Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ale napędziłem ludzom stracha - W-wa,Trasa Toruńska

Featured Replies

Napisano

...wczoraj miałem niezłą akcję na trasie toruńskiej - nie-warszawiaków informuje że jest to długa, 3 pasmowa jezdnia biegnąca przez środek połowy warszawy - oficjalnie obowiązuje na niej ograniczenie 80km/h jednak wiadomo ... 3 , miejscami 4 pasy w jedna stronę - kto by jechał 80km/h ... kto? no jakto kto ? - JA! zlosnik.gif Ludzie prują tam ile wlezie, ale są wyczuleni bo sporo jeździ po niej 'tajniaków', albo ustawiają radary hehe.gif

Korzystając z dnia wolnego i za prośbą papy postanowiłem sprawdzić czy nasz domek na działce wciąż stoi - od jesieni nikt tak nie zaglądał - wziąłem po drodze szfagra, który nie miał co robić w domu i wypuściłiśmy się w trasę...

.. dzień wolny, muzyczka gra, w autku szłychać tylko szum wiatru, szeroka, ładna trasa - o dziwo bez korków ... pomyślałem sobie - co się będe spieszył,tak fajnie się jedzie ... wrzuciłem V-teczkę zjechałem na skrajny prawy pas i tak sobie jadę 80-85km/h ... trasa pustawa, ale nie chciało mi się spoglądać co chwila w lusterko czy ktoś nie śmiga za mną, więc zjechałem sobie na prawy i tak 'cruzuje' po tej trasie ... ze szfagrem gatka-szmatka, rozluźniający papierosek i tak się turlamy ... jedziemy już dłuższy czas i nagle 'jorgnąłem' się nikt nas nie wyprzedził .. spoglądam w lusterko i ... kurrr... co jest ?? ... na wysokości mojego bagażnika, czyli tak lekko z tyłu jedzie środkowym pasem Octawia ... równiutko 80km/h ... z nim jeszcze 3 (!) inne auta... nikt nie wyprzedza, nikt nie trąbi ... wszyscy jadą jak owieczki - równe 80km/h ... mówie do szfagra - ty zobacz jaka jazda, myślą że jesteśmy z psiarni ... fakt jest fakt - mam ciemno granatowe auto, no niby 'eFka' więc mało 'policyjne' no ale widać niektórzy się nabrali, tymbardziej gdy dwóch łebków jedzie nią tak wolno prawym pasem - szukają frajera hehe.gif

..w pewnym momencie zobaczyłem że skrajnym lewym leci jakiś koleś Primerą, a za nim jakis 'dzik' Alfą - wsiadł mu na dupe i siedzi, pogania ... koleś z Primery zobaczył co się dzieje i na nasz widok wskoczył na środkowy pas, przed tą Oktawię i zaczął tak hamplować że swiatła to świeciły mu prawie pod chłodnicę zlosnik.gifhehe.gifhehe.gif ... i tak jedzie ... no a ten z Alfy niezrażony - ogień i do przodu ... szfagier krzyczy - "Dawaj, za nim" ... ja IV i za nim kita - koleś w Nissanie jakby wiedział co chce zrobić, przychamował i zrobił mi miejsce ... przeskoczyłem przez 2 pasy z prawego na skrajny lewy i kita za tym w tej Alfie, za nami paluchy tych co się "ciągleli" - ("hehe, już go mają, zobacz jak za nim poooooszli" hehe.gif ) - niedługo po tym dorwaliśmy tą Alfę - jechał równo 130km/h zlosnik.gif ... koleś najpierw zerknął w lusterko, zrobił wielkie oczy, zjechał na środkowy i puścił gaz - hamował tak żeby nie było widać świateł stopu hehe.gifhehe.gif A my za nim na środkowy - szfagier zaczął robić jazdy że coś tam grzebie przy radiu ... hk.. to jest przy videonagrywaczu zlosnik.gifhehe.gifhehe.gif spoglął to na radio, to na tego kolesia ... a ja ryje ze śmiechu ... koleś zjechał na skrajny lewy - my za nim - szfagier ciągle nagrywa, on wytracił już tak ze 30 - i śmigamy setką - on i my na puszczonym gazie hehe.gif ... ja już leje ... hehe.gif a szfagier ciągle zmienia mi te stacje w radiu - hm! - to znaczy chciałem powiedzieć nagrywa - koleś w Alfie już wie co jest grane - no jakbyście zareagowali jakby jakiś dwóch gości jechało 80-tką po trasie prawym pasem, a za chwile pusiło by się w pogoń 150km/h i razem z wami za chwilę ciągnęło się 80-tką ?? Jeszcze do tego w lusterku widzicie że jeden z nich 'przechylony' nad środkową konsolę, coś tam pstryka i co chwila spogląda na was - no wiadomo - gliny ... koleś włącza kierunkowskaz i zaczyna skręcać w ul.Deotymy - w tym czasie dogonił nas ten Nissan, Octawia i reszta towarzystwa ... WSZYSCY UŚMIECHNIĘCI hehe.gif ("hehee, dorwali frajera" hehe.gif) patrzyli na nas, jeden pokazuje na nas paluchem i coś tam gada - a my zawijamy się za tą Alfą hehe.gif ... koleś zjechał na pobocze i zatrzymuje się .. a my... obok ... jedziemy tak ze 20km/h ... równamy się z Alfą a w środku blady jak ściana koleś luka na nas wielkimi oczami... szfagier patrzy na niego, grozi mu paluszkiem nono.gif .. i ... odjeżdzamy zlosnik.gif... a tamten zgłupiał ... hehe.gifhehe.gifhehe.gif Potem widziałem w lusterku że Alfa wykręciła i wróciła na trasę toruńską hehe.gifhehe.gif czyli myślał że my psiarnia i zjechał sprawdzić czy polujemy na niego czy nie hehe.gifhehe.gif

