Napisano Niedziela o 19:094 dni 3 minuty temu, format napisał:Ale że 6s do setki to performance? No ale to chyba jest VAN?
Napisano Niedziela o 20:374 dni Autor 1 godzinę temu, format napisał:Ale że 6s do setki to performance? W 5,3 metrowym VANie chyba będzie wystarczająco ;)
Napisano Niedziela o 21:004 dni 1 godzinę temu, mrBEAN napisał:Halo, Europo, pobudka Trupa chcesz budzić? Ambitnie.Chińczycy wyjeżdżają do EU pokazują jak sie robi wypasione auta. Normalnie tak, jak kiedyś Europejczycy jeździli z koralikami do Afryki. Kamień na kamieniu nie zostanie z EU marek. Ten X9 może trochę pozamiatać. Nie ma żadnej konkurencji w tym segmencie.
Napisano Niedziela o 21:054 dni 1 godzinę temu, Ryb napisał:No ale to chyba jest VAN?Świętej pamięci TMXP to też był van, c'nie?
Napisano Poniedziałek o 06:113 dni 9 godzin temu, format napisał:Świętej pamięci TMXP to też był van, c'nie?Hmmm... Nie.
Napisano Poniedziałek o 06:433 dni 9 godzin temu, HelixSv napisał:Kamień na kamieniu nie zostanie z EU marek.Kiedyś pisałeś że Toyota zbankrutuje bo nie ma elektryków
Napisano Poniedziałek o 08:413 dni 1 godzinę temu, marcindzieg napisał:Kiedyś pisałeś że Toyota zbankrutuje bo nie ma elektryków Musieli przeczytać mojego posta i od tego czasu jakieś elektryki wprowadzili.
Napisano Poniedziałek o 09:513 dni Wczoraj koleś na fb napisał jak to wydzwonił LP c10 na zjeździe z autostrady przy 50km/h I wspomnial uwaga!!!! Ze systemy działają zupełnie inaczej niż w 'normalnych autach' @maras77 mowi, ze chinczyki dobre W T03 ABS pracuje dziwnie, a to awaryjne hamowanie przed przeszkoda po prostu pulsacyjnie naciska na hamulec. ESP szarpie jak głupie i działa z opóźnieniem, nie wspominając o zawieszeniu. Ten xpeng to pewnie tez nieźle kupsko vs koreańskie czy inne elektryki.
Napisano Poniedziałek o 10:043 dni 13 minut temu, Rado_ napisał:Ktoś już zamówił? Niech opisze wrazenia😂Wrazenia z zamawiania?Naprawde trzeba byc zainteresowanym, aby o takie rzeczy pytac.😂Mysle, ze normalnie idzie sie do sprzedawcy i mowi "Raz, dwa, trzy, zamawiam!",sprzedawca odpowiada cos po chinsku i tyle. Edytowane Poniedziałek o 10:143 dni przez HelixSv
Napisano Poniedziałek o 10:203 dni 27 minut temu, wujek napisał:Wczoraj koleś na fb napisał jak to wydzwonił LP c10 na zjeździe z autostrady przy 50km/h I wspomnial uwaga!!!! Ze systemy działają zupełnie inaczej niż w 'normalnych autach' @maras77 mowi, ze chinczyki dobre W T03 ABS pracuje dziwnie, a to awaryjne hamowanie przed przeszkoda po prostu pulsacyjnie naciska na hamulec. ESP szarpie jak głupie i działa z opóźnieniem, nie wspominając o zawieszeniu.Ten xpeng to pewnie tez nieźle kupsko vs koreańskie czy inne elektryki.Masz jakieś inne auto. U mnie wszystko działa dobrze. Mam kilka autek do porównania i oprócz tempomatu i asystenta pasa, to nie mam żadnych negatywnych odczuć.Albo zmiana modelowa 2024/2025 była tak olbrzymią, ze wszystko się zmieniło, albo dziwnie jeździsz. Edytowane Poniedziałek o 10:443 dni przez maras77
Napisano Poniedziałek o 10:393 dni 15 godzin temu, mrBEAN napisał:Halo, Europo, pobudka Elektryczny VAN, jeszcze za tyle a komu to potrzebne ?
