Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dopłaty

Featured Replies

Napisano
W dniu 17.12.2025 o 16:31, zinger napisał(a):

Chodzi o to, ze jak tempo skladania wnioskow sie utrzyma, to jakos pod koniec lutego skonczy sie pula.

Ja zlozylem koncem listopada, mam nr 23tys, obecnie rozpatruja ok 5,5tys numeru z czerwca, tak ze ten, jeszcze troche sobie poczekam :bzik:

Ja dostałem dopłatę z kwietnia. Druga pewnie na wakacje dostanę. 

Napisano

Ja składałem wniosek końcem lutego (numer 9xx) i kasę dostałem w październiku.

Składałem na miękkim dowodzie i później dostałem do poprawki wniosek z prośbą o skan twardego dowodu i jeszcze jakieś małe poprawki.

Warto wiec składać na miękkim, bo kolejka liczy się od złożenia wniosku, poprawki nie wpływają na kolejkę. Ważne żeby szybko odpowiadać na poprawki, bo jak się 14 dni przekroczy to się wylatuje.

Napisano
W dniu 20.12.2025 o 00:23, paulluck napisał(a):

Ja składałem wniosek końcem lutego (numer 9xx) i kasę dostałem w październiku.

Składałem na miękkim dowodzie i później dostałem do poprawki wniosek z prośbą o skan twardego dowodu i jeszcze jakieś małe poprawki.

Warto wiec składać na miękkim, bo kolejka liczy się od złożenia wniosku, poprawki nie wpływają na kolejkę. Ważne żeby szybko odpowiadać na poprawki, bo jak się 14 dni przekroczy to się wylatuje.

Po jakim czasie dostałeś potwierdzenie po korekcie ?

Ludzie na FB piszą 1-3dni, ale bywają anonimy, że niby 3miesiące.

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał(a):

Po jakim czasie dostałeś potwierdzenie po korekcie ?

U mnie 5 dni: 13.11 poprawka, a 18.11 odpowiedź:

"Szanowna Pani / Szanowny Panie

Wniosek o objęcie przedsięwzięcia wsparciem z planu rozwojowego realizowanego w ramach programu priorytetowego NaszEauto nr NE/...... (numer techniczny: .......) złożony dnia 2025-11-13 został pozytywnie zweryfikowany pod względem kryteriów dostępu oraz kryteriów horyzontalnych. Wniosek został wpisany na listę projektów zakwalifikowanych do wsparcia nr NE/L/....., która została przekazana do Zarządu NFOŚiGW w celu jej zatwierdzenia. Po jej zatwierdzeniu otrzymają Państwo informację o przyznaniu wsparcia w Programie Priorytetowym NaszEauto. ..."

A później 21.11:

"Szanowna Pani / Szanowny Panie

Informujemy, że NFOŚiGW podjął decyzję o udzieleniu wsparcia Przedsięwzięcia wskazanego we wniosku o objęcie przedsięwzięcia wsparciem z planu rozwojowego realizowanego w ramach programu NaszEauto, zarejestrowanego pod numerem NE/..... (numer techniczny: ......) z dnia 2025-11-13. Zgodnie z ww. wnioskiem zostało Pani/Panu przyznane wsparcie w kwocie 30000.00 zł. ..."

Napisano
2 godziny temu, falkon napisał(a):

U mnie 5 dni: 13.11 poprawka, a 18.11 odpowiedź

A weksel? 

Rozumiem, że rozpatrują najpierw formalnie wniosek, jak się zgadzają dokumenty to jest decyzja o dalszym procedowaniu i doniesieniu w zębach weksla i dopiero po tym może zapaść decyzja o wypłacie. 

[U mnie nie ma opcji cesji AC, bo już jest zrobiona na bank.]

Napisano
43 minuty temu, iwik napisał(a):

A weksel? 