...może opowiastka wydaje się mało ciekawa, ale gdybyście zobaczyli miny tych ludzi którzy jechali za nami jak barany, potem te pokazywanie paluchami jak puściliśmy się za nim ... kurcze - niezłe jaja zlosnik.gif

Napisano

pięęękna historyja rotfl.gif

Napisano

urzekla mnie twoja historia zlosnik.gif

Napisano

dobre , brawa za pomysl.

Gorzej jakby sie za Toba znalezli prawdziwi filmowcy, w momencie kiedy goniles alfe. hehe.gif

Napisano

musieliscie miec niezla zabawe rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> dobre , brawa za pomysl.

pewnie palili co innego niz papieroski i stad ten pomysl biglaugh.gif ale wstyd sie przyznac wink.gif

Napisano
  • Autor

> urzekla mnie twoja historia

....tak, wiem spodziewałem się tego zlosnik.gif

...dlatego napisałem że opowieść to mało interesująca, ale miny matołków, a szczególnie tego w tej alfie gdybym mógł jest sfocić napewno urzekły by rzesze autokącikowe zlosnik.gif No a szczególnie ten nissan - koleś WIEDZIAŁ jakimś cudem że zasaz przetniemy oba pasy żeby lecieć za tą Alfą - brakowało tylku zapraszającego przed jego samochód gestu ręką - no proszzzz, zrobiłem Wam miejsce , możecie za nim lecieć zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dobre , brawa za pomysl.

> Gorzej jakby sie za Toba znalezli prawdziwi filmowcy, w momencie

> kiedy goniles alfe.

Ten z Octawi i Nissana głupieli by dokumentnie gdyby nas zatrzymali hehe.gifhehe.gifhehe.gif Pozatym byłoby niemiło sick.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie palili co innego niz papieroski i stad ten pomysl ale wstyd

> sie przyznac

...nie mam pojęcia osso koledze chodzi niewiem.gifzlosnik.gif

Ty, ano właśnie - tak miałem się zapytać już kilka razy - i tak może OFF Topic teraz- co z tą Twoją westfalią ?? Reanimujesz ?? Odżyła ?? Zaczynała fanie wyglądać jak ostatnio widziałem foty ok.gif

Napisano

> ...nie mam pojęcia osso koledze chodzi

oj przyznaj sie, ze jechaliscie 80 bo przy wiekszej predkosci za bardzo trzesie zeby jointy krecic biglaugh.gif

> Ty, ano właśnie - tak miałem się zapytać już kilka razy - i tak może

> OFF Topic teraz- co z tą Twoją westfalią ?? Reanimujesz ??

