Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprzedać auto za 150.000 zł ?

Featured Replies

Napisano

Witajcie !

Pytanie do was jest takie:

Na co zwracacie uwagę przeglądając oferty samochodów?

Teściu chce sprzedać x5 które wstawił do komisu dawno temu - będzie już jakieś pół roku.

Auto zrobiło kilkaset km, nic mu się nie stało, ale ile można sprzedawać samochód?

Z racji tego, że inne poszło na serwis, wyciągnął je i dostałem misje - zrobić aukcję znacznie lepszą niż komisowa.

Dlatego pytam was - co powinno się znaleść na aukcji auta za 150 tys zł?

LINK KOMISOWY

Napisano

A nie lepiej oddac do dealera kupujac nowe?

PS. ile kosztuje nowka takiej X5?

Napisano

To samo co w ogłoszeniu sprzedaży auta za 15kzł. Normalny opis auta i tyle. Spodziewałeś się porady w stylu: panienka 18-letnia do auta gratis? zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie !

> Pytanie do was jest takie:

> Na co zwracacie uwagę przeglądając oferty samochodów?

> Teściu chce sprzedać x5 które wstawił do komisu dawno temu - będzie już jakieś pół roku.

> Auto zrobiło kilkaset km, nic mu się nie stało, ale ile można sprzedawać samochód?

> Z racji tego, że inne poszło na serwis, wyciągnął je i dostałem misje - zrobić aukcję znacznie

> lepszą niż komisowa.

> Dlatego pytam was - co powinno się znaleść na aukcji auta za 150 tys zł?

> LINK KOMISOWY

Fajne auto zlosnik.gif Ostatnio takim jeździłem, tylko w wersji z dieslem i pakietem sport. Przyznam, że chwilę mi zajęło ogarnięcie tego auta przed ruszeniem zlosnik.gif. Nie stać mnie niestety, więc nie kupię zlosnik.gif

IMO nie jest łatwo sprzedać takie auto - kto ma kaprys na taki sprzęt - kupuje nowe, albo jeszcze częściej bierze w lizing zlosnik.gif. Używka za dość znaczną kwotę - będzie długo szukała amatora.

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej oddac do dealera kupujac nowe?

> PS. ile kosztuje nowka takiej X5?

Wg teścia kupując nowe na rok czy dwa to wyrzucenie kasy.

W PL 4,8 v8 nie występuje.

Teraz wyszła polfitowa x5 - podobna moc + wyposażenie to koszt ok 65.000 E

Napisano
  • Autor

> Auto ma przeszłość wypadkową?? Bo nie jest zaznaczone jako bezwypadkowe.

Lekko puknięte jak większość aut z USA.

Będę ściągał raport z carfaxu.

Napisano

> Wg teścia kupując nowe na rok czy dwa to wyrzucenie kasy.

> W PL 4,8 v8 nie występuje.

> Teraz wyszła polfitowa x5 - podobna moc + wyposażenie to koszt ok 65.000 E

To tesciu kupil uzywke w USA i juz sprzedaje? Ile tym pojezdzil?

Napisano
  • Autor

> Fajne auto Ostatnio takim jeździłem, tylko w wersji z dieslem i pakietem sport. Przyznam, że

> chwilę mi zajęło ogarnięcie tego auta przed ruszeniem . Nie stać mnie niestety, więc nie kupię (...)

Właśnie te nowe diesle smile.gif wróg dobrego V8 smile.gif

Ile spalała testowana przez Ciebie X5?

To X5 pali w jeździe miejskiej po Toruniu 14,5 l / 100 km smile.gif I to bez specjalnego oszczędzania, bo v8 aż kusi dźwiękiem.

Jak się pogoda poprawi to wezmę go na sesje i jakiś test w stylu amerykańskie auto w PL napisze smile.gif

Napisano

> Lekko puknięte jak większość aut z USA.

> Będę ściągał raport z carfaxu.

to sie nie dziw ze ludzie nie wala tlumami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To tesciu kupil uzywke w USA i juz sprzedaje? Ile tym pojezdzil?

