Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile jest realnie wart?

Featured Replies

Napisano

Passat 1.8 (wersja wolnossąca z LPG IV gen.) z 1998 r., użytkowany od nowości w rodzinie i od nowości garażowany, aktualnie w rękach drugiego właściciela?

W wyposażeniu dwie poduszki, elektryczne szyby z przodu oraz elektryczna regulacja lusterek, wspomaganie, automatyczna klimatyzacja, podłokietniki z przodu i z tyłu, ABS, etc.

Jakieś oznaki zużycia są widoczne (odpryski lakieru po uderzeniach kamieni o maskę, etc.), ale nic poważnego. Silnik w doskonałej kondycji (niecałe 200 000 przebiegu).

Napisano

W ogloszeniach rozpietosc cen jest spora...

Realnie pewnie trzeba liczyc jakies 13-14 tys, tak mi sie wydaje.

Jakby nie patrzec to ten samochod ma 12 lat, wiec robi sie mocno wiekowy...

Aczkolwiek u nas w kraju magia Vweja ciagla dziala zlosnik.gif

Wiec pewnie nie bedzie problemu ze sprzedaza zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wiec pewnie nie bedzie problemu ze sprzedaza

Na razie jest problem z zainteresowanymi, a cena niewiele wyższa frown.gif

Dzięki.

Napisano

> Na razie jest problem z zainteresowanymi, a cena niewiele wyższa

Wklej w tytul aukcji ,ze "prawie jak TDI" albo coś podobnego znajda sie chetni.

Wpisales ,ze ma 200kkm ?

Napisano

Bo ludzie interesują się samochodami z Niemiec "od dziadka" z małym przebiegiem i dieslem pod maską. wink.gif

Napisano

Zapewne zadziałała "magia" przebiegu smirk.gif

Napisano

> Passat 1.8 (wersja wolnossąca z LPG IV gen.) z 1998 r., użytkowany od nowości w rodzinie i od

> nowości garażowany, aktualnie w rękach drugiego właściciela?

> W wyposażeniu dwie poduszki, elektryczne szyby z przodu oraz elektryczna regulacja lusterek,

> wspomaganie, automatyczna klimatyzacja, podłokietniki z przodu i z tyłu, ABS, etc.

> Jakieś oznaki zużycia są widoczne (odpryski lakieru po uderzeniach kamieni o maskę, etc.), ale nic

> poważnego. Silnik w doskonałej kondycji (niecałe 200 000 przebiegu).

realnie to on moze i jest wiecej wart niz trupy sciagane z Niemiec ale...

wszystkie maja po nascie lat, przebieg lekko ponad 100 tys i jezdzone tylko do kosciola co 4 niedziele.

Zeby sie sprzedal niestety musi miec konkurencyjna cene oslabiony.gif

Przy takim zalewie trupow ciezko cos sprzedac za rozsadne pieniadze

Napisano
  • Autor

> Wklej w tytul aukcji ,ze "prawie jak TDI" albo coś podobnego znajda sie chetni.

> Wpisales ,ze ma 200kkm ?

Tak, wpisałem nawet, że na masce są małe odpryski lakieru. Słowem: przedstawiłem prawdziwy stan auta.

Napisano
  • Autor

> Przy takim zalewie trupow ciezko cos sprzedac za rozsadne pieniadze

Zdaję sobie z tego sprawę, bo niedawno kupiłem następcę Passata. Liczyłem na kupców, którzy (podobnie jak ja) doszli już do wniosku, że tanie egzemplarze nie są tanie bez powodu wink.gif

Napisano

> Tak, wpisałem nawet, że na masce są małe odpryski lakieru. Słowem: przedstawiłem prawdziwy stan

> auta.

