Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jak z tym konkurować? 

Omoda 9 to hybrydowy SUV z silnikiem 1.5 T-GDI i mocą 537 KM, osiągający 100 km/h w 4,9 sekundy. Ma zasięg elektryczny do 145 km. Długość pojazdu to 4,77 m, a pojemność bagażnika to 660 l. 

Więcej szczegółów: 

Osiągi: Przyspieszenie 0-100 km/h w 4,9 s, prędkość maksymalna 195 km/h, zasięg elektryczny w cyklu mieszanym 145 km. 

Wymiary: Długość 4,77 m, szerokość z lusterkami 1,92 m, wysokość 1,67 m, rozstaw osi 2,8 m. 

Pojemność bagażnika: 660-1783 l. 

Masa: Od 2195 kg. 

Zużycie paliwa: Średnie zużycie paliwa to 1,7 l/100 km. 

Silnik spalinowy: Turbodoładowany, czterocylindrowy 1.5 TGDI o mocy 143 KM i momencie obrotowym 215 Nm. 

Napęd hybrydowy: System Super Hybrid z przekładnią 3DHT i napędem na wszystkie koła. 

Omoda udziela gwarancji fabrycznej na swoje pojazdy na 7 lat lub 150 000 km, a dodatkowo oferuje bezpłatne assistance. Gwarancja na lakier wynosi 3 lata, a ochrona przed perforacją korozyjną aż 12 lat. 

Szczegóły gwarancji Omoda: 

Gwarancja na pojazd: 7 lat lub 150 000 km. 

Gwarancja na lakier: 3 lata. 

Ochrona przed perforacją korozyjną: 12 lat. 

Bezpłatne assistance: Oferowane przez cały okres gwarancji. 

Napisano
13 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Jak z tym konkurować? 

Pytanie czy ta gwarancja rzeczywiście będzie taka jak obiecują. Bo jak będzie to rzeczywiście ciężko.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Pytanie czy ta gwarancja rzeczywiście będzie taka jak obiecują. Bo jak będzie to rzeczywiście ciężko.

Do Kia i Hultaja też były wątpliwości. A wszystko dzisiaj finalnie jak należy. 
Kia 150.000 i 7 lat , a Hyundai 5 lat bez limitu km.

Chińczycy inwestują dużo siana w ekspansję , więc nie sądzę, żeby sobie pozwolili na generowanie problemów z gwarancją. Czas oczywiście pokaże 👍

220 kzł za tą Omodę to jest darmo. 
Będzie tego wysyp na drogach. 

Napisano
10 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Czas oczywiście pokaże 👍

Zobaczymy. Zobaczymy też jak będą reagować w przypadku fakupów. Bo to też jest ważne.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Zobaczymy. Zobaczymy też jak będą reagować w przypadku fakupów. Bo to też jest ważne.

Jasna sprawa, początki pewnie będą trudne 😁

Napisano
15 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Jak z tym konkurować? 

Wszystko rewelacja.

Tak tylko dodam, że tego youtubera kojarzę głównie z testów chińszczyzny i wychwala, jak Ci z technologii różne Xiaomi i Huawei. Na bank opłacone testy ;)

Nie twierdzę tym samym, że te auta są złe i że nie pozamiatają rynku.

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, kravitz napisał(a):

Wszystko rewelacja.

Tak tylko dodam, że tego youtubera kojarzę głównie z testów chińszczyzny i wychwala, jak Ci z technologii różne Xiaomi i Huawei. Na bank opłacone testy ;)

Nie twierdzę tym samym, że te auta są złe i że nie pozamiatają rynku.

Chwalą Auto Światy i inne autocentrumy czy otomoto. Płacą to się chwali. 
Inna sprawa, że wrzuciłem pierwszy lepszy filmik dla obrazków , a nie po to by słuchać jakiejś opinii chłopa z tv ;) 

Myślmy samodzielnie 👍😉

Napisano

Znajomy dziś kupił (zamówił?).

Do tej pory jeździł suvami Mercedesa, które zmieniał co kilka lat.

Zachwycony, materiałami, wykonaniem, wyciszeniem.

200 tys vs 470 za Merca.