> Odżyła ?? Zaczynała fanie wyglądać jak ostatnio widziałem foty

Reanimacja byla przerwana na czas wyjazdu do Australii frown.gif a teraz po powrocie nazbieralo mi sie innych rzeczy i nie mam kiedy do garazu zajrzec frown.gif

Ale na ta wiosne juz musze nia zaczac smigac biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

hahaha.gif siem uśmiałem....

sam mam pomysł co by "sztuczny" fotoradar na poboczu ustawić i kierowców obserwować.... zlosnik.gif

Napisano

> ...wczoraj miałem niezłą akcję na trasie toruńskiej -

hahaha.gif

Muszę tak kiedyś spróbować, tylko autko inne pożyczę od kogoś grinser006.gif. Kiedyś woziłem na fotelu kierowcy kamizelkę odblaskową - też co poniektórzy tak z nieufnością koło mnie przejeżdżali grinser006.gif

Napisano

Gumpel mial identyko paska jak maja tajniacy. Kiedys podjechal pod pub Bagdad w Lodzi to skejty uciekaly az portki im spadaly. Dla niewtajemniczonych chodzilo pewnie o trawke ok.gif

2 raz qumple podjechali pod fabryke poldaes i tez udawali tajniakow, tutaj niestety troszczek bylo inaczej. Badna chyba z 7 lysych chciala ich z auta za wszelka cene wysadzic i sprac , chyba wlasnie dlatego ze wzieli ich za tajniakow.

Wiec z robieniem takich zartow to trzeba czasem uwazac smile.gif

Napisano

Moze to dla Ciebie smieszne ale nie rob tak wiecej.....

Napisano
rotfl.gif a wiesz, ze teraz Twoje numery beda krazyly po sieci - jako tajniaki z Torunskiej hehe.gif
Napisano

> ...może opowiastka wydaje się mało ciekawa, ale gdybyście zobaczyli

> miny tych ludzi którzy jechali za nami jak barany, potem te

> pokazywanie paluchami jak puściliśmy się za nim ... kurcze -

> niezłe jaja

będzie w "Rozmowach w toku" confused.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

no to poczekaj jak któregoś ranka nie zobaczysz ..............swojego autka

jakiś wnerwiony i wyrolowany ziomek za taki numer namierzy Twoją bryke

Napisano

> ...może opowiastka wydaje się mało ciekawa,

Oj ciekawa, ciekawa! Czytało się z zapartym tchem! zlosnik2.gifwaytogo.gif

Napisano

> Moze to dla Ciebie smieszne ale nie rob tak wiecej.....

...te 150 km/h podczas doganiania Cię przeraża? grinser006.gif

Napisano

> Moze to dla Ciebie smieszne ale nie rob tak wiecej.....

może kiedyś ktoś jemu takie coś zrobi... biglaugh.gif

swiety.gif "..nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe.." swiety.gif]

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> ...te 150 km/h podczas doganiania Cię przeraża?

playing god...

Napisano

> miny tych ludzi którzy jechali za nami jak barany, potem te

> pokazywanie paluchami jak puściliśmy się za nim ... kurcze -

> niezłe jaja

nie jak barany ... przpisowo jechali zlosnik.gif

hahaha.gif

ekstra historia ok.gif

Napisano

> koleś włącza kierunkowskaz i zaczyna skręcać w ul.Deotymy

Psst. Deotymy jest równoległa do trasy, chyba skręciliście w Czorsztyńską.

Napisano

Hehe - qmpel kiedyś niezłą jazdę natrasie A2 odwalił. Wracał wieczorkiem z domu do akademika (czarnym paskiem 91r.). Leciał sobie tak koło setki... Ruch był mały. W pewnym momencie ścignęła go Brava... Więc coby się trochę zabawić zaczął za tą bravą iść... W końcy przy ok. 150km/h ją doszedł i tak idą jeden za drugim. Niewiele myśląc qmpel wyciąga aparacik cyfrowy, wystawia go przed przednią szybę i co chwilę fotkę z lampą pstryka. hehe.gif

Ciemno wszędzie a gość z bravy w lusterku jakieś błyski widzi no to pewnie pomyślał że trafił na "nieoznakowańca" i zwalnia i na pobocze się zsuwa grinser006.gif A qmpel nadal lampką co chwilę cyka... W końcu gość otwiera drzwi, wychodzi (pewnie już z naszykowanymi dokumentami zlosnik2.gif )... a qmpel pedał w podłogę i buta but.gifrotfl.gif270635636-JUMP2.gif

Aleśmy się potem polewali jak nam to opowiadał - i nawet z fotkami - tyle że dość słabo widocznymi bo lampa w szybie się odbijała biglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> końcu gość otwiera drzwi, wychodzi (pewnie już z naszykowanymi

> dokumentami )... a qmpel pedał w podłogę i buta

w tym momencie przegial......

