Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leapmotor T03 - tak tani, że aż dobry ;)

Featured Replies

Napisano

Recenzja.

Nie moja.

na moją jeszcze poczekacie.

Parę uwag do filmu - przyśpieszenie - jak się jedzie w 3 osoby, w tym niechuda pani, to może jest 15s, ale jak jeżdżę sam, to jest znacząco lepiej. Ile - nie mierzyłem, ale raczej bliżej tych 12.

W filmiku mają stary soft - w nowym sofcie można wyłączyć wszystkie brzęczyki jednym przyciskiem na kierownicy. Dodatkowo jest planowanie ładowania, czyli można włączyć ładowanie od godziny do godziny (akurat mi na grzyba). No i jest mirroring ekranu telefonu za pomocą dedykowanej aplikacji.

Autko jak dla mnie prowadzi się doskonale, jak jadę sam, to nie ma tych wibracji, a z kimś jeszcze nie jeździłem po trasie ;)

Aplikacja - pierwszy rok to funkcje premium, potem trzeba płacic abonament - ile on wynosi? Nie wiadomo, ceny podadzą za jakiś czas, pewnie wtedy wszystkim kapcie spadną i przestaną grzać samochód zdalnie. Mozna go też grzać z pilota, ale to max 10 m, czyli pod domem.

Ja sobie dokupiłem dolne osłony silnika i baterii, baga na ładowarke i kable pod maskę, podłokietnik i pojemnik na "tunel" środkowy.

Pomyśle nad wypełnieniem tylnego zderzaka pianką pouliretanową (pianka wtłaczana do worka foliowego i ładnie wypełni puste przestrzenie)

Samochód traktuję jako bardzo fajny pojazd klasy UTO (urzadzenie transportu osobistego), za cenę nowego Citroena AMI - nie ma co porównywać. Taniość robi jakość ;) Spełnia moje potrzeby i oczekiwania do tego samochodu. Mam jeszcze trzy inne pod domem, więc wicie rozumicie. Jak ktoś kupi go jako samochód rodzinny, na wyjazdy - to się rozczaruje. Jak zakup jest zamiast roweru elektrycznego, hulajnogi elektrycznej lub Citroena AMi  to Leapmotor T03 jest dobrym zakupem.

Poza tym jako rasowy posiadacz EV - ładuje się 30 sekund, bo tyle trwa podłączenie kabla i tyle samo wypięcie i odwieszenie na słupku bramy.

Edytowane przez maras77

Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał(a):

Poza tym jako rasowy posiadacz EV - ładuje się 30 sekund, bo tyle trwa podłączenie kabla i tyle samo wypięcie i odwieszenie na słupku bramy.

nie smiales sie wczesniej z wpisow ze EV laduje sie 3 sek ? ;]

Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał(a):

Parę uwag do filmu - przyśpieszenie - jak się jedzie w 3 osoby, w tym niechuda pani, to może jest 15s, ale jak jeżdżę sam, to jest znacząco lepiej. Ile - nie mierzyłem, ale raczej bliżej tych 12.

Kurde, to nieźle :jem:

Napisano
7 godzin temu, maras77 napisał(a):

... Dodatkowo jest planowanie ładowania, czyli można włączyć ładowanie od godziny do godziny (akurat mi na grzyba). No i jest mirroring ekranu telefonu za pomocą dedykowanej aplikacji.

Autko jak dla mnie prowadzi się doskonale, jak jadę sam, to nie ma tych wibracji, a z kimś jeszcze nie jeździłem po trasie ;)

Aplikacja - pierwszy rok to funkcje premium, potem trzeba płacic abonament - ile on wynosi? Nie wiadomo, ceny podadzą za jakiś czas, pewnie wtedy wszystkim kapcie spadną i przestaną grzać samochód zdalnie. Mozna go też grzać z pilota, ale to max 10 m, czyli pod domem.

Aplikacja dotyczy tylko połączenia z telefonem i grzania, czy też jakieś inne funkcje?

Czy można zaprogramować ładowanie do jakiegoś poziomu/procentu napełnienia baterii?  Żeby nie dobijać do 100%. Jeśli nie ma, to włączanie ładowania na godziny może być zastępnikiem.   

