mnie z salonu, demówki nie mają, auta na placu nie mają, można zamawiać, albo od ręki albo 2 msc oczekiwania na auto do produkcji.

Rata brutto >300 zł, także nie 199 zł netto. Nie ma w tym ubezpieczenia, nie ma opon wielosezonowych. Są letnie. Wpłata 30 k PLN netto (pod dotacje), ale VAT nie odzyskasz w 100%.

Ciekawsza, ale droższa opcja to Ford Puma e-Gen, 24 msc, wpłata 30k PLN netto, 800-830 zł brutto, z ubezpieczeniem, oponami wielosezonowymi. Wymagana 1 wymiana filtra kabinowego za 600 zł po roku. Problem podobny, nie ma auta do przetestowania.

Wszystkie tego typu oferty to typowe wypchanie auta w rynek aby obniżyć kary za co2.

Napisano
5 godzin temu, zinger napisał(a):

Tak z salonu, tez mi wychodzi koszt miesięczny w okolicy 400zl. 

2 godziny temu, komor napisał(a):

Fiat Grande Panda, najem pod JDG.

Dzwonili do mnie z salonu, demówki nie mają, auta na placu nie mają, można zamawiać, albo od ręki albo 2 msc oczekiwania na auto do produkcji.

Rata brutto >300 zł, także nie 199 zł netto. Nie ma w tym ubezpieczenia, nie ma opon wielosezonowych. Są letnie. Wpłata 30 k PLN netto (pod dotacje), ale VAT nie odzyskasz w 100%.

Ciekawsza, ale droższa opcja to Ford Puma e-Gen, 24 msc, wpłata 30k PLN netto, 800-830 zł brutto, z ubezpieczeniem, oponami wielosezonowymi. Wymagana 1 wymiana filtra kabinowego za 600 zł po roku. Problem podobny, nie ma auta do przetestowania.

Wszystkie tego typu oferty to typowe wypchanie auta w rynek aby obniżyć kary za co2.

800 to nie 400 za taczkę w okolo komina. W trasy jest TDI z zasięgiem 1000km 🤣

Napisano
11 minut temu, sdss napisał(a):

Tak z salonu, tez mi wychodzi koszt miesięczny w okolicy 400zl. 

Na fizola czy jdg?

Napisano
2 godziny temu, komor napisał(a):

Raczej korzystanie z okazji, ze madry inaczej ustawodawca, zezwolil na doplaty do najmow :facepalm:

Wiec dilerzy zarobia podwojnie...

Napisano
29 minut temu, zinger napisał(a):

Na fizola czy jdg?

JDG. 

Napisano
15 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Raczej korzystanie z okazji, ze madry inaczej ustawodawca, zezwolil na doplaty do najmow :facepalm:

Wiec dilerzy zarobia podwojnie...

Jak dają trzeba brać ... ;]

Dotacje nie są dla konsumentów tylko dla producentów :ok: Bardziej odstrasza tempo rozpatrywania wniosków, już przy Mój Elektryk 2.0 czekałem 10 miesięcy na wypłatę przy comiesięcznym ponaglaniu, tutaj zapowiada się o wiele dłużej.

• 5 tygodni później...
Napisano
W dniu 28.05.2025 o 09:54, iwik napisał(a):

Jeśli VAT Ci zwrócą to chyba ok. 

Tylko że nie wiem czy już nie lepiej chińczyka wziąć 🤣

Bjorn ma kilka ciepłych słów do powiedzenia o tym aucie (citroen, ale to same shit) 

Wcześniej robił testy aircrossa. 

Podsumowanie jest takie że to najgorszy elektryk jakim jeździł. 

I oni to maja czelność wyceniać na 120k :facepalm:

W najmie ok, ale na własność nigdy w życiu. 

Nadwozie i w środku nawet to estetyczne (zwłaszcza panda), ale ta platforma indyjska to kolejna porażka stellantisa. 

