Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które, no które?

Featured Replies

Napisano

Standardowy dylemat z MK rotfl.gif

W szranki stają:

1. Chevy Cruze 1.6 115KM lub 1.8 140KM. Wersja pewnie LS+ Czy w końcu Cruze ma "normalne" koła żeby można kupić alu nie w salonie? Epica miała supernietypowe felgi hmm.gif

2. Astra III 1.6 115KM - wersja niepewna bo chyba bierze się to co na placu jest hmm.gif

3. Ceed Kombi 1.6 126KM

4. Fiat Bravo 1.6 diesel 105KM chyba

Założenie jest takie, że cena ma być 50-60kPLN i samochód ma dawać frajdę z jazdy - ciche wnętrze, dobre prowadzenie i hamulce. No i właśnie - Ceedy ponoć głośne są hmm.gif Bagażnik nieistotny, lepiej niech środek będzie przestronny

Tak więc zaczynajmy waytogo.gif Czy ktoś może jeździł wszystkimi z tych, które podałem?

Napisano

Astra III Classic.

Dopracowana i z tym silnikiem nie powinna stwarzać problemów.

Napisano

> Tak więc zaczynajmy Czy ktoś może jeździł wszystkimi z tych, które podałem?

Jako kierowca nie jeździłem żadnym. Oceniając z wyglądu (zew. i wew.) wybrałbym Cruze-a.

Napisano
  • Autor

> Astra III Classic.

> Dopracowana i z tym silnikiem nie powinna stwarzać problemów.

Patrzyłem na stronę Opla i straszna drożyzna z pakietami opcji => 4-8kPLN icon_eek.gif

Napisano

1. Astra stary model to nie ten sam efekt we wsi

2. Ceed po fl brzydki

3. Fiat traci na wartości szybko

4. Chevy hmmmm patrząc na niego z perspektywy Lacetti to ok.gif wybór by był

Napisano

> 1. Astra stary model to nie ten sam efekt we wsi

Niektórzy kupują auto do jazdy a nie szpanowania przed znajomymi czy sąsiadem.

> 2. Ceed po fl brzydki

Zależy, jak postrzega się pojęcie "brzydki".

> 3. Fiat traci na wartości szybko

Taaa. Na pewno Bravo straci szybciej na wartości niż Chevrolet rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif Zastanów się też, którego będzie łatwiej sprzedać icon_rolleyes.gif

> 4. Chevy hmmmm patrząc na niego z perspektywy Lacetti to wybór by był

Nie licząc tego, że to mało popularne, rzadko spotykane auto. Skoro taki dobry to czemu nikt go nie kupuje? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Niektórzy kupują auto do jazdy a nie szpanowania przed znajomymi czy sąsiadem.

Dokładnie ok.gif

> Zależy, jak postrzega się pojęcie "brzydki".

Wszystkie podane typy mi się podobają ok.gif

> Taaa. Na pewno Bravo straci szybciej na wartości niż Chevrolet Zastanów się też, którego będzie

> łatwiej sprzedać

Utraty wartości nie rozpatruję

> Nie licząc tego, że to mało popularne, rzadko spotykane auto. Skoro taki dobry to czemu nikt go nie

> kupuje?

Bo lans na dzielni zapewnia szmelcwagen? hmm.gif

Napisano

> Bo lans na dzielni zapewnia szmelcwagen?

już chyba dawno nie-na nikim wrażenia te samochody już nie robią 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Założenie jest takie, że cena ma być 50-60kPLN i samochód ma dawać frajdę z jazdy - ciche wnętrze,

> dobre prowadzenie i hamulce. No i właśnie - Ceedy ponoć głośne są Bagażnik nieistotny, lepiej

> niech środek będzie przestronny

Wszystko (no może poza cichością we wnętrzu) doskonale spełnia Ford Focus

Napisano

> Wszystko (no może poza cichością we wnętrzu) doskonale spełnia Ford Focus

widziałem te auta w czasie rozbiórki jako nowe i ich jakość wykonania jest gorsza jak w Bravo

Napisano

jak dobre prowadzenie, hamulce i frajda z jazdy to przecież nie chevy, ani ceed tylko ford wink.gif

Ceed raz że głośny, dwa że na zakrętach podpiera sie lusterkami i robi jakieś dziwne rzeczy - na prostej twardy zawias, wchodzisz w zakręt i wychyla się jak krążownik amerykański.

