Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samobojca na autostradzie

Featured Replies

Napisano

zastanawia mnie albo gosc byl pijany albo

> nacpany albo kierowca rajdowy bo normalny czlowiek by tak nie ryzykowal

hehe.gif

Dawno widac po PL nie jezdziles a auto z tego staaaareeegooo filmiku to bmw 330d.

Tu masz nawet dalszą czesc.

Napisano
  • Autor

> zastanawia mnie albo gosc byl pijany albo

> Dawno widac po PL nie jezdziles a auto z tego staaaareeegooo filmiku to bmw 330d.

> Tu masz nawet dalszą czesc.

Z tego co gosc pisze w opisie w filmie to Audi . A po polsce jezdzilem wiec nie mow ze kazdy tak jezdzi i to normalne jezdzenie

Napisano

> Z tego co gosc pisze w opisie w filmie to Audi .

A z tego co widac w pierwszej sekundzie filmu to BMW smile.gif foto dla porownania.

WBAAW33431EN80462-6S.jpg

A po polsce jezdzilem wiec nie mow ze kazdy tak

> jezdzi i to normalne jezdzenie

Hmm... A gdzie napisalem ,ze kazdy tak jezdzi ? Poprostu stwierdzam fakt ,ze tacy giganci to niestety codziennosc.

Napisano

> http://www.smog.pl/wideo/32788/151_kilometrow_w_51_minut/ zastanawia mnie albo gosc byl pijany albo

Brak instynktu samozachowawczego no.gif

Napisano

> Z tego co gosc pisze w opisie w filmie to Audi .

gość pisze ze się siłował z audi z 3.0tdi, i ta wymiękła

Napisano

> http://www.smog.pl/wideo/32788/151_kilometrow_w_51_minut/ zastanawia mnie albo gosc byl pijany albo

1/3 filmiku (i pewnie trasy) to autostrada z 3 pasami ruchu - tam mógł dobrze podnieść średnią prędkość. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> 1/3 filmiku (i pewnie trasy) to autostrada z 3 pasami ruchu - tam mógł dobrze podnieść średnią

> prędkość.

To fakt ale te momenty wyprzedzania,wrecz wciskania sie miedzy auta to smierc w oczach, gosc moze dobrze jezdzi ale od takiej jazdy to jest tor wyscigowy a nie autostrada i narazanie kogos zycia bo co innego jazda nawet 200km/h i normalne wyprzedzanie przy sprzyjajacych warunkach a co innego wyprzedzanie na krawedzi .Jechalem kiedys BMW seri 7 co prawda jako pasazer i wiem ze predkosc rzedu 140-160km/h to sie wogole nie czuje,nawet w zakretach ,wydaje sie jakbym jechal sredniej klasy autem 80km/h ,ale to jest zwodne i wrecz dla niektorych zabojcze .Bo predkosci nie czuc a fizyki sie nie oszuka i pozniej roznie bywa .

Napisano

> 1/3 filmiku (i pewnie trasy) to autostrada z 3 pasami ruchu - tam mógł dobrze podnieść średnią

> prędkość.

Podnieść średnią mógł...to by z 250 musiał lecieć, żeby na tyle podnieść średnią na takim dystansie. Bo 151km w 51 minut to ŚREDNIA 177,6km/h

Napisano
  • Autor

> Podnieść średnią mógł...to by z 250 musiał lecieć, żeby na tyle podnieść średnią na takim

> dystansie. Bo 151km w 51 minut to ŚREDNIA 177,6km/h

No wlasnie ,czyli niezly czubek .

Napisano

> No wlasnie ,czyli niezly czubek .

lub raczej bajkopisarz

Napisano

Zabawne w tym wszystkim jest to, że jakby zredukował prędkość do średniej 120km/h to ten sam odcinek pokonałby w 76min spalając przy tym może z połowę tej ilości paliwa jaką spalił jadąc na pałę przy skaczącym non stop obrotomierzu od 3 tys obr w zwyż (nie chce mi sie szukać do ilu ma wyskalowaną tarczę 330.d)

Napisano

> Podnieść średnią mógł...to by z 250 musiał lecieć, żeby na tyle podnieść średnią na takim

> dystansie. Bo 151km w 51 minut to ŚREDNIA 177,6km/h

No to albo bajki pisze, albo rzeczywiście to wariat, żeby utrzymywać taką średnią na drodze o 1 pasie w każdym kierunku. ok.gif

Napisano

> albo gosc byl pijany albo

Stawiasz pijanego i naćpanego w jednym szeregu z kierowca rajdowym (tak na marginesie to w tym przypadku raczej wyscigowym) icon_eek.gif

Napisano

> Ja myślę że raczej się wkurzył na tych wszystkich kretynów blokujących lewy pas...

