Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CDR500 czy coś nowego za 300 PLN do AII?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chcę wymienić mój fabryczny odtwarzacz kasetowy na coś z CD. Czy biorąc pod uwagę jakość dźwięku lepiej wziąć CDR500 używkę za około 300 PLN, czy coś nowego (SONY, JVC...) za podobne pieniądze? Będę wdzięczny za opinie bo tyle tego jest, że głowa boli a ja jestem zielony.

I jeszcze jedno: czy CDR500 bez problemu czyta nagrywane na kompie płyty?

Pozdrawiam.

Napisano

lepszy dźwięk ma pierwszy lepszy markowy odtwarzacz ! ale orginał działa ze sterowaniem w kierownicy więc wybór należy do ciebie .. przyzwoita jakośc dźwięku czy wygoda ? ;p

jeżeli chodzi o płyty nagrywane na kompie to czyta bez problemu . pamiętaj tylko że o mp3 możesz zapomnieć przy fabrycznym radyjku

Napisano

Ja mam nówkę Sony CDX GT 23 (model 2008r) i jest to bardzo dobre radio jak na tę cene(do 300zł) dźwięk jest spoko(miałem poprzednio pioneera za 1000zł i według mnie sony gra lepiej) i do tego ma Xploda wink.gif, a i jeszcze w jakimś teście porównawczym zebrał bardzo dobre recenzje za jakość dźwięku tylko już nie pamiętam w jakim sciana.gif

tak wygląda to radyjko: http://www.allegro.pl/item358480935_sony_cdx_gt23_sklep_gwarancja_fv.html

Napisano

> Ja mam nówkę Sony CDX GT 23 (model 2008r) i jest to bardzo dobre

> radio jak na tę cene(do 300zł) dźwięk jest spoko(miałem

> poprzednio pioneera za 1000zł i według mnie sony gra lepiej) i

> do tego ma Xploda , a i jeszcze w jakimś teście porównawczym

> zebrał bardzo dobre recenzje za jakość dźwięku tylko już nie

> pamiętam w jakim

> tak wygląda to radyjko:

> http://www.allegro.pl/item358480935_sony_cdx_gt23_sklep_gwarancja_fv.html

ja bym kupil cos markowego. oryginalne radyjka oploskie sa spoko ale wiadomo radyjko to nie bedzie nowe a wiadomo jak to sie odbija na laseze. za 300zl kupisz cos nowego i przedewszystkim firmowego. matula w astrze na fabrycznych glosnikach ma teraz JVC i gra to naprawde elegancko.

Napisano

> Witam.

> Chcę wymienić mój fabryczny odtwarzacz kasetowy na coś z CD. Czy

> biorąc pod uwagę jakość dźwięku lepiej wziąć CDR500 używkę za

> około 300 PLN, czy coś nowego (SONY, JVC...) za podobne

> pieniądze? Będę wdzięczny za opinie bo tyle tego jest, że głowa

> boli a ja jestem zielony.

> I jeszcze jedno: czy CDR500 bez problemu czyta nagrywane na kompie

> płyty?

> Pozdrawiam.

jak masz sterowanie w kierownicy i chcesz miec wyswietlanie na centralnym wyswietlaczu to weź cdr500 - w innych przypadkach wez coś innego ok.gif ja zrobilem odwrotnie: w momencie zakupu auta zamontowane w nim bylo radio jvc mp3 które wymienilem na cdr500 wlasnie po to zeby korzystac ze sterowania z kierownicy i mic wyswietlany rds na wyswietlaczu centralnym...

Napisano

Ja proponuje nową używke. Np. pionner deh4700, taki posiadam i jestem zadowolony. Alpine i clarion tez ladnie graja. Z niższych półek możesz kupić coś nowego. Pamietaj ze jak już chcesz jakość to samo radio nie wystarczy. Nie polecam Sony nie ciesza sie dobra opinią, ale jak widać wyżej ktoś jest zadowolony. Czy wybierać wygode czy dźwiek? Chyba nie jesteś aż tak leniwy, że musisz mieć sterowanie z kierownicy. A jak szukasz wygody to zmień auto;)

Napisano

> Chyba nie jesteś aż tak leniwy, że musisz

> mieć sterowanie z kierownicy. A jak szukasz wygody to zmień

> auto;)

mam juz drugie auto ze sterowaniem radiem w kierownicy i powiem ze bez tego nie dałbym juz rady powozic autem... palacz.gif

Napisano

Jak zalezy ci tylko na sterowaniu z kierownicy, to kup sobie radyjko z wyjsciem na sterowanie pilotem (pioneer, clarion, blaupunkt) i dokup do tego przjsciowke, moze wyjdzie troche drozej, ale muzyczka i dostep do mp3 wynagrodzi ci te koszty. Sorki ale CDR500 troszke cienko gra. Z wyswietlaczem tez mozna popracować, ale uwazam ze to juz nie warte wydanej kaski.