Napisano

> w tym momencie przegial......

eee tam przegiął - niech się chłopak boi grinser006.gif

Napisano

> Ciemno wszędzie a gość z bravy w lusterku jakieś błyski widzi no to

Mimo, że nieraz mam ochotę tak cyknąć wyprzedzających na skrzyżowaniach i przejsciach dla pieszych to tego nie robię, bo niestety moge pajaca oślepić i pozabija niewinnych ludzi.

Ale mam zdecydowaną ochotę napuścić lokalnych miśków, żeby sobie stanęli z kamerą przy takim skrzyżowaniu i potem pozapraszali pajacow na maraton filmowy.

Napisano

> to tego nie robię, bo niestety moge pajaca oślepić i pozabija niewinnych ludzi.

Lampą błyskową ze zwykłego aparatu cyfrowego?? Nie żartuj... Mignąć długimi Xenonami to może ale też niekoniecznie... ale lampa błyskowa z odl. nie mniej jak 8-10m to raczej mizerne światło...

Napisano

nie ma to jak trafic na takich "żartownisiów" na drodze

uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Lampą błyskową ze zwykłego aparatu cyfrowego?? Nie żartuj... Mignąć

> długimi Xenonami to może ale też niekoniecznie... ale lampa

> błyskowa z odl. nie mniej jak 8-10m to raczej mizerne światło...

Nie próbowałem na sobie, ale jeszcze pamiętam jak 20 lat temu potrafił po oczach dać milicyjny Trafipax.

Napisano

Swietna historia waytogo.gif Ale mieliscie ubaw hehe.gif

Ja jakieś 3lata temu jechałem z kuzynem do Niemca zielonym tak jak tamtejsze radiowozy Mercedesem Vito. Bylismy zaskoczeni ze na autostradzie kazdy ktoremu siedlismy na ogonie po paru minutach Nam zjezdzal 270751858-jezyk.gif A juz najlepsze to bylo na zwyklych ich drogach hehe.gif Jak dojechalosmy do pewnego korku i wlaczylismy swiatla awaryjne (wiadomo zeby wychamowac innych jadacych z tylu wink.gif ) a tu nagle kolesie stojacy pred nami zaczeli zjezdzac na pobocze puszczajac Nas tak jak My bysmy byli busted.gif Policjantami hahaha.gif (Dzieki temu nie stalismy w korku tongue.gif ) Ale mielismy zabawe hehe.gif Jak to latwo mozna sie pomylic wink.gif i dac sie tak nabrac hahaha.gif

Napisano

Piknie

Napisano

> szeroka, ładna trasa - o dziwo bez korków ... pomyślałem sobie -

> co się będe spieszył,tak fajnie się jedzie ... wrzuciłem

> V-teczkę zjechałem na skrajny prawy pas i tak sobie jadę

> 80-85km/h ... trasa pustawa,

ideał nie kierowca!

> ... szfagier krzyczy - "Dawaj, za nim" ... ja IV i za nim

> kita

> ... przeskoczyłem przez 2 pasy

> z prawego na skrajny lewy i kita za tym w tej Alfie,

idiota!!!!!!!!

> niedługo po tym dorwaliśmy tą Alfę -

> jechał równo 130km/h ... koleś najpierw zerknął w lusterko,

> zrobił wielkie oczy, zjechał na środkowy i puścił gaz - hamował

> tak żeby nie było widać świateł stopu A my za nim na środkowy -

> szfagier zaczął robić jazdy że coś tam grzebie przy radiu ...