Ten cały Bjorn, to wygląda na niezłego idiotę, który chce zabłysnąć w sieci i pisze jakieś głupoty na siłę. 

Co do autka, to mamy czerwiec 2025 i zastanawiam się nad e C3 lub Fiatem. 
Fiat ładny z zewnątrz, w środku jakby brzydszy, mniej przemyślany i ciaśniejszy, nie wiedzieć czemu na wysokość.
Citroen C3 ładniejszy w środku, jakby większy.  Co do silnika, 113 KM daje redę, co do zasięgu się jeszcze nie wypowiadam. 

Ewentualnie 1.2 110 z automatem, ale ich jeszcze fizycznie nie dowieźli. 

Nie ułatwia, że moje 3 jedyne kupione auta w życiu, to wszystkie Fiaty.. 

Napisano
2 godziny temu, luter1980 napisał(a):

Niektorzy nie ucza sie na bledach, jest takie ladne powiedzenie na to :jem:

Napisano

Ten cały Bjorn, to wygląda na niezłego idiotę, który chce zabłysnąć w sieci i pisze jakieś głupoty na siłę. 

Pewnie, rozgryzłeś go! :palacz:

Napisano

Co do autka, to mamy czerwiec 2025 i zastanawiam się nad e C3 lub Fiatem. 
Fiat ładny z zewnątrz, w środku jakby brzydszy, mniej przemyślany i ciaśniejszy, nie wiedzieć czemu na wysokość.
Citroen C3 ładniejszy w środku, jakby większy.  Co do silnika, 113 KM daje redę, co do zasięgu się jeszcze nie wypowiadam. 

Ewentualnie 1.2 110 z automatem, ale ich jeszcze fizycznie nie dowieźli. 

Bjørn jest czasem zarozumiałym dupkiem, ale na pewno nie idiotą. 

W temacie EV ma olbrzymie doświadczenie i wiedzę. 

Ale kupuj C3. Zobaczymy, czy to Bjørn jest idiotą.  :ok:

Napisano
3 godziny temu, luter1980 napisał(a):

Ten cały Bjorn, to wygląda na niezłego idiotę

Jak każdy testujący ma swoją specyfikę i na pewne rzeczy bardziej zwraca uwagę, a na inne nie.

Koleś jednak z elektrykami ma spore doświadczenie i nie mogę go nazwać idiotą.

Dodatkowo przecież widać o czym mówi i jak coś co on krytykuje jest dla Ciebie mało istotne, to przecież możesz to olać i tyle.

Np jak typ mówi o wolnym ładowaniu, a Ty potrzebujesz auto do miasta które masz ładować u siebie w garażu, to zwyczajnie ten aspekt jest totalnie nieistotny.

Ja u niego nie spotkałem się przyznam z jakimś zupełnym bezsensem na kanale.

Napisano

:) 

No troszkę może mnie poniosło z tym określeniem, ale mam wrażenie, że w całej tej internetowej społeczności niektórzy ludzie robią z siebie nie wiadomo "co" byle przypodobać się publiczności. Dodatkowo sponsoring, reklamy wybranych firm i złośliwe komentarze diabli wiedzę czemu, że aż czasem mnie nosi jak widzę nie do końca obiektywne treści pewnych ludzi. Dodatkowo nie cierpię stereotypów, gdzie obrażane są jakieś produkty, jedynie ze względu na firmę. 

Co do fiatów, był punto mk2, zarąbisty 1.2 16V  HLX, potem fiat 500 żony i był całkiem spoko, a następnie Bravo 1.6 mtd Emotion, który uważam za najlepsze auto na świecie. 
Za to nigdy w życiu nie odważyłbym się kupić nic niemieckiego, jak nieraz czytałem z jakimi wadami fabrycznymi wypuszczają je z fabryk. 

1.2T Citroena, to niby zmiana z paska na łańcuch i brzmi to sensownie, a elektryka w sumie ciut się boję. 