Wziął z czerwonym wnętrzem.

Napisano

Dla mnie to jest trochę tak jak z telefonami komórkowymi są te wszystkie marki opo Xiao mi inne cuda które parametrami technicznymi nie ustępują a wręcz przewyższają Popularny i znany nam teraz marki a tak naprawdę dalej świetnie sprzedaje się iPhone który jest trzy razy droższe albo flagowca od Samsunga

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
W dniu 9.05.2025 o 11:16, mrBEAN napisał(a):

Do Kia i Hultaja też były wątpliwości. A wszystko dzisiaj finalnie jak należy. 
Kia 150.000 i 7 lat 

Nadal z milionem wyłączeń? Ile faktycznie jest dzisiaj gwarancji na sprzęgło i układ hamulcowy?

:hmm:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Nadal z milionem wyłączeń? Ile faktycznie jest dzisiaj gwarancji na sprzęgło i układ hamulcowy?

:hmm:

Układ hamulcowy? 🧐 W jakim sensie? 

Nie mam sprzęgła to nie odpowiem, trzeba pytać kogoś kto ma spaliniaka i książkę gwarancyjną :) 

Napisano
1 minutę temu, mrBEAN napisał(a):

Układ hamulcowy? 🧐 W jakim sensie? 

ZTCP na klocki i zaciski było jakoś śmiesznie, nie wiem czy nie do pierwszego przeglądu.

1 minutę temu, mrBEAN napisał(a):

Nie mam sprzęgła to nie odpowiem, trzeba pytać kogoś kto ma spaliniaka i książkę gwarancyjną :) 

Ale Ty masz chyba Hyundai? Oni mieli inne warunki niż Kia. Niemniej fajnie by było, gdyby ktoś z Kia wrzucił książkę.

Edytowane przez Ryb

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

ZTCP na klocki i zaciski było jakoś śmiesznie, nie wiem czy nie do pierwszego przeglądu.

Na klocki będzie i jest 2 lata ustawowe, ale chyba musiałyby się rozlecieć na pół, żeby było co reklamować 🙃

Czytam właśnie książkę i jest limit 20.000 km. Opisane jest ogólnie dla wszystkich wozów. 
Obejmuje: świece zapłonowe i żarowe, klocki i szczęki hamulcowe, tarcze i bębny, tarcza sprzęgła z dociskiem i łożyskiem oporowym, ramiona wycieraczek, przewody WN, cewki, żarniki i diody, uszczelki szyb i drzwi, paski klinowe i wielorowkowe, felgi, kołpaki, rolki i napinacze pasków. 

W EV 2/3 tematów odpada 🤪

36 miesięcy bez limitu na zawias cały , audio i wydech. 

Aku 12V i 48V w MHEV 2 lata. 

Reszta 7 lat i 150.000 km. 

Hyundai ma 5 lat bez limitu i chyba mniej wyłączeń, bo jest wyżej pozycjonowany, ale trzeba by sprawdzić 👍

Napisano
5 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Na klocki będzie i jest 2 lata ustawowe, ale chyba musiałyby się rozlecieć na pół, żeby było co reklamować 🙃

Czytam właśnie książkę i jest limit 20.000 km. Opisane jest ogólnie dla wszystkich wozów. 
Obejmuje: świece zapłonowe i żarowe, klocki i szczęki hamulcowe, tarcze i bębny, tarcza sprzęgła z dociskiem i łożyskiem oporowym, ramiona wycieraczek, przewody WN, cewki, żarniki i diody, uszczelki szyb i drzwi, paski klinowe i wielorowkowe, felgi, kołpaki, rolki i napinacze pasków. 
W EV 2/3 tematów odpada 🤪

Tak, ale w spalinowych to już nie jest takie 7 lat gwarancji jak by się mogło wydawać po tym co widać w reklamach.

36 miesięcy bez limitu na zawias cały , audio i wydech. 

No też szału nie ma.

Aku 12V i 48V w MHEV 2 lata. 

Nie wiem jak MHEV ale dla zwykłego aku to też minimum raczej.

Reszta 7 lat i 150.000 km. 

