Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Melduję się (2026 IX xDrive 60)

Featured Replies

Napisano
4 minuty temu, Florydzialski napisał:

https://www.flickr.com/gp/64630902@N08/130dhv38c1

Jestem jak na razie zachwycony. Zasięg rewelacyjny, przyspieszenie rewelacyjne, cisza w środku niesamowita, sprzęt hifi zdumiewający, generalnie samochód warty pieniędzy.

Czuć pinionc skromny

Napisano
  • Autor
7 minut temu, kravitz napisał:

Czuć pinionc skromny

Do grobu nie wezmę a jakoś tak dziwnie się ostatnio mnożą te pieniądze szybciej niż jestem w stanie je upychać po kontach.

Napisano
2 minuty temu, Florydzialski napisał:

Do grobu nie wezmę a jakoś tak dziwnie się ostatnio mnożą te pieniądze szybciej niż jestem w stanie je upychać po kontach.

Dodam tylko że klikło mi się, wiem, kociej mordy dostanę, w Twoje Imię i nazwisko na tej stronie.

Spoko fotki, ale nie wiem czy wiesz są tam publicznie dostępne fotki żony z sutami na wierzchu zlosnik

PS. Nie wiem czy tego nie powinienem na priv napisać, bo zaraz się zlecą sępy... zlosnik

Napisano
  • Autor
10 minut temu, kravitz napisał:

Dodam tylko że klikło mi się, wiem, kociej mordy dostanę, w Twoje Imię i nazwisko na tej stronie.

Spoko fotki, ale nie wiem czy wiesz są tam publicznie dostępne fotki żony z sutami na wierzchu zlosnik

PS. Nie wiem czy tego nie powinienem na priv napisać, bo zaraz się zlecą sępy... zlosnik

Nie wiem, daj linka na priv/

Napisano
18 minut temu, Florydzialski napisał:

Mnożą się, czy po prostu zarabiasz więcej niż wydajesz?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

Mnożą się, czy po prostu zarabiasz więcej niż wydajesz?

To dyskusja na HydePark ;)

Napisano
Godzinę temu, Florydzialski napisał:

Jestem jak na razie zachwycony. Zasięg rewelacyjny, przyspieszenie rewelacyjne, cisza w środku niesamowita, sprzęt hifi zdumiewający, generalnie samochód warty pieniędzy.

Jest tak brzydki jak powinno być BMW. Teraz tylko zepsuj kierunkowskazy i będzie idealnie.

ok

Napisano
6 godzin temu, Florydzialski napisał:

Ale wynalazek!

Auto już dość wiekowe i bagażnik jakiś mały. Ale za to na pewno nie jest nijakie a miejsce za kierownicą i wrażenie jakości super. ok

Szybciej spodziewałbym się iX3 albo EX60.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, HelixSv napisał:

Ale wynalazek!

Auto już dość wiekowe i bagażnik jakiś mały. Ale za to na pewno nie jest nijakie a miejsce za kierownicą i wrażenie jakości super. ok

Szybciej spodziewałbym się iX3 albo EX60.

Ani jednego ani drugiego nie ma jeszcze (i nie będzie długo) na rynku USA. Na 2026 iX przeszedł facelifting - dali mu większy akumulator, inną elektronikę dużej mocy i zasięg wzrósł do przyzwoitych wartości. Właśnie to jak porządnie jest zrobiony nas przekonało. Podobno najcichszy samochód na rynku.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 18.03.2026 o 14:19, Florydzialski napisał:

Witamy w klubie elektro BMW

a coś więcej, o tej perełce?

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, prebek napisał:

Witamy w klubie elektro BMW

a coś więcej, o tej perełce?

No jeździ :)

Napisano
44 minuty temu, Florydzialski napisał:

No jeździ :)

jak każde BMW

jakieś dane zładowania, zużycia, odczucia?IMG_6874.jpeg

mój całokształt

Napisano
19 minut temu, prebek napisał:

jakieś dane zładowania, zużycia, odczucia?