Zabawne jest to, że można kupić tego elektrycznego Fiata za 115 000 - 35 000 dopłaty, co daje równe 80 000 zł, a hybrydę za 90 000. 

Napisano
8 minut temu, luter1980 napisał(a):

Co do fiatów, był punto mk2, zarąbisty 1.2 16V  HLX, potem fiat 500 żony i był całkiem spoko, a następnie Bravo 1.6 mtd Emotion, który uważam za najlepsze auto na świecie. 
Za to nigdy w życiu nie odważyłbym się kupić nic niemieckiego, jak nieraz czytałem z jakimi wadami fabrycznymi wypuszczają je z fabryk. 

1.2T Citroena, to niby zmiana z paska na łańcuch i brzmi to sensownie, a elektryka w sumie ciut się boję. 

Zabawne jest to, że można kupić tego elektrycznego Fiata za 115 000 - 35 000 dopłaty, co daje równe 80 000 zł, a hybrydę za 90 000. 

Tylko że fakt, że jakaś marka radzi sobie z produkcją aut spalinowych wcale nie oznacza, że będzie sobie radzić w elektrykach. 

Bajka spalinowa i bajka elektryczna mają zaskakująco mało wspólnego. 

Z tego, co widziałem i słyszałem, to Stelantis robi najgorsze EV na rynku.

I nie chodzi o zasięgi czy szybkości ładowania.

Chyba wolałbym jeździć spalinowym. 

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jezdzil ktos juz ta panda ev? U mnie nadal nie ma demo dostępnego do jazdy. Tzn auto w salonie juz dawno jest, ale stoi i czeka na tablice profesjonalne, zeby potem mogli je jako nowe sprzedać potem. Tylko tak juz ze 2 mies czeka i nie wiedzą ile to jeszcze potrwa :facepalm:

Z zewnątrz i srodek calkiem fajne. Full wersja ze wszystkim co dostepne i limitem 20kkm wychodzi poniżej 400zl brutto/mies. Jak sie doliczy ubezp I opony tp wyjdzie finalnie jakies 700 mies, imo calkiem przyzwoicie. Ciągle sie waham czy Panda czy Puma za 890mies. Tylko Puma na 3 lata i limit 15kkm, którego nie mozna zwiększyć. A u mnie skoda zrobiła prawie 20kkm w za ostatni rok...

Napisano
2 minuty temu, zinger napisał(a):

Jezdzil ktos juz ta panda ev? U mnie nadal nie ma demo dostępnego do jazdy. Tzn auto w salonie juz dawno jest, ale stoi i czeka na tablice profesjonalne, zeby potem mogli je jako nowe sprzedać potem. Tylko tak juz ze 2 mies czeka i nie wiedzą ile to jeszcze potrwa :facepalm:

Z zewnątrz i srodek calkiem fajne. Full wersja ze wszystkim co dostepne i limitem 20kkm wychodzi poniżej 400zl brutto/mies. Jak sie doliczy ubezp I opony tp wyjdzie finalnie jakies 700 mies, imo calkiem przyzwoicie. Ciągle sie waham czy Panda czy Puma za 890mies. Tylko Puma na 3 lata i limit 15kkm, którego nie mozna zwiększyć. A u mnie skoda zrobiła prawie 20kkm w za ostatni rok...

ciezki wybor ja bym bral R5 ;] jedyny ktory wyglada :jem:

a fiata odpusc, przeciez to pewnie zlom na kolkach i wez sie gdzies pochwal ze jezdzisz... fiatem panda ;l

Napisano

a fiata odpusc, przeciez to pewnie zlom na kolkach i wez sie gdzies pochwal ze jezdzisz... fiatem panda ;l
R5 wygląda przy tym wynalazku jak milion dolarów. Tak naprawdę niewiele się różni od pierwowzoru. Taki dziadkowóz.b803450b0fd841d8bf68cf82b02f46d6.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
6 godzin temu, vlad1431 napisał(a):

R5 wygląda przy tym wynalazku jak milion dolarów. Tak naprawdę niewiele się różni od pierwowzoru. Taki dziadkowóz.b803450b0fd841d8bf68cf82b02f46d6.jpg

Akurat pierwowzorem to byla Panda MKI, a nie to co wrzuciles.

image.png.c69ed71113ade02a42ceefa61507492b.png

Napisano
7 godzin temu, vlad1431 napisał(a):

Może R5 wyglada, ale jakoś mnie nie urzekla sama jazda i kiepskie finansowanie maja.