To nie w PL prosze Pana frown.gif

Napisano

> Tak, wpisałem nawet, że na masce są małe odpryski lakieru. Słowem: przedstawiłem prawdziwy stan

> auta.

błąd, ja jak napisałem wszystkie moim zdaniem istotne rzeczy + podałem przebieg to miałem 2-3 telefony i zero oglądaczy przez miesiąc. Po zmianie opisu na " pewne, niezawodne auto, nic nie puka nie stuka, 100% sprawne" i nie podałem przebiegu to auto sprzedało się w ponad tydzień. Taki rynek - nie możesz mieć sentymentów i mówić wszystkiego bo nie sprzedaż za przyzwoite pieniądze. Smutne ale prawdziwe.

Napisano

> auta.

No i po co ???

Jak kupowalem Vectre to miala niecałe 200k.

Gdy bede sprzedawał tez bedzie tyle miała, albo i mniej jak mnie fantazja poniesie biglaugh.gif

Generalnie to liczniki są potrzebne tylko oszustom, ubezpieczalniom, serwisom - co wychodzi na jedno.

Gdyby je zlikwidowac to moze ludzie by sie nauczyli patrzec na stan samochodu a nie na "przebieg" hmm.gif

Napisano

> Gdy bede sprzedawał tez bedzie tyle miała, albo i mniej jak mnie fantazja poniesie

> Generalnie to liczniki są potrzebne tylko oszustom, ubezpieczalniom, serwisom - co wychodzi na

> jedno.

A zastanawiales sie czemu tak jest? Wlasnie przez takich oszustow jak Ty.

Napisano

> Po zmianie opisu na " pewne, niezawodne auto, nic nie

> puka nie stuka, 100% sprawne"

jak ja nie cierpie takich textow...

Napisano

> Jak kupowalem Vectre to miala niecałe 200k.

> Gdy bede sprzedawał tez bedzie tyle miała, albo i mniej jak mnie fantazja poniesie

Podaj numer VIN a w poniedziałek podam ci przebieg tego auta jaki był na ostatniej naprawie gwarancyjnej i kiedy.....

Napisano

> Podaj numer VIN a w poniedziałek podam ci przebieg tego auta jaki był na ostatniej naprawie

> gwarancyjnej i kiedy.....

vw tez byś mógł tak sprawdzić ?? nawet jak by był przywieziony z DE?? hmm.gif

Napisano

> vw tez byś mógł tak sprawdzić ??

Nie, tylko Opel

> nawet jak by był przywieziony z DE??

Nawet

Napisano

> Nie, tylko Opel

> Nawet

szkoda bo potrzebował bym sprawdzić pewnego VW hmm.gif

Napisano

W salonie VW powinni ci pomóc. Sprawdzałem tak lagune w renault, i problemów nie było grinser006.gif

Napisano

> szkoda bo potrzebował bym sprawdzić pewnego VW

odblokuj PRIV albo odezwij się na moje GG

Napisano

> W salonie VW powinni ci pomóc. Sprawdzałem tak lagune w renault, i problemów nie było

za salon VW ja podziękuje już mi raz pomogli..pozbyć się sporej sumki z portfela...

Pierw $$$ za wymianę rozrządu

a później za rozwalony silnik (rolka napinacza zamontowana od wersji turbo a ja mam N/A sick.gif)

Napisano

> jak ja nie cierpie takich textow...

ja też, ale działa ...

Napisano

> Pierw $$$ za wymianę rozrządu

> a później za rozwalony silnik (rolka napinacza zamontowana od wersji turbo a ja mam N/A )

I placiles za silnik rozwalony z ich winy icon_eek.gifhmm.gif

Napisano

dobry znajomy sprzedaje juz 2 miesiace, jak nie 3 takiego "Paska"

za niecale 22kzl hehe.gifzlosnik.gif

tylko, ze to na prawde full opcja, z diesel'em i napedem 4x4 zlosnik.gif

nie spieszy mu sie, wiec nie schodzi z ceny zlosnik.gif

C11104593_1.jpg

Napisano

> Passat 1.8 (wersja wolnossąca z LPG IV gen.) z 1998 r., użytkowany od nowości w rodzinie i od

Możesz dać link do ogłoszenia ?