Czy ja muszę dodawać, że moja Y ma średnie 16kWh/100km? zlosnik

Przebieg akurat mam podobny.

PS. Oczywiście bym wolał BMW zlosnik

Napisano
9 minut temu, kravitz napisał:

Tak Tesla jest oszczędniejsza. Ale wiesz o tym, że u mnie to jest całkowite zużycie (łącznie z klimatyzacją, audio ... podgrzewaniem baterii....), a nie tak jak podaje Tesla tylko na jazdę.

Za chwilę kończę leasing i4 i zastanawiam się nad zmianą na i3 lub Tesla

Napisano
1 minutę temu, prebek napisał:

, a nie tak jak podaje Tesla tylko na jazdę

Ale przecież Tesla podaje zużycie energii całościowe, nawet rozbija co ile wzięło łącznie z wpływem wiatru.

Napisano

Tak Tesla jest oszczędniejsza. Ale wiesz o tym, że u mnie to jest całkowite zużycie (łącznie z klimatyzacją, audio ... podgrzewaniem baterii....), a nie tak jak podaje Tesla tylko na jazdę.

Za chwilę kończę leasing i4 i zastanawiam się nad zmianą na i3 lub Tesla

Nie no, jasne że Tesla kłamie, ale pamiętaj, że to Y, a nie niski sedan ;)

U mnie Model 3 pewnie by miał 13-14kWh/100km ;)

Teslę najlepiej poproś na weekend czy coś, abyś mógł tą samą trasę sobie zrobić co tym BMW. Będziesz miał dobre porównanie.

Lepiej o pewnych "aspektach" wiedzieć wcześniej zlosnik

Nie znajdziesz pewnie żadnego "dealbreakera", ale smaczki są ;)

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

Ale przecież Tesla podaje zużycie energii całościowe, nawet rozbija co ile wzięło łącznie z wpływem wiatru.

na forum elektrowóz potwierdzili, że pokazuje tylko zużycie na jazdę, dopiero głębiej się można doklikać do całkowitego - ogólnego

Napisano
  • Autor
36 minut temu, prebek napisał:

jak każde BMW

jakieś dane zładowania, zużycia, odczucia?IMG_6874.jpeg

mój całokształt

IMG_1457.jpeg

Mam dopiero 321 mil przejechanych więc żadnych ciekawych danych nie ma.

Napisano
  • Autor
18 minut temu, kravitz napisał:

Tesla nawet nie była brana pod uwagę - Musk mi podpadł i robię co mogę by się nie dokładać do jego majątku.

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

na forum elektrowóz potwierdzili, że pokazuje tylko zużycie na jazdę, dopiero głębiej się można doklikać do całkowitego - ogólnego

Teraz, Florydzialski napisał:

IMG_1457.jpeg

Mam dopiero 321 mil przejechanych więc żadnych ciekawych danych nie ma.

co to za jednostki?

mi/kWh

zmień na ludzkie kWh/100 kmhehe

Napisano
4 minuty temu, kravitz napisał:

Nie no, jasne że Tesla kłamie, ale pamiętaj, że to Y, a nie niski sedan ;)

U mnie Model 3 pewnie by miał 13-14kWh/100km ;)

Teslę najlepiej poproś na weekend czy coś, abyś mógł tą samą trasę sobie zrobić co tym BMW. Będziesz miał dobre porównanie.

Lepiej o pewnych "aspektach" wiedzieć wcześniej zlosnik

Nie znajdziesz pewnie żadnego "dealbreakera", ale smaczki są ;)

max na godzinę dają

na weekend bym chętnie przygarnął

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, prebek napisał:

co to za jednostki?

mi/kWh

zmień na ludzkie kWh/100 kmhehe

Takie wolę. Wiem ile mam kWh w akumulatorze = znając m/kWh błyskawicznie przeliczam ile mam zasięgu.

Napisano
9 minut temu, prebek napisał:

To ja w takim razie nie wiem gdzie jest to niecałkowite

Napisano
2 minuty temu, Florydzialski napisał:

Takie wolę. Wiem ile mam kWh w akumulatorze = znając m/kWh błyskawicznie przeliczam ile mam zasięgu.