Podobnie ruch wygląda na autostradzie pod Zagrzebiem w godzinach szczytu i też zdarzają się "kretyni" blokujący lewy pas.

Z tym że zmiana pasa na prawy powoduje wypadnięcie z "nurtu" i spore spowolnienie tempa jazdy. ok.gif

Napisano

> Podobnie ruch wygląda na autostradzie pod Zagrzebiem w godzinach szczytu i też zdarzają się "kretyni" blokujący lewy pas.

W ubiegłe wakacje akurat jechałem tam w godzinach szczytu i większość przede mną zjeżdżała na prawy. Biały golf jednak budzi respekt w tamych rejonach. palacz.gifzlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> W ubiegłe wakacje akurat jechałem tam w godzinach szczytu i większość przede mną zjeżdżała na

> prawy. Biały golf jednak budzi respekt w tamych rejonach.

> mar00ha

Trzy lata temu srebrny Touran nie robił niestety takiego wrażenia. zlosnik.gif

Napisano

> Trzy lata temu srebrny Touran nie robił niestety takiego wrażenia.

A widziałeś w HR jakiegoś srebrnego Tourana ujeżdżanego przez policję? Bo białe Golfy to najczęściej spotykane policyjne auto. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> A widziałeś w HR jakiegoś srebrnego Tourana ujeżdżanego przez policję? Bo białe Golfy to

> najczęściej spotykane policyjne auto.

> mar00ha

Tego nie wiedziałem. zeby.GIF

Napisano

Może po prostu lubi sobie w ten sposób podnieść adrenalinę, choć mi by nie podniosła taka jazda. Poza przekroczeniem prędkości i podwójną ciągłą nie było efektów specjalnych. Zdecydowanie bardziej na pogardę zasługuje koleś ze słynnej Imprezy w mieście.

Napisano

Widzę, że Czesi też mają "problem lewego pasa" sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Mi też się przez to zdarza wyprzedzać prawym grinser006.gif

Napisano

> Widzę, że Czesi też mają "problem lewego pasa"

> Mi też się przez to zdarza wyprzedzać prawym

Ale jak pewnie wiesz, w Polsce w wiekszosci przypadkow jest to dozwolone.

Napisano

w ostatni czwartek jak codziennie jechałem autostradową obwodnicą Krakowa. Od razu widać, że ładna pogoda rzuca się wielu ludziom na mózg i zaczynają wariować. Jadę spokojnie prawym pasem, nagle widzę w lusterku szybko rosnącą sylwetkę samochodu, który prawym pasem wyprzedza kogoś jadącego lewym. Albo ten na lewym zapragnął się pościgać, albo ten wyprzedzający się przeliczył. Nie zdążył wrócić na lewy zanim do mnie dojechał. Gdybym w ostatniej chwili nie odskoczył na pobocze, wpakował by mi się w tył. Gdyby zamiast mnie jechał ktoś kto nie ma odruchu patrzenia w lusterko co 2 sekundy, pewnie byłby rozsmarowany na barierce.

I przekonajcie mnie teraz, że za liczbę wypadków winę ponosi zły stan dróg. Ponosi głupota kierowców i tyle. Widocznie jeszcze jest za mało fotoradarów, punktów i za niskie mandaty.

Napisano

> zastanawia mnie albo gosc byl pijany albo

> Dawno widac po PL nie jezdziles a auto z tego staaaareeegooo filmiku to bmw 330d.

> Tu masz nawet dalszą czesc.

nieźle śmiga ok.gif

Napisano

> Tak jeżdża Turcy

Prawie jak na trasie Toruńskiej jak popołudniu ludzie wracają z pracy to też każdy jedzie jak chce a z 3 pasów robią się 4 lub 5 zlosnik.gif

Napisano

> Ale jak pewnie wiesz, w Polsce w wiekszosci przypadkow jest to dozwolone.

art. 24 ust. 10:

Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7: 1) na jezdni jednokierunkowej; 2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.