Napisano

Jeżdzę Bravo 1,6 mTj, 105 KM. Auto zachwyca wyglądem ale ma kilka drobnych wad, które czasami stają się uciążliwe. Świst przy przedniej szybie (złe spasowanie szyby do karoserii), głośna praca sprężarki od klimatyzacji na biegu jałowym auta. Poza tym auto dość dynamiczne, oszczędne w zużyciu paliwa na trasie ale też w warunkach miejskich. Jeśli chodzi o spadek wartości auta to Fiat nie odbiega od innych (tu zaprezentowanych) w okresie pierwszych dwóch lat. Osobiście nigdy nie miałem problemu ze sprzedażą Fiata bo liczy się jego stan techniczny i wygląd.

Napisano

> widziałem te auta w czasie rozbiórki jako nowe i ich jakość wykonania jest gorsza jak w Bravo

fordy piękne nie są, w środku tez nie za cudowne z wyglądu. Ale autorowi chodzi o frajdę z jazdy - a z powyższych aut żaden do forda nawet się nie zbliża.

Przykład - najmocniejsze bravo 2.0 diesel, 160parę koni ma tarcze hamulcowe jak najsłabsze focusy - 270coś milimetrów. Mój focus 1.8 juz ma 300mm, a sportowe wersje ST mają jeszcze większe.

za 60kpln masz focusa 1.6 115kkm, z pakietem sport (skórzana, trójramienna kierownica, fajne fotele, zawieszenie obniżone), dwustrefową klimą, czujnikiem deszczu, zmroku i paroma pierdołami - klik

Napisano

> Założenie jest takie, że cena ma być 50-60kPLN i samochód ma dawać frajdę z jazdy - ciche wnętrze,

> dobre prowadzenie i hamulce. No i właśnie - Ceedy ponoć głośne są Bagażnik nieistotny, lepiej

> niech środek będzie przestronny

Z tych co wymieniłeś to znam Bravo bo takowego ujeżdżam z tym, że 1.9 120KM, wersja 1.6 105 ma turbawke bez zmiennej geometrii i podobno znaczną turbodziure. Samochód jest przestronny ale tylko z przodu, niezłe wykonanie, daję frajde z jazdy, trzyma się dobrze drogi ale zawieszenie mało komfortowe i głośne przez co nie jest w środku najciszej.

Napisano
  • Autor

> 1. Chevy Cruze 1.6 115KM lub 1.8 140KM.

> 2. Astra III 1.6 115KM - wersja niepewna bo chyba bierze się to co na placu jest

> 3. Ceed Kombi 1.6 126KM

> 4. Fiat Bravo 1.6 diesel 105KM chyba

> samochód ma dawać frajdę z jazdy - dobre prowadzenie i hamulce.

icon_eek.gif

Chyba inaczej rozumiemy frajdę z jazdy. Wszystkie te auta mają słabe osiągi, ledwo starczające hamulce, prowadzą się byle jak, zawieszenia też zupełnie przeciętne. Szczególnie Ceed, który ma dodatkowo układ kierowniczy, który niczego kierowcy nie przekazuje. Wnętrze żadnego z nich też nie porywa. Na upartego możnaby się zastanowić nad Bravo... ale gdzie tu frajda? niewiem.gif

Napisano

Na upartego możnaby się zastanowić nad Bravo... ale gdzie tu frajda?

Może nie każdy musi jeździć ferrari aby odczuwał frajdę z jazdy hmm.gif

Napisano

> 1. Astra stary model to nie ten sam efekt we wsi

> 2. Ceed po fl brzydki

> 3. Fiat traci na wartości szybko

> 4. Chevy hmmmm patrząc na niego z perspektywy Lacetti to wybór by był

a chevy to może e taraci na wartości? Strasznie subiektywne napisane ... sick.gif

Napisano

>> Na upartego możnaby się zastanowić nad Bravo... ale gdzie tu frajda?

> Może nie każdy musi jeździć ferrari aby odczuwał frajdę z jazdy

A w którym miejscu ja pisałem coś o Ferrari?