Napisano
  • Autor

Dzięki. Wiem już na czym stoję. Tak jak pisałem bardziej zależy mi na dźwięku niż na wygodzie więc wezmę jakiegoś SONY.

Pozdrawiam.

Napisano

> mam juz drugie auto ze sterowaniem radiem w kierownicy i powiem ze

> bez tego nie dałbym juz rady powozic autem...

U mnie podobnie.

Jestem zwolennikiem dobrej jakości dźwięku w aucie ale tak się przekonałem do tego sterowania radiem z kierownicy, że odpuścilem sobie wymianę mojego cdr500 na lepsze.

Napisano

> Czy wybierać

> wygode czy dźwiek? Chyba nie jesteś aż tak leniwy, że musisz

> mieć sterowanie z kierownicy. A jak szukasz wygody to zmień

> auto;)

Sterowanie radiem z kierownicy to nie tylko wygoda ale przede wszystkim kwestia bezpieczeństwa.

Napisano

Co Wy z tym sterowaniem z kierownicy? wink.gif Wsiadam do auta, zapuszczam "ZETkę", jadę na drugi koniec Polski (żeby nie było: mam funkcję AF smile.gif ) i wyłączam radio nie dotykając go nawet w czasie jazdy. Czym tu sterować? wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Co Wy z tym sterowaniem z kierownicy?

no przeca napisali: kwestia bezpieczeństwa

idąc dalej należałoby zrobić obowiązkowo zmianę biegów przy kierownicy,

otw./zamykanie szyb, regulację temperatury, nawiewu, ew. klimatyzacji, itd. itp.

a poważnie: widać jesteś wyjątkiem zlosnik.gif

prawdopodobnie większość non-stop zabawia się radiem zmieniając kanały/utwory na cd i milion innych ustawień

ja z reguły używam tylko zmiany głośności... ale zdarza mi się również zmieniać płytkę w czasie jazdy devil.gif

Napisano

> Tak jak pisałem bardziej zależy mi na

> dźwięku niż na wygodzie więc wezmę jakiegoś SONY.

Jak zależy Ci na dźwięku to nie bierz Sony shocked.gif Alpine, Pioneer, Clarion, JVC reszta raczej sie nie liczy. Druga sprawa to głośniki, jak masz fabryczne to wszystko zagra podobnie.

Napisano

Nie musi zmieniac auta zeby cieszyc sie sterowaniem.

Interface fabrycznego sterowania w kierownicy AII (i wielu innnych aut) do kazdego radia ktora ma mozliwosc zewnetrznego sterowania dorabiaja na www.piloty.pl, koszt 129 PLN + 8 PLN przesylka pobraniowa.

Za ok 350 kupisz podstawowy model Alpine ktory gra o niebo lepiej od dabrycznych radii w AII, sterowanie smiga przez interface jak burza smile.gif

Napisano

> Jak zależy Ci na dźwięku to nie bierz Sony Alpine, Pioneer, Clarion,

> JVC reszta raczej sie nie liczy.

Zapomniałeś jeszcze o Blaupunktcie...

A jeśli nie nie miałeś okazji posłuchać muzy z nowego SONY CDX GT23 to się nie wypowiadaj raczej wink.gif

Napisano

> Zapomniałeś jeszcze o Blaupunktcie...

i Kenwoodzie ;-)

brat

Napisano

> Zapomniałeś jeszcze o Blaupunktcie...

> A jeśli nie nie miałeś okazji posłuchać muzy z nowego SONY CDX GT23

> to się nie wypowiadaj raczej

Proszę Cię tongue.gif Mam właśnie Blaupunkta Hamburga MP57 i nie polecę tej firmy nikomu, gra słabo i po miesiącu się zepsuł, a serwis Blaupunkta to jakieś nieporozumienie angryfire.gif

W poprzednim aucie miałem Pioneera 3630mp i tę firmę jak najbardziej polecam - żałuję że ponownie nie kupiłem radia tej firmy. Połasiłem się na super funkcje za małą kasę i wziąłem Blaupunkta co było dużym błędem.