Weksel był poruszany w tym ostatnim emailu z 21.11. Oto dalsza część tej wiadomosci:

" ...Oświadczenie woli ze strony NFOŚiGW, podpisana umowa o objęcie przedsięwzięcia wsparciem z planu rozwojowego realizowanego w ramach programu priorytetowego NaszEauto (dalej: umowa) oraz weksel in blanco, a także wypełniona deklaracja wekslowa wystawcy weksla znajdują się pod adresem: https://nfosigw.sharepoint.com/:f:/s/nasze_auto_dok/...

Hasłem do otwarcia linku, w którym znajdują się wyżej wymienione dokumenty jest numer PESEL osoby będącej głównym Wnioskodawcą we wniosku, o którym mowa w treści maila. W przypadku braku numeru PESEL hasłem do otwarcia linku będzie numer paszportu (przy użyciu cyfr i wielkich liter, bez znaków specjalnych).

Powyższy link będzie aktywny 30 dni.

W związku z zawarciem umowy prosimy o przesłanie weksla in blanco wraz z deklaracją wekslową wystawcy weksla podpisane przez Wnioskodawcę oraz współmałżonka (w przypadku braku rozdzielności majątkowej) w obecności notariusza.

Instrukcja podpisywania weksla i deklaracji wekslowej dostępna jest w sekcji Materiały na stronie

https://naszeauto.gov.pl/o-programie/ 

Podpisane w obecności notariusza weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową należy przesłać do Kancelarii NFOŚiGW na adres ul. Pańska 97, 00-834 Warszawa (na kopercie należy wskazać numer umowy o udzielenie wsparcia).

Wypłata wsparcia nastąpi w ciągu 3 tygodni po pozytywnej weryfikacji przesłanego weksla in blanco i deklaracji wekslowej.

W przypadku, gdy wynik weryfikacji przesłanego weksla oraz deklaracji wekslowej będzie negatywny, dokumentacja zostanie komisyjnie zniszczona i z czynności tej zostanie sporządzony protokół. Wnioskodawca zostanie powiadomiony na adres email wskazany we wniosku o negatywnej ocenie zabezpieczenia wraz z podaniem powodów takiej oceny oraz o konieczności ponownego przesłania dokumentów.

Jednocześnie informujemy, że po zakończeniu okresu trwałości i zamknięciu umowy o udzielenie wsparcia, weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową zostaną komisyjnie zniszczone i z czynności tej zostanie sporządzony protokół.

Ponadto informujemy, iż w dniu 13.10.2025 r. zatwierdzone zostały zmiany warunków programu NaszEauto, w tym m.in. wysokość udzielanego wsparcia do zakupu/leasingu/wynajmu samochodu elektrycznego. W przypadku gdy obowiązująca kwota wsparcia jest wyższa niż kwota przyznana Państwu i wynikająca z umowy przekazanej w niniejszej wiadomości możliwa jest jej zmiana w tym zakresie. Szczegółowe informacje dotyczące tego procesu zostaną przekazane Państwu w późniejszej korespondencji, a procedura związana ze zmianą warunków umowy będzie wymagała Państwa zgody.

W przypadku zapytań prosimy o kontakt na adres [email protected] ..."

Napisano
W dniu 23.12.2025 o 22:17, iwik napisał(a):

A weksel? 

Rozumiem, że rozpatrują najpierw formalnie wniosek, jak się zgadzają dokumenty to jest decyzja o dalszym procedowaniu i doniesieniu w zębach weksla i dopiero po tym może zapaść decyzja o wypłacie. 

[U mnie nie ma opcji cesji AC, bo już jest zrobiona na bank.]

Jak zaakceptowali wniosek to wysłałem weksel i po miesiącu była kasa.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

i jak z doplatami ?

nadal sa ? :jem:

Napisano
35 minut temu, PawelWaw napisał(a):

i jak z doplatami ?

nadal sa ? :jem:

Podaje link ;]

https://naszeauto.gov.pl/?gad_source=1&gad_campaignid=23075338479&gclid=CjwKCAiA95fLBhBPEiwATXUsxEbQCEud8KdtuDPkuMr_ZeOGtQXOwrpPNQmgH1dfIZ60jOlLgHX8QBoCSmEQAvD_BwE

obraz.png.3d0246e75f55099873767b1c1945f47c.png

Wygląda na to, że dalej dajo!