Wybacz, ale jazda kompaktem w wersji podstawowej z silnikiem 1.6, z byle jakim zawieszeniem i hamulcami, może sprawiać frajdę tylko nastolatkowi, który niedawno dostał prawko. I to też niezbyt długo.

Napisano

> A w którym miejscu ja pisałem coś o Ferrari?

> Wybacz, ale jazda kompaktem w wersji podstawowej z silnikiem 1.6, z byle jakim zawieszeniem i

> hamulcami, może sprawiać frajdę tylko nastolatkowi, który niedawno dostał prawko. I to też

> niezbyt długo.

Wszystko zależy od punktu odniesienia, dla przesiadającego sie z matiza czy innego seicento, każde z ww. aut da frajdę z jazdy na jakiś czas.

Napisano

To co wg Ciebie daje frajde z jazdy, w tym przedziale cenowym? Badz, od jakiego przedzialu rozpatrujesz auta dajace frajde?

Napisano

z racji swojego doswiadczenia z roomsterem 1.6 PB napisze tak:

zastanow sie nad tym autem, mozesz wyrwac super wyposazone auto z silnikiem 1.6 105 KM benzynka....

ja wyrwalem takie auto:

- silnik 1.6 105 KM BP

- lakier metalik

- podlokietnik

- poduszki czolowe + boczne

- wspomaganie

- abs

- elektryka szyb

- elektryka lusterek + podrzgewane lusterka

- pakiet skorzany (kierownica, lewarek, reczny)

- radio dance z mp3 + 8 glosnikow

- climatronic

- reflektory skretne!!!

- halogeny z dostwietlaniem zakretow

- spryskiwacze reflektorow

- regulacja fotela kierowcy na wysokosc

- kiera w 2 plaszczyznach

- cena katalogowa pod 70 kzl...

ja wyrwalem za 49 kzl z ekspozycji;)

silnik daje duuuuuuuuuuuuza frajde z jazdy;) zbiera sie bdb i na niemieckich autostradach:) do licznikowych 200 sie rozpedzi i jedzie;), dynamika zadowalajaca, a miny kierowcow VW golfow;) i nnych bmw;) bezcenne na autobanie jak taki kierownik depnie do 160 bo widzi w lusterku SKODE:) i mysli, ze pod maska mam 1.2 64 KM:)... pozniej pada pytanie (na CB), kolego co tam masz pod maska, ze tak .... jedziesz, a ja odpowiedam wink.gif Nie wiesz, ze Skody to jedne z szybszych samochodow na rynku;) he he

stylistyka:

mi akurat sie podoba ten samochod, jest bardzo przemyslany, bardzo przestronny w srodku, mysle, ze jest nim wiecej miejsca niz w niejednym kopmakcie.

koszta:

tani w serwisoaniu

egzemlarz, ktorym teraz sie poruszam jest zdecydowanie lepiej zlozny niz wczesniejszy jaki mialem z pierwszych miesiecy produkcji (mialem grudzien 2006) teraz mam grudzien 2009,

ogolnie jestem zadowolony

szkoda, ze nie mozliwosci silnika 1.8 TSI badz 1.4 TSI:)

dziekuje za uwage.

Napisano

> To co wg Ciebie daje frajde z jazdy, w tym przedziale cenowym? Badz, od jakiego przedzialu

> rozpatrujesz auta dajace frajde?

Samochód który daje frajdę z jazdy, zwłaszcza jeśli chodzi o taką frajdę o jakiej pisze autor (prowadzenie, hamulce), nie musi być drogi... niech przykładem będzie Fiat Panda 100HP.

Napisano

> z racji swojego doswiadczenia z roomsterem 1.6 PB napisze tak:

> zastanow sie nad tym autem, mozesz wyrwac super wyposazone auto z silnikiem 1.6 105 KM benzynka....

> silnik daje duuuuuuuuuuuuza frajde z jazdy;) zbiera sie bdb i na niemieckich autostradach:) do

> licznikowych 200 sie rozpedzi i jedzie;), dynamika zadowalajaca, a miny kierowcow VW golfow;)

> i nnych bmw;) bezcenne na autobanie jak taki kierownik depnie do 160 bo widzi w lusterku

> SKODE

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifbeksa.gif

Napisano

> Wybacz, ale jazda kompaktem w wersji podstawowej z silnikiem 1.6, z byle jakim zawieszeniem i

> hamulcami, może sprawiać frajdę tylko nastolatkowi, który niedawno dostał prawko. I to też

> niezbyt długo.