Alpine miałem okazję użytkować przez jakiś czas (model 9880) i grało super dlatego polecam.

Co do Sony mam doświadczenie z modelem CDX-F5550 i dziękuje bardzo, nie wiem jak nowe modele ale czytając fora CA dla mnie sprawa jest oczywista.

Napisano

> Jak zależy Ci na dźwięku to nie bierz Sony

A przynajmniej nie model CDX 2020. irked.gif

Chyba tydzień tylko toto grało w opelku i z pokorą wróciłem do firmowego kaseciaka.

Teraz mam Pionka DEH 2000 MP i jest Luxio waytogo.gif

pzdr

Napisano

> i Kenwoodzie ;-)

Nigdy nie miałem do czynienia z tą firmą dlatego się nie wypowiadam ale na forach CA ma dobre opinie.

Napisano

> Co Wy z tym sterowaniem z kierownicy? Wsiadam do auta, zapuszczam

> "ZETkę", jadę na drugi koniec Polski (żeby nie było: mam funkcję

> AF ) i wyłączam radio nie dotykając go nawet w czasie jazdy.

> Czym tu sterować?

A ja przerzucam kanały jak mnie wkurza jakaś muza albo np. jakis nawiedzony polityk, redaktor radiowy itp. Poza tym pomimo funkcji "automatycznego podgłaszania" radia w miarę wzrostu prędkości, robię sobie głośniej jak leci coś co lubię i takie tam. Chyba po prostu nie mogę tak normalnie trzymać łap na kierze hehe.gif

Napisano

> Nie musi zmieniac auta zeby cieszyc sie sterowaniem.

> Interface fabrycznego sterowania w kierownicy AII (i wielu innnych

> aut) do kazdego radia ktora ma mozliwosc zewnetrznego sterowania

> dorabiaja na www.piloty.pl, koszt 129 PLN + 8 PLN przesylka

> pobraniowa.

> Za ok 350 kupisz podstawowy model Alpine ktory gra o niebo lepiej od

> dabrycznych radii w AII, sterowanie smiga przez interface jak

> burza

Dzieki za info wlasnie sobie zamowilem adapter do mojego Lacetti, oryginał Pioneer kosztuje 250 zł.

Napisano

> no przeca napisali: kwestia bezpieczeństwa

> idąc dalej należałoby zrobić obowiązkowo zmianę biegów przy

> kierownicy,

> otw./zamykanie szyb, regulację temperatury, nawiewu, ew.

> klimatyzacji, itd. itp.

Nie przesadzajmy. Sam sterowania radiem w kierownicy nie mam, ale gdybym miał, to byłoby szkoda, gdyby nie działało. Tak samo jak manetki zmiany biegów przy kierownicy - podobno też niezły patent w droższych pojazdach.

Napisano

A nie lepiej przerobić sterowańsko w kierownicy na pasujące do radia za 2-3 zeta niż kupować przejściówke za ponad 130 z przesyłką? Ja u siebie przerobiłem i śmiga pięknie jedyne ograniczenie to to ze radio musi mieć wejście na pilota przewodowego wink.gif

Napisano

> A nie lepiej przerobić sterowańsko w kierownicy na pasujące do radia

> za 2-3 zeta niż kupować przejściówke za ponad 130 z przesyłką?

> Ja u siebie przerobiłem i śmiga pięknie jedyne ograniczenie to

> to ze radio musi mieć wejście na pilota przewodowego

jak ? jak ? jak ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

Tylko ze trzeba znac sie na elektronice uzytkowej. Ja nawet młodego elektronika sam nie umialem zlozyc. Naprawic cos tak, ale przerobic nie. I za niewiedzę trzeba placic.

Napisano

> jak ? jak ? jak ?

Podmieniasz rezystorki od sterowania na odpowiednie do radia wink.gif u mnie sterowanie z omegi dało się śmiało przerobić pod pioneera deh-5730MP smile.gif

Napisano

> Podmieniasz rezystorki od sterowania na odpowiednie do radia u mnie

> sterowanie z omegi dało się śmiało przerobić pod pioneera

> deh-5730MP

Potem trzeba znalezc odpowiednie styki na wtyczce i podobno działa, ale trzeba miec odpowiednia lutownice itp. Powtarzam 260 zł za oryginał nie dam, ale 137 zł jest juz do zakceptowania i wiem ze bedzie działac.

