Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klucz do kół

Featured Replies

Napisano

Możecie polecić jakiś sprawdzony klucz do kół? W peugeocie fabryczny klucz, nadaje się jedynie do odkręcenia poluzowanych śrub. Wymiana za jego pomocą koła w terenie, graniczy z cudem,

Krzyżak odpada. Najlepszy teleskopowy, lub zakończony prosto, aby można było nasadzić na niego rurkę metalową :-)

Znalazłem coś takiego z allegro http://www.allegro.pl/item1005374237_hit_klucz_teleskopowy_do_kol_17x19mm_bass_polska.html, ale patrząc na cenę, wydaje mi się że to jednorazówka...

283688274-1005374237_1.jpg

post-91123-14352507719905_thumb.jpg

Napisano

wydaje mi się że ten klucz ma za mały kąt i może zsuwać się z mocno dokręconej śruby

Napisano

> Możecie polecić jakiś sprawdzony klucz do kół? W peugeocie fabryczny klucz, nadaje się jedynie do

> odkręcenia poluzowanych śrub. Wymiana za jego pomocą koła w terenie, graniczy z cudem,

> Krzyżak odpada. Najlepszy teleskopowy, lub zakończony prosto, aby można było nasadzić na niego

> rurkę metalową :-)

> Znalazłem coś takiego z allegro

> http://www.allegro.pl/item1005374237_hit_klucz_teleskopowy_do_kol_17x19mm_bass_polska.html,

> ale patrząc na cenę, wydaje mi się że to jednorazówka...

w P406 teścia oryginalny klucz zawineliśmy w chińskie 8 hehe.gif, kupił w lidlu za śmieszne pieniądze coś podobnego jak na zdjęciu i dzielnie służy od chyba 3 lat. Co roku zmiany kół zima-lato, lato-zima przebiega bezstresowo ok.gif

Napisano

> w P406 teścia oryginalny klucz zawineliśmy w chińskie 8 , kupił w lidlu za śmieszne pieniądze coś

> podobnego jak na zdjęciu i dzielnie służy od chyba 3 lat. Co roku zmiany kół zima-lato,

> lato-zima przebiega bezstresowo

Dokładnie

Taki jak na foto z lidla za 20 zł nawet w busie idzie odkręcić śruby grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

mam podobny albo taki sam - ciezko powiedziec.

Zadzialal tak jak trzeba juz wiele razy. A oryginalny obkrecilem w kolko na srubie... sruba wygrala zlosnik.gif

Napisano

Mam klucz dynamometryczny z Norauto i polecam. ok.gif

Dzięki grzechotce wygodnie się odkręca/dokręca koła. ok.gif

Z tym że cena nie najniższa - z końcówkami i przedłużką wyszło ponad 150zł - dokładnie nie pamiętam. ok.gif

Napisano

ale jak śruby są przykręcone momentem max. 110nm to każdym kluczem nawet małym z CC/SC fabrycznym ręką da się odkręcić, bez kopania butem. Wystarczy przy wymianie śrubki posmarować, co by się nie zapiekały, a nawet przez rok nie powinny tak masakrycznie się pozapiekać.

Napisano

nie wiem czy do peugeota jest specjalny rozmiar czy może wszyskie sa jednakowe we wszystkich markach, bo jesli jednakowe to polecam fabryczny klucz do forda z ok 2000 roku,

bo może poźniej się one zmieniły.

Można spokojnie dorzucić do niego rurkę ale ja po nim skakałem nawet a najlżejszy nie jestem wink.gif poki co 10 lat i sie nie połamał.