Problem w tym, że z istotnych (i drogich) rzeczy to już tam w tej reszcie trochę brakuje.

Hyundai ma 5 lat bez limitu i chyba mniej wyłączeń, bo jest wyżej pozycjonowany, ale trzeba by sprawdzić 👍

Ja wolę 5 bez wyłączeń niż 7 z wyłączeniami.

:ok:

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Ryb napisał(a):

Tak, ale w spalinowych to już nie jest takie 7 lat gwarancji jak by się mogło wydawać po tym co widać w reklamach.

No też szału nie ma.

Nie wiem jak MHEV ale dla zwykłego aku to też minimum raczej.

Problem w tym, że z istotnych (i drogich) rzeczy to już tam w tej reszcie trochę brakuje.

Ja wolę 5 bez wyłączeń niż 7 z wyłączeniami.

To ile masz gwarancji w swoich wozach, bo brzmi jakbyś miał dużo lepszą? 🧐

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Ryb napisał(a):

No tak. Najtańsze czyli silnik, skrzynia i bateria tylko, i kilka innych drobnych 😌

Napisano
36 minut temu, mrBEAN napisał(a):

To ile masz gwarancji w swoich wozach, bo brzmi jakbyś miał dużo lepszą? 🧐

Ford gdy kupowałem dawał słabo, 2 lata bez limitu. Teraz daje 2 lata bez limitu + kolejne 2 ograniczone do przebiegu 200kkm. Ale nie ma wyłączeń przez te pierwsze dwa lata, przez drugie to nie wiem.

Jag dawał 3 lata na wszystko bez wyłączeń plus darmowy serwis w tym czasie, teraz daje (na Land Rovery, bo Jaga już nie kupisz) 5 lat do przebiegu bodaj 150kkm.

I nie uważam, że ja mam lepszą bo kupowałem auta jakiś czas temu ale np. uważam, że obecna gwarancja Forda jest lepsza. A jeszcze lepsza jest obecna gwarancja VW na Amaroka, 5 lat/250kkm.

Edytowane przez Ryb

Napisano
33 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

No tak. Najtańsze czyli silnik, skrzynia i bateria tylko, i kilka innych drobnych 😌

Napisałem, że kilku istotnych a drogich rzeczy brakuje, bo są wyłączone, np. sprzęgła, diodowe światła, system audio, całe zawieszenie, układ hamulcowy, wydech. Pomijam, że pozostałe wyłączone rzeczy też nie mają prawa w normalnym aucie się zepsuć/zużyć na tak krótkim dystansie (może poza oponami, klockami i piórami wycieraczek) i powinny IMO być objęte standardową gwarancją.

Twoja odpowiedź natomiast nie wiem czy miała być polemiką czy potwierdzeniem, bo nijak się do tego nie odnosi.

Edytowane przez Ryb

Napisano
W dniu 8.05.2025 o 20:14, mrBEAN napisał(a):

1.5 T-GDI i mocą 537 KM,

Napisaliby ile to ma mocy po wyczerpaniu baterii.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, ghost2255 napisał(a):

Napisaliby ile to ma mocy po wyczerpaniu baterii.

W plug-inach raczej prąd się nie wyczerpuje, tak jest (powinno) być to skonstruowane.

Choć miałem kiedyś zastępczaka Xceed plug-in, i bardzo agresywna jazda potrafiła rozładować baterię i wtedy auto muł straszny 😄

Trzeba czekać aż beta testerzy objeżdżą te wozy przez najbliższe lata :oki:

Napisano
8 minut temu, mrBEAN napisał(a):

W plug-inach raczej prąd się nie wyczerpuje, tak jest (powinno) być to skonstruowane.

Choć miałem kiedyś zastępczaka Xceed plug-in, i bardzo agresywna jazda potrafiła rozładować baterię i wtedy auto muł straszny 😄

Nawet jesli nie wyczerpuje do zera, to pytanie ile ten silnik spalinowy o mocy 140KM bedzie w stanie wyprodukowac pradu.

Obstawiam, ze po przejsciu w tryb HEV to tam bedzie slabo z parametrami.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nawet jesli nie wyczerpuje do zera, to pytanie ile ten silnik spalinowy o mocy 140KM bedzie w stanie wyprodukowac pradu.