Zauważ że założyciel wątku nie pytał, jaki samochód za 50-60 tyś zł daje frajdę tylko pytał, który z wymienionych przez niego kompaktów spełnia założone warunki, a to już całkiem inny punkt odniesienia...

Napisano
  • Autor

> jak dobre prowadzenie, hamulce i frajda z jazdy to przecież nie chevy, ani ceed tylko ford

Niby tak ale jak zobaczyłem wnętrze to jakoś ten plastik mnie odstrasza hmm.gif Muszę iść na żywo pomacać jeszcze

Napisano

> Standardowy dylemat z MK

(...)

Nie jeździłem. Ale moze:

Ford Focus?

Bo Skoda 1.6 to dynamike zostawia na stacji benzynowej: przy płaceniu za rachunki...

Napisano

Prowadzenie się w Pandzie? zlosnik.gif

Sorry, ale auto o van-owatym kształcie nie może sie dobrze prowadzić na seryjnym zawiasie.

Dla mnie wyznacznikiem prowadzenia sie auta jest m.in. prędkość z jaka pokonujesz zakręt na zwykłym skrzyżowaniu bez przesadnych przechyłów. Jednymi autami zrobisz to z predkością 40km/h, a w innych przy 20km/h jest z tym problem.

Napisano

> Prowadzenie się w Pandzie?

> Sorry, ale auto o van-owatym kształcie nie może sie dobrze prowadzić na seryjnym zawiasie.

Tak to jest, jak się pisze o sprawach o których nie ma się pojęcia ok.gif

Panda 100HP lepiej się prowadzi i jest szybsza na torze od np. Twingo GT.

> Dla mnie wyznacznikiem prowadzenia sie auta jest m.in. prędkość z jaka pokonujesz zakręt na zwykłym

> skrzyżowaniu bez przesadnych przechyłów. Jednymi autami zrobisz to z predkością 40km/h, a w

> innych przy 20km/h jest z tym problem.

A dla mnie takie kryterium oznacza, że nie wiesz o czym piszesz. Są auta które nie potrzebują sztywnego jak deska zawiasu i pomimo sporych przechyłów radzą sobie na zakrętach dużo lepiej niż przykładowy sej na betonowym zawiasie. A testowanie aut na skrzyżowaniach pozostawię bez komentarza. hehe.gif

Napisano

> Bo lans na dzielni zapewnia szmelcwagen?

Niczego takiego nie powiedziałem. Zastanawia mnie tylko dlaczego Cruze`a praktycznie nie widać na ulicach skoro jest dobry? W sumie jest bardzo ładny i duży. Kawał bryki. Czyżby cena zrobiła swoje?

Napisano

> Wszystko zależy od punktu odniesienia, dla przesiadającego sie z matiza czy innego seicento, każde

> z ww. aut da frajdę z jazdy na jakiś czas.

w przypadku tak słabych silników wolnossących na dość krótką chwilę icon_rolleyes.gif jeszcze jakby do wyboru był T-Jet a nie MJ to można by było pomyślec o programie za chwilę... wiem wiem, klekota też można, ale z racji cięższego przodu będzie się _zapewne_ gorzej prowadził od T-Jet'a w tej samej budzie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Niby tak ale jak zobaczyłem wnętrze to jakoś ten plastik mnie odstrasza Muszę iść na żywo pomacać

> jeszcze

a zaraz potem wsiądź do Bravo zlosnik.gif Dzieli je przepaść na korzyść FIATa palacz.gif

Napisano

Jeżdziłęm tylko NBravo niestety

A co do wyboru to Kia i Chevy odpadają z zasady

Opel ma i tak silnik z Fiata

Więc ja stawiam na wybór z pozycji 4

Napisano

> Opel ma i tak silnik z Fiata

ale trzeba dodać, że tylko niektóre diesle

Napisano

> Samochód który daje frajdę z jazdy, zwłaszcza jeśli chodzi o taką frajdę o jakiej pisze autor

> (prowadzenie, hamulce), nie musi być drogi... niech przykładem będzie Fiat Panda 100HP.