Napisano

mam podobny jak na foto, z tym że kupowałem w obi, i daje rade, do tego dokupiłem sobie nasadkę 21 coval bo w komplecie jest 17/19

Napisano

polecam przy każdej wymianie opon posmarować śruby pastą miedziową....

przynajmniej tak robi to człowiek u którego kółka przekładam

problemu nie było jeszcze z odkręceniem zwykłym fabrycznym kluczem

Napisano

kumpel ostatnio ukręcił fordowski oryginał z transita plus dwa takie jak na zdjęciu

ostatecznie kupił klucz kingtony z nasadką w owpoeidnim rozmiarze, w sumie za ok 100 zł i poszło jak po maśle

tak mu dokręcili kilka dni wczesniej jak zmieniał opony na letnie smile.gif

Napisano

Używam podobnego - za (o ile dobrze pamiętam ~20 zł) z Castoramy - kilka dni temu uratowałem szefa bo za chiny nie mógł odkręcić koła zwykłym kluczem. Generalnie kilka razy już się sprawdził i złego słowa nie mam prawa powiedzieć ok.gif

Napisano

Kupi sobie Pan porządny klucz firmy Coval i będzie Pan zadowolony zlosnik.gif

Napisano

> Możecie polecić jakiś sprawdzony klucz do kół? W peugeocie fabryczny klucz, nadaje się jedynie do

> odkręcenia poluzowanych śrub. Wymiana za jego pomocą koła w terenie, graniczy z cudem,

> Krzyżak odpada. Najlepszy teleskopowy, lub zakończony prosto, aby można było nasadzić na niego

> http://www.allegro.pl/item1005374237_hit_klucz_teleskopowy_do_kol_17x19mm_bass_polska.html,

mam i używam chyba od 6 lat jeden i ten sam - rewelka - zero problemów z odkręceniem czegokolwiek. polecam.

będzie Pan zadowolony ok.gifbiglaugh.gif

Napisano

Podobny do tego z foto był niedawno w Lidlu za 14,99PLN.

Ja kupiłem coś podobnego w Carrefour za 25PLN ale w komplecie były 2 nasadki 17/19 i 21/23. Ten drugi rozmiar czasem się przydaje w aucie.

Napisano

Kupiłem podobny klucz na stacji benzynowej, po tym, jak klucz oplowski wykręcił się w literkę "S" zlosnik.gif

Tym teleskopem odkręciłem wszystkie śrubki bez skakania, deptania, walenia oink.gif , wystarczyło się zaprzeć i pociągnąć ok.gif

Napisano

używam takiego klucza, jest wygodny bo nie zabiera duzo miejsca jak krzyżak i jest z przedłużanym ramieniem. Ma wymienną nasadkę, oryginalna oczywiście już sie zepsuła, kupiłem porządniejszą i jest ok. Zapłaciłem chyba z 15-20 w Castoramie. Myślałem, ze bedzie problem, przez to, ze nie ma 90 stopni tylko mniej ale jest dość wygodny i działa jak należy.

Napisano

Te "jednorazówki" dają radę, sam używam i polecam ok.gif

Napisano

Mam identyczny. Jest nie do zarżnięcia. Oczywiście jeżeli nie będziesz nim odkręcał kół w kamazie.

Napisano

> polecam przy każdej wymianie opon posmarować śruby pastą miedziową....

zawsze mnie uczono ze śrub się nie smaruje hmm.gif

Napisano

Mialem takie dwa. jeden ok, w drugim po kilku operacjach na śrubach pękła nasadka...

Napisano

> zawsze mnie uczono ze śrub się nie smaruje

dlaczego? smarujemy śruby, smarujemy hamulce - kto smaruje - ten jedzie hehe.gifwaytogo.gif każda jazda oink.gif wymaga smarowania biglaugh.gif

Napisano

Ja zawsze przed wkręceniem daję kroplę zwykłego oleju i śruby wkręcają się łatwo, ale też bez problemu można je za pół roku odkręcić.

Jeszcze żadna śruba nie odkręciła mi się sama, a wcale mocno nie napieram przy dokręcaniu.

Podpatrzyłem to u gumiarza lata temu.

Napisano

towotem się za dużo nie smaruje bo się zapieka sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.