P.S. Telefony, aplikacje... Ciekawe czy auto ma otwarty kontakt na polecenia od producenta? :spy:

Napisano
7 godzin temu, maras77 napisał(a):

Pomyśle nad wypełnieniem tylnego zderzaka pianką pouliretanową (pianka wtłaczana do worka foliowego i ładnie wypełni puste przestrzenie)

Pod tylną nakładkę zderzaka to przede wszystkim trzeba dać jakąś poprzeczną belkę ze wzmocnieniem, bo jak coś Ci wjedzie w d... to zatrzyma się dopiero na oparciu przednich foteli. 

Że to dostało homologację EU z samą plastikową nakładką :facepalm:

Podobno Chińczycy oczywiście już mają aftermarketowe i sobie dokładają. 

Napisano
8 godzin temu, maras77 napisał(a):

Recenzja.

Nie moja.

na moją jeszcze poczekacie.

Fajna jednorazóweczka.

Za tą kasę, jak powiedział ten właściciel z filmiku, na zakupy i w korki, to właściwie wstyd nie brać.

Jakbym miał kupować teraz drugie auto, to pewnie bym się nawet nie zastanawiał nad czyms innym.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, iwik napisał(a):

Pod tylną nakładkę zderzaka to przede wszystkim trzeba dać jakąś poprzeczną belkę ze wzmocnieniem, bo jak coś Ci wjedzie w d... to zatrzyma się dopiero na oparciu przednich foteli. 

Że to dostało homologację EU z samą plastikową nakładką :facepalm:

Podobno Chińczycy oczywiście już mają aftermarketowe i sobie dokładają. 

W samochodach z okolic 2010 r tez tego nie ma.

W punto 2 FL, które jeszcze mam, tez jest tylko skorupa zderzaka, a potem juz ściana bagażnika.

Napisano
48 minut temu, kravitz napisał(a):

Fajna jednorazóweczka.

Za tą kasę, jak powiedział ten właściciel z filmiku, na zakupy i w korki, to właściwie wstyd nie brać.

Jakbym miał kupować teraz drugie auto, to pewnie bym się nawet nie zastanawiał nad czyms innym.

To jest wyjątkowe kupsko. Ja juz natłukłem 6kkm jeżdżę nim do Pszoku gruz z budowy wywozić na zakupy i w kolo komina. Jest 4 razy wolniejszy do Volvo ale do 50 na światłach jak to elektryk spalinowki wciąga. 

Napisano
1 minutę temu, wujek napisał(a):

To jest wyjątkowe kupsko. Ja juz natłukłem 6kkm jeżdżę nim do Pszoku gruz z budowy wywozić na zakupy i w kolo komina. Jest 4 razy wolniejszy do Volvo ale do 50 na światłach jak to elektryk spalinowki wciąga. 

Ja na to serio patrzę jak następca Daewoo Matiza.

I czy jest w czymś ten T03 gorszy?

Serio można takie coś kupić sobie do miasta, a pod koniec eksploatacji nawet nie próbować sprzedać, a jedynie starać się załapać na jakieś promki za "złomowanie auta".

Napisano
36 minut temu, kravitz napisał(a):

Ja na to serio patrzę jak następca Daewoo Matiza.

I czy jest w czymś ten T03 gorszy?

Nie no matiza to wciąga nosem.

Ale patrząc na cenę bez dopłaty no to trochę kiepski deal. A nawet z dopłatą to nie wiem czy jakiegoś kilkukatka lepiej nie wziąć, nawet eUP czy Citigo-e (ci co mieli tutaj mogą porównać lepiej niż ja). 

Oczywiście jak za 200 zł /mc w najmie na JDG to no żal nie wziąć na te 2 lata, ale prywatnie kupić to inny temat. 

Napisano
7 minut temu, iwik napisał(a):

Ale patrząc na cenę bez dopłaty no to trochę kiepski deal. A nawet z dopłatą to nie wiem czy jakiegoś kilkukatka lepiej nie wziąć, nawet eUP czy Citigo-e (ci co mieli tutaj mogą porównać lepiej niż ja). 

Oczywiście jak za 200 zł /mc w najmie na JDG to no żal nie wziąć na te 2 lata, ale prywatnie kupić to inny temat. 

Tym nie jeździłem, ale citigo ev do miasta to dla mnie mistrzostwo świata. Nawet teraz, jeżdżąc wieksza, mocniejsza i nowoczesniejsza Puma, z checia bym do skody wrócił.