Przyjechało w 2007 - dobry $ wtedy był smile.gif

A sprzedaje - bo miejsca w garażu nie ma smile.gif

To auto było typowo niedzielne smile.gif teraz chce się odmłodzić i w niedziele jeździ 2drzwiowym smile.gif

Napisano

> Lekko puknięte jak większość aut z USA.

Zdefiniujmy lekko hehe.gif

edyta: zdjęcia to są no.gif zrobione i wnętrze nie wygląda na 22kkm grinser006.gif Kiera ściachana i pedały wytarte hmm.gif

Napisano

od wlasciciela auta tej klasy bym oczekiwal jakiegos poziomu wlaczajac w to stylistyke i poprawnosc opisu.

zatem:

1. nie skora (skora to jest na naplecie), tylko skorzana tapicerka

2. w "Dodatkowe wyposażenie" nie ma opcji świateł ksenonowych, więc przy wyszukiwaniu auto nie wyswietli sie w wynikach

Napisano

Podejrzany model. Tyle.

Bewypadkowy to on nie jest, wersja amerykanska, benzyna V8 i do tego niski przebieg...

Generalnie wygląda to na zespawanego z 3 innych...

Napisano

> Właśnie te nowe diesle wróg dobrego V8

> Ile spalała testowana przez Ciebie X5?

> To X5 pali w jeździe miejskiej po Toruniu 14,5 l / 100 km I to bez specjalnego oszczędzania, bo v8

> aż kusi dźwiękiem.

pojęcia nie mam - to był automat, gniotłem pedał do podłogi i patrzyłem jak wygina się wskazówka zlosnik.gif. Zdziwiło mnie natomiast to, że przy ostrym deptaniu automat znacząco szarpał - może tak ma być, w sumie nie mam doświadczenia z automatami. Na wskazania komputera nie patrzyłem, musiałem ogarnąć klimatyzację, radio, elektryczny hamulec ręczny, a to była moja pierwsza jazda bez zmiany biegów spineyes.gifzlosnik.gif

> Jak się pogoda poprawi to wezmę go na sesje i jakiś test w stylu amerykańskie auto w PL napisze

być może jest to metoda na przyciągnięcie potencjalnego kupującego niewiem.gif

Napisano

> Zdziwiło mnie natomiast to, że przy ostrym deptaniu automat znacząco szarpał - może tak ma

> być, w sumie nie mam doświadczenia z automatami.

Przy ostrym bucie to ma szybko zmienić bieg i tyle ok.gif

Napisano

> Przy ostrym bucie to ma szybko zmienić bieg i tyle

Bardzo możliwe - auto na popsute nie wyglądało, prezes się tym wozi, więc u pana Henia w stodole nie serwisuje rotfl.gif. Zapewne tak jest w automatach, ale ponieważ wcześniej nie miałem do czynienia z taką skrzynią - po prostu się zdziwiłem zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie !

> Teściu chce sprzedać x5 które wstawił do komisu dawno temu - będzie już jakieś pół roku.

> Auto zrobiło kilkaset km, nic mu się nie stało, ale ile można sprzedawać samochód?

> Z racji tego, że inne poszło na serwis, wyciągnął je i dostałem misje - zrobić aukcję znacznie

> lepszą niż komisowa.

> LINK KOMISOWY

nie sprzedaje sie na allegro.

Skoro ma sie tescia kasiastego chwali auto mniej kasiastemu koledze i papa.

Szwagier w ten sposob dwa suvy pogonil

Napisano
  • Autor

> Zdziwiło mnie natomiast to, że przy ostrym deptaniu automat znacząco szarpał - może tak ma

Powiem Ci że dieslem nie jeździłem, ale automat przy bucie ma za zadanie zrzucić bieg, czasem 2 biegi w dół i wystrzelić do przodu.

Dużo jeździłem x3 3,0 286km i powiem Ci, że tam to czuć tą zmianę i wystrzał.

Tutaj tak jakoś nie specjalnie, bo mając np 130 km/h wciskasz i auto po prostu leci do przodu jak oszalałe smile.gif

Napisano

> Zdefiniujmy lekko

Pewnie po dachowaniu jak większość z USA żeby takich "perełek" się zmieściło więcej w kontenerze na statku wink.gif

Napisano

> Tutaj tak jakoś nie specjalnie, bo mając np 130 km/h wciskasz i auto po prostu leci do przodu jak

> oszalałe

zostawia 2 czy 4 slady ? wink.gif

zlosnik.gif

Napisano

Jak ja szukałem auto i widziałem ogłoszenie wystawiane przez komis to nawet nie czytałem.Zrób ogłoszenie i dużo zdjęć.