Napisano

> dobry znajomy sprzedaje juz 2 miesiace, jak nie 3 takiego "Paska"

> za niecale 22kzl

> tylko, ze to na prawde full opcja, z diesel'em i napedem 4x4

> nie spieszy mu sie, wiec nie schodzi z ceny

No coz samochod to nie wino, ze im starszy tym lepszy zlosnik.gif

Za 22 tys mozna znalezc cos duuuuuzo mlodszego zlosnik.gif

Napisano

> I placiles za silnik rozwalony z ich winy

tz sprawa bardzo zagmatwana bo niby oni do winy się przyznali ale nie na piśmie i owszem silnik mogą naprawić ale na mój koszt i dopiero jak przyjdzie decyzja sądowa to mi koszty zwrócą. Według ich wyliczeń koszt około 12 tyś zł. więc powiedziałem im serdeczne PAPA i zabrałem do zwykłego mechanika który wzioł 2,600 i wystawił opinie na chwile obecna sprawa jest w sądzie no.gif

Napisano

> tz sprawa bardzo zagmatwana bo niby oni do winy się przyznali ale nie na piśmie i owszem silnik

> mogą naprawić ale na mój koszt i dopiero jak przyjdzie decyzja sądowa to mi koszty zwrócą.

> Według ich wyliczeń koszt około 12 tyś zł. więc powiedziałem im serdeczne PAPA i zabrałem do

> zwykłego mechanika który wzioł 2,600 i wystawił opinie na chwile obecna sprawa jest w sądzie

Masakra - zadzwoniles chociaz do VW PL ?

Napisano

> Masakra - zadzwoniles chociaz do VW PL ?

tak od nich dowiedziałem się ,że zrobią mi auto na mój koszt i po orzeczeniu ICH fachmana dostanę zwrot gotówki

Bądź mogę odstawić auto do nich i czekać na orzeczenie sądowe (od 6 do 18 miesięcy) i wtedy zrobią to za swoje sciana.gif

Napisano

> tak od nich dowiedziałem się ,że zrobią mi auto na mój koszt i po orzeczeniu ICH fachmana dostanę

> zwrot gotówki

> Bądź mogę odstawić auto do nich i czekać na orzeczenie sądowe (od 6 do 18 miesięcy) i wtedy zrobią

> to za swoje

Moze jaka Turbo Kamera itp ?

Napisano

> Moze jaka Turbo Kamera itp ?

Poszło pismo do Wolfsburga z tego co wiem od znajomego mechanika z tej stajni, to osoba która przyjmowała zlecenie i mechanicy którzy zamontowali niepoprawną część już nie pracują tam, a ja sobie grzecznie poczekam na $$$ sądownie bo w odpowiedzi było napisane ,że mają nadzieję ,że sprawę załatwimy tak żeby obie strony były zadowolone

oczywiście dostałem też rabat 10% na wszystkie usługi robione w serwisach VW/AUDI hehe.gif

Napisano

Ojciecjuz chyba 2 miesiac sprzedaje mondeo i tez zadnego zainteresowania, a auto naprawde godne uwagi. przypuszczam ze przez cene jaka sobie ojciec zyczy zlosnik.gif

Napisano

> za niecale 22kzl

I bedzie sprzedawal jeszcze 5 lat, Bo to auto warte max 17 tysiecy.

Napisano

> Passat 1.8 (wersja wolnossąca z LPG IV gen.) z 1998 r.,

Znajoma chciała sprzedać właśnie coś takiego (benzyna 1.8, rocznik chyba podobny). Skarżyła się, że mało chętnych bo wszyscy szukają "tedeików" wink.gif W końcu dała sobie spokój ze sprzedażą i jeździ nim nadal.

Napisano

> nowości garażowany, aktualnie w rękach drugiego właściciela?

> W wyposażeniu dwie poduszki, elektryczne szyby z przodu oraz elektryczna regulacja lusterek,

> wspomaganie, automatyczna klimatyzacja, podłokietniki z przodu i z tyłu, ABS, etc.