Napisano

> I przekonajcie mnie teraz, że za liczbę wypadków winę ponosi zły stan dróg. Ponosi głupota

> kierowców i tyle. Widocznie jeszcze jest za mało fotoradarów, punktów i za niskie mandaty.

Fotoradary i punkty to tylko półśrodki. Na głupotę nie ma stuprocentowego lekarstwa i nie pomogą tu nawet setki kolejnych radarów.

Napisano

> Fotoradary i punkty to tylko półśrodki. Na głupotę nie ma stuprocentowego lekarstwa i nie pomogą tu

> nawet setki kolejnych radarów.

Jako jeden z tych głupków powiem Ci - nie do końca zlosnik.gif

1. Fotoradary, radary-suszarki, patrole, wideo-rejestratory - to wszystko dodaje tylko adrenalinki przy takiej jeździe

2. Punkty karne - tu już się robi trochę mniej ciekawie zlosnik.gif Jeśli masz już kilkanaście - wiesz, że jak tylko Cię złapią - tracisz prawko- lepiej więc nie ryzykować - przynajmniej aż się konto nie wyzeruje...

Dlatego - wydaje mi się, że ciekawe efekty mogłaby przynieść mała "punktowa rewolucja" ok.gif

Niech limitem będzie kilkanaście punktów...

Napisano

> Jako jeden z tych głupków powiem Ci - nie do końca

> 1. Fotoradary, radary-suszarki, patrole, wideo-rejestratory - to wszystko dodaje tylko adrenalinki

> przy takiej jeździe

> 2. Punkty karne - tu już się robi trochę mniej ciekawie Jeśli masz już kilkanaście - wiesz, że

> jak tylko Cię złapią - tracisz prawko- lepiej więc nie ryzykować - przynajmniej aż się konto

> nie wyzeruje...

> Dlatego - wydaje mi się, że ciekawe efekty mogłaby przynieść mała "punktowa rewolucja"

> Niech limitem będzie kilkanaście punktów...

Nie zgodzę się z tą "małą rewolucją". Jeżeli jeździsz z głową, ale złapiesz przypadkowo punkty za parkowanie, przejechanie podwójnej ciągłej i kilka innych drobiazgów (a to się najnormalniej w świecie zdarza), to widmo powtórnego egzaminu bedzie zaglądać tak samo jak wariatowi notorycznie łapanemu za zamierzone przekraczanie szybkości. A jeżeli jesteś do tego zawodowym kierowcą , to sprawa jeszcze bardziej się komplikuje...

Napisano

Nie wiem czy czasem nie będę kontrowersyjny, ale w większości tego przejazdu trzyma się zdrowego rozsądku...

Nie ma wyprzedzania na trzeciego, nigdy nie zmusza nikogo do ustąpienia drogi - ot po prostu szybka jazda...

Napisano

> Nie zgodzę się z tą "małą rewolucją". Jeżeli jeździsz z głową, ale złapiesz przypadkowo punkty za

> parkowanie, przejechanie podwójnej ciągłej i kilka innych drobiazgów (a to się najnormalniej w

> świecie zdarza), to widmo powtórnego egzaminu bedzie zaglądać tak samo jak wariatowi

> notorycznie łapanemu za zamierzone przekraczanie szybkości. A jeżeli jesteś do tego zawodowym

> kierowcą , to sprawa jeszcze bardziej się komplikuje...

A ja mysle ze problem z punktami lezy gdzie indziej.

Sama idea jest troche bezsensu.

Po przekroczeniu 24 punktow kieruja nas na powroty egzamin. Po co? Odpowiedz nasuwa sie sama. Skoro nazbieralalismy tyle punktow (czyli tyle razy niestosowalismy sie do przepisow) to trzeba sprawdzic czy my te przepisy wogole znamy i umiemy sie do nich stosowac i wogole jezdzic.

Jednak najprawdopodobiej w 99% przypadkach 24 punkty przekraczaja nie ci, ktorzy poprostu nie radza sobie w ruchu drogowym, nie znaja przepisow i dlatego je lamia, ale ci ktorzy robia to z premedytacja.