Napisano

To jest ciekawe zagadka teoretyczna

Bo za mniej niż 30kpln wziąłem dla mamy 3 letnie twingo EV które poza pojemnością aku niczym nie wstępuje t03 a temat ogrzewania, pakietu zimowego i wyglądu pominę to milczeniem

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
  • Autor
17 minut temu, ppmarian napisał(a):

Bo za mniej niż 30kpln wziąłem dla mamy 3 letnie twingo EV które poza pojemnością aku niczym nie wstępuje t03 a temat ogrzewania, pakietu zimowego i wyglądu pominę to milczeniem

Daj link do tych 3 letnich twingo EV za mniej niż 30 kpln.

Napisano
24 minuty temu, ppmarian napisał(a):

Ale to jest to co kiedyś. Nowy Matiz za 25k vs używka Twingo

Napisano
3 godziny temu, zinger napisał(a):

Tym nie jeździłem, ale citigo ev do miasta to dla mnie mistrzostwo świata. Nawet teraz, jeżdżąc wieksza, mocniejsza i nowoczesniejsza Puma, z checia bym do skody wrócił.

Dopóki ktoś na skrzyżowaniu nie wymusi pierwszeństwa i nie zaparkuje w drzwiach takiego citogo. 

Łatwo zapominać o takich rzeczach. :ok:

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Dopóki ktoś na skrzyżowaniu nie wymusi pierwszeństwa i nie zaparkuje w drzwiach takiego citogo. 

To jest w sumie ciekawy paradoks na AK ;] Jak zapytasz co kupic to sie okazuje ze bez kombi min 200KM nie da sie po miescie jezdzic ;)

Jak przychodzi co do czego, to nawet najgorsze chinskie guano jest swietne, pod warunkiem ze tanio :hehe:

Napisano
5 minut temu, HelixSv napisał(a):

Albo meteoryt nie spadnie :bzik:

Ile razy Ci ktoś w bagazniku zaparkował? Rozumiem różne ryzyka, wypadki sie zdarzają, ale bez przesady ;)

Napisano
Daj link do tych 3 letnich twingo EV za mniej niż 30 kpln.

To mamie kupiłem

e11d29f56dbb63055f6a943dbde5f894.jpg

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, ppmarian napisał(a):

To mamie kupiłem

e11d29f56dbb63055f6a943dbde5f894.jpg

Fajny, oprócz tego, że 31500 to nie jest mniej niz 30 kpln. Ale to drobiazg.

Druga sprawa - ile kosztowal jako nowy?

Pewnie te ceny wynikają z dopłat.

Może się okazać, że jak się skończy NaszEauto i nic nowego nie będzie, to ceny wzrosną i wartość wzrośnie.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

To jest w sumie ciekawy paradoks na AK ;] Jak zapytasz co kupic to sie okazuje ze bez kombi min 200KM nie da sie po miescie jezdzic ;)

Jak przychodzi co do czego, to nawet najgorsze chinskie guano jest swietne, pod warunkiem ze tanio :hehe:

Ten błąd poznawczy nazywa się nieuprawnione uogólnienie.

Kto inny odpowiada, a kto inny kupuje.

Mi na przyklad kombi 200 KM było by jeszcze bardziej niepotrzebne, niz ten leapmotor.

Napisano
Fajny, oprócz tego, że 31500 to nie jest mniej niz 30 kpln. Ale to drobiazg.

Druga sprawa - ile kosztowal jako nowy?

Może się okazać, że jak się skończy NaszEauto i nic nowego nie będzie, to ceny wzrosną i wartość wzrośnie.

A Ty używane auto kupiłeś zawsze za tyle za ile było wystawione ?

Jako nowy 21-23kE (nie był dostępny na PL rynku)

Napisano
3 godziny temu, zinger napisał(a):

Albo meteoryt nie spadnie :bzik:

Ile razy Ci ktoś w bagazniku zaparkował? Rozumiem różne ryzyka, wypadki sie zdarzają, ale bez przesady ;)

Przekonałeś mnie. Tym meteorytem szczególnie. ;]

Napisano
12 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

nie smiales sie wczesniej z wpisow ze EV laduje sie 3 sek ? ;]

Dla tych 3 sekund to jednak lepiej sie szarpnac i brac Tesle;]

Napisano
7 godzin temu, ppmarian napisał(a):

ma widok 360 st ? :totalszok:

Napisano
53 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Dla tych 3 sekund to jednak lepiej sie szarpnac i brac Tesle;]

to akurat wiadomo, najlepszy EV na swiecie :jem:

Napisano

„Tylko” kamera z liniami pomocniczymi

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

Ma, tylko trzeba głową kręcić. 😆

W takim małym pierdolocie można się obejść bez - każda szyba blisko oczu.