> Jakieś oznaki zużycia są widoczne (odpryski lakieru po uderzeniach kamieni o maskę, etc.), ale nic

> poważnego. Silnik w doskonałej kondycji (niecałe 200 000 przebiegu).

wycen sobie w eurotaxie, popatrz na ogloszenia i jezeli stan jest super hiper to wyciagnij z tego maksimum. Moj ojciec podobnie sprzedawal Primere z 99 roku, tyle, ze byl pierwszym wlascicielem, przebieg po 8 latach opiewal na 108kkm, sprzedal bez poblemu w kilka dni ok.gif Sprzedajacy marudzil, ze drogo, ale widzial stan auta ..

No chyba, ze ze sprzedazy sie nie spieszy wtedy mozna sie bawic ..

Napisano

> No chyba, ze ze sprzedazy sie nie spieszy wtedy mozna sie bawic ..

auto z czasem na wartosci nie zyska (zwlaszcza tak leciwe) a kosztow dochodzi (przeglad, ubezpieczenie etc.)

IMO trzeba skonsumowac strate i pchac dalej jak najszybciej bo czekajac bedzie jeszcze wieksza

Napisano

> za niecale 22kzl

fajnie przybajerzony lekko wiejskim tuningiem... z taką ceną, rocznikiem i modyfikacjami to może doczeka się specjalnej sali w muzeum techniki...

Napisano

> auto z czasem na wartosci nie zyska (zwlaszcza tak leciwe) a kosztow dochodzi (przeglad,

> ubezpieczenie etc.)

> IMO trzeba skonsumowac strate i pchac dalej jak najszybciej bo czekajac bedzie jeszcze wieksza

Tez tak sadze, ale jezeli ma sie juz kupione nowe auto, a stare ma jeszcze ubezpieczenie, przeglad, itd na dluzszy okres, to mozna szukac amatora grinser006.gif

Ostatnio kolega sprzedawal S6 z gazem, leciwe juz, wiec nie chcial duzo, cos kolo 14kzl, tym bardziej, ze jau w koncu chcial sie go pozbyc.Dzwonilo kupe ludzi, ze drogo, ze duzy przebieg itd. W koncu auto mu sie zepsulo (cos z silnikiem) i przestalo jezdzic, cene opuscil o 2kzl to malo sie nie pozabijali tak jechali z lawetami, sprzedal w pol dnia grinser006.gif

Napisano

>Nie, tylko Opel

> nawet jak by był przywieziony z DE??

>Nawet

A moją Astrę byś sprawdził ?, przywieziona 3 lata temu z DE.

Jeśli tak to poślę vin na priv. Ciekaw jestem ile handlarz skręcił?

Ostatnio znalazłem ciekawą Astrę H ze Szwajcarii i chciałem ją sprawdzić w ASO Opla u Kwietniaka, to powiedzieli że nie mają możliwości potwierdzić przeglądów i przebiegu wg. książki serwisowej auta sprowadzanego z zagranicy. A przebieg mogą w tym modelu sprawdzić po podłączeniu techa, ponieważ zapisuje się w pamieci kompa.

Koszt kompleksowego spr. auta przed zakupem 150 + podłączenie techa 50 zeta.

Napisano

> A przebieg mogą w tym modelu sprawdzić po

> podłączeniu techa, ponieważ zapisuje się w pamieci kompa.

Na to nie patrz, już od jakiegoś czasu kręcą i ten zapis frown.gif

Napisano

> jak ja nie cierpie takich textow...

a co mam napisać, jeśli taka jest prawda? nie napisze przecież, że rzęch do remontu, z trzech składany po dzwonach... sick.gif, kiedy auto jest faktycznie w stanie "nie potrzeba wkładu finansowego", do tego udokumentowane wszystkie przeglądy, wymiany oleju, naprawy itp... ok.gif (auto mam od salonu)

a, ha no i w dieslu mam 122kkm zrobione w 7lat, chyba będę musiał "dokręcić" z 50kkm, bo wszyscy będą podejrzewać skręcenie... biglaugh.gif

pytam, bo być może niedługo będę sprzedawał

Napisano

> kiedy auto jest faktycznie w stanie "nie potrzeba wkładu

> finansowego",

nie ma takich samochodow starszych jak 3-4 lata i ponad 50kkm przebiegu

Napisano

> nie ma takich samochodow starszych jak 3-4 lata i ponad 50kkm przebiegu

jednak, zapewniam cię, są...

