Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centra Futura - ma ktoś doświadczenia z gwarancją?

Featured Replies

Napisano

Padła mi nieco ponad dwuletnia Centra Fotura.

Dzisiaj odwożę ją do sklepu - ma ktoś doświadczenia z ich serwisem/gwarancją?

Niby mają 14 dni na rozpatrzenie gwarancji ale to 14 dni bez auta blush.gif

Nie wiem czy od razu kupować nowy...

Napisano

> Padła mi nieco ponad dwuletnia Centra Fotura.

> Dzisiaj odwożę ją do sklepu - ma ktoś doświadczenia z ich serwisem/gwarancją?

> Niby mają 14 dni na rozpatrzenie gwarancji ale to 14 dni bez auta

> Nie wiem czy od razu kupować nowy...

Jak kupowałem CF jakieś 4 lata temu to dostałem assistance do tego na 3 lata. W ramach assistance miałem naprawę lub holowanie, jeśli problem jest z winy aku.

Proponuję zacząć od przeczytania warunków gwarancji (i assistance).

PZDR

Napisano

raczej z tego co ja slyszalem gwarancja w Centrze to lipa przysla spowrotem podladowany itp. itd. twierdzac ze wszystko jest ok

mysle ze nie warto lepiej kup jakis nowy i po raz kolejny powtarzam zadnej Centry Futury bo jestes kolejnym n-tym uzytkownikiem ktoremu polecana i rewelacyjna Futura wytrzymala 2-3 lata

Napisano

ogolnie z akumulatorami i ich reklamacja roznie bywa niestety. Raczej wkreca ci, ze stalo sie cos czego gwarancja nie obejmuje i odesla cie z kwitkiem.

Napisano

Poza warunkami gwarancji pogadaj ze sklepem, pewnie wiedza jak to mniej wiecej wyglada w przypadku Centry.

Moj ojciec jakis czas temu kupil Future, wytrzymala jeden dzien, po prostu samochod nie odpalil nastepnego dnia z rana. Odpalil z kabli, pojechal do sklepu i dostal zwrot pieniedzy + stary aku grinser006.gif, no ale to byl tylko jeden dzien.

Napisano

Miałem niedawno przygodę z Centrą ale zakończyła się dla mnie pomyślnie.

Kilkumiesięczny akumulator odwiozłem do miejsca gdzie kupiłem , pracownik podłączył do gniazda zapalniczki "podtrzymywacz prądu" żeby się nie pokasowały ustawienia radioodbiornika i kilometry na zegarach.

Następnie włożył mi baterię zastępczą , wypisano pokwitowanie i po około 10 dniach dostałem telefon abym przyjechał na zamontowanie nowego akumulatora od Centry.

Bez nerwów , zgrzytów i niepotrzebnego zaśmiecania sobie i ninnym głowy w ramach gwarancji firma wymieniła mi produkt na nowy.

Myślę że rozpatrzenie mojej i kilku innych reklamacji z tego punktu sprzedaży mała wpływ wysokość obrotów tego właśnie dystrybutora. Kiedyś kupiłem zasiarczony akumulator Banner w jakimś "kurniku" za niewiele taniej od normalnej ceny na rynku i miałem ogrom problemów z reklamacją i udowadnianiem że to nie u mnie się zasiarczył tylko w magazynie sprzedawcy nieprzystosowanym do składowania akumulatorów.

Napisano

> Miałem niedawno przygodę z Centrą ale zakończyła się dla mnie pomyślnie.

> Kilkumiesięczny akumulator odwiozłem do miejsca gdzie kupiłem , pracownik podłączył do gniazda

> zapalniczki "podtrzymywacz prądu" żeby się nie pokasowały ustawienia radioodbiornika i

> kilometry na zegarach.

> Następnie włożył mi baterię zastępczą , wypisano pokwitowanie i po około 10 dniach dostałem telefon

> abym przyjechał na zamontowanie nowego akumulatora od Centry.

> Bez nerwów , zgrzytów i niepotrzebnego zaśmiecania sobie i ninnym głowy w ramach gwarancji firma

> wymieniła mi produkt na nowy.

