Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygodny samochód w trasy

Featured Replies

Napisano
13 minut temu, wladmar napisał(a):

Nie chodzi o same zużycie, tylko o deklarowane zużycie wg producenta w porównaniu do rzeczywistości. Robią z klientów idiotów. Poza tym jednak takie fury rzadko kupuje się za gotówkę, raczej leasing czy coś takiego. I jak do raty musisz doliczyć jeszcze z 2000 miesięcznie na paliwo już tak fajnie nie jest.

To auto dedykowane bardziej pod USA, szczegolnie w wersji V8.

No i jednak nie kupuje sie ich zeby jezdzic na taxi po miescie ;]

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

To auto dedykowane bardziej pod USA, szczegolnie w wersji V8.

No i jednak nie kupuje sie ich zeby jezdzic na taxi po miescie ;]

Wiadomo, ale jednak właściciele tych aut czemuś się przejmują spalaniem, tam LPG jest równie popularne jak w nastoletnich Priusach na taxi :hehe:

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał(a):

No 18 po mieście to była norma. Zimą w korkach pokazywał 25, ale tylko dlatego, że więcej po prostu nie wyświetlał żeby nie denerwować użytkownika. Pomimo zbiornika 70 litrów jakby się miało LPG pod względem częstotliwości tankowania.

120 litrów do bagażnika i jedziesz ;] 

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Spodziewal sie, ze V8 w takiej krowie bedzie palic 10l? ;]

Jako nowe kosztuje pewnie z 800kPLN, wiec koszty paliwa raczej pomijalne, skoro juz ktos sie decyduje na ten wariant ;) 

Do 10 to można dieslem zejść.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, marcindzieg napisał(a):

120 litrów do bagażnika i jedziesz ;] 

Miałem w ZJ, dwie butle, coś koło 140 czy 150l już nie pamiętam, właziło 120. Spokojnie na 400km wystarczyło ;] 

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

No do tego to diesel jest najbardziej sensowny.

Napisano
59 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Można, ale nie w większym mieście.

57 minut temu, marcindzieg napisał(a):

No do tego to diesel jest najbardziej sensowny.

Tylko kto jeszcze takowe oferuje ?

Kolega w SQ8 miał diesla V8, nawet fajnie to brzmiało, ale tego silnika już nie ma.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał(a):

Można, ale nie w większym mieście.

Kolega w SQ8 miał diesla V8, nawet fajnie to brzmiało, ale tego silnika już nie ma.

Młody miał przez chwilę SQ7 z tym V8 :ok:

Napisano
2 godziny temu, wladmar napisał(a):

Chodzi mi o BMW. Dłuższy wyjazd to świetna okazja do poznania osobiście i dogłębnie subkultury laweciarzy na całym świecie ;] 

Chyba Cię bardzo ta marka zabolała :)Z mojej obserwacji jest różnie, część znajomych jest bardzo zadowolona, część wyleczyła się z BMW a część płacze i płaci .. nadal uważając, ze nie ma lepszych aut ;).

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Młody miał przez chwilę SQ7 z tym V8 :ok:

On był konstruowany jak Niemcy lubili jeszcze diesle. Jako nowe auto super, ale jak widziałem co potrafi się dziać już przy 90kkm to ja podziękuje za serwis tego motoru.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał(a):

On był konstruowany jak Niemcy lubili jeszcze diesle. Jako nowe auto super, ale jak widziałem co potrafi się dziać już przy 90kkm to ja podziękuje za serwis tego motoru.

Młody używał długo Q7 z dieslem V6. Sam potrafił go wyjąć i naprawić, ale zaczął się trochę sypać dopiero po przekroczeniu 300 kkm ;]

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Młody używał długo Q7 z dieslem V6. Sam potrafił go wyjąć i naprawić, ale zaczął się trochę sypać dopiero po przekroczeniu 300 kkm ;]

No tak, tylko wyciąganie silnika V8, czyszczenie odm, kontrola, itd to w warsztacie często kwota 5cyfrowa w takim aucie.

Jak ktoś zna bolączki, ma narzędzia to inna sprawa. 

Napisano
17 minut temu, sherif napisał(a):

Chyba Cię bardzo ta marka zabolała :)Z mojej obserwacji jest różnie, część znajomych jest bardzo zadowolona, część wyleczyła się z BMW a część płacze i płaci .. nadal uważając, ze nie ma lepszych aut ;).

No byłem mocno rozczarowany. Jeździło to fajnie (kiedy jeździło), chociaż ten niby 4WD (czyli xDrive) to kpina, ale generalnie pomogło mi to wyleczyć się z fascynacji samochodami. Auto ma się nie psuć, to są moje wymagania. A przyjemność z jazdy mam na motorze. 