ja utrzymuję samochód w stanie takim, że dziś wieczór mogę zatankować i bez żadnych dodatkowych przeglądów jadę w dowolny koniec Europy bez obaw, że mi się klocki skończą, czy coś w tym stylu...

i nie piszę tu tylko o tym kilkuletnim Clio, ale miałem też kilkunastoletnie auta i KAŻDE z nich było utrzymywane w taki sposób. Jak oddawałem Felicję w rozliczenie to diler nawet do nie nie wsiadł, tylko wziął kluczyki... (znał moją upierdliwośc w kwestii utrzymania samochodu) ok.gif

no chyba, że masz na myśli parę odprysków od kamyków na masce i niewielka wgniotkę parkingową

Napisano

> no chyba, że masz na myśli parę odprysków od kamyków na masce i niewielka wgniotkę parkingową

Ja powiem Ci tak że gdybyś chciał sprzedać ten samochód to część osób z naszego kraju będzie marudzić, że zaniedbany. Nie będzie ich obchodzić to że technicznie jest w super stanie. A pójdą do handlarza i kupią wypicowany do sprzedaży samochód z małym przebiegiem od dziadka z Niemiec.

Napisano

> jednak, zapewniam cię, są...

> ja utrzymuję samochód w stanie takim, że dziś wieczór mogę zatankować i bez żadnych dodatkowych

> przeglądów jadę w dowolny koniec Europy bez obaw, że mi się klocki skończą, czy coś w tym

> stylu...

> i nie piszę tu tylko o tym kilkuletnim Clio, ale miałem też kilkunastoletnie auta i KAŻDE z nich

> było utrzymywane w taki sposób.

ja tez podobnie dbam o auta bo lubie byc ich pewnym

jednak nigdy tak nie jest, ze wszystko 100% jest tip top bo po prostu trzebaby wszystkie elementy na nowe powymieniac

poza tym sa rozne definicje tego sformulowania (przykladem tu moze byc kolega, ktory ma passata full wypas i nim jezdzi a ze wspomaganie nie dziala, ksenony swieca w ziemie i kilka innych mniejszych lub wiekszych wad to nieistotne)

a jeszcze jedna sprawa to to, ze jednak w momencie kiedy zaczynamy myslec o zmianie samochodu to maksymalnie odkladamy pewne remonty i naprawy

Napisano

> Poszło pismo do Wolfsburga z tego co wiem od znajomego mechanika z tej stajni, to osoba która

> przyjmowała zlecenie i mechanicy którzy zamontowali niepoprawną część już nie pracują tam, a

> ja sobie grzecznie poczekam na $$$ sądownie bo w odpowiedzi było napisane ,że mają nadzieję

> ,że sprawę załatwimy tak żeby obie strony były zadowolone

> oczywiście dostałem też rabat 10% na wszystkie usługi robione w serwisach VW/AUDI

Witam Kolegę smile.gif

Mam małe pytanie - czy jest mozliwośc sprawdzenia opla vectry c, rok prod. 2002, po numerze VIN ? Jakś krótka historia. Samochód kupiony w salonie w Polsce, w Kielcach.

Pozdrawiam 30.GIF - Marek

Napisano

> A zastanawiales sie czemu tak jest? Wlasnie przez takich oszustow jak Ty.

Raczej przez idiotow ,dyletantow dla ktorych przebieg jest jedynym wyznacznikiem wartosci screwy.gif

niestety trzeba sie do takich dostosowac smirk.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> nie ma takich samochodow starszych jak 3-4 lata i ponad 50kkm przebiegu

Sa wszystkie auta ktore przeszly przez rece mojego ojca zeby.GIF .jak sie dba i samemu robi to sie ma.

Napisano

> Sa wszystkie auta ktore przeszly przez rece mojego ojca .jak sie dba i samemu robi to sie ma.

a mial je od nowosci?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.