Napisano
5 godzin temu, maras77 napisał(a):

Wątpię, w DE nie ma dopłat, a ceny używek ev są jeszcze niższe niż u nas.

A za 2 lata będą kończyć się te najmy po 199 zł i w ogóle może być ciekawie. Pewnie taki Stellantis będzie chciał puścić te same auta w drugi obieg w leasingi, ale przy konkurencji nowych np id2, twingo za okolice 20k euro to raczej nie będą pierwszym wyborem dla ludzi wchodzących w ev. A oni optymistycznie zakładali utratę wartości 30k przez te 2 lata 🤣, czyli 2 letnia używka e-C3 musiałaby kosztować więcej niż takie nowe twingo czy id2. :lol:

Napisano
  • Autor
16 minut temu, iwik napisał(a):

Wątpię, w DE nie ma dopłat, a ceny używek ev są jeszcze niższe niż u nas.

A za 2 lata będą kończyć się te najmy po 199 zł i w ogóle może być ciekawie. Pewnie taki Stellantis będzie chciał puścić te same auta w drugi obieg w leasingi, ale przy konkurencji nowych np id2, twingo za okolice 20k euro to raczej nie będą pierwszym wyborem dla ludzi wchodzących w ev. A oni optymistycznie zakładali utratę wartości 30k przez te 2 lata 🤣, czyli 2 letnia używka e-C3 musiałaby kosztować więcej niż takie nowe twingo czy id2. :lol:

Stellantis to jeszcze musi uniknąć kary za średnią emisję portfolio produkcji, wiec muszą tych EV tysiące sprzedać, nawet na stracie.

Zobaczymy, co będzie za 2 lata. 

Napisano
  • Autor

Mój ma istotną zmianę w stosunku do egzemplarzy z YT:

Brzęczyk ostrzegawczy jest cichy i nienachalny - prawie go nie słychac w kabinie w czasie jazdy. Na filmikach na YT zawsze na to narzekali - w nowych dostawach to jest poprawione.

A druga niespodzianka - pasują dywaniki od Punto 2 FL i mogłem je przełożyć ze starego autka - człowiek to ma szczęście ;)

Napisano
W dniu 4.12.2025 o 10:46, zinger napisał(a):

A w czym citigo lepsze?

Napisano
26 minut temu, zenek111 napisał(a):

A w czym citigo lepsze?

Lepsze od czego?

Napisano
25 minut temu, zinger napisał(a):

Lepsze od czego?

No od Pumy, jakie konkretnie zalety powodują ze chetnie bys wrócił do Skody?

Napisano
8 minut temu, zenek111 napisał(a):

No od Pumy, jakie konkretnie zalety powodują ze chetnie bys wrócił do Skody?

Aa. Zwinność, lekkość i prostota w codziennym prowadzeniu i jeździe po Krk korkach. Puma się też fajnie jeździ, wieksza, wypasiona itp. Ale na codzien, do szybkiego przemieszczania się po zatłoczonych ulicach, cotigo jest dla mnie the best.

Napisano

Jestem teraz na malcie jak cale AK pewnie wie i.... tu jest pelno tych T03 :totalszok:

Co chwila jakiegos spotykam na drodze jezdzac jakims dziadowskim citroenem C3 nawet bez czujnikow parkowania ;]

Napisano
  • Autor
  • Popularny post

Zrobiłem T03 juz 600 km, głównie dojazdy do Warszawy i ten samochód dokładnie spełnia moje oczekiwania. Dobre przyśpieszenie do 50 km/h, aby być pierwszym na światłach - jest. Jazda buspasami - jest. Darmowe parkowanie w strefie - jest. Zdalne grzanie - jest. Tania jazda - jest. wystarczający zasięg - jest. Ładowanie tylko w domu w akceptowalnym czasie - jest. Brak wachlowania biegami - jest. Małe wymiary zewnętrzne - są.

