Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybijcie mi z głowy ten samochód

Featured Replies

Napisano
  • Autor
W dniu 9.05.2026 o 08:48, ZUBERTO napisał:

Twoje życie i fanaberie to Twoja sprawa, ale gdzie Ty to chcesz trzymać?

W Austrii czy Polsce?

Jak w Polsce, to "będziesz się widział z tym autem od święta", jak w Austrii to mało Ci 2 auta na 1 osobę, masz to gdzie garażować?

W Austrii możesz mieć trzy samochody na jednym ubezpieczeniu więc mam o jedno auto za mało. Naprawy, serwis i przeglądy co roku już każde z aut z osobna. Mam dwa miejsca w garażu podziemnym a i parking przed blokiem. Ale i tak już "po ptokach". Trzeba szukać czegoś innego...

Napisano
No to jakiś Lincoln, lub minimum Ford Crown Victoria.
Otóż to, jak jadę za młodego Cadillasiem to mnie duma rozpiera jak to auto się prezentuje wśród niemieckich złomków.[emoji4]f138b20f1597890a23e9d6242b76ab91.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
W dniu 9.05.2026 o 06:14, koNik napisał:

Autorowi doradzam jedynie aby wzial 735i w manualu bo to jedno z niewielu aut tej klasy gdzie naprawde fajnie jest moc

Cały ambaras polega na tym że Austria to stosunkowo niewielki kraj i wybór samochodów też jest zawężony. Tu się bierze co jest a akurat to BMW w środku było idealne, beżowa skóra, automat... Ściągnięcie czegokolwiek z Niemiec odpada ponieważ nie chcę przechodzić austriackiej procedury rejestracji takiego samochodu bo to może być Droga przez mękę i dosyć czasochłonna a ja czasu nie mam. Poza tym Przeglądałem ceny w Niemczech i jak coś jest warte uwagi to jest cholernie drogie. To że było to chyba dobre auto świadczy to że już go nie ma. Chciałbym mieć oldtimera ale nie muszę. Równie dobrze mogę kupić coś co zastąpi Forda i też będę zadowolony...

Napisano
2 godziny temu, electrofinger napisał:

Cały ambaras polega na tym że Austria to stosunkowo niewielki kraj i wybór samochodów też jest zawężony. Tu się bierze co jest a akurat to BMW w środku było idealne, beżowa skóra, automat... Ściągnięcie czegokolwiek z Niemiec odpada ponieważ nie chcę przechodzić austriackiej procedury rejestracji takiego samochodu bo to może być Droga przez mękę i dosyć czasochłonna a ja czasu nie mam. Poza tym Przeglądałem ceny w Niemczech i jak coś jest warte uwagi to jest cholernie drogie. To że było to chyba dobre auto świadczy to że już go nie ma. Chciałbym mieć oldtimera ale nie muszę. Równie dobrze mogę kupić coś co zastąpi Forda i też będę zadowolony...

Kup gdziekolwiek jak bedzie mialo 30 lat to Ci zalatwie zolte

Napisano
33 minuty temu, koNik napisał:

A mi, a mi? )

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał:

Na każdą furę, która ma minimum 30 lat?

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał:

Na każdą furę, która ma minimum 30 lat?

Tja

Napisano
19 minut temu, koNik napisał:

Tja

za kilka lat szwagra Bora będzie miała 30, na pewno by się ucieszył zlosnik

Napisano
W dniu 9.05.2026 o 06:14, koNik napisał:

735i z manualem albo 740 z automatem.