Napisano Poniedziałek o 10:563 dni 15 minut temu, sherif napisał:Elektryczny VAN, jeszcze za tyle a komu to potrzebne ? Kupowali Espace i jeszcze większe Toyoty więc na to też pewnie będzie klient. W końcu trzeba jakoś przewieź betoniarkę na stojąco
Napisano Poniedziałek o 11:253 dni 27 minut temu, marcindzieg napisał:Kupowali Espace i jeszcze większe Toyoty więc na to też pewnie będzie klient. W końcu trzeba jakoś przewieź betoniarkę na stojąco a to racja, hydraulik był u mnie rozpadającym się T4, masę narzędzi tam wchodzi. Taki elektryczny VAN w sam raz dla niego .
Napisano Poniedziałek o 11:363 dni Godzinę temu, maras77 napisał:Masz jakieś inne auto. U mnie wszystko działa dobrze. Mam kilka autek do porównania i oprócz tempomatu i asystenta pasa, to nie mam żadnych negatywnych odczuć.Albo zmiana modelowa 2024/2025 była tak olbrzymią, ze wszystko się zmieniło, albo dziwnie jeździsz.Mamy różne wersje. Być może chinol cos naprawił.
Napisano Poniedziałek o 13:073 dni 2 godziny temu, HelixSv napisał:Wrazenia z zamawiania?Naprawde trzeba byc zainteresowanym, aby o takie rzeczy pytac.😂Mysle, ze normalnie idzie sie do sprzedawcy i mowi "Raz, dwa, trzy, zamawiam!",sprzedawca odpowiada cos po chinsku i tyle. Tak, wrazenia z zamawiania. Przeciez kazdy inteligentny szympans tak pomyślałMialem nadzieję, ze tu tłumy rwą się, by opisac swoje wrażenia z posiadania tego chinskiego śmietnika
Napisano Poniedziałek o 13:083 dni 2 godziny temu, sherif napisał:Elektryczny VAN, jeszcze za tyle a komu to potrzebne ? Nie doceniasz tych milionów w blokach startowych
Napisano Poniedziałek o 16:463 dni 5 godzin temu, wujek napisał:Mamy różne wersje. Być może chinol cos naprawił.To nie pierwzy przypadek, jak chinole cos zmienili w aucie bez zmiany modelu - po prostu zmieniają bez słowa i nie wiesz, jakie auto kupujesz, albo potem się dziwisz, że ma problem, którego inni nie mają Czekam na grupie Leapmotora T03, jak ludzie zaczną pisać, że tempomat i asystent pasa dobrze działa
Napisano Poniedziałek o 17:413 dni Autor 7 godzin temu, wujek napisał:Ten xpeng to pewnie tez nieźle kupsko vs koreańskie czy inne elektryki.Tak, to dziadostwo. Dlatego VW kupił 5% akcji i ładnie ich proszą o współpracę
Napisano Poniedziałek o 17:493 dni 7 minut temu, mrBEAN napisał:Tak, to dziadostwo. Dlatego VW kupił 5% akcji i ładnie ich proszą o współpracę Może baterie mają dobre a cała reszta to kupsko. Już widzę kolejki po chinola za 300k
Napisano Poniedziałek o 17:543 dni Autor Teraz, wujek napisał:Może baterie mają dobre a cała reszta to kupsko. Już widzę kolejki po chinola za 300kOk
Napisano Poniedziałek o 21:222 dni 3 godziny temu, wujek napisał:Może baterie mają dobre a cała reszta to kupsko. Już widzę kolejki po chinola za 300kbaterii też nie maja dobrych. Jak dobrze trafisz to jest dobra, jak nie, to masz pecha i spadaj.