Jak ktoś narzeka, to znaczy, że źle auto wybrał, niedostosowane do potrzeb.

Edytowane przez maras77

Napisano
19 godzin temu, maras77 napisał(a):

Jak ktoś narzeka, to znaczy, że źle auto wybrał, niedostosowane do potrzeb

Narzekają jeszcze na bardzo twarde zawieszenie i powiązane z tym galopowanie całego auta przy wyższych prędkościach-potwierdzasz czy zaprzeczasz:hmm:

Napisano
  • Autor
35 minut temu, volf6 napisał(a):

Narzekają jeszcze na bardzo twarde zawieszenie i powiązane z tym galopowanie całego auta przy wyższych prędkościach-potwierdzasz czy zaprzeczasz:hmm:

Coś w tym jest, przy 120-140 nie jedzie tak gładko, jak Espace 4 lub Toyota Yaris Cross. Z drugiej strony nie ma dramatu, nie ma duszy na ramieniu i poczucia, że zaraz się z drogi wyleci gdyby nie mówili o tym na filmach, to bym nie zwracał na to uwagi. Jednak nie jest to autko do długotrwałej jazdy powyżej 120 km/h.

A prędkość licznikowa maksymalna to 140 km/h, a nie 130.

Edytowane przez maras77

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał(a):

... A prędkość licznikowa maksymalna to 140 km/h, a nie 130.

Licznikowe 140, a rzeczywiste pewnie 130. Jeśli będziesz dociekliwy, to sprawdzisz nawigacją.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Woockush napisał(a):

Generalnie prawda, oprócz korektora, ktory jest juz poprawiony w moim.

Klima i grzanie chyba dziala jak się właczy odparowywanie szyb (jest do tego oddzielny guzik).

Poza tym nigdy mi szyby nie zaparowały.

Hamowanie hamulcem jest mechaniczne, tempomat tak samo.

Za to hamowanie silnikiem na programie ECO jest tak mocne, że wystarcza za hamulec.

Więc w sumie na plus, ze jest jazda tylko z pedałem gazu.

Tempomat adaptacyjny, asystent pasa - polecam nie używać, bo tylko się człowiek wqrwi.

Ale jeszcze raz powtarzam, jazda na jeden pedał jest w pełni dopracowana i wygodna.

Komunikat startowy jest 10 sekund, ale jest przycisk OK, który go wyłącza.

A dla tych, którzy nie czytali instrukcji:

Lampki wewnętrzne mają włącznik w lampce. Nie trzeba bawić się pilotem, wchodzić w menu, wystarczy je dotknąć i lekko wcisnąć i się zapalają lub gaszą ;)

Edytowane przez maras77

Napisano
W dniu 23.12.2025 o 15:49, maras77 napisał(a):

Generalnie prawda, oprócz korektora, ktory jest juz poprawiony w moim.

Klima i grzanie chyba dziala jak się właczy odparowywanie szyb (jest do tego oddzielny guzik).

Poza tym nigdy mi szyby nie zaparowały.

Hamowanie hamulcem jest mechaniczne, tempomat tak samo.

Za to hamowanie silnikiem na programie ECO jest tak mocne, że wystarcza za hamulec.

Więc w sumie na plus, ze jest jazda tylko z pedałem gazu.

Tempomat adaptacyjny, asystent pasa - polecam nie używać, bo tylko się człowiek wqrwi.

Ale jeszcze raz powtarzam, jazda na jeden pedał jest w pełni dopracowana i wygodna.

Komunikat startowy jest 10 sekund, ale jest przycisk OK, który go wyłącza.

A dla tych, którzy nie czytali instrukcji:

Lampki wewnętrzne mają włącznik w lampce. Nie trzeba bawić się pilotem, wchodzić w menu, wystarczy je dotknąć i lekko wcisnąć i się zapalają lub gaszą ;)

Mój nie ma. Nic się nie da wcisnąć plus wypadło oświetlenie rejestracji na mrozie. 

Napisano
  • Autor
56 minut temu, wujek napisał(a):

Mój nie ma. Nic się nie da wcisnąć plus wypadło oświetlenie rejestracji na mrozie. 