Ale na dzisiaj strzelam, że mamy już >85% wykorzystania.

Edytowane przez komor

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, komor napisał(a):

nic tam nie ma takiego ;]

ale dobrze konczy sie program :jem:

Napisano
2 godziny temu, komor napisał(a):

Podaje link ;]

https://naszeauto.gov.pl/?gad_source=1&gad_campaignid=23075338479&gclid=CjwKCAiA95fLBhBPEiwATXUsxEbQCEud8KdtuDPkuMr_ZeOGtQXOwrpPNQmgH1dfIZ60jOlLgHX8QBoCSmEQAvD_BwE

obraz.png.3d0246e75f55099873767b1c1945f47c.png

Wygląda na to, że dalej dajo!

Ale na dzisiaj strzelam, że mamy już >85% wykorzystania.

Łądnie rosło:

EVKP_NaszEauto_Grafika_2025-12_1200x1200

https://elektromobilni.pl/budzet-programu-naszeauto-kurczzy-sie-w-rekordowym-tempie/

Dzień przed wigilią miałem nr wniosku 28.8k, na 7.01 (czyli po dłuuugim weekendzie) było już 31.5k. Może do 2tygodnia lutego styknie.

Za to nadal mielą wnioski <7k :(.

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

nic tam nie ma takiego ;]

ale dobrze konczy sie program :jem:

A TM3P @PawelWaw zamówiona?

Czy trzymasz palec na przycisku jak @Florydzialski ? ;]

Napisano
  • Autor
Teraz, kravitz napisał(a):

A TM3P @PawelWaw zamówiona?

Czy trzymasz palec na przycisku jak @Florydzialski ? ;]

trzymam :jem:

Napisano
15 minut temu, PawelWaw napisał(a):

trzymam :jem:

I tak trzeba. W nowej Y dali większy ekran teraz i 7 siedzeń. 

Napisano

Dokopali się do mojego (ojca) wniosku wreszcie i chcą coś aktualizować (pewnie od czasu złożenia już się 3x zmieniły formularze i zasady). ;]

I zakładam, że tylko to skoro nie wymienili innych konkretnych braków. 

Wniosek o objęcie przedsięwzięcia wsparciem z planu rozwojowego realizowanego w ramach programu priorytetowego NaszEauto nr NE/00xxxx złożony dnia 2025-0xxxx został zweryfikowany i wymaga uzupełnienia. W tym celu należy zalogować się na konto użytkownika w GWD https://gwd.nfosigw.gov.pl i złożyć aktualizację (korektę) wniosku.

Podczas oceny wniosku wskazano następujące niezgodności:

Informujemy, że od momentu złożenia wniosku nastąpiła zmiana formularza wniosku i warunków umowy, m.in.

zlikwidowana została premia za niski dochód,

wprowadzono zmiany w kwalifikowaniu pojazdu spalinowego do premii (brak wymogu dot. wprowadzenia pojazdu zezłomowanego do ewidencji środków trwałych),

wprowadzono uproszczenia dot. pomocy de minimis,

zlikwidowano konieczność załączania potwierdzenia zapłaty za polisę OC/AC,

zlikwidowano konieczność załączania potwierdzenia zapłaty za fakturę za opłatę wstępną,

zmiany redakcyjne.

UWAGA! W przypadku, gdy we wniosku nie było zaznaczonej premii za zezłomowanie pojazdu spalinowego nie ma możliwości dodania ww. premii. Aby móc skorzystać z premii należy pierwotny wniosek wycofać w GWD oraz złożyć nowy wniosek z zaznaczoną premią za zezłomowanie pojazdu spalinowego.

