Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prosba o ocene ogloszenia

Featured Replies

Napisano

Jeździłem taką Corolką z AT, jak dla mnie za mało mocy do automatu i zamula. Spalanie +2l większe niż z manualem. Można zamontować LPG.

Napisano
  • Autor

Czyli raczej polecasz manual w takiej Toyocie.

A ogolnie to taka toyotka będzie lepszym wyborem niz np.taka Kia?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HskwH.html

Rozważam jeszcze młodsza Toyotę z hybryda i automatem, ale musiałbym dość dużo dołożyć, albo pogodzić się z wysokim przebiegiem, np.

https://pewneauto.pl/oferta/toyota-corolla/117586

No i zagwozdka.. :

Napisano
1 godzinę temu, drygi napisał(a):

Rozważam jeszcze młodsza Toyotę z hybryda i automatem,

Toyote kupuje się głównie dla napędu hybrydowego.

Napisano
  • Autor

Szczerze mówiąc wolałbym automat, ale zależy mi na tym, żeby nie był awaryjny i nie generował wysokich kosztów, dlatego w Kia szukałem manuala, bo te automaty tam są raczej średnio polecane..

Co do mocy i dynamiki - chciałbym coś, co jednak trochę jedzie.. nie zadne 100konne wersję 5 biegowe..

Napisano
  • Autor
8 minutes ago, ghost2255 said:

Toyote kupuje się głównie dla napędu hybrydowego.

ale na napęd hybrydowy mam chyba za mały budżet..

Napisano
2 godziny temu, drygi napisał(a):

Czyli raczej polecasz manual w takiej Toyocie.

A ogolnie to taka toyotka będzie lepszym wyborem niz np.taka Kia?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-ID6HskwH.html

Rozważam jeszcze młodsza Toyotę z hybryda i automatem, ale musiałbym dość dużo dołożyć, albo pogodzić się z wysokim przebiegiem, np.

No i zagwozdka.. :

Przejedź się manual i AT, u tego sprzedawcy na placu zapewne takie są i porównasz. 

Mi nie pasowała dynamika bo wtedy przesiadłem się z Amerykańca 2,4 167KM i Toyka była muł.

Wolał bym corollę od kiły i zamontować LPG.

Napisano
  • Autor
3 minutes ago, Tre-Bor said:

Przejedź się manual i AT, u tego sprzedawcy na placu zapewne takie są i porównasz. 

Mi nie pasowała dynamika bo wtedy przesiadłem się z Amerykańca 2,4 167KM i Toyka była muł.

Wolał bym corollę od kiły i zamontować LPG.

Ok dzięki. Jak już zdecyduje się pewnie na 1.6 manual albo hybryda 1.8 i wtedy automat, ale na to pewnie nie będzie budżetu...

Oprócz Toyoty i Kijanki na coś jeszcze warto zwrócić uwagę w tej cenie, co odwdzięczy się w miarę niska awaryjnością? ;)

Napisano
2 minuty temu, drygi napisał(a):

Oprócz Toyoty i Kijanki na coś jeszcze warto zwrócić uwagę w tej cenie, co odwdzięczy się w miarę niska awaryjnością? ;)

Hyundai Ioniq. 

Napisano
  • Autor
12 minutes ago, mrBEAN said:

Hyundai Ioniq. 

Za elektryka podziękuję;) 

Napisano
30 minut temu, drygi napisał(a):

Za elektryka podziękuję;) 

A kto ci proponuje elektryka?

Napisano

toyota 1,8 nie jedzie a wyprzedzanie trzeba brać z zapasem,

dopiero 2,0 fajnie się odpycha

Edytowane przez Waldek40

Napisano
13 godzin temu, drygi napisał(a):

Dużego przebiegu się nie obawiaj. Układ napędowy jest mocną stroną. W jeździe to będzie przepaść do pierwszej propozycji.

Ps. I nie słuchaj opinii, że nie ma osiągów. Owszem hothatch to to nie jest, ale daje rade do tych przepisowych prędkości (do 140) a w mieście ma świetny start do 60.