A nowa Panda tez calkiem zgrabna

1755755933641577999808940943710.jpg.b5ce353c01d2be4b7e1d2544a0e24bf9.jpg

Napisano
8 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Wcześniej byla skoda i jakoś przeżyłem :phi:

Napisano
58 minut temu, zinger napisał(a):

Wcześniej byla skoda i jakoś przeżyłem :phi:

no prosze cie, skoda to prestiz :jem:

wyobrazielem sobie jak bombelki w skzole gadaja kto jakie auto ma a twoje.. mamy fiata :panic:

albo na AK bedziesz pisal... w moim fiacie to... :totalszok:

2025 rok, ktos normalny kupuje fiata ? ;]

Napisano
27 minut temu, PawelWaw napisał(a):

no prosze cie, skoda to prestiz :jem:

wyobrazielem sobie jak bombelki w skzole gadaja kto jakie auto ma a twoje.. mamy fiata :panic:

albo na AK bedziesz pisal... w moim fiacie to... :totalszok:

2025 rok, ktos normalny kupuje fiata ? ;]

Odkąd syn zaczal przebąkiwać o aucie dla siebie i wyskakiwał z jakimś bmkami czy gtikami, to mu mówiłem wez pande w gazie, nie ma lepszego auta :cfaniak:

Trzeba być konsekwentnym:phi:

Edytowane przez zinger

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

teraz to bombleki mają wywalone na auta, liczy się ile masz subów na kanale i oglądalność filmików ;] 

Napisano
1 minutę temu, bielaPL napisał(a):

teraz to bombleki mają wywalone na auta, liczy się ile masz subów na kanale i oglądalność filmików ;] 

no nie wiem. u nas byla krotka wojna tak z miesiac trwala, byl team tesla i team BMW ;] nie musze mowic co wygralo ? :jem:

Napisano
33 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

no nie wiem. u nas byla krotka wojna tak z miesiac trwala, byl team tesla i team BMW ;] nie musze mowic co wygralo ? :jem:

mam nadzieje że u mnie nie będzie takich tematów, jeden przyjeżdża na zmianę jakąś 911, rs7 lub cayenem ;] a i tak jak na moto przyjadę to będzie największa zajawka ;] 

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, zinger napisał(a):

Jezdzil ktos juz ta panda ev?

Umów się na jazdę citroenem e-C3. To jeden... pies. 

Napisano
2 minuty temu, iwik napisał(a):

Umów się na jazdę citroenem e-C3. To jeden... pies. 

Srodek tez?

Napisano
  • Autor
Teraz, zinger napisał(a):

Srodek tez?

Nie, środek trochę inny (tzn tapicerki i deska), ale zrozumiałem, że chcesz wiedzieć jak jeździ, bo jak wygląda to widać 😄

Napisano
1 minutę temu, iwik napisał(a):

Nie, środek trochę inny (tzn tapicerki i deska), ale zrozumiałem, że chcesz wiedzieć jak jeździ, bo jak wygląda to widać 😄

Jak jezdzi i jak sie w nim ogólnie czuje. Niby zwykle wozidlo wokol komina, ale jednak sporo czasu bedzie sie w nim spędzać, dlatego chcę wiedzieć, czy mi podpasuje. 

Takie próbowanie podobnych moze sie źle skończyć, bo albo cos mi nie podejdzie i odpuszczę, albo spodoba sie i kupie, potem w fiata wsiądę a tu zonk ;)