Wniosek wymaga poprawy ze strony OOW (Wnioskodawcy) w postaci zweryfikowania danych oraz zaznaczenia nowych oświadczeń. Prosimy o utworzenie korekty wniosku na nowym/zaktualizowanym formularzu wniosku (należy w GWD nacisnąć przycisk utwórz aktualizację) i odesłać podpisaną korektę wniosku do NFOŚiGW.

Każdy wniosek o udzielenie wsparcia składany w programie „NaszEauto” jest rozpatrywany indywidualnie. W ramach prowadzonego postępowania wyjaśniane są wszystkie wątpliwości oraz uchybienia zawarte we wniosku. Zespół weryfikujący wnioski dokłada wszelkich starań, aby jak najszybciej zakończyć procedowanie danego wniosku.

Zgodnie z § 7 ust. 3 Regulaminu naboru „Na etapie oceny według kryteriów dostępu i kryteriów horyzontalnych możliwe jest jednokrotne uzupełnienie brakujących informacji, dokumentów lub poprawę błędów, w terminie do 10 dni roboczych od dnia otrzymania wezwania przez Wnioskodawcę

Edytowane przez iwik

Napisano
12 godzin temu, iwik napisał(a):

zlikwidowano konieczność załączania potwierdzenia zapłaty za polisę OC/AC,

zlikwidowano konieczność załączania potwierdzenia zapłaty za fakturę za opłatę wstępną,

zmiany redakcyjne.

Tego nie załączyłem w moim wniosku, czyżby nie trzeba już było?? :hmm:

Jak składałem we wrześniu to faktura i potwierdzenie wpłaty były konieczne.

Napisano
7 minut temu, komor napisał(a):

Składałem końcem listopada i musiałem załączyć zarówno potw wpłaty oplaty esteonej jak i ubezp. Piszę i najmie. :nie_wiem:

Napisano
4 godziny temu, komor napisał(a):

Ja składałem w ramach zakupu prywatnego. Potrzebna była oczywiście FV zakupu, ale nie wymagali żadanych dokumentów potwierdzających, że została opłacona (żadnych potwierdzeń przelewów itp). Ale to zupelnie inny przypadek niż najem. 

Napisano

Wniosek o dofinansowanie oznaczony numerem technicznym xxxxxx zarejestrowany z datą xx.0x.202x, pod numerem NE/00xxxx został oceniony pozytywnie podczas oceny formalnej.

...

Wniosek o objęcie przedsięwzięcia wsparciem z planu rozwojowego realizowanego w ramach programu priorytetowego NaszEauto nr ... został pozytywnie zweryfikowany pod względem kryteriów dostępu oraz kryteriów horyzontalnych. Wniosek został wpisany na listę projektów zakwalifikowanych do wsparcia nr NE/... , która została przekazana do Zarządu NFOŚiGW w celu jej zatwierdzenia. Po jej zatwierdzeniu otrzymają Państwo informację o przyznaniu wsparcia w Programie Priorytetowym NaszEauto.

Happy New Year Smiling GIF

Edytowane przez iwik

Napisano

Wzięli się za rozpatrywanie wniosków.

Prędkość wzrosła do 230.0 wn./dzień

Wniosek z końca grudnia - 90 dni do zatwierdzenia

Napisano
15 godzin temu, maras77 napisał:

Skad info? Moj jest z końca listopada 25xxx

Napisano
23 minuty temu, zinger napisał:

Skad info? Moj jest z końca listopada 25xxx

Wejdź na https://www.naszeauto.info/ i dodaj swój wniosek do śledzenia.

Generalnie całą kasę muszą ustawowo wypłacić i rozliczyć do sierpnia, bo inaczej nicy z kasy z EU, więc się zepną i choćby skały srały, to to zrobią.

Napisano
Godzinę temu, maras77 napisał:

Generalnie całą kasę muszą ustawowo wypłacić i rozliczyć do sierpnia, bo inaczej nicy z kasy z EU, więc się zepną i choćby skały srały, to to zrobią.

Za chwilę kasa się skończy, dosłownie na dniach. Wtedy może tempo rozpatrywania przyspieszy.

