Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uzywany,niepsujacy sie EV poszukiwany

Featured Replies

Napisano

Heja

Po przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.

Kupilem VAGa z DSG i koszmar powrocil.

Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 biegfacepalm Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.

Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?

Nie premium,nie Tesla,nie wieksze niz 4,5m,nie Kia (fatalny serwis).

Napisano
Teraz, wlad napisał:

Heja

Po przygodach z Soulem EV mialem nadzieje ze spokoj odnajde kupujac spaline w automacie.

Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 biegfacepalm Tyle ze Alfa miala 170KM a tu jest polowa z tego.

Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru

Wrzuć tryb sport old

Napisano
12 minut temu, wlad napisał:

Heja

Poradzcie jak pozbyc sie tego koszmaru-jakie EV ktore nie bedzie wymagalo czestego kontaktu z inzynierami z serwisu?

Może po prostu pojedź do byle tunera żeby ci zmienił punkty zmiany biegów w DSG. Każdy warsztat to robi

Napisano
29 minut temu, wlad napisał:

Heja

Nie wiem czy ja dobrze rozumiem.

Ta Soul to EV, tak?

To nie znajdziesz żadnej spalinówki, która będzie jakimś zwykłym autem i będzie miała zadowalającą dynamikę. Serio (

Musi być jakos wspomaga prądem, aby efekt jakiś był.

Ja wyszedłem zniesmaczony z jazdy testowej Audi A4 (poprzedni model) z 2.0TFSI, a przyjechałem do salonu eGolfem który miał ledwie 136KM.

No Audi zwyczajnie jechać nie chciało, chociaż po butowaniu widać było że na liczniku wskaźnik prędkości rośnie.

Musiałbyś jeździć non stop z jakimś trybem sport z wyjącym silnikiem na 2-3 biegu.

Skreślając Tesle i Koreę zwyczajnie robisz sobie krzywdę. Tego jest zwyczajnie najwięcej, najlepszy wybór, najlepiej rozpoznane w naprawach.

Napisano
  • Autor
50 minut temu, kravitz napisał:

Nie wiem czy ja dobrze rozumiem.

Ta Soul to EV, tak?

To nie znajdziesz żadnej spalinówki, która będzie jakimś zwykłym autem i będzie miała zadowalającą dynamikę. Serio (

Musi być jakos wspomaga prądem, aby efekt jakiś był.

Ja wyszedłem zniesmaczony z jazdy testowej Audi A4 (poprzedni model) z 2.0TFSI, a przyjechałem do salonu eGolfem który miał ledwie 136KM.

No Audi zwyczajnie jechać nie chciało, chociaż po butowaniu widać było że na liczniku wskaźnik prędkości rośnie.

Musiałbyś jeździć non stop z jakimś trybem sport z wyjącym silnikiem na 2-3 biegu.

Skreślając Tesle i Koreę zwyczajnie robisz sobie krzywdę. Tego jest zwyczajnie najwięcej, najlepszy wybór, najlepiej rozpoznane w naprawach.

Nie skreslam Korei-tylko Kia.Mysle na serio o Ioniqu pierwszej generacji-opinie o nim sa bardzo w porzadku.

No i tez mysle o e-Golfie.Bo jedyny serwis fabryczny jaki jest w mojej wiosce to wlasnie VWskromny.Bedzie blisko w razie awarii.zlosnik

W UK nie ma czegos takiego jak dobre rozpoznanie w awariach .

Bo zeby serwis byl dobry w naprawach to najpierw musi istniec-a tu jest klops pod tym wzgedem

Jak padla mi Kia to dzwonie to serwisu napraw aut elektrycznych w moim miescie.

"Hej,naprawiacie elektryki?

Jasne,lepiej nie mogles trafic.Jakie auto?

Kia Soul.

A nie,Kia to tylko serwis fabryczny,"

Edytowane przez wlad

Napisano
9 minut temu, wlad napisał:

Nie skreslam Korei-tylko Kia.Mysle na serio o Ioniqu pierwszej generacji-opinie o nim sa bardzo w porzadku.

No i tez mysle o e-Golfie.Bo jedyny serwis fabryczny jaki jest w mojej wiosce to wlasnie VWskromny.Bedzie blisko w razie awarii.zlosnik

W UK nie ma czegos takiego jak dobre rozpoznanie w awariach .

Bo zeby serwis byl dobry w naprawach to najpierw musi istniec-a tu jest klops pod tym wzgedem

Jak padla mi Kia to dzwonie to serwisu napraw aut elektrycznych w moim miescie.

"Hej,naprawiacie elektryki?

Jasne,lepiej nie mogles trafic.Jakie auto?

Kia Soul.

A nie,Kia to tylko serwis fabryczny,"

To moze podpytaj w tym swoim serwisie EV, co oni polecaja i na czym znaja sie najlepiej ok

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

To moze podpytaj w tym swoim serwisie EV, co oni polecaja i na czym znaja sie najlepiej ok

Ale tutaj takie serwisy dzialaja na takiej zasadzie ze dajesz im auto z konkretna usterka.Jesli wiedza o co chodzi to naprawia -jesli nie to wysylaja do serwisu fabrycznego i kasuja za check up i lawetehehe Zawsze sa do przodu tylko klient czasem jest zdumionyhehe

Napisano
7 godzin temu, wlad napisał:

Heja

Budżet?

Hyundai Ioniq 28 kWh w full opcji to mega wóz oki

Napisano
7 godzin temu, rwIcIk napisał:

Wrzuć tryb sport old

Nie zrozumie ten, kto pojeździł więcej EV i musiał się przesiąść do spaliny na codzień zlosnik

To jak sypanie soli na otwarte rany skromny

Nawet 3 tryby sport nic tu nie zmienią.