Cenna uwaga.

A cos z kompaktow?

Napisano
  • Autor

> A co do wyboru to Kia i Chevy odpadają z zasady

Stereotypom mówimy stanowcze NIE grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a zaraz potem wsiądź do Bravo Dzieli je przepaść na korzyść FIATa

Bravo środek ma wypaśny waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Niczego takiego nie powiedziałem.

Nic takiego nie sugeruję. Odniosłem się do ogółu bo to on zapewnia nam to co widzimy na ulicy/parkingu

> Zastanawia mnie tylko dlaczego Cruze`a praktycznie nie widać na

> ulicach skoro jest dobry? W sumie jest bardzo ładny i duży. Kawał bryki. Czyżby cena zrobiła

> swoje?

Epici też nie widać a była dla mnie najlepszym samochodem jaki miałem. I zapewniała {niemierzalne} zadowolenie z jazdy waytogo.gif

Napisano

Zostaje chevrolet vs ceed. Z tym, za te same pieniadze ceed bedzie lepiej wyposazony i IMHO bedize mniej palil od cruza.

Akurat silnika benzynowego nie slychac, diesel dudni przeokropnie hehe.gif Przynajmmniej w pro zawias twardy na kolach 16. Przy normalnej jezdzie idzie jak po szynach a i zakrety na obwodnicy Wyszkowa przy 180 lyka bez problemu zlosnik.gif

Napisano

> Niczego takiego nie powiedziałem. Zastanawia mnie tylko dlaczego Cruze`a praktycznie nie widać na

> ulicach skoro jest dobry? W sumie jest bardzo ładny i duży. Kawał bryki. Czyżby cena zrobiła

> swoje?

Bo IMHO jest o 8 tys za drogi.

Napisano

> fordy piękne nie są, w środku tez nie za cudowne z wyglądu. Ale autorowi chodzi o frajdę z jazdy -

> a z powyższych aut żaden do forda nawet się nie zbliża.

yhym.... ciekawa hipoteza tyle tylko rozmijająca się z opiniami krajowych redaktorów poczytnych pism motoryzacyjnych

> Przykład - najmocniejsze bravo 2.0 diesel, 160parę koni ma tarcze hamulcowe jak najsłabsze focusy -

> 270coś milimetrów. Mój focus 1.8 juz ma 300mm

bravo ma 281 przy grubości tarczy 26mm więc o czym to świadczy panie inżynierze skoro Twój fordzik ma cieńsze profile?

Napisano

> niezbyt długo.

dlaczego uważasz, że każdy rozumie frajdę tak ja Ty? Ja na przykład mam ogromną frajdę z jazdy swoim samochodem, mam go już ponad 2 lata, a za każdym razem jak mam gdzieś jechać to się cieszę. A samochód to właśnie jeden z omawianych tutaj: Fiat Bravo. Co więcej, frajdę mam dużą, a nawet nie wiem jakie on ma hamulce, a 3 tys. obrotów przekraczam baaardzo rzadko. Dla mnie frajda to nie deptanie po pedałach, gaz hamulec - gaz hamulec, nie ciśnięcie w zakrętach, bo to żadna sztuka i żadna frajda. Największą frajdę mam z jazdy spokojnej i płynnej, gdy w aucie jest cichutko (na pewno Bravo jest lepiej wyciszone niż ceed, ale do ideału jeszcze sporo brakuje), obroty są niskie, a mnie się udaje jazda maks. płynna tzn. przewidywanie sytuacji na drodze, jazda bez użycia hamulca itd.

Także nie mierz wszystkich swoją miarą

Napisano

> Cenna uwaga.

> A cos z kompaktow?

myślę, że trzeba troszkę dołożyć do np. Bravo 1.4T (150 czy ile on tam ma)... albo jeszcze lepiej do Leona 1.8TSI.

Napisano

> z racji swojego doswiadczenia z roomsterem 1.6 PB napisze tak:

> zastanow sie nad tym autem, mozesz wyrwac super wyposazone auto z silnikiem 1.6 105 KM benzynka....