Napisano Wtorek o 11:462 dni relacja z zamiatania europy, ciag dalszy.szczeka opada.https://youtu.be/gSjMqnH-TNM?si=RIWlpsVuLUkT7tt0
Napisano Wtorek o 13:032 dni Godzinę temu, HelixSv napisał:relacja z zamiatania europy, ciag dalszy.szczeka opada.https://youtu.be/gSjMqnH-TNM?si=RIWlpsVuLUkT7tt0Ja to się może nie znam ale głównym konkurentem tego samochodu na naszym rynku jest Lexus LM. Nie wiem jak to się ma do zamiatania akurat Europy...
Napisano Wtorek o 13:102 dni 6 minut temu, Ryb napisał:Ja to się może nie znam ale głównym konkurentem tego samochodu na naszym rynku jest Lexus LM. Nie wiem jak to się ma do zamiatania akurat Europy...Ja się też nie znam ale takie rzeczy widywałem 20 lat temu. Może tabletów nie było ale wentylowane siedzenia z masażem jak najbardziej. A najciekawiej będzie jak się coś zepsuje
Napisano Wtorek o 13:512 dni 34 minuty temu, marcindzieg napisał:Ja się też nie znam ale takie rzeczy widywałem 20 lat temu. Może tabletów nie było ale wentylowane siedzenia z masażem jak najbardziej. A najciekawiej będzie jak się coś zepsuje Chińczycy nie pokazali tym modelem niczego przełomowego, co "zamiotłoby" Europę. Po prostu wsadzili elektryczny napęd do vana, jakich w Europie (Mercedes V) i Azji (Lexus LM) na rynku mamy wystarczająco. Ten napęd niczym się nie wyróżnia, poza tym, że jest elektryczny. A cała reszta materiału to zachwyty ludzi, którzy pierwszy raz w życiu zobaczyli z bliska nowoczesnego vana, że ten ma przesuwane siedzenia. Każdy ma przesuwane siedzenia, a jeśli chodzi o komfort to ten chiński wynalazek nie może się równać ani z Lexusem ani z klasą V. I do tego jeszcze wcale nie jest taki atrakcyjny cenowo.Moim zdaniem naprawdę coś zamiata VLS, na którego premierę Chińczycy będą musieli dopiero poczekać żeby go skopiować. Na razie kopiują rozwiązania obecne w luksusowych vanach 10 lat temu.I przy okazji - takich vanów nie ma zbyt wiele na rynku nie dlatego, że Europa ten rynek przespała ale dlatego, że klienci takich aut nie chcą. Poza hotelami, które robią z tego busiki do wożenia gości z lotniska kupują to nieliczni. Edytowane Wtorek o 13:532 dni przez Ryb
Napisano Wtorek o 14:082 dni Godzinę temu, Ryb napisał:Ja to się może nie znam ale głównym konkurentem tego samochodu na naszym rynku jest Lexus LM. Nie wiem jak to się ma do zamiatania akurat Europy...Tak samo pozamiata jak Lancia Musa. Podobnie była reklamowana jako mega komfortowe auto, można było sobie leżankę zrobić. Cały jeden raz rozłożyłem, żeby sprawdzić czy działa , podobnie jak całym sukcesem sprzedaży była owa Lancia.
Napisano Wtorek o 14:262 dni 17 minut temu, sherif napisał:Tak samo pozamiata jak Lancia Musa. Podobnie była reklamowana jako mega komfortowe auto, można było sobie leżankę zrobić.Cały jeden raz rozłożyłem, żeby sprawdzić czy działa , podobnie jak całym sukcesem sprzedaży była owa Lancia.Kolega ma klasę V i to jest megawygodne auto na dłuższe wyjazdy. Ale też kosztowało 2x tyle co te chińczyki i jest wewnątrz 2x tyle wypasu co w tych chińczykach. Fajna rzecz ale nie dla masowego klienta.