Ja składałem wniosek jakoś na początku Listopada, numer mam 20.XXX. Czyli jeszcze ze 3- 4 miesiące i dojdą do rozpatrywania mojego. Kasa pewnie spłynie na początku wakacji.

Napisano
18 godzin temu, maras77 napisał:

Od kiedy ?

Przed świetami rozpatrywali z czerwca, wnioski ok 6900.

Obecnie (23.01) idą z 18.07 , wniosek 8200. W miesiąc 1300 wniosków, gdzie listopad i grudzień było ponad 7k wniosków na miesiąc.

Napisano

No to wygląda na to że dziś/jutro ostatni dzień składania wniosków do wyczerpania 100% puli.

obraz.png

Napisano
  • Autor
45 minut temu, komor napisał:

No to wygląda na to że dziś/jutro ostatni dzień składania wniosków do wyczerpania 100% puli.

obraz.png

i spadki cen jem

Napisano
37 minut temu, PawelWaw napisał:

i spadki cen jem

czekamy na spektakl 😁

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał:

i spadki cen jem

33 minuty temu, komor napisał:

czekamy na spektakl 😁

Ten program jeszcze co najmniej dwa lata będzie wpływał na rynek - za 2 lata trafią w dużej liczbie autka z opłaconych przez państwo leasingów, wynajmów - i one będą zaniżały ceny na rynku wtórnym.

Na pewno będzie wysyp taniutkich Leapmotorów T03 i BYD Dolphin Surf, które będą ustalać cenę używek dla tego segmentu na kilka lat.

Napisano
47 minut temu, maras77 napisał:

Ten program jeszcze co najmniej dwa lata będzie wpływał na rynek - za 2 lata trafią w dużej liczbie autka z opłaconych przez państwo leasingów, wynajmów - i one będą zaniżały ceny na rynku wtórnym.

Na pewno będzie wysyp taniutkich Leapmotorów T03 i BYD Dolphin Surf, które będą ustalać cenę używek dla tego segmentu na kilka lat.

Ja bym więcej niż 40k za dwu latka T3 nie dał. Zobaczymy co na to rynek.

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał:

Ja bym więcej niż 40k za dwu latka T3 nie dał. Zobaczymy co na to rynek.

40 tysięcy to kwota, za jaką sprzedajesz takie autko po dopłatach bez straty.

Wiec bedzie taniej.

A od spodu będą pukały starsze autka.

Teraz za nastoletniego Peugeota ION lub zdechłego leafa trzeba z 25 wyłożyć. A za 41600 masz (do wczoraj) nowego T03.

Napisano
24 minuty temu, maras77 napisał:

40 tysięcy to kwota, za jaką sprzedajesz takie autko po dopłatach bez straty.

Wiec bedzie taniej.

A od spodu będą pukały starsze autka.

Teraz za nastoletniego Peugeota ION lub zdechłego leafa trzeba z 25 wyłożyć. A za 41600 masz (do wczoraj) nowego T03.

Mam chyba 60k wartość auta po dwóch latach na umowie phi ciekawe czy będą chcieli mi sprzedać. W Volvo mam170k ale też dwu letnie używki są tańsze koło 150k.

Napisano
15 minut temu, wujek napisał:

Mam chyba 60k wartość auta po dwóch latach na umowie phi

Optymistycznie 😂

Za 66k to oni nowe sprzedawali rok temu, jak dopłaty miały dopiero startować. I pewnie 60k będzie kosztował nowy za chwilę po oficjalnie zakończonych dopłatach.

Napisano
6 godzin temu, komor napisał:

obraz.png

i po makale 🙂image.png

Szkoda, że dalej mielą te wnioski wolno. 3 dni robocze minęły i przerobili 170 wniosków.

Napisano
37 minut temu, sherif napisał:

i po makale 🙂image.png

Szkoda, że dalej mielą te wnioski wolno. 3 dni robocze minęły i przerobili 170 wniosków.

Problem w tym, ze jak nie przyspiesza to nie przerobią wszystkich przyjętych do sierpnia i dupa blada.