> ja wyrwalem takie auto:

> - silnik 1.6 105 KM BP

> - lakier metalik

> - podlokietnik

> - poduszki czolowe + boczne

> - wspomaganie

> - abs

> - elektryka szyb

> - elektryka lusterek + podrzgewane lusterka

> - pakiet skorzany (kierownica, lewarek, reczny)

> - radio dance z mp3 + 8 glosnikow

> - climatronic

> - reflektory skretne!!!

> - halogeny z dostwietlaniem zakretow

> - spryskiwacze reflektorow

> - regulacja fotela kierowcy na wysokosc

> - kiera w 2 plaszczyznach

> - cena katalogowa pod 70 kzl...

> ja wyrwalem za 49 kzl z ekspozycji;)

> silnik daje duuuuuuuuuuuuza frajde z jazdy;) zbiera sie bdb i na niemieckich autostradach:) do

> licznikowych 200 sie rozpedzi i jedzie;), dynamika zadowalajaca, a miny kierowcow VW golfow;)

> i nnych bmw;) bezcenne na autobanie jak taki kierownik depnie do 160 bo widzi w lusterku

> SKODE:) i mysli, ze pod maska mam 1.2 64 KM:)... pozniej pada pytanie (na CB), kolego co tam

> masz pod maska, ze tak .... jedziesz, a ja odpowiedam Nie wiesz, ze Skody to jedne z

> szybszych samochodow na rynku;) he he

> stylistyka:

> mi akurat sie podoba ten samochod, jest bardzo przemyslany, bardzo przestronny w srodku, mysle, ze

> jest nim wiecej miejsca niz w niejednym kopmakcie.

> koszta:

> tani w serwisoaniu

> egzemlarz, ktorym teraz sie poruszam jest zdecydowanie lepiej zlozny niz wczesniejszy jaki mialem z

> pierwszych miesiecy produkcji (mialem grudzien 2006) teraz mam grudzien 2009,

> ogolnie jestem zadowolony

> szkoda, ze nie mozliwosci silnika 1.8 TSI badz 1.4 TSI:)

> dziekuje za uwage.

ten silnik nie za slaby na ta skode,fajna ona jest ale i dosyc duza a 1.6 i 106KM to nie jest duzo , ja w lanosie mam 100KM i juz wydaje mi sie malo a auto lzejsze smile.gif

Napisano

> ten silnik nie za slaby na ta skode,fajna ona jest ale i dosyc duza a 1.6 i 106KM to nie jest duzo

> , ja w lanosie mam 100KM i juz wydaje mi sie malo a auto lzejsze

Może to się wyda dziwne, ale Octavia z silnikiem 1.6 102KM lepiej hula niż lanos 1.5 8V. Może to takie odczucie.

Napisano

> Wszystko (no może poza cichością we wnętrzu) doskonale spełnia Ford Focus

sam jezdze sluzbowym focusem 2

i co tu gadac nigdy bym go nie kupil bo:

-plastikowe drzwi jak w matizie

-szum kol doprowadza do szalu szczegolnie uciazliwe dudnienie przy 50-70 km/h

-malo dynamiczny silnik(benzyna 1.6)

-radio fabryczne gra jak jamnik

-zurzycie paliwa

-dzwiek silnika tez jest poprostu nijaki slychac go ale bez wyrazowy

no ale ma kilka zalet:

podgrzewana szyba, dobre zestrojenie zawieszenia, raczej nic w nim nie skrzypi oprocz tych tandetnych drzwi, wygodny jest jeszcze ale te zalety ma wuekszosc konkurentow a wady jednak sa zbyt powazne(szczegolnie halas wlasnie)moze 3 generacja bedize lepsza

Napisano

> Może to się wyda dziwne, ale Octavia z silnikiem 1.6 102KM lepiej hula niż lanos 1.5 8V. Może to

> takie odczucie.

Tylko ze lanos 1.5 8V ma tylko 86 KM wiec nie dziwne ze slabszy wink.gif . 1.5 16V ma 100KM a to juz roznica wink.gif

Napisano

> ale trzeba dodać, że tylko niektóre diesle

Coś usłyszał i tak zapamiętał i powtarza. zlosnik.gif

Napisano

Ja tez ostatnio tak mam ,ze laczkiem sobie spokojnie smigam i czerpie z tego przyjemnosc ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.