Obstawiam, ze po przejsciu w tryb HEV to tam bedzie slabo z parametrami.

W tym xceed ciężko mi było doprowadzić do takiej sytuacji, trzeba naprawdę było się postarać. 
Jak będzie w tej O9 to trzebaby potestować, z uwagi na gabaryty i potężną moc może być łatwiej ;) 

Dlatego trzeba kupować EV, a nie jakieś protezy 😌

Napisano

Generalnie to dobra okazja. Jednak trzeba przymknąć oko że nie wszystko będzie działać jak Mercu. 

Napisano
  • Autor
W dniu 10.05.2025 o 12:24, ppmarian napisał(a):

Dla mnie to jest trochę tak jak z telefonami komórkowymi są te wszystkie marki opo Xiao mi inne cuda które parametrami technicznymi nie ustępują a wręcz przewyższają Popularny i znany nam teraz marki a tak naprawdę dalej świetnie sprzedaje się iPhone który jest trzy razy droższe albo flagowca od Samsunga

Udział iPhona w Polsce to jakieś 20%…

Napisano
Udział iPhona w Polsce to jakieś 20%…

A mercedesa ?

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Generalnie to dobra okazja. Jednak trzeba przymknąć oko że nie wszystko będzie działać jak Mercu. 

Merc zostanie dal tych, którzy musza mieć Merca, albo dla swojego samopoczucia albo innych.

Napisano
Merc zostanie dal tych, którzy musza mieć Merca, albo dla swojego samopoczucia albo innych.

Z ciekawości jaki masz telefon ?

Napisano
15 minut temu, ppmarian napisał(a):

Z ciekawości jaki masz telefon ?

jabłko 7, a co?

Napisano
jabłko 7, a co?

Dla swojego samopoczucia, dla innych czy jednak jest lepsze od „chinoli” ?

Napisano
21 minut temu, ppmarian napisał(a):

Dla swojego samopoczucia, dla innych czy jednak jest lepsze od „chinoli” ?

To trzeba przełknąć u mnie w chinolu systemy są kiepskie ale płacę za to niebo ponad 200zl na miesiąc. To nie jest konkurencja dla merca za 400k a raczej za bidnego diesla. 

• 1 miesiąc później...
Napisano

W de z ciekawości zapytałem o oferte.

191 tys zł po przeliczeniu z euro .

Oferta na odobe prywatna bez firmy

Edytowane przez vanice77

Napisano
2 godziny temu, vanice77 napisał(a):

W de z ciekawości zapytałem o oferte.

191 tys zł po przeliczeniu z euro .

Oferta na odobe prywatna bez firmy

Nikogo to tutaj raczej nie obchodzi ;]

Moze sprobuj na niemieckim forum? :nie_wiem:

Edytowane przez Maciej__

Napisano

Czyli  2,2 mln Polaków w de nie odwiedza tego forum bo to forum to wyłącznie dla Polaków kupujacych i mieszczajacych w  pl ? Chłopie co ty ćpasz? 🤣

Edytowane przez vanice77

Napisano
  • Autor
W dniu 22.06.2025 o 15:08, vanice77 napisał(a):

Czyli  2,2 mln Polaków w de nie odwiedza tego forum bo to forum to wyłącznie dla Polaków kupujacych i mieszczajacych w  pl ? Chłopie co ty ćpasz? 🤣

Raczej bliżej 0,88 melona 🧐

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Pogadałem ze znajomym. Półtora miesiąca temu odebrał.

I...... nie lubi nim jeździć bo: kluczyka nie ma a on lubi kluczyki, gada non stop do kierowcy (tak mówił), ostatnio jak jechał to mu uwagę podobno zwrócił, że jest rozkojarzony i żeby bardziej się na drodze skupił.

Auto moknie na deszczu, bo mu się do garażu nie chce nim nawet wjeżdżać. Spisał już darowiznę na siostrę, ale może jego partnerka będzie nim jeździć, chociaż ona też woli swoje auto.