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał:

Optymistycznie 😂

Za 66k to oni nowe sprzedawali rok temu, jak dopłaty miały dopiero startować. I pewnie 60k będzie kosztował nowy za chwilę po oficjalnie zakończonych dopłatach.

Dlatego takie miesięczne opłaty niskie.

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał:

Mam chyba 60k wartość auta po dwóch latach na umowie phi

Ciekawe ile ich to autko kosztowało wewnętrznie, jak sprzedawali po 75 kpln.

Dziś byłem w salonie, gdyż mi kierownicę w ramach gwarancji prostowali i stał taki sam, jak mój, w pięknym kolorze ciemno szarym, zdjęty z lawety transportowej, z QRkodami na szybach, osłonami transportowymi i przygotowywany do odbioru przez klienta.

Pewnie człowiek się denerwuje, że się akurat dziś dopłaty skończyły - ciekawe, czy go ktoś odbierze, czy będzie stał i będą musieli promocję robić, aby ktoś się skusił.

Niedługo dojadą nowe Dacie Spring, nowe dostawy BYDów Dolphinów - na 100% z datą prdukcji 2025r - ciekawe, czy i jakie będą promocje.

Bo pewnie mając na uwadze ostatnią faktyczną cenę 45 kpln mało kto będzie teraz to kupował za 75-100 kpln.

Edytowane przez maras77

Napisano
12 godzin temu, maras77 napisał:

Ciekawe ile ich to autko kosztowało wewnętrznie, jak sprzedawali po 75 kpln.

Dziś byłem w salonie, gdyż mi kierownicę w ramach gwarancji prostowali i stał taki sam, jak mój, w pięknym kolorze ciemno szarym, zdjęty z lawety transportowej, z QRkodami na szybach, osłonami transportowymi i przygotowywany do odbioru przez klienta.

Pewnie człowiek się denerwuje, że się akurat dziś dopłaty skończyły - ciekawe, czy go ktoś odbierze, czy będzie stał i będą musieli promocję robić, aby ktoś się skusił.

Niedługo dojadą nowe Dacie Spring, nowe dostawy BYDów Dolphinów - na 100% z datą prdukcji 2025r - ciekawe, czy i jakie będą promocje.

Bo pewnie mając na uwadze ostatnią faktyczną cenę 45 kpln mało kto będzie teraz to kupował za 75-100 kpln.

Nie wiem jak nowa Dacia ale BYD jest za drogie a ma takie same ficzery np z ogrzewaniem jak kupsko t3.

Napisano
24 minuty temu, wujek napisał:

Nie wiem jak nowa Dacia ale BYD jest za drogie a ma takie same ficzery np z ogrzewaniem jak kupsko t3.

Aby Dacia miała ficzery dodatnie T03 to musi kosztować 90 klocy.

Więc naprawdę T03 jest ładnie wyceniony jak na nowe mini EV.

A ficzery ujemne - oglądałem filmiki użytkowników BYD Dolphin Surf i on to ma takie ficzery ujemne, których w t03 nie uświadczyłem, że jednak wolę T03.

Wiesz jaki masz kod modelu? Ja mam 489.C42.1.

Dodatkowo w tabelach modeli T03 jest wyraźnie podzielony na T03 2024 i T03 2025 - więc muszą być jakieś istotne różnice. Ja mam 2025 kilku wad, o których są filmiki u mnie nie ma, tak jak radia DAB tez nie ma.

Napisano
44 minuty temu, maras77 napisał:

Aby Dacia miała ficzery dodatnie T03 to musi kosztować 90 klocy.

Więc naprawdę T03 jest ładnie wyceniony jak na nowe mini EV.

A ficzery ujemne - oglądałem filmiki użytkowników BYD Dolphin Surf i on to ma takie ficzery ujemne, których w t03 nie uświadczyłem, że jednak wolę T03.

Wiesz jaki masz kod modelu? Ja mam 489.C42.1.