Mówimy o lampce nad lusterkiem: Naciskasz lekko klosz lampki i się włącza lub wyłącza ta lampka, którą wciskałeś.

Napisano
  • Autor

Dla porównania:

Napisano
  • Autor

Podsumowanie zimowe: Jak masz w d...e, czy zasięg po ładowaniu do 80% i mroźnej nocy to 180, czy 165 km, to autko spisuje się idealnie.

Ogrzewanie zdalne robi robotę, samochód rozmrożony i ciepły, a systemy kontroli trakcji na śliskim działają idealnie (tylko głośno, bo samochód w ogóle nie jest wygłuszony, więc terkotanie pompki hamulcowej spod maski słychać dość mocno).

A na nowych letnich z fabryki jeździ się podobnie, jak Espace 4 na 3 letnich całorocznych.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Realne osiągi:

obraz.png.ea2c341c5349a3c3c95d567653a1cc20.png

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzisiaj na liczniku pojawił się okrągłe 1000 km.

Czas na krótkie podsumowanie:

Samochód wciągnął 200 kWh, tyle pokazuje zarówno samochód jak i ładowarka cyfrowa, którą mam w domu. Jest to całkowite zużycie, z jazdą, grzaniem na postoju, grzaniem akumulatora, samorozładowywaniem, więc tragedii nie ma, biorąc pod uwagę, że przez połowę czasu były ujemne temperatury, a czasami nawet poniżej -15.

Czy samochód spełnił oczekiwania - w 120%. Wypełnia mi wszystkie cele, dla których go kupiłem, czyli:

1. Jazda po Warszawie i okolicach

- zwinny, malutki, zwrotny - wszędzie się wjedzie, zaparkuje, miejsca parkingowe niedostępne dla innych wystarczające są dla mnie.

- dynamiczny - niby nie ma szału, ale jak się rusza, to wszyscy z tyłu zostają, jak trzeba się wcisnąc pomiędzy samochody to manewry sa błyskawiczne

- jada buspasami - bardzo fajne ułatwienie.

-parkingi miejskie za free - zawsze można znaleźć wolne miejsce i zostawić autko bez stresu na cały dzień.

2. Zdalne ogrzewanie - rewelacja - jak się włączy 15 min wcześniej, to wsiada się do cieplutkiego i rozmrożonego samochodu, w którym wszystkie elementy sa nagrzane - kierownica, siedzenia. Więc nie czuć potrzeby grzania kierownicy i zydli.

3. Ładowanie - wystarczająco szybko i sprawnie w domu, mam apke Elocity i w okolicy mam ładowarki z ceną poniżej ceny rynkowej prądu - więc ponad oczekiwania.

4. Samorozładowanie na mrozie - wydaje się, że jest jakieś spore, ale z drugiej strony patrząc na całkowite zużycie prądu - wszystko jest w normie

5. Komfort jazdy - szału nie ma, ale jest cicho i płynnie. Można narzekać na dziwne drgania wynikające z tego, że autko jest krótkie i twarde, jednak nie jest to norma i zależy od nawierzchni. Fajnie się steruje mocą - zależnie od trybu jest różne hamowanie rekuperacyjne i można jechać w trybie jednego pedału - czyli tylko gazem sterować.

Bardzo przyjemnie i płynnie się steruje. Po zatrzymaniu samochód się nie toczy, tylko stoi, można włączyć jeszcze dociąganie ręcznego (autohold). Układ kierowniczy chodzi leciutko - tak jak lubię (ale można ustawić jego siłę wspomagania). 

6. Wyposażenie - wystarczające. Przeszkadza brak fizycznych przycisków, jednak w połączeniu z brakiem Android Auto (które samo w sobie jest złem wcielonym)  nie jest to jakiś problem - montuje się nad tabletem uchwyt na telefon i mamy dwa ekrany - jeden do obsługi samochodu, a drugi do obsługi telefonu (czyli telefon). W sumie korzysta się bardzo sprawnie.

7. Widoczność - do przodu i w górę doskonała, bardzo dobre i odpowiednie lusterka - widać w nich bez ruszania głową nawet tylne koła przy parkowaniu.

Wady:

Brak tylnej wycieraczki - to dość mocno mi przeszkadza.

Dziwnie działające systemy tak, jak asystent pasa, tempomat - lepiej tego po prostu nie używać.