Napisano Wtorek o 14:432 dni 1 godzinę temu, Ryb napisał:Ja to się może nie znam ...No nareszcie cos z sensem. Moze ja sie nie znam. Pokaz mi w tej cenie eurpejskiego 8 osobowego vana z takimi fotelami w drugim rzedzie. Zasieg i szybkosc ladowania pomine. Edytowane Wtorek o 14:452 dni przez HelixSv
Napisano Wtorek o 15:122 dni 28 minut temu, HelixSv napisał:No nareszcie cos z sensem. Moze ja sie nie znam. Pokaz mi w tej cenie eurpejskiego 8 osobowego vana z takimi fotelami w drugim rzedzie.Zasieg i szybkosc ladowania pomine.No wiadomo, każdą dyskusję o chińskich produktach można wygrać zaczynając słowami "Pokaż mi w tej cenie..."PS. Z tymi fotelami to on jest siedmioosobowy. No i niepotrzebnie pomijasz zasięg i prędkość ładowania, bo konkurencja ładuje (tankuje) się 5 minut i śmieje się z zasięgów rzędu 500km WLTP. A przede wszystkim to nadal nie zauważyłeś, ze Lexus nie jest europejski. Edytowane Wtorek o 15:162 dni przez Ryb
Napisano Wtorek o 15:532 dni 12 minut temu, Ryb napisał:No wiadomo, każdą dyskusję o chińskich produktach można wygrać zaczynając słowami "Pokaż mi w tej cenie..."Czyli jednak dupa, znaczy błyskotliwy argument z przed 40 lat o chińskich produktach, kiedy robili tandetne piórniki, kredki i zabawkowe pistolety.Po co w ogóle sie udzielasz, jak przy braku argumentów piszesz "cena nie ważna, bo chińskie". Są chińskie auta tanie i takie sobie (jak MG, czy Leapmotor) i całkiem (bardzo) dobre jak Xpeng, czy Nio. Normalna segmentacja rynku, tak samo jak w EU, czy US. Wrzucanie wszystkiego z CN do jednego wora świadczy niestety o motoryzacyjnej ignorancji. Nie, nie mam auta z Chin i nie mam żadnych udziałów. Pół roku temu byłem bliski zakupu xpenga g6, ale sie okazało, ze to trzeba serwisować, jak te auta z poprzedniej epoki, to podziękowałem.
Napisano Wtorek o 15:592 dni 4 minuty temu, HelixSv napisał:Czyli jednak dupa, znaczy błyskotliwy argument z przed 40 lat o chińskich produktach, kiedy robili tandetne piórniki, kredki i zabawkowe pistolety.Po co w ogóle sie udzielasz, jak przy braku argumentów piszesz "cena nie ważna, bo chińskie".Po co się udzielasz jak przy braku argumentów wyjeżdżasz z ceną?4 minuty temu, HelixSv napisał:Są chińskie auta tanie i takie sobie (jak MG, czy Leapmotor) i całkiem (bardzo) dobre jak Xpeng, czy Nio. Normalna segmentacja rynku, tak samo jak w EU, czy US. Wrzucanie wszystkiego z CN do jednego wora świadczy niestety o motoryzacyjnej ignorancji.Gdyby nie było w jednym chińskim worze to byś nie podnosił argumentu ceny, lecz znalazł inne.
Napisano Wczoraj o 08:32 1 dzień 18 godzin temu, Ryb napisał:Kolega ma klasę V i to jest megawygodne auto na dłuższe wyjazdy. Ale też kosztowało 2x tyle co te chińczyki i jest wewnątrz 2x tyle wypasu co w tych chińczykach. Fajna rzecz ale nie dla masowego klienta.Dokładnie, specyficzny klient i raczej drogiego chińczyka nie kupi.