No i cena parę złoty nisza od rynkowej smile.gif

Napisano

Kilka uwag:

- rok produkcji 2007 czy model 2007? Bo często bywa tak że model 2007 jest sprzedawany w 2006 a produkowany w 2005.

- dziwnie mało kilometrów jak na taki wiek.

- wypadałoby posprzątać w samochodzie (plama na siedzeniu kierowcy na ostatnim zdjęciu) i dołożyć więcej zdjęć - silnik itp. - nie możesz dopuścić do tego żeby potencjalny klient poczuł że to brudny, używany samochód bo 150kPLN piechotą nie chodzi.

Napisano

> Powiem Ci że dieslem nie jeździłem, ale automat przy bucie ma za zadanie zrzucić bieg, czasem 2

> biegi w dół i wystrzelić do przodu.

> Dużo jeździłem x3 3,0 286km i powiem Ci, że tam to czuć tą zmianę i wystrzał.

> Tutaj tak jakoś nie specjalnie, bo mając np 130 km/h wciskasz i auto po prostu leci do przodu jak

> oszalałe

ale on nie mógł zrzucać, bo najwięcej deptałem na starcie - czyli odpalamy, wyjazd na prostą i pedał w podłogę - to gdzie tu redukcje? niewiem.gif

W tym X5 którym jeździłem jest chyba ten sam silnik 3.0d 286KM - mówię o X5 z pakietem sport, bo normalna ma chyba mniej... hmm.gif

Napisano

przede wszystkim CCC

jesli mowisz, ze zblizone nowe auto to 65kE to to auto jest warte 30kE albo i mniej bo to benzyna i import z USA

wiec zeby sprzedac auto tesciu musi strate (albo brak zarobku raczej) przelknac bo auto na wartosci nie bedzie zyskiwalo

Takie auta kupuja przedsiebiorcy a jest teraz kratka wiec pewnie za 160k to mozna miec nowke (po odliczeniu VAT i CITu) a do tego miec duzo tansze paliwo (tez bez VAT)

Napisano

No ja tam nienormalny jestem,ale jak bym miał do wydania prawie 170 tys. na samochód,to zapewne nie szukał bym go na Allegro lub w komisach ,tylko wybrał bym się do salonu ,np. po nowiutkiego Subaru Outbacka.Ale...jeden woli córkę a inny tesciową zlosnik.gif,kto bogatemu zabroni kupic sprowadzone z USA,"lekko" walone,z niepewną przeszłością auto.

Napisano

> No ja tam nienormalny jestem,ale jak bym miał do wydania prawie 170 tys. na samochód,to zapewne nie

> szukał bym go na Allegro lub w komisach ,tylko wybrał bym się do salonu ,np. po nowiutkiego

> Subaru Outbacka.Ale...jeden woli córkę a inny tesciową ,kto bogatemu zabroni kupic sprowadzone

> z USA,"lekko" walone,z niepewną przeszłością auto.

No a ja wlasnie bym wolal kupic takie BMW uzywane z USA, niz jakas nowke z salonu...

Napisano

> No a ja wlasnie bym wolal kupic takie BMW uzywane z USA, niz jakas nowke z salonu...

no to jest pierwszy potencjalny klient ... oby tak dalej ... powodzenia w sprzedazy grinser006.gif

Napisano

> No a ja wlasnie bym wolal kupic takie BMW uzywane z USA, niz jakas nowke z salonu...

Jak już wspomniałem kto - "bogatemu" zabroni... zlosnik.gif.

Napisano

> Przyjechało w 2007 - dobry $ wtedy był

> A sprzedaje - bo miejsca w garażu nie ma

> To auto było typowo niedzielne teraz chce się odmłodzić i w niedziele jeździ 2drzwiowym

Jak to import z 2007/8 to pokaz zdjecia z carfaxa co bylo walone.