Generalnie wszystko co go zachwyciło na jazdach próbnych jest nadal super, ale jak to określił najlepiej jeździ mu się nim jako pasażer ;l

Trochę go rozumiem, bo ja też taki sentymentalny tradycjonalista jestem.

Niemniej chyba wróci po nowego GL, czy tam innego merca.

• 3 tygodnie później...
Napisano

dla mnie za wysoka cena, ale zobaczcie co oni odkryli w Omodzie 9. właczasz tryb offroad i masz dodatkowe 150 KM i przepaść w osiagach do trybu Sport.

Edytowane przez DamianMig

Napisano
W dniu 9.10.2025 o 19:58, pij napisał(a):

Pogadałem ze znajomym. Półtora miesiąca temu odebrał.

I...... nie lubi nim jeździć bo: kluczyka nie ma a on lubi kluczyki, gada non stop do kierowcy (tak mówił), ostatnio jak jechał to mu uwagę podobno zwrócił, że jest rozkojarzony i żeby bardziej się na drodze skupił.

Auto moknie na deszczu, bo mu się do garażu nie chce nim nawet wjeżdżać. Spisał już darowiznę na siostrę, ale może jego partnerka będzie nim jeździć, chociaż ona też woli swoje auto.

Generalnie wszystko co go zachwyciło na jazdach próbnych jest nadal super, ale jak to określił najlepiej jeździ mu się nim jako pasażer ;l

Trochę go rozumiem, bo ja też taki sentymentalny tradycjonalista jestem.

Niemniej chyba wróci po nowego GL, czy tam innego merca.

Udowodnił sobie, ze Omoda nie jest Mercedesem i że 200k to nie 400.

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

Udowodnił sobie, ze Omoda nie jest Mercedesem i że 200k to nie 400.

Widzisz - jak się to od początku rozumie to nie ma żadnego problemu. Gorzej jak się wmawia wszystkim wokół i samemu sobie że Skoda to to samo (a nawet lepsze) niż Audi. A Omoda to Mercedes tylko taniej, lepiej i mniej awaryjnie.

Pamiętam jak się przesiadłem z Subaru do Kii. Na początku super ale jakoś tak dziwnie. Auto poprawne do bólu ale to nie to. Przesiadłem się po 3 latach z powrotem i fajność wróciła. Mój szef jeździ Kiami i traktuje auta jak sprzęt AGD. Ale nawet on twierdzi że BMW jednak fajniejsze. A szczególnie potrafią to docenić ludzie, którzy dużo jeżdżą.

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Widzisz - jak się to od początku rozumie to nie ma żadnego problemu. Gorzej jak się wmawia wszystkim wokół i samemu sobie że Skoda to to samo (a nawet lepsze) niż Audi. A Omoda to Mercedes tylko taniej, lepiej i mniej awaryjnie.

Pamiętam jak się przesiadłem z Subaru do Kii. Na początku super ale jakoś tak dziwnie. Auto poprawne do bólu ale to nie to. Przesiadłem się po 3 latach z powrotem i fajność wróciła. Mój szef jeździ Kiami i traktuje auta jak sprzęt AGD. Ale nawet on twierdzi że BMW jednak fajniejsze. A szczególnie potrafią to docenić ludzie, którzy dużo jeżdżą.

Dokładnie, dlatego uważam za wysoce zabawne gdy entuzjaści chińskich zabawek krzyczą co sił, że teraz Mercedes może się zwijać. Ja mam znajomych jeżdżących Mercedesami i żaden z nich jak długo go będzie stać na Mercedesy czy inne BMW nie spojrzy nawet na chińskie wynalazki. Po prostu nie grają w tej samej lidze i jeszcze długo to się nie zmieni (jeśli w ogóle).

Napisano
W dniu 2.11.2025 o 11:06, marcindzieg napisał(a):

Widzisz - jak się to od początku rozumie to nie ma żadnego problemu. Gorzej jak się wmawia wszystkim wokół i samemu sobie że Skoda to to samo (a nawet lepsze) niż Audi.

Ja tam specjalnej różnicy między Audi a Skodą nie widzę. 