Podsumowując - wozidło na miasto  - dobre i tanie. Nie ma nic lepszego w tej chwili w tej cenie.

Napisano
1 godzinę temu, maras77 napisał(a):

Samochód wciągnął 200 kWh, tyle pokazuje zarówno samochód jak i ładowarka cyfrowa, którą mam w domu. Jest to całkowite zużycie, z jazdą, grzaniem na postoju, grzaniem akumulatora, samorozładowywaniem, więc tragedii nie ma, biorąc pod uwagę, że przez połowę czasu były ujemne temperatury, a czasami nawet poniżej -15.

Czy samochód spełnił oczekiwania - w 120%. Wypełnia mi wszystkie cele, dla których go kupiłem, czyli:

- zwinny, malutki, zwrotny - wszędzie się wjedzie, zaparkuje, miejsca parkingowe niedostępne dla innych wystarczające są dla mnie.

- dynamiczny - niby nie ma szału, ale jak się rusza, to wszyscy z tyłu zostają, jak trzeba się wcisnąc pomiędzy samochody to manewry sa błyskawiczne

-parkingi miejskie za free - zawsze można znaleźć wolne miejsce i zostawić autko bez stresu na cały dzień.

2. Zdalne ogrzewanie - rewelacja - jak się włączy 15 min wcześniej, to wsiada się do cieplutkiego i rozmrożonego samochodu, w którym wszystkie elementy sa nagrzane - kierownica, siedzenia. Więc nie czuć potrzeby grzania kierownicy i zydli.

3. Ładowanie - wystarczająco szybko i sprawnie w domu, mam apke Elocity i w okolicy mam ładowarki z ceną poniżej ceny rynkowej prądu - więc ponad oczekiwania.

4. Samorozładowanie na mrozie - wydaje się, że jest jakieś spore, ale z drugiej strony patrząc na całkowite zużycie prądu - wszystko jest w normie

5. Komfort jazdy - szału nie ma, ale jest cicho i płynnie. Można narzekać na dziwne drgania wynikające z tego, że autko jest krótkie i twarde, jednak nie jest to norma i zależy od nawierzchni. Fajnie się steruje mocą - zależnie od trybu jest różne hamowanie rekuperacyjne i można jechać w trybie jednego pedału - czyli tylko gazem sterować.

Bardzo przyjemnie i płynnie się steruje. Po zatrzymaniu samochód się nie toczy, tylko stoi, można włączyć jeszcze dociąganie ręcznego (autohold). Układ kierowniczy chodzi leciutko - tak jak lubię (ale można ustawić jego siłę wspomagania). 

6. Wyposażenie - wystarczające. Przeszkadza brak fizycznych przycisków, jednak w połączeniu z brakiem Android Auto (które samo w sobie jest złem wcielonym)  nie jest to jakiś problem - montuje się nad tabletem uchwyt na telefon i mamy dwa ekrany - jeden do obsługi samochodu, a drugi do obsługi telefonu (czyli telefon). W sumie korzysta się bardzo sprawnie.

7. Widoczność - do przodu i w górę doskonała, bardzo dobre i odpowiednie lusterka - widać w nich bez ruszania głową nawet tylne koła przy parkowaniu.

Wady:

Dziwnie działające systemy tak, jak asystent pasa, tempomat - lepiej tego po prostu nie używać.

Podsumowując - wozidło na miasto  - dobre i tanie. Nie ma nic lepszego w tej chwili w tej cenie.

czyli na 100 spala 20kWh, super wynik jak na grzanie, okres zimowy.

moj wciaga 40 ale nie ma lekko, tryb sport, 4x4 caly czas ;]

Napisano
1 godzinę temu, maras77 napisał(a):

Wady:

Ja często jeżdżę na budowę 2km grzeje 20 minut i wsiadam wtedy trzyma ciepło. Jak w sobotę jechałem do Kobyłki 20km to ogrzewanie nie dawało rady i marzłem. Teraz zasięg to jakieś 120km na pełnym lądowaniu. 

Napisano
2 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

czyli na 100 spala 20kWh, super wynik jak na grzanie, okres zimowy.

moj wciaga 40 ale nie ma lekko, tryb sport, 4x4 caly czas ;]

Kiła tyle pali? U mnie w Volvo 32 no

ale ja zawsze z butem.