Nie pokazuje Ci dojazdu?

moja pokazuje i na desce i w aplikacji.

Napisano
  • Autor

Nie pokazuje Ci dojazdu?

moja pokazuje i na desce i w aplikacji.

Jako człowiek od IT to ja komputerom nie wierzę.

Napisano
  • Autor

Z ciekawostek które nas pozytywnie zaskoczyły:

• system wjeżdżania i wyjeżdżania z garażu. Można go "nauczyć" jak ma wjeżdżać / wyjeżdżać i robi to bezbłędnie. Moja żona zawsze miała z tym problem a teraz podjeżdża, naciska guzik i piszczy ze strachu jak samochód wykonuje sam manewr.

• jakość dźwięku (wcisnęli mi na siłę Bowers & Wilkins) - myślałem że Audi (Bang & Olufsen) to dobry system ale w porównaniu z BMW to wstyd mówić

• jeżdżenie bez trzymania kierownicy na autostradach - tak, wiem, Tesla lepsza ale ten system jest naprawdę fajny. Popatrzę w lusterko i zmienia pas. Jeżdżę sobie jak pasażer a nie kierowca. Działa niestety tylko na autostradzie. Na zwykłych drogach też sam kieruje ale ręce trzeba mieć na kierownicy więc to żadna nowość - Volvo to robiło wystarczająco dobrze.

• brak kluczyka - to jednak spora wygoda. W Audi muszę nosić kluczyk jak jakiś XIX wiek...

A co nas najbardziej rozczarowało?

• masaż w siedzeniach. Specjalnie kupowałem wersję najbogatszą ze wszelkimi zwariowanymi pakietami żeby był masaż. Myślałem że będzie taki jak w Volvo - kulkami. A to co BMW zaoferowało to jakiś żart a nie masaż. Ale coś tam robi i rzeczywiście mniej plecy bolą po dwugodzinnej jeździe więc niech będzie.

Napisano
14 minut temu, format napisał:

To ja w takim razie nie wiem gdzie jest to niecałkowite

Np masz wskazanie "od ostatniego ładowania" 20kWh/100km.

Nie ładujesz, uruchamiasz ogrzewania czy odmrażanie auta. Auto grzeje się z pół godziny czy ile tam chcesz.

Wsiadasz i masz nadal informację "od ostatniego ładowania" 20kWh/100km.

Gdyby to było cokolwiek innego, a nie Tesla, to energię na to grzanie podczas postoju, by doliczyło do średniego zużycia od ładowania na 100km.

A Tesla to ukrywa. Tymczasem prąd poszedł, co nie?

W spaliniaku też by doliczyło l/100km, chociaż jak auto stoi, to często pokazuje w l/h, ale ostatecznie doliczy i do l/100km do średniej.

Gdzieś w dokładnych statystykach, jest jak piszesz. Pokaże że zużyło ileś kWh na grzanie na postoju, ale mało kto tam zagląda. Na pierwszym ekranie masz wartości oszukane.

Napisano
23 minuty temu, prebek napisał:

max na godzinę dają

na weekend bym chętnie przygarnął

Jak poprosisz to dadzą na weekend.

Mi chcieli dać zupełnie przez przypadek, bo byłem na testy umówiony jakoś chyba w piątek o późnej porze, przed zamknięciem salonu.

Spóźniłem się, bo korki. Chcieli dać na weekend, bylebym jakoś rano w poniedziałek oddał.

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał:

Jak poprosisz to dadzą na weekend.

Mi chcieli dać zupełnie przez przypadek, bo byłem na testy umówiony jakoś chyba w piątek o późnej porze, przed zamknięciem salonu.