Ponadto za cene 160k tego sie nie da sprzedac. Jak ktos zaplaci 100k to tylko mu dziekowac.

Napisano

> Ponadto za cene 160k tego sie nie da sprzedac. Jak ktos zaplaci 100k to tylko mu dziekowac.

Z tego rocznika i z takim silnikiem jest aktualnie 12 szt na allegro. Akurat wątkowa beemka jest druga w kolejności od najtańszych i uważam, że może się sprzedać. Kiedyś myślałem, że gdybym miał kupić sobie dobry samochód do 200 kzł to wybrałbym właśnie takie X5 V8. W takim przebiegu spraw, gdyby w tym ogłoszeniu były lepsze zdjęcia, pewnie bym się skusił.

Napisano

> Kiedyś myślałem, że gdybym

> miał kupić sobie dobry samochód do 200 kzł to wybrałbym właśnie takie X5 V8.

Czy to myślenie było poparte gotówką na koncie czy raczej marzeniami o wygranej w totka? Bo powiem Ci z własnego doświadczenia że jak już masz pieniądze na taki samochód, to perspektywa zaczyna Ci się zmieniać...

Napisano

> no to jest pierwszy potencjalny klient ... oby tak dalej ... powodzenia w sprzedazy

nie stac mnie frown.gif

Napisano

po pierwsze ... pranie całosci wszystkiego co sie brudzi i nie brudzi ... czyszczenie wszystkiego na maxa

po drugie plakowanie wszystkiego co sie da - ma sie świecić jak psu ...

po trzecie polecieć nim do płocka na foty do tego fotografa co robi magiczne foty ... zapłacić i mieć piekny fotoalbumik

po czwarte jak możesz to dorzuć wyciąg z carfaxu i wklej do ogłoszenia

po piąte napisz że cena do dużej negocjacji

po szóste możesz zrobić fote z jakąś fajną laską ... wiesz cycki te sprawy ... przyciągają uwagę

Napisano

> Bo powiem

> Ci z własnego doświadczenia że jak już masz pieniądze na taki samochód, to perspektywa zaczyna

litosci crazy.gifskromny.gif

Napisano

> Witajcie !

> lepszą niż komisowa.

> LINK KOMISOWY

Twój teściu to jakiś przedsiębiorca, brał coś kiedyś w leasing? Pytam, ponieważ jeżeli brał coś w leasing to warto przekazać informację o sprzedaży auta handlowcowi, który go obsługuje. Handlowcy między sobą przesyłają fajne okazyjne oferty na auta ich klientów i często spotykam się w pracy z takimi ogłoszeniami. Robią to za friko, korzyść taka, żę jeden sprzedaje, a drugi klient kupi w leasing, więc handlowiec zrobi sprzedaż.

Napisano

> po pierwsze ... pranie całosci wszystkiego co sie brudzi i nie brudzi ... czyszczenie wszystkiego

> na maxa

ok.gif

> po drugie plakowanie wszystkiego co sie da - ma sie świecić jak psu ...

ok.gif

moze po prostu pojechac na jakas lepsza myjnie i zamowic usluge "przygotowanie samochodu do sprzedazy" - to beda te dwa punkty powyzej

> po trzecie polecieć nim do płocka na foty do tego fotografa co robi magiczne foty ... zapłacić i

> mieć piekny fotoalbumik

piekne fotki musza byc, ale jak popatrzy na inne aukcje i skopiuje pomysly to sam da rade je wykonac ok.gif

> po czwarte jak możesz to dorzuć wyciąg z carfaxu i wklej do ogłoszenia

ok.gif

> po piąte napisz że cena do dużej negocjacji

ok.gif

> po szóste możesz zrobić fote z jakąś fajną laską ... wiesz cycki te sprawy ... przyciągają uwagę

to bez sensu, malolaci raczej nie szukaja takich aut no.gif

Napisano

> moze po prostu pojechac na jakas lepsza myjnie i zamowic usluge "przygotowanie samochodu do

> sprzedazy" - to beda te dwa punkty powyzej

nie wiem ... ja wiem że auto które ma być warte tyle to powinno być czyste wrecz sterylnie i tyle ... gdzies tam opowiadali że są autka przed wystawieniem do sprzedaży czyszczone patyczkami do uszu yikes.gif