Napisano
2 godziny temu, Waldek40 napisał(a):

toyota 1,8 nie jedzie a wyprzedzanie trzeba brać z zapasem,

dopiero 2,0 fajnie się odpycha

I jeszcze się psuje i gnije! 
:old:

Napisano
11 godzin temu, drygi napisał(a):

Ja kupiłem zwykłą Skodę jak miała 76kkm, teraz ma 130kkm i jestem zadowolony jako daily car. Tani serwis i wytrzymałe auta jednak. Myślę że bez większych przygód tak jak @wilu dojeździ do 400kkm.

Napisano
45 minut temu, stig napisał(a):

nie słuchaj opinii, że nie ma osiągów. Owszem hothatch to to nie jest, ale daje rade

Nie wiem czy porównanie będzie trafione ale jeździłem ostatnio kilka dni Corollą 1.5 125 KM i tak średnio to przyspiesza. Do spokojnej jazdy miejskiej ok ale już jak trzeba przyspieszyć w mieście to szału nie ma. Podejrzewam, że w trasie byłoby słabo. 

Napisano
1 godzinę temu, ochkarol napisał(a):

Nie wiem czy porównanie będzie trafione ale jeździłem ostatnio kilka dni Corollą 1.5 125 KM i tak średnio to przyspiesza. Do spokojnej jazdy miejskiej ok ale już jak trzeba przyspieszyć w mieście to szału nie ma. Podejrzewam, że w trasie byłoby słabo. 

Odnosiłem się do 1.8 hybrydy bo taką drugą propozycję wstawił autor.

Napisano

Moc podobna i stąd mój wpis. 

Napisano
7 minut temu, ochkarol napisał(a):

Moc podobna i stąd mój wpis. 

I tyle z podobieństw. Za to kompletnie inna wartość dostępnych Nm.

Napisano
17 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Hyundai Ioniq. 

Czy to auto można traktować na równi z hybrydową Toyotą pod względem awaryjności i przebiegów? 

Napisano
1 godzinę temu, aviator napisał(a):

Czy to auto można traktować na równi z hybrydową Toyotą pod względem awaryjności i przebiegów? 

Niby kilka razy widziałem to na Taxi, ale jednak jest tam skrzynia dwusprzeglowa, wiec i sprzęgła cierne podlegające zużyciu. No i przez to konstrukcja bardziej skomplikowana. 

Przewozy osób głosują portfelami za Toyotą

Napisano
5 godzin temu, aviator napisał(a):

Czy na równi to niekoniecznie.

Auto całościowo jest ogólnie bezawaryjne i ogólnie przyjemne. Jest również bardzo oszczędny, nawet chyba ciut oszczędniejsze od Toyot z tego samego okresu.

ALE. Tam jest skrzynia dwusprzęgłowa i nie jest bezobdługowa jak CVT w Toyocie. 

Co innego wersja EV, ten jest turbo bezobsługowy i mają już ludzie po 400 kkm nakręcone, ale nie o EV jest wątek. 

Napisano
Teraz, mrBEAN napisał(a):

Czy na równi to niekoniecznie.

Auto całościowo jest ogólnie bezawaryjne i ogólnie przyjemne. Jest również bardzo oszczędny, nawet chyba ciut oszczędniejsze od Toyot z tego samego okresu.

ALE. Tam jest skrzynia dwusprzęgłowa i nie jest bezobdługowa jak CVT w Toyocie. 

Co innego wersja EV, ten jest turbo bezobsługowy i mają już ludzie po 400 kkm nakręcone, ale nie o EV jest wątek. 

No i podaz pewnie ze 100 razy mniejsza niz Toyoty, w ogole tego nie widac na ulicach.

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

No i podaz pewnie ze 100 razy mniejsza niz Toyoty, w ogole tego nie widac na ulicach.

Bo były dość drogie, a sam Hyundai w tamtym czasie nadal był jednak egzotyczny, to auto debiutowało w 2016.

A koreańce dopiero w ostatnich latach mocniej zyskały w oczach obywateli PL ;]

Prius to prius, sam bym kupił gdybym musiał kupić coś do taniego kulania, a miałbym zakaz kupna EV ;]