Napisano 8 godzin temu8 godzin W dniu 14.06.2026 o 21:05, format napisał:Ale że 6s do setki to performance? Jak Pasek TDI
Napisano 8 godzin temu8 godzin Normalnie, az mi szkoda, że takiego nie potrzebuję. To kasuje konkurencję i to nie dlatego, że jest prawdopodobnie tańsze, ale zwyczajnie lepsze. Przestrzeń, wyciszenie, komfort, ładowanie, wyposażenie, energooszczedność ("spalanie").Sceptykow zapraszam do dyskusji za 2 lata. Porównamy sobie wyniki sprzedazy tego cuda z konkurencją w eu i w pl.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 4 godziny temu, HelixSv napisał:Sceptykow zapraszam do dyskusji za 2 lata. Porównamy sobie wyniki sprzedazy tego cuda z konkurencją w eu i w pl. Przypomnij się tylko bo w przypadku EVek takie zapewnienia się dość słabo starzeją Edytowane 3 godziny temu3 godziny przez G.O.A.T.
Napisano 2 godziny temu2 godziny 6 godzin temu, HelixSv napisał:Normalnie, az mi szkoda, że takiego nie potrzebuję.I pewnie dlatego wspaniała klasa wspaniałych vanów nie odnosi sukcesów. Bo praktycznie nikt ich nie potrzebuje. 6 godzin temu, HelixSv napisał:To kasuje konkurencję i to nie dlatego, że jest prawdopodobnie tańsze, ale zwyczajnie lepsze. Przestrzeń, wyciszenie, komfort, ładowanie, wyposażenie, energooszczedność ("spalanie").Ale porównujesz z vanami konkurencji czy z Renault Clio? Bo od prawdziwej konkurencji (Mercedes klasy V, Lexus LM) ten chiński wynalazek dzieli przepaść. W zakresie przestrzeni, wyciszenia, komfortu, wyposażenia majfriendy mają jeszcze dużo do skopiowania.Jedynie cena (co akurat oczywiste) jest argumentem po stronie Chińczyków - jak zwykle.6 godzin temu, HelixSv napisał:Sceptykow zapraszam do dyskusji za 2 lata. Porównamy sobie wyniki sprzedazy tego cuda z konkurencją w eu i w pl. Ehm, oczywiście, a Dacia Duster zamiata sprzedażą Range Rovery więc wiadomo co jest lepsze
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, G.O.A.T. napisał:Przypomnij się tylko bo w przypadku EVek takie zapewnienia się dość słabo starzeją Wrzuć sobie powiadomienie w telefon z linkiem do wątku
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 4 minuty temu, format napisał:Wrzuć sobie powiadomienie w telefon z linkiem do wątkuZa kogo Ty mnie masz? Najwyżej mogę sobie ołówkiem w zeszycie do notatek link przepisać….
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 5 minut temu, G.O.A.T. napisał:Za kogo Ty mnie masz? Najwyżej mogę sobie ołówkiem w zeszycie do notatek link przepisać….To i tak nieźle. @koNik to musi sobie wykuć w kamieniu, a @Lucyfer to olaboga, sam nie wiem
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Autor 7 godzin temu, HelixSv napisał:Normalnie, az mi szkoda, że takiego nie potrzebuję.Trzeba wypracować potrzeby Ciekawie się to obserwuje, z perspektywy nie tak odległej, jarania się Leafem 24 kWh
Napisano 41 minut temu41 min Godzinę temu, format napisał:@Lucyfer to olaboga, sam nie wiemNie próbuj — mózg Ci się przegrzeje, dalej wiedzieć nie będziesz.
Napisano 32 minuty temu32 min 7 minut temu, Lucyfer napisał:—a co to za ejajowy myslnik ??? Lucek napedzany SI
Napisano 6 minut temu6 min 1 godzinę temu, format napisał:To i tak nieźle. @koNik to musi sobie wykuć w kamieniu, a @Lucyfer to olaboga, sam nie wiem Czym sobie zaszkodzilem ze oznaczacie mnie w tematach o samochodach od ktorych pękają oczy?
Napisano 5 minut temu5 min 1 godzinę temu, format napisał:To i tak nieźle. @koNik to musi sobie wykuć w kamieniu, a @Lucyfer to olaboga, sam nie wiem Lucyfer nie musi nic pamiętać bo każdy, kto go wyzwie na taki czelendż to terminu kiedy należy powiedzieć "sprawdzam" po prostu nie dożyje.