Ja jezdzilem daily takim BMW 730i z manualem 3 lata a 750 mialem kilka lat (za duzo nie jezdzilem bo wtedy mialem mniej pieniedzy na paliwo) plus jezdzilem wiele lat 530 v8 e34 ktore jest w zasadzie tym samym samochodem tylko ciasniejszym. Ale na standarty AK to raczej trzeba nie miec zeby sie wypowiadac wiec ide do jamki hehe. Dodam tylko ze dosc czesto mnie kusi zeby znow kupic ale w kategorii dupowozu a nie kolekcjonowania bo jest to auto dosc proste np porownujac do vetty c4 z tych lat. Jedyne problemy to ruda choc rzadko konstrukcyjna, raczej kosmetyczna czyli doly drzwi pod listwami, okolice wlewu paliwa czy tylny pas. No i elektronika typu panel klimatronika, komputer pokladowy walacy bledy zarowek, jakies tam inne pierdoly elektroniczne dosc upierdliwe ale raczej niegrozne do zwalczenia. Skrzynie biegow automatyczne szczegolnie 5biegowe potrafia sie psuc ale glownie po duzym przebiegu. Silnik m30 jest wspanialy szczegolnie 3.5l ale jak ktos zaniedbywal wymiany oleju to potrafi miec wytarte koniki na rozrzadzie i chodzic jak stara k... plus miec np 30% mniej mocy. Dodatkowo przeplywomierze klapowe czesto juz maja wytarte sciezki z racji wieku i przebiegu ale to akurat mozna zalatwic świnia albo kitem do konwersji sygnalu na przeplywomierz z M60. Zawieszenie czy hamulce a takze silnik prostacki w obsludze jak ktos nie jest totalnym lewusem.

Jezdzi sie nimi wspaniale. Po prostu. Majac do wyboru jakiegos hujadaja czy inne g... przecietnej klasy wspolczesnej zawsze biore takie e32 w ciemno. Autorowi doradzam jedynie aby wzial 735i w manualu bo to jedno z niewielu aut tej klasy gdzie naprawde fajnie jest moc zakrecic tą dużą 6 barona falkenhausena ktora moim skromnym zdaniem jest najwspanialszym silnikiem BMW ever. Mialem ja jeszcze w E3 i E12 serce na dwoch gaziorach w E3 alez to gadalo. Tylko dla dzwieku warto miec ten samochod. Eh chyba se zaraz kupie szczegolnie ze mam juz upatrzone 735i ale Wam nie pokaze zlosnik

A to moje piekne byle v12serce, jak ktos chce kolekcjonowac i jezdzic na zloty kopac w kolo to jedyny sluszny wybor zlosnik

800_4627~2

730bukiet troche zmulone ale i tak je milo wspominam

378497_2821669073105_722735525_n~2

Nieodzalowane wspaniale E3

IMG_20210730_150808~2

Pamietam jak przyjechalrm nim w 10h z Amsterdamu do Krakowa. Sam nie moglem uwierzyc jak wspaniale mozna nim jezdzic mimo wieku. Niestety one gnija gorzej niz wyroby PRL wiec na dupowoz sie nie nadaja totalnie.

e12 z m30b35 na getragu 265, eh ja nienwiem jak to sie stalo ze nie mam zadnego BMW teraz zlosnik

Jednym słowem opis brzmi, że jest bezobsługowo oki

Napisano
1 godzinę temu, mrBEAN napisał:

Jednym słowem opis brzmi, że jest bezobsługowo oki

Muj borze grill tez jest bardziej obslugowy niz mikrofalowka takze zycze Ci smacznego przy jedzeniu tej szybko i nowoczesnie usmazonej karkówki zlosnik moze nawet z podgladem na aplikacji z telefonem i szacunkiem ile mniej wydzieliles CO2 hehe

Napisano
21 minut temu, koNik napisał:

Muj borze grill tez jest bardziej obslugowy niz mikrofalowka takze zycze Ci smacznego przy jedzeniu tej szybko i nowoczesnie usmazonej karkówki zlosnik moze nawet z podgladem na aplikacji z telefonem i szacunkiem ile mniej wydzieliles CO2 hehe

Wybieram grill elektryczny skromnyzlosnik

Napisano
6 minut temu, mrBEAN napisał:

Wybieram grill elektryczny skromnyzlosnik

hqdefault.jpg

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, koNik napisał:

Okazuje się że to ogłoszenie jednak dalej wisi, najprawdopodobniej coś przeoczyłem. Ale w Niemczech znalazłem inne BMW którego także nie kupię ale przynajmniej go tutaj wstawię. 735i - 9000€

Screenshot_20260511_170122_Gallery.jpg

Napisano
W dniu 13.05.2026 o 08:15, electrofinger napisał:

Okazuje się że to ogłoszenie jednak dalej wisi, najprawdopodobniej coś przeoczyłem. Ale w Niemczech znalazłem inne BMW którego także nie kupię ale przynajmniej go tutaj wstawię. 735i - 9000€

Screenshot_20260511_170122_Gallery.jpg

Najpierw plakales, ze taka perelka, ze zniknela, bo wszystko na bank bylo git, bog zainterweniowal, cofnal czas, dal Ci druga szanse i ...?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Josyp napisał:

Najpierw plakales, ze taka perelka, ze zniknela, bo wszystko na bank bylo git, bog zainterweniowal, cofnal czas, dal Ci druga szanse i ...?

Pisałem do gościa w zeszłym tygodniu czy klima działa, to odpisał że da odpowiedź w zeszły piątek. Nie odezwał się do dziś. Skoro mnie olał to ja jego też.

Napisano

20260426_133058.jpg

moja aktualna skarbonka.. jeszcze mi sie nie znudziła ... i chyba szybko nie bedzie tego problemu.

Napisano
W dniu 11.05.2026 o 10:05, electrofinger napisał:

Takiego sobie poszukaj

Stał w Wiedniu.

IMG_20260517_221740.jpg

Napisano
11 godzin temu, Marcin79 napisał:

20260426_133058.jpg

moja aktualna skarbonka.. jeszcze mi sie nie znudziła ... i chyba szybko nie bedzie tego problemu.

Bardzo fajny. Duż potrzebuje $ na utrzymanie?

8 godzin temu, przemo9 napisał:

Takiego sobie poszukaj

Stał w Wiedniu.

IMG_20260517_221740.jpg

Kształt fajny, ładny wzór felgi. Zastanawia mnie co myślał pierwszy właściciel wybierajac kolor z katalogu zlosnik

Napisano
36 minut temu, fosfor napisał:

Kształt fajny, ładny wzór felgi. Zastanawia mnie co myślał pierwszy właściciel wybierajac kolor z katalogu zlosnik

Tak srednio z 500-1000 pln miesiecznie .

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał:

Tak srednio z 500-1000 pln miesiecznie .

A poza tankowaniem i ubezpieczeniem?

edit: i oponami zlosnik

Edytowane przez fosfor

Napisano
4 godziny temu, fosfor napisał:

A poza tankowaniem i ubezpieczeniem?

edit: i oponami zlosnik

Wymieniam, naprawiam .

Np słupki A . Podsufitka .

Odnawiam elementy ... powoli do przodu .

Napisano
13 godzin temu, fosfor napisał:

Zastanawia mnie co myślał pierwszy właściciel wybierajac kolor z katalogu zlosnik

Co z nim (kolorem) nie tak?

Kiedyś auta nie były tylko białe, srebrne i czarne.

Napisano
9 minut temu, ZUBERTO napisał:

Co z nim (kolorem) nie tak?

Kiedyś auta nie były tylko białe, srebrne i czarne.

Zielone, niebieskie, czerwone, żółte, ale brązowe jakos nigdy mi się nie podobały. Różowe zasadniczo też. Ale nie upieram się, to czysto kwestia gustu.

Napisano
14 godzin temu, fosfor napisał:

Charakterystyczny dla tego modelu złoty kolor "Ceylon Gold"🤗. U nas chyba trochę później pojawiły sie fiaty 125 "bahama yellow"🤔

Manor Park Classics +3