Sytuację paradoksalnie ratuje powrót do manuala, bo automaty irytują z podwójną mocą.

Napisano

Hybryda (nie MH) ładnie imituje EV a plug-in to już ogólnie ciężko nazwać zamulaczem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
  • Autor
57 minut temu, mrBEAN napisał:

Budżet?

Hyundai Ioniq 28 kWh w full opcji to mega wóz oki

No wlasnie o takim mysle-pare razy slyszalem opinie ze w wersji 40kWh to paradoksalnie gorsze auto.

Napisano
3 minuty temu, wlad napisał:

No wlasnie o takim mysle-pare razy slyszalem opinie ze w wersji 40kWh to paradoksalnie gorsze auto.

Do jazdy w koło komina ten 38 kWh będzie trochę lepszy, lepsze mulimedia i zasięg.

Natomiast one miały akcję serwisową na wymianę baterii, i trzeba sprawdzić czy została wymieniona.

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał:

Nie zrozumie ten, kto pojeździł więcej EV i musiał się przesiąść do spaliny na codzień zlosnik

To jak sypanie soli na otwarte rany skromny

Nawet 3 tryby sport nic tu nie zmienią.

1 godzinę temu, ppmarian napisał:

Hybryda (nie MH) ładnie imituje EV a plug-in to już ogólnie ciężko nazwać zamulaczem

Ja już nie mogę jeździć Toyotą Yaris Cross żony - po prostu muli i hałasuje.

A kiedyś go lubiłem.

Aby hybryda mogła imitować elektryka musi mieć naprawdę dużo mocy na prądzie i większą baterie, aby tego prądu na kilkanaście sekund starczyło, nim się silnik spalinowy wkręci na obroty.

Pamiętam, że przed zakupem EV testowałem MG3 hybrid+ i ładnie przyśpieszał.

Musze sobie pojechać do salonu i teraz ocenić, czy może ruszać jak elektryk, bo ma 100 kucy EV i 100 kucy spaliny.

Napisano

Najprościej i najtaniej to zrobić tuning DSG zmienia punkty zmian biegów i od razu odżyjesz phi Dodatkowo dodadza pare KM do silnika. A takto w UK chinole maja dobre wynajmy.

Napisano

Po przesiadce z „200KM” EV do „200KM” HEV nie czuje dyskomfortu i jakiego zamulania czy wycia wyszczególnię co d startu 0. Bardziej brakuje mi wtedy 4x4 w obecnym HEV

Silnik praktycznie nie słyszalny podczas normalnego przspieszniacw granicach do 3/4

Powyżej rzeczywiście słychać sipnik ale czy dokuczliwe?

Za to na S i A zdecydowana przewaga ICE
EV powyżej 140 czuć ze juz zamulał

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
19 godzin temu, wlad napisał:

Pamiec wrocila do czasow gdy mialem Guliette z dwusprzeglowa TCT ktora przy 50km/h wrzucala 6 bieg.Wtedy myslalem ze skrzynia jest niesprawna.Okazalo sie jednak ze DSG przy tej predkosci wrzuca 7 biegfacepalm

Czyżbyś na D jeździł? phi

Napisano
9 godzin temu, maras77 napisał:

Ja już nie mogę jeździć Toyotą Yaris Cross żony - po prostu muli i hałasuje.

A kiedyś go lubiłem.

Aby hybryda mogła imitować elektryka musi mieć naprawdę dużo mocy na prądzie i większą baterie, aby tego prądu na kilkanaście sekund starczyło, nim się silnik spalinowy wkręci na obroty.

Pamiętam, że przed zakupem EV testowałem MG3 hybrid+ i ładnie przyśpieszał.

Musze sobie pojechać do salonu i teraz ocenić, czy może ruszać jak elektryk, bo ma 100 kucy EV i 100 kucy spaliny.

Zenek lubi to phi

Napisano
33 minuty temu, ppmarian napisał:

Po przesiadce z „200KM” EV do „200KM” HEV nie czuje dyskomfortu i jakiego zamulania czy wycia wyszczególnię co d startu 0. Bardziej brakuje mi wtedy 4x4 w obecnym HEV

Kiedyś myślałem że sobie jaja robisz, ale teraz dopiero zrozumiałem jak beznadziejna musi być ta BRX3HWD czy jak ta Toyota się nazywa zlosnik

Napisano

Jaja to sobie robi tesla z ACC

Ostatnio miałem nową 3 RWD z wypożyczalni

Naprawdę to dupy nie urywa (dynamika)
Tak jak szybko włączyłem ACC tak szybko wyłączyłem. To jest zwyczajnie niebezpieczne.

Na ładowarce rozpędzała podobnie to mojej byłej samoladujacej sie toyoty EV

Za krótko użytkowałem ale raczej do braku liczników za kiera też bym się nie przyzwyczaił.

Na plus audio, responsywnosc ekranu i ładowarki SC

using Tapatalk

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał:

Jaja to sobie robi tesla z ACC

Ostatnio miałem nową 3 RWD z wypożyczalni

Naprawdę to dupy nie urywa (dynamika)
Tak jak szybko włączyłem ACC tak szybko wyłączyłem. To jest zwyczajnie niebezpieczne.

Na ładowarce rozpędzała podobnie to mojej byłej samoladujacej sie toyoty EV

Za krótko użytkowałem ale raczej do braku liczników za kiera też bym się nie przyzwyczaił.

Na plus audio, responsywnosc ekranu i ładowarki SC

using Tapatalk

jaka reakcja obronna totalszok

ale zeby teselke atakowac ? jem

Napisano

Zwyczajnie dziel się wrażeniami bo wreszcie miałem okazję przejechać się tym cudem techniki

using Tapatalk