Napisano

> Nie przesadzajmy.

owszem, przejaskrawiłem ok.gif

ale podobną przesadą jest dla mnie mówienie o bezpieczeństwie jakie zapewnia

sterowanie radiem w kierownicy, w zderzeniu z dużą liczbą równie absorbujących

czynności wykonywanych za kółkiem przez większość kierowców

dlatego nie piszmy "bezpieczeństwo", starczy napisać "wygada", "fajny bajer" itp. smile.gif

Napisano

> Dzięki. Wiem już na czym stoję. Tak jak pisałem bardziej zależy mi na

> dźwięku niż na wygodzie więc wezmę jakiegoś SONY.

> Pozdrawiam.

napisze tak sony to kupa i tyle wolałbym zamiast niego cdr500, jak juz co to only pionek lub alpinka i wszytsko w tym temacie

Napisano

A co powiecie mimo wszysko na Sony ale model np BT2500 lub BT2600?

Kosztuje to co prawa ok 500PLN ale ma w sobie wbudowany zestaw glosnomowiacy na BT smile.gif

Nie wiem jak to sie sprawuje, ale dolozenie wlasnego zestawu kosztuje wiecej niz 200zl.

I tu jest dopiero bajer, a nie jakies tam sterowanie z kierownicy palacz.gif Wchodzisz do autka, nic nie trzeba robic, a jak dzwoni tel, to po prostu gadasz. Bez szukania aparatu i innych zbednych ruchow, radio sie samo wycisza... malina biglaugh.gif

Napisano

> A co powiecie mimo wszysko na Sony ale model np BT2500 lub BT2600?

> Kosztuje to co prawa ok 500PLN ale ma w sobie wbudowany zestaw

> glosnomowiacy na BT

> Nie wiem jak to sie sprawuje, ale dolozenie wlasnego zestawu kosztuje

> wiecej niz 200zl.

> I tu jest dopiero bajer, a nie jakies tam sterowanie z kierownicy

> Wchodzisz do autka, nic nie trzeba robic, a jak dzwoni tel, to

> po prostu gadasz. Bez szukania aparatu i innych zbednych ruchow,

> radio sie samo wycisza... malina

Wszystko fajnie tylko ma to jedną zasadniczą wadę, jest to SONY.

Z całym szacunkiem do tej firmy, mam do niej duuuuży sentyment np. telewizor u ojca kupiony w 1988 roku w pewexie za usd działa do dzisiaj, ale radiaCD do auta w przedziale kilkuset złotych są do bani. Nie wiem jak z najwyższą pólką za parę tysięcy ale pewnie podobnie.

Sam kiedyś kupilem nówkę (jak miałem corsę B) sony i oddalem po dówch dniach i wymieniłem na blaupunkta, bez porównania pod każdym względem. Zrazilem się i tyle. Jest tyle dobrych sprzetów w tej dziedzinie, że na Sony bym nawet nie patrzył.

I tak powoli wątek nadaje się na "car audio" hehe.gif

Napisano

> I tak powoli wątek nadaje się na "car audio"

Dopóki co jakiś czas pojawia się "CDR500" powstrzymuję się przed kliknięciem "Move this topic" grinser006.gif

Co do Sony: jeśli chodzi o telewizory, magnetowidy - masz absolutną rację, sprzęt nie do zajechania. Natomiast radia... Cóż... Mam mieszane wspomnienia zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> I tu jest dopiero bajer, a nie jakies tam sterowanie z kierownicy

> Wchodzisz do autka, nic nie trzeba robic, a jak dzwoni tel, to

> po prostu gadasz. Bez szukania aparatu i innych zbednych ruchow,

> radio sie samo wycisza... malina

No ameryki nie odkryłeś, wiele modeli innych producentów oferuje BT, a sam osobiście użytkuje Blaupunkta z BT od ponad pół roku i choć ta funkcja działa doskonale to tej firmy nie polecam. Jak wcześniej pisałem Alpine lub Pioneer.

Napisano

> No ameryki nie odkryłeś, wiele modeli innych producentów oferuje BT,

> a sam osobiście użytkuje Blaupunkta z BT od ponad pół roku i

> choć ta funkcja działa doskonale to tej firmy nie polecam. Jak

> wcześniej pisałem Alpine lub Pioneer.