> piekne fotki musza byc, ale jak popatrzy na inne aukcje i skopiuje pomysly to sam da rade je

> wykonac

jak chcieć ... jak ma sprzęt to niech zrobi jak nie ma to te kilka stówek nie gra roli w przypadku takiej ceny za autko

> to bez sensu, malolaci raczej nie szukaja takich aut

zdziwiłbyś sie jakimi zboczuchami są prezesi firm ... małych dużych i wogóle ... grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif a cycki przyciągają uwagę grinser006.gif

można zrobić oferte na allegro ... a drugą na otomoto ... jedna z cyckami drugą bez grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Czy to myślenie było poparte gotówką na koncie czy raczej marzeniami o wygranej w totka? Bo powiem

> Ci z własnego doświadczenia że jak już masz pieniądze na taki samochód, to perspektywa zaczyna

> Ci się zmieniać...

Wiesz, u nas w Polsze, nie wystarczy mieć gotówkę na samochód, bo schody zaczynają się jak trzeba je utrzymać. Wielu jest takich, co kupili auta za kwotę sześciocyfrową i później szukali opon używanych. Ja do takich ludzi nie należę, dlatego jak w moim aucie bieżnik dochodzi do połowy, to kupuję nowe klasy premium. Gdybym wysępił 150 kzł na takie X5, to później co sezon 4 kzł na laczki wydać i jest problem.

Napisano

> Wiesz, u nas w Polsze, nie wystarczy mieć gotówkę na samochód, bo schody zaczynają się jak trzeba

> je utrzymać.

Myślisz że to tylko problem Polski? smile.gif A bardziej poważnie - w sytuacji kiedy mam zamiar wydać równowartość czterech rocznych przeciętnych wynagrodzeń Polaka, to samochód o niepewnej przeszłości odpada w przedbiegach...

Napisano

> litosci

a pokaz mi kogos kto pakuje 160k PLN w samochod bez f-ry, mozliwosci odliczenia VAT, etc??

Przeciez łatwiej w BMW wziac nowke za te 250k PLN, odliczyc VAT, posiadac pakiet serwisowy i leasing 101%...

Napisano

> Z tego rocznika i z takim silnikiem jest aktualnie 12 szt na allegro. Akurat wątkowa beemka jest

> druga w kolejności od najtańszych i uważam, że może się sprzedać. Kiedyś myślałem, że gdybym

> miał kupić sobie dobry samochód do 200 kzł to wybrałbym właśnie takie X5 V8. W takim przebiegu

> spraw, gdyby w tym ogłoszeniu były lepsze zdjęcia, pewnie bym się skusił.

co nie zmienia postaci, ze IMO na V8 trzeba amatora

Napisano

> a pokaz mi kogos kto pakuje 160k PLN w samochod bez f-ry, mozliwosci odliczenia VAT, etc??

> Przeciez łatwiej w BMW wziac nowke za te 250k PLN, odliczyc VAT, posiadac pakiet serwisowy i

> leasing 101%...

Ktos kto nie prowadzi firmy raczej wezmie ten pierwszy samochod smile.gif

Napisano

> a pokaz mi kogos kto pakuje 160k PLN w samochod bez f-ry, mozliwosci odliczenia VAT, etc??

> Przeciez łatwiej w BMW wziac nowke za te 250k PLN, odliczyc VAT, posiadac pakiet serwisowy i

> leasing 101%...

hmm ja to rozumiem ale czemu kolega mnie cytuje hmm.gif

Napisano

> leasing 101%...

Nie kazdy grinser006.gif znam przynajmniej 2 osoby co nie kupily auta z kratka i to tylko dlatego ze nie chcieli miec jej w samochodzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ktos kto nie prowadzi firmy raczej wezmie ten pierwszy samochod

ja tam bym lyknal superBa kombii w topowej wersji

Napisano

> Ktos kto nie prowadzi firmy raczej wezmie ten pierwszy samochod

Raczej maloprawdopodobne,,,

Napisano

> Raczej maloprawdopodobne,,,

Dlaczego? Mowisz ze lepiej wziac samochod za 250 tys w leasing, niz za 160 tys za gotówke? icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.