I pytanie - poco komus kto uzbieral ponad 24 punkty za przekraczanie predkosci ponowny egzamin. Przeciez ktos taki dokladnie wie jakie jest ograniczenie i zapewne umie jezdzic autem.

Taki ktos powinien poprostu dostac bana na prowadzenie samochodow przez rok to by mial chwile czasu na przemyslenie swojej jazdy.

A tak, to najczesciej jest tak, ze po przekroczeniu punktow kierowca caly czas ma prawo jazdy (nawet na chwile go nie traci) tylko poprostu musi sie zglosic w wyznaczonym terminie na egzamin.

Czyli innymi slowy mowiac - szopka na pokaz.

Napisano
  • Autor

> Stawiasz pijanego i naćpanego w jednym szeregu z kierowca rajdowym (tak na marginesie to w tym

> przypadku raczej wyscigowym)

No bo nacpany,czy pijany jest nieswiadomy tego co robi a kierowca wyscigowy zna swoje umiejetnosci i predzej opanuje sytuacje niz przecietny kierowca

Napisano
  • Autor

> Tak jeżdża Turcy

Ten tez jest dobry :/

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy czasem nie będę kontrowersyjny, ale w większości tego przejazdu trzyma się zdrowego

> rozsądku...

> Nie ma wyprzedzania na trzeciego, nigdy nie zmusza nikogo do ustąpienia drogi - ot po prostu szybka

> jazda...

Raczej zmusza bo widac auta ktore uciekaja na bok,a jakby ktos go nie zauwazyl w lusterku,co by bylo??

Napisano

Na filmie widać dużo więcej idiotów blokujących lewy pas jak pozostałe dwa są wolne...

Napisano

> Na filmie widać dużo więcej idiotów blokujących lewy pas jak pozostałe dwa są wolne...

dokładnie, ja p****** jak jak mnie drażnią tacy ludzie sick.gif

gdyby ich nie było to ten kolo niemiałby jak zrobic tego filmiku zlosnik.gif

Napisano

> dokładnie, ja p****** jak jak mnie drażnią tacy ludzie

> gdyby ich nie było to ten kolo niemiałby jak zrobic tego filmiku

Filmik by pewnie zrobił ale nie było by slalomów, więc nie było by z czym walić do internetu!

Napisano

> Na filmie widać dużo więcej idiotów blokujących lewy pas jak pozostałe dwa są wolne...

Może i tak to wygląda ale myślę, że w większości przypadków (nie tylko na tym filmie ale też na co dzień) ktoś zwyczajnie kogoś wyprzedza nie przekraczając dozwolonej prędkości co dla kogoś jadącego ponad normę jest to oczywiście "blokowaniem lewego pasa".

Napisano

> Widocznie jeszcze jest za mało fotoradarów, punktów i za niskie mandaty.

Stanowczo za mało i za niskie.

Napisano

> Dlatego - wydaje mi się, że ciekawe efekty mogłaby przynieść mała "punktowa rewolucja"

> Niech limitem będzie kilkanaście punktów...

Które kasowałyby się dopiero po dwóch latach.

A i kwoty mandatów powinny być też takie, że przeciętny polski zjadacz chleba musiałby na niego robić minimum dwa miesiące.

Napisano

> A jeżeli jesteś do tego zawodowym

> kierowcą , to sprawa jeszcze bardziej się komplikuje...

Zawodowi kierowcy już dawno wyginęli.

Napisano

Hmm kiedyś jak jechałem to przyznam się że kilkadziesiąt kilometrów pokonałem w podobnym stylu....

Ale wg mnie gość źle wyprzedza, powinien się troche rozpędzić a nie z za samego zderzaka wyprzedzać

Aha nie pochwalam, ale sam film się nawet ciekawie ogląda

Napisano

A to tylko Pug 106 GTI cool.gif

Napisano

Idoitów powiadasz...Lecą w okolicach dozwolonej na autostradzie i idiotów?

Napisano

> Idoitów powiadasz...Lecą w okolicach dozwolonej na autostradzie i idiotów?

A o ruchu prawostronnym słyszałeś? Nie Twoja sprawa ile inni jadą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.