Dodatkowo w tabelach modeli T03 jest wyraźnie podzielony na T03 2024 i T03 2025 - więc muszą być jakieś istotne różnice. Ja mam 2025 kilku wad, o których są filmiki u mnie nie ma, tak jak radia DAB tez nie ma.

Nie mam pojęcia muszę sprawdzić rok produkcji ale to chiba2024.

Napisano

Na grupach dyskusyjnych pojawiają się oferty sprzedaży akcesoriów z Chin, z dopiskiem, że dealer nie zdążył z dostarczeniem auta przed końcem dopłat, więc zostały mi akcesoria do opchnięcia, które zamówili wcześniej ok

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, maras77 napisał:

Na grupach dyskusyjnych pojawiają się oferty sprzedaży akcesoriów z Chin, z dopiskiem, że dealer nie zdążył z dostarczeniem auta przed końcem dopłat, więc zostały mi akcesoria do opchnięcia, które zamówili wcześniej ok

i co mozna zrezygnowac z zamowienia ???

Napisano
14 godzin temu, maras77 napisał:

Wolę pytania typu "czy składać z miękkim dowodem, czy jeszcze zdążę".

Ja zamówiłem akcesoria na Ali do Wieśwagena, w dwóch przypadkach dostałem już zwrot środków skromny.

Napisano

Rusza 'miesiąc cudów' w cennikach po dopłatach.

Na początek leapmotor b10 za 99900 pln.

Ciekawe kiedy te pozostałe badziewia Stellantisa (c3, panda) stanieją wreszcie do poziomu wersji benzynowych (~70k), bo to ani złotówki więcej nie warte.

Edytowane przez iwik

Napisano
13 godzin temu, PawelWaw napisał:

i co mozna zrezygnowac z zamowienia ???

Jak ja zamawiałem, to nic nie płaciłem, nim samochód nie dojechał do Tych.

Napisano
5 godzin temu, iwik napisał:

Na początek leapmotor b10 za 99900 pln

T03 już za 69990

Stellantis ma w zawieszeniu duża karę za średnią emisję sprzedanych aut i musi nadgonić elektrykami, aby pod koniec 2027 r mieć 1 elektryk na 4 spalinówki, ale cały okres od początku 2025.

Edytowane przez maras77

Napisano

10 godzin temu, maras77 napisał:

T03 już za 69990

Rok temu był rocznik 2024 wyprzedawany za 66k, także jeszcze jest przestrzeń do racjonalizacji ceny.

Za niecałe 70k można kupić clio z lpg, no nikt mi nie powie że ten chiński wynalazek jest wart tyle samo.

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Rok temu był rocznik 2024 wyprzedawany za 66k, także jeszcze jest przestrzeń do racjonalizacji ceny.

Za niecałe 70k można kupić clio z lpg, no nikt mi nie powie że ten chiński wynalazek jest wart tyle samo.

Za 70 kpln to żadnego z nich bym nie kupił.

Dlatego kupiłem za 41 kpln i to uważam za uczciwa cenę i tyle powinien kosztować.

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 19.01.2026 o 17:02, iwik napisał:

Happy New Year Smiling GIF

Kasa na koncie.

Chciałem bardzo podziękować wszystkim europejskim podatnikom (w tym sobie). phi

Normalnie chyba tę naklejkę teraz powinienem zaaplikować.

Napisano
3 minuty temu, iwik napisał:

Kasa na koncie.

Chciałem bardzo podziękować wszystkim europejskim podatnikom (w tym sobie). phi

Normalnie chyba tę naklejkę teraz powinienem zaaplikować.

Większość autokącika nie kleiła naklejek i żyją.

Napisano
10 godzin temu, format napisał:

Większość autokącika nie kleiła naklejek i żyją.

Dokładnie, ja swoją z programu Mój elektryk mam nietknięta. Za kilka lat, kiedy o dopłatach będzie można już tylko pomarzyć a ev się definitywnie skończy, taka naklejka może być więcej warta niż ten cały złom cfaniak