> hk.. to jest przy videonagrywaczu spoglął to na radio, to na

> tego kolesia ... a ja ryje ze śmiechu ... koleś zjechał na

> skrajny lewy - my za nim - szfagier ciągle nagrywa, on wytracił

> już tak ze 30 - i śmigamy setką - on i my na puszczonym gazie

to już nie są żarty!!!!! sam wprowadzasz niebezpieczna sytuacje na drodze

> jakiś dwóch gości jechało 80-tką po trasie prawym pasem, a za

> chwile pusiło by się w pogoń 150km/h i razem z wami za chwilę

> ciągnęło się 80-tką ?? Jeszcze do tego w lusterku widzicie że

> jeden z nich 'przechylony' nad środkową konsolę, coś tam pstryka

> i co chwila spogląda na was - no wiadomo - gliny ... koleś

> włącza kierunkowskaz i zaczyna skręcać w ul.Deotymy

słów brakuje! skąd sie biorą tacy idioci!!!!!!

Napisano

> ideał nie kierowca!

> idiota!!!!!!!!

> to już nie są żarty!!!!! sam wprowadzasz niebezpieczna sytuacje na

> drodze

> słów brakuje! skąd sie biorą tacy idioci!!!!!!

Alfa oczywiście była bez skazy, prowadzona przez przykładnego warszawskiego kierowcę.

Idiota był tylko Zakrześ, bo śmiał władcy dróg pogonić kota.

yay.gif

Napisano

Hehheheheh Dobre panie dobre hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Moj chrzesny zrobil kiedys cos podobnego co Ty tyle ze ze sztucznym fotoradarem, a dokladniej ze sprzetem mierniczym z kopalni. Mieli mierzyc droge w okolicy haldy, ograniczenie do 50 ale kierowcy nigdy sie nie stosuja, no wiec wujaszek wziol i skierowal ten caly aparat mierniczy w kierunku drogi udajac ze robi foty grinser006.gif podobno wszyscy przypominali sobie o ograniczeniu (do momentu az podjechali blizej i zauwazali ze to nie Policjant a Miernik)

270751858-jezyk.gif

Napisano

Ale miałem ubaw jak to czytałem! zlosnik2.gif Jak dla mnie bomba!!!

Napisano

ahahahahahahaha mega lol & zlosnik2.gifok.gifrotfl.gifhahaha.gif x 1000 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Alfa oczywiście była bez skazy, prowadzona przez przykładnego

> warszawskiego kierowcę.

> Idiota był tylko Zakrześ, bo śmiał władcy dróg pogonić kota.

dlatego:

1) ... ja IV i za nim kita ... przeskoczyłem przez 2 pasy z prawego na skrajny lewy i kita za tym w tej Alfie,

2) jechałiśmy równo 130km/h

3) ... koleś zjechał na skrajny lewy - my za nim po co?

Napisano

zaj.... śmieszne sick.gif

Napisano

> dlatego:

> 1) ... ja IV i za nim kita ... przeskoczyłem przez 2 pasy z prawego

> na skrajny lewy i kita za tym w tej Alfie,

> 2) jechałiśmy równo 130km/h

> 3) ... koleś zjechał na skrajny lewy - my za nim po co?

Wiesz, ale to nie powód, żeby kogoś nazywać idiotą. Tylko o to chodzi. Bo Twój post robi wrażenie jakbyś uważał, że Alfa była całkiem w porządku, a jedynym winowajcą Zakrześ, bo śmiał mu popsuć dobry humor.

Napisano

> Wiesz, ale to nie powód, żeby kogoś nazywać idiotą. Tylko o to

> chodzi. Bo Twój post robi wrażenie jakbyś uważał, że Alfa była

> całkiem w porządku, a jedynym winowajcą Zakrześ, bo śmiał mu

> popsuć dobry humor.

A nie pomyslales ,ze gosciu w Alfie bal sie ze skoro sledzi go nieznane auto to ktos chce mu po prostu ukrasc samochod ? No swietna zabawa..

Napisano

> A nie pomyslales ,ze gosciu w Alfie bal sie ze skoro sledzi go

> nieznane auto to ktos chce mu po prostu ukrasc samochod ?

Tak się bał, że aż sam zjechał na pobocze celem oddaniapojazdu zlosnik.gif

No

> swietna zabawa..

Mi się podobała! ok.gifzlosnik.gif

pozdrawiam

Napisano

> Tak się bał, że aż sam zjechał na pobocze celem oddaniapojazdu

> No

> Mi się podobała!

> pozdrawiam

No to smigaj na Torunska

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.