Spóźniłem się, bo korki. Chcieli dać na weekend, bylebym jakoś rano w poniedziałek oddał.

tak ale ja odbierałem do testów w Łodzi a tu są tylko samoobsługowe (jeździłem 3) - hamulce mnie negatywnie zaskoczyły

Napisano
12 minut temu, kravitz napisał:

Gdzieś w dokładnych statystykach, jest jak piszesz. Pokaże że zużyło ileś kWh na grzanie na postoju, ale mało kto tam zagląda. Na pierwszym ekranie masz wartości oszukane.

A widzisz, ja patrzę tylko na statystyki. Zakładki podróże nie używam.

Napisano
  • Autor

O, jeszcze jedno - moim zdaniem genialne rozwiązanie pozwalające na przełączenie się jednym ruchem z jazdy jak samochodem z normalnym automatem a "one pedal driving". Nie lubię "one pedal driving" (bo nie dość że muszę cały czas trzymać nogę na gazie to jeszcze zużywa to znacznie więcej prądu) ale chcę mieć tą opcję.

Napisano
22 minuty temu, Florydzialski napisał:

O, jeszcze jedno - moim zdaniem genialne rozwiązanie pozwalające na przełączenie się jednym ruchem z jazdy jak samochodem z normalnym automatem a "one pedal driving". Nie lubię "one pedal driving" (bo nie dość że muszę cały czas trzymać nogę na gazie to jeszcze zużywa to znacznie więcej prądu) ale chcę mieć tą opcję.

wiem, że to zbyt wcześnie, ale które auto (z Twoich aktualnych) jest wg Ciebie lepsze? I dlaczego?

Napisano
  • Autor
Teraz, prebek napisał:

wiem, że to zbyt wcześnie, ale które auto (z Twoich aktualnych) jest wg Ciebie lepsze? I dlaczego?

To jak porównywać pralkę i lodówkę. W lodówce nie wypierzesz a w pralce nie przechowasz. Ale:

• jakość wykończenia - BMW

• oprogramowanie - BMW

• cisza - BMW

• nowoczesność - BMW

• zasięg - BMW

• ekonomiczność - BMW

• przyspieszenie - Audi

• przyjemność z jazdy - Audi

• tempo ładowania - Audi

• "wow" factor - Audi

• ilość bagażników - Audi (BMW nie ma frunka)

Napisano

Fajny, na najlepszy EV (TMY) brakło dolarów? zlosnik

Ale taki iX też spoko opcja phi Gratulacje oki

Napisano
  • Autor
45 minut temu, mrBEAN napisał:

Fajny, na najlepszy EV (TMY) brakło dolarów? zlosnik

Ale taki iX też spoko opcja phi Gratulacje oki

W sumie kosztował więcej niż Tesla Model X…

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Pierwsze 1000 mil - jak na razie zero problemów, wszystko działa, aktualizacja oprogramowania zainstalowała się bez problemów.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
32 minuty temu, mrBEAN napisał:

Kiedy wymiana na jakiś porządny spalinowy? zlosnik

Mam nadzieję że nigdy :)

Napisano

Jaka utrata wartości w 5 lat?

Może wtedy tez sobie kupię )

Napisano
W dniu 27.03.2026 o 21:06, Florydzialski napisał:

W sumie kosztował więcej niż Tesla Model X…

Więcej niż TMX z tych najnowszych (po 2016 roku)?!

Napisano
18 godzin temu, Florydzialski napisał:

2000 mil - zero problemów.

Wow... przebiegi robisz jak 90 letni weteran. phi

Napisano
40 minut temu, G.O.A.T. napisał:

Wow... przebiegi robisz jak 90 letni weteran. phi

W tak krótkim czasie się nie udało zrobić więcej, przecież 90% tego czasu spędził pod ładowarką.

hehe

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, maras77 napisał:

Jaka utrata wartości w 5 lat?

Może wtedy tez sobie kupię )

Przerażająca.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, format napisał:

Więcej niż TMX z tych najnowszych (po 2016 roku)?!

Nie pamiętam dokładnie MSRP ale gdzieś koło $120K wyszło. Oczywiście potem były negocjacje, zniżki itp. więc realnie było trochę taniej.