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, wladmar napisał(a):

No byłem mocno rozczarowany. Jeździło to fajnie (kiedy jeździło), chociaż ten niby 4WD (czyli xDrive) to kpina, ale generalnie pomogło mi to wyleczyć się z fascynacji samochodami. Auto ma się nie psuć, to są moje wymagania. A przyjemność z jazdy mam na motorze. 

Wiadomo, ja też lubię 🏍️ ale na razie większość czasu muszę spędzać w aucie dlatego wpadła nowa zabawka. Mam nadzieję, że po prostu miałeś pecha. Co będzie to się okaże. 

Napisano
48 minut temu, wladmar napisał(a):

Źle trafiłeś poprostu.

Ja mam podobnie też wolę bezawaryjne auto na codzień a fun w weekend pozostawiam innemu rozwiązaniu :).

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, sherif napisał(a):

Ja mam podobnie też wolę bezawaryjne auto na codzień a fun w weekend pozostawiam innemu rozwiązaniu :).

ja bym chciał bezawaryjne i fun codziennie, oczywiście kosztem jakiegoś kompromisu ;] zobaczymy czy się uda

Napisano
18 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Jeśli płaszczak, to np. BMW 5, nawet 2 litrowy diesel wystarczy do spokojniej i oszczędnej jazdy :ok:

Młody ostatnio często jeździ pomiędzy Warszawą i Łodzią G31 Touring i sobie chwali.

Pomiędzy Warszawą i Łodzią nawet Bentleyem nie można "sobie chwalić" - to jakiś odrębny stan świadomości taka podróż.

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

Pojęcia nie mam szczerze mówiąc jak jest w Q8. Może faktycznie siedzisz "w ostatnim rzędzie od ekranu kina" ;)

Może to jest też, i też nie wiem, konsekwencja tego, że masz 170cm wzrostu.

U mnie to wygląda tak, że ja mam prawie 1.9m, a syn 2m. Żona też 1.8, a córka niewiele mniej.

Tylny rząd siedzeń przez jeszcze jakieś 5 lat u mnie będzie ważną sprawą.

i dlatego jezdziliscie GTE? ;) Chyba że to było wtedy jak dzieciaki były mniejsze ale aż tak długo chyba GTE nie masz. Q8 faktycznie nie jest przesadnie wielkie z tyłu. Obstawiam że SuprB ma wiecej miejsca. NIe znam nikogo kto marudził że ma z tyłu za dużo przestrzeni w jakimkolwiek aucie.  

Napisano
3 minuty temu, lucash napisał(a):

i dlatego jezdziliscie GTE? ;) Chyba że to było wtedy jak dzieciaki były mniejsze ale aż tak długo chyba GTE nie masz.

GTE mam 3 lata już i syn miał wtedy pewnie 1.7m wzrostu ;)

Jednak rok temu jak kupowalismy Teslę Y, to właśnie kupiliśmy Y, a nie 3. To jest ten powód.

I dlatego nie rozglądalismy się za kolejnych Golfem, ale za Audi A4. Ostatecznie wyszła Tesla Y.

Pewnie jeszcze większe auto by było dla nas lepsze, ale to też jest pewna (dla nas przynajmniej) upierdliwość w życiu codziennym. Ciasno w garażu, manewry pod marketem, mega ciasny garaż podziemny u żony w pracy, itp.

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

ja bym chciał bezawaryjne i fun codziennie, oczywiście kosztem jakiegoś kompromisu ;] zobaczymy czy się uda

To już zależy od osobistych oczekiwań. W moim przypadku jedno auto nie da rady :), jak Tobie starczy to powodzenia.

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał(a):

To sobie trzeba było kupić jakiegoś Lexusa z 2JZ a nie diesla.

Napisano
22 godziny temu, sherif napisał(a):

Jeździłem dokładnie takim SQ8 i wewnątrz fajnie mruczał, ale na zewnątrz w ogóle nie było słychać V8, więc na 99% jestem pewien że ten pomruk był z głośników.

Napisano
Godzinę temu, Zbynek napisał(a):

Jeździłem dokładnie takim SQ8 i wewnątrz fajnie mruczał, ale na zewnątrz w ogóle nie było słychać V8, więc na 99% jestem pewien że ten pomruk był z głośników.

Trzeba było przełączyć tryb kazdy na Dynamic, Audi w modelach S z dieslem stosuje aktywne wydechy z głośnikami które grają na zewnątrz :

https://allegro.pl/oferta/tlumik-aktywny-wydech-audi-q8-sq8-4m8-14410660690

Edytowane przez Piotrus

Napisano
1 godzinę temu, Zbynek napisał(a):

Popytam kolegi, ale to w końcu V8, więc jakiś dźwięk musi być. Fakt, że klekot diesla też był :phi:.

Napisano
45 minut temu, sherif napisał(a):

Popytam kolegi, ale to w końcu V8, więc jakiś dźwięk musi być. Fakt, że klekot diesla też był :phi:.

Młodego słyszałem z daleka, jak podjeżdżał 😁