Napisano
W dniu 11.05.2025 o 07:51, mrBEAN napisał(a):

W normalnej jeździe w Golfie GTE tylko raz miałem sytuację, kiedy faktycznie auto złapało muła. Jeden raz na 60tys km ;)

Nie pamiętam już co to była za sytuacja, ale pamiętam że się zdarzyło.

Natomiast na torze dosyc łatwo o taką sytuację. Bateria wyssana do cna i osiągi zostają mizerne ;)

Jednak jest to tak nietypowe miejsce, że nie wiem czy ktokolwiek w takiej Omodzie by brał to w ogóle pod uwagę.

Napisano
17 godzin temu, bizz napisał(a):

Ja tam specjalnej różnicy między Audi a Skodą nie widzę. 

Nie przejmuj się, nie każdy jest w tej kwestii wystarczająco wysublimowany. Czasem w sumie zazdroszczę takim osobom, bo życie jest prostsze i tańsze ;].

Napisano
15 godzin temu, kravitz napisał(a):

W normalnej jeździe w Golfie GTE tylko raz miałem sytuację, kiedy faktycznie auto złapało muła. Jeden raz na 60tys km ;)

Nie pamiętam już co to była za sytuacja, ale pamiętam że się zdarzyło.

Natomiast na torze dosyc łatwo o taką sytuację. Bateria wyssana do cna i osiągi zostają mizerne ;)

Jednak jest to tak nietypowe miejsce, że nie wiem czy ktokolwiek w takiej Omodzie by brał to w ogóle pod uwagę.

Pisałem kiedyś że przy agresywnej jeździe da się to zrobić to dowiedziałem się że to absolutnie niemożliwe :) 

Napisano
3 godziny temu, kadu napisał(a):

życie jest prostsze i tańsze ;].

Zgadzam się w 100%. 

Napisano
9 godzin temu, marcindzieg napisał(a):

Pisałem kiedyś że przy agresywnej jeździe da się to zrobić to dowiedziałem się że to absolutnie niemożliwe :) 

Wszystko się da, ale serio w ruchu drogowym to jest bardzo trudne.

Nawet jak jedziesz jak ostatni "zyep", to jednak czasem że tak powiem i tak nie da się szybciej, bo na wszystkich pasach ludzie jadą wolniej, a wyprzedzić też się nie da. Wtedy silnik bateryjkę już doładuje do przyśpieszania z gazem w podłodze.

Na torze jest ten problem, że masz gaz w pozycjach właściwie 0/1 i te chwile kiedy nie dociskasz, to tylko krótkie hamowanie, kilka sekund ;] Za mało.

Są filmiki jak mierzą takie np Priusy nowe z pustą baterią na 1/4 mili. I czasy niewiele się różnią od tych z pełną baterią ;) A to jest jednak kilkanaście sekund wciskania gazu w podłogę. Sytuacja właściwie niespotykana w ruchu drogowym.

Napisano
11 godzin temu, kravitz napisał(a):

Wszystko się da, ale serio w ruchu drogowym to jest bardzo trudne.

Ja to wiem. Wiem też że przy mało agresywnej jeździe można bardzo, bardzo fajne wyniki spalania uzyskać. Nawet przy małej baterii. Natomiast jak się jeździ 0-1, praktycznie do odcięcia to się jednak da. A pewien user dokładnie tak testował auto i stwierdził że jest do niczego i duzo pali :) 

Napisano
29 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Ja to wiem. Wiem też że przy mało agresywnej jeździe można bardzo, bardzo fajne wyniki spalania uzyskać. Nawet przy małej baterii. Natomiast jak się jeździ 0-1, praktycznie do odcięcia to się jednak da. A pewien user dokładnie tak testował auto i stwierdził że jest do niczego i duzo pali :) 

Mi hybrydowy Auris spalił podczas wycieczki po okolicy 7,5l/100km. Hybrydowy Lexus CT200h spalił 6. A hybrydowe BMW 530xe spaliło 4,5. Wniosek jaki z tego wyciągnąłem to nie, że BMW jest najlepsze (chociaż pod wszystkimi względami jest) ale że w ruchu miejsckim i podmiejskim niewielka zmiana warunków może skutkować wielką zmianą wyniku.