Tzn nie polecasz Blaupunkta z BT? Masz jakies zastrzezenie do dzialania zestawu HF?

Zeby nie bylo ze OT: "CDR500", "CDR500", "CDR500" wpysk.gifrotfl.gif

Napisano

> Tzn nie polecasz Blaupunkta z BT? Masz jakies zastrzezenie do

> dzialania zestawu HF?

Nie polecam ogólnie firmy Blaupunkt, chociaż BT akurat działa w moim modelu (Hamburg MP57) bez zastrzeżeń i kolejne radio obowiązkowo musi mieć BT ok.gif

P.S Zrezygnowałem kiedyś w Astrze z oryginalnego radia i teraz w Vectrze także, a dodatkowo ze sterowania w kierze, wyświetlacza, z funkcji GALA i pomarańczowego podświetlenia grinser006.gif i do oryginalnych słabo grających sprzętów Opla nie chcę wracać.

Napisano

to ja tak trochę filozoficznie się spytam ;-)

dlaczego w car audio utarło się tak że radio dobrze gra gdy sypie sopranami i basami tak że prawie krew z uszu leci?

przecież dźwięk dobrej jakości to coś innego, to wierność odtwarzania,

czyli wrzucam jakąś w miarę dobrze zrealizowaną płytę [jak dla mnie może być Diana Krall czy DIck Hyman] i mam się czuć jakbym tam był na scenie, a nie jakiś bull shit w którym dół i góra pasma są podbite o ileś tam dB a reszty nie ma :/

brat

Napisano

> dlaczego w car audio utarło się tak że radio dobrze gra gdy sypie

> sopranami i basami tak że prawie krew z uszu leci?

Czyżbyś pił do Pioneera zlosnik.gif

Napisano

> mam się czuć jakbym tam

> był na scenie, a nie jakiś bull shit w którym dół i góra pasma

> są podbite o ileś tam dB a reszty nie ma :/

bumbumbum

cykcykcykcyk

bumbumbum

to masz na myśli? zlosnik.gif

oczywiście "bum" im mniej Hz tym lepiej, "cyk" wprost przeciwnie hehe.gif

edit/

słowa kluczowe: CDR500, Pioneer, Sony, JVC, Kenwood, itd zlosnik.gif

Napisano

> bumbumbum

> cykcykcykcyk

> bumbumbum

> to masz na myśli?

> oczywiście "bum" im mniej Hz tym lepiej, "cyk" wprost przeciwnie

Ja to nazywam "trzepaniem dywanów" i największy polew mam z penerków którzy maja muzę na full i siedzą w 5 w samochodzie. Nawet nie słyszą własnych myśli a co dopiero to co ma do powiedzenia (ale mała strata bo pewnie nic wartościowego) "ziom" obok.

A właściciel samochodu raz w tygodniu musi wszystkie śrubki po dokręcać bo mu sie samochód rozlatuje od basów.

Ale cóż penerka była jest i będzie dopuki blachary będą po naszej ziemi chodzić biglaugh.gif

Napisano

> Czyżbyś pił do Pioneera

nie, choć grupa docelowa tej firmy ma szczególnie uwielbienie dla brzmienia tzw. niemieckiego wink.gif

a tak serio zastanawiam się skąd się to wzięło, w domu dźwięk jak najlepszy a w aucie tylko sopran 16kHz i bas 16Hz,

brat

Napisano

> nie, choć grupa docelowa tej firmy ma szczególnie uwielbienie dla

> brzmienia tzw. niemieckiego

> a tak serio zastanawiam się skąd się to wzięło, w domu dźwięk jak

> najlepszy a w aucie tylko sopran 16kHz i bas 16Hz,

> brat

A ja troszkę inne mam zdanie. Oczywiscie fajnie jak coś odtwarza muzykę naturalnie tak jak ją stworzone bez dodatkowych bass boostów itp., jednak w taki sposób muzyki nie słucha się w samochodzie. Samochód to nie studio odsłuchowe ani nie nawet zwykły salon/pokój w naszych domach/mieszkaniach. W naszych samochodach (w końcu wszyscy tu jeździmy astrami) nie mamy idealnej izolacji od otoczenia żeby nic nie przeszkadzalo nam w odbiorze muzy. Być może w autach typu Maybach, merc S klasa itp jest inaczej i może się pokusić o audiofilskie brzmienia.

