Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EV do miasta

Featured Replies

Napisano
49 minut temu, komandos80 napisał(a):

Ale jest zarejestrowany, czyli jesli dobrze rozumiem, z doplaty nici. Wiec do tej ceny trzeba by doliczyc utracone korzysci. :)

Jeśli jest zarejestrowany na dilera i ma mniej niż 5kkm przebiegu to dopłata się należy. Właśnie tu jest cały myk - ja tylko dlatego rozważałem elektryka, bo taki trzyletni mi nie przeszkadza a miałbym go jeszcze taniej niż w tej ofercie (sam możesz spróbować negocjacji, coraz mocniej im zależy) i jeszcze minus 30k. Wyjdzie taniej niż chiński szmelc.

:ok:

Napisano
Godzinę temu, HelixSv napisał(a):

Masz wiedzę o elektrykach, jak ich zimowy zasięg (na ręcznym) ;]

100% wiedzy mam z AK, to Wasza wina.

:ee:

Jak bateria jest utrzymywana w okolicach 30-70%, to powinna być spoko.

Ale jak w okolicach min lub max, to już kawał życia straciła.

Myślę, że diler wie jak się obchodzić z baterią.

Zważywszy że auto jest sprzedawane przez petrolheadów, to raczej nikt się zdrowiem baterii nie przejmuje.

U dilera stoi. Zresztą nie tylko to, jak poszukasz to znajdziesz takich na otomoto co najmniej kilka. Wybór jest.

Poza tym, samo auto waży ponad dwie tony. Trzy lata bez ruchu nie może być optymalne. :old:

:tuli:

Ja myślę, że oni go tam od czasu do czasu z miejsca w miejsce w salonie przekulają. Zresztą trudno sobie wyobrazić lepsze warunki do stania, nawet Bugatti szejka Kataru mogą mieć gorzej niż w takim salonie za szybą.

Napisano
12 godzin temu, komandos80 napisał(a):

Ale jest zarejestrowany, czyli jesli dobrze rozumiem, z doplaty nici. Wiec do tej ceny trzeba by doliczyc utracone korzysci. :)

Nie dość że drogo jak za 3 letni woz to jeszcze nikt tego nie odkupi za normalną kasę. Czyli samochód na dożywocie. Ostatnio jest wysyp Audi suvow i Volvo po wynajmie. A jak nówka to jest LP b10 czy jak mały to c10.

Napisano
11 godzin temu, Ryb napisał(a):

Myślę, że diler wie jak się obchodzić z baterią.

Zdecydowanie, jak oglądałem na placu to mój miał chyba 21% baterii, inny 9% i takie podobne ;]

Optymalnie mają stać ponoć z nie więcej niż 30%, nie wiem czy handlowiec wymyślił to na potrzeby sytuacji czy faktycznie tak im od górnie mówią.

Napisano
18 godzin temu, Ryb napisał(a):

Jeśli jest zarejestrowany na dilera i ma mniej niż 5kkm przebiegu to dopłata się należy

To musisz przekonać jeszcze tylko nfosigw do tego. 😆

Bo mówili wyraźnie, że należy się tylko jeśli jest zarejestrowane na tablice specjalne 'dilerskie', a nie na zwykłe. A takich rejestracji 'specjalnych' jest homeopatyczna ilość. 

Napisano
37 minut temu, iwik napisał(a):

To musisz przekonać jeszcze tylko nfosigw do tego. 😆

Bo mówili wyraźnie, że należy się tylko jeśli jest zarejestrowane na tablice specjalne 'dilerskie', a nie na zwykłe. A takich rejestracji 'specjalnych' jest homeopatyczna ilość. 

Faktycznie, wpisali że może mieć przebieg do 6kkm ale nie może być zarejestrowany i nie widzą sprzeczności. Geniusze.

;l

Ale nie szkodzi, bo takie Mustangi niezarejestrowane ale dwu-, trzyletnie są o jakieś 20k droższe od tego co wkleiłem. Więc nadal za półdarmo. 

Napisano
19 godzin temu, Ryb napisał(a):

Jeśli jest zarejestrowany na dilera i ma mniej niż 5kkm przebiegu to dopłata się należy. Właśnie tu jest cały myk - ja tylko dlatego rozważałem elektryka, bo taki trzyletni mi nie przeszkadza a miałbym go jeszcze taniej niż w tej ofercie (sam możesz spróbować negocjacji, coraz mocniej im zależy) i jeszcze minus 30k. Wyjdzie taniej niż chiński szmelc.

A tak konkretnie, które z tych chińskich to szmelc? 

Napisano
29 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Wszystkie 😜

Napisano
43 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

13 minut temu, janusz napisał(a):

Wszystkie 😜

@mrBEAN, już masz odpowiedź.

:skromny:

Napisano
1 godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Na nic więcej nie liczyłem 👌😎

A Ty myślałeś, że to premiumy...?

;l

Napisano
1 godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Jak zrozumiesz, że liczy się tylko jedna marka, to w dyskusje nie będziesz już nigdy wchodził.

Musisz znać swoje miejsce

Kampania-Jaguara.jpg

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

https://forum.autokacik.pl/topic/537399-ev-do-miasta/page/2/?&_rid=129897#findComment-9279092

A pisze, ze 100% wiedzy ma z AK. 

Widocznie się całe zapełniono w latach 90-tych i wincyj sie nie mieści. ;]

Innego wyjścia nie ma. 🧑‍🌾 🦥

Napisano
10 godzin temu, kravitz napisał(a):

Jak zrozumiesz, że liczy się tylko jedna marka, to w dyskusje nie będziesz już nigdy wchodził.

Musisz znać swoje miejsce

Kampania-Jaguara.jpg

Gościu, tutaj akurat namawiam na Forda a nie na transgender swinger party*.

;l

* Nie żebym nie namawiał na gejowskie swinger party, po prostu poszukaj w innym wątku.

;l

Napisano
9 godzin temu, HelixSv napisał(a):

https://forum.autokacik.pl/topic/537399-ev-do-miasta/page/2/?&_rid=129897#findComment-9279092

A pisze, ze 100% wiedzy ma z AK. 

Widocznie się całe zapełniono w latach 90-tych i wincyj sie nie mieści. ;]

Innego wyjścia nie ma. 🧑‍🌾 🦥

Bo nic nowego tu od tamtego czasu nie wymyśliliście. No, może poza listą kolejkową do ładowarki, to jest rzeczywiście hit.

;]