Oczywiście nie jestem zwolennikiem "umcykumcyk" w samochodzie ale do słuchania muzyki na zasadzie wsłuchiwania się w nią, zwracania uwagi na niuanse, instrumenty i wszystkie drobne szczegóły służy sprzet domowy. Tam mozemy sobie takie warunki zapewnić, oczywiście przy odpowiedniej ilosci PLN.

W samochodzie moim zdaniem sprzet audio ma bardziej umilać podróż jakąś muzyką, przekazywać wiadomości jak ktoś siętym interesuje. Pewnie, ze nie moze to grać jak safari ale powyżej pewnej granicy nie ma sensu iść. Zauważcie, ze ogromne koszty jakie niektórzy włożyli w car audio w swoim aucie wynikają nie z tego, iż mają tam np. CD, który odtwarza płyty w SACD, tylko dlatego, że siedzi ta m15 głośników, 5 subwooferow i pełen bagażnik wzmacniaczy. Wtedy to sumarycznie kosztuje majątek.

Dlaczego firmy słynące z dobrego naturalnie brzmiącego dzwieku, produkujące nawet sprzęt dla audiofili, nie robią car audio ? Widzieliscie kiedyś sprzet car audio np. firmy Rotel, NAD, Luxman (audiofilskich nawet nie wymieniam) ?

Uważam, że w 99,99% samochodów dla 99,99% kierowców wystarczy sprzet klasy pioneera, blaupunkta, alpine itp. Sam osobiście o sprzęcie pioneer do auta mam dobre zdanie, mialem taki w poprzedniej eFce i nie uważam aby mial jakieś niemieckie czy inne dresiarskie brzmienie.

No koniec trzeba by napisac znowu coś o CDR500 bo Lelek jeszcze wątek przerzuci hehe.gif

a wiec trzymam cdr500 w aucie tylko dlatego, że fajnym bajerem jest to sterowanie z kierownicy obojętnie czy to zwiększa bezpieczeństwo czy nie, po prostu przywyczaiłem się już i jest to wielka wygoda. Co do brzmienia, no cóż, nie jest ono najlepsze, nawet dobre głośniki niewiele by pomogły chociaz może jakiś odseparowany przedni system na zwrotnicy hmm.gif ale nie będę tego sprawdzał. I tak ostatnio nie mam wogole możliwosci posłuchania głośnie jw aucie jakiejś dobrej dla mnie muzy, z tyłu prawie zawsze dzieciaki i w kółko jakieś pytania, gadki itp spineyes.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Tak sobie teraz pomyślałem jak przeglądałem zdjęcia.

Czy nie jest tak, że w kombi nie ma z tyłu dwóch głośników i w porównaniu z HB i sedanem (co te dwa głośniki mają na tylnej półce) dźwięk z założenia nie może być dobry a co za tym idzie nie warto kupować PIONEERA tylko wziąć CDR500?

Napisano

> Tak sobie teraz pomyślałem jak przeglądałem zdjęcia.

> Czy nie jest tak, że w kombi nie ma z tyłu dwóch głośników i w

> porównaniu z HB i sedanem (co te dwa głośniki mają na tylnej

> półce) dźwięk z założenia nie może być dobry a co za tym idzie

> nie warto kupować PIONEERA tylko wziąć CDR500?

Zależy. U mnie sa 2 głośniki w klapie. Oryginalna instalacja.

Napisano

jak zmienisz radio na pioneer to i dzwiek sie poprawi, nie bedzie to super car audio ale napewno bedzie lepsza barwa dzwieku.

jak kupilem aster miala radio SC 201 po paru dniach dostalem w prezecie uzywane radio pioneer deh-1590r i nie bylo porownwnia z seryjnym, grało super dopuki przestało sie wlaczac buu.gif

teraz mam pioneera DEH-28?? (za okolo 320zł z mediamarkt jak na tamte czasy) tez nie nazekam

jak mawiaja spece od car audio, radio seryjne nie bedzie sie rownac z firmowym, czy jakoś tak 275123014-zielony.gif

aha

w gdy padl pierwszy pioneer , mialem tymczasowo JVC jakis podstawowy model z mp3

mialem go przez 4 dni i 4000km lublin-antwerpia, gralo wysmienicie, moze nawet lepiej niz pioneer ale nie podobal mi sie design

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.