> Myślę że rozpatrzenie mojej i kilku innych reklamacji z tego punktu sprzedaży mała wpływ wysokość

> obrotów tego właśnie dystrybutora. Kiedyś kupiłem zasiarczony akumulator Banner w jakimś

> "kurniku" za niewiele taniej od normalnej ceny na rynku i miałem ogrom problemów z reklamacją

> i udowadnianiem że to nie u mnie się zasiarczył tylko w magazynie sprzedawcy nieprzystosowanym

> do składowania akumulatorów.

to ci sie udalo ok.gif ja kiedys reklamowalem centre z tym, ze standart poprostu obsluga i podejscie do sprawy tragedia no.gif

Napisano

Aku Centry to chłam... no.gif - to wniosek wysnuty na podstawie moich doświadczeń z trzema akumulatorami tej firmy. Tylko jeden padł przed końcem gwarancji (2 pozostałe już niestety po gwar.), ale udało mi się odzyskać bez problemu pieniądze za aku. Oczywiście zaraz po tym jak 23-miesięczny akumulator Centra Plus mi padł, zakupiłem nowy akumulator Varta i 2-3 tygodnie później dostałem kasę za Centrę.

Napisano

> Aku Centry to chłam...

No to ja mam być może szczęście, ale:

- do poprzedniego auta (Megane I) kupiłem Futurę w 2004r. i jeździ do dziś (auto jest w rodzinie)

- Nexię kupiłem 3 lata temu z Futurą i nie było problemów w największe mrozy, a auto większość czasu stało (2 w rodzinie). Ostatnio jeździ mama i zostawiła na światłach 2h i jeszcze odpaliła, lecz ostatnim tchnieniem - z ciekawości poprosiłem w warsztacie żeby sprawdzili ile lat ma ten aku. Okazało się, że produkcja 2001 yikes.gif

Napisano

kup nowy bo nic nie wskurasz.

przechodziłem to z 2 centrami-obie na gwarancji.

pierwsza padła po ok 2 latach wiadomo serwis,proby pod obciazeniem i niby akum był ok a dziwnym trafem po 7 dniach (normalnej codziennej eksploatacji) padał- oczywiscie wg. serwisu akum dobry. wywaliłem centre a załozyłem inny uzywany i jak reka odjał.

2 centra (nie wiedziec czemu znowu sie dałem namowic i wziałem centre) po miesiacu pierwszy pad -> serwis, (opinia serwisu akum sprawny). nastepne kroki do elektryka sprawdzic auto (ładownaie bdb, proby w spoczynku ok. jednym słowem auto nie powoduje rozładowania akuma. potwierdziłem ta opinie chyba u 3 elektrykow, kazdy twierdzi ze auto jest ok. wina bezwzglednie akuma).

mija ok 7-10 dni akum znowu pada.

biore do domu ładuje, mija 10 dni akum pada.

wizyta w serwisie znowu zostawiam akum na proby (zakładam stary akum chyba 6 letni który notabene wytrzymuje bez problemowo mrozy dłuzej niz centra). opinia serwisu akum sprawny, najbardziej rozbawił mnie text serwisanta kiedy juz pokazałem mu i notabene sam sprawdził auto (ładownaie, pobor pradu i)td ze moze trzeba akum zabierac na noc do domu yikes.gif

po 4 czy 5 wizytach w serwisie z praktycznie nowym akumem Centry przewertowałem troche internet i gdzie ktos miał problemy z akumem (własnie szybkim padaniem akuma) to była to głownie Centra. opinia serwisu wg. ludzi była zawsze taka sama ze akum sprawny.

odpusciłem temat bo szkoda mi było czasu na uzeranie i zabawe w aucie z akumem, sprzedałem auto a wiem ze nowy własciciel zmienił akum i jest wsio ok.

jednym słowem lepiej kup nowy akum NIE CENTRE a zaoszczedzisz czas/paliwo/nerwy.

dodam jeszcze ze obie centry były w 2 roznych autach, po załozeniu innych akumow niz centra problem rozładowania akuma zniknal.

moje zdanie jest takie ze niestety Centra strasznie spadła z jakoscia ja bynajmniej juz nie kupie akuma tej marki

Napisano

jacys pechowi jestescie ... ja smigam na centrach od 12 lat i nigdy nie bylo najmniejszego problemu....ostatnia wytrzymala ponad 7 lat zlosnik.gif

Napisano

> jacys pechowi jestescie ... ja smigam na centrach od 12 lat i nigdy nie bylo najmniejszego

> problemu....ostatnia wytrzymala ponad 7 lat

mozna tak powiedziec 2 nowe centry na 2 spsute to 100% wadliwego towaru hehe.gif

Napisano

Szwagier miał taki przypadek...

pojechaliśmy na narty, mróz w nocy wyskoczył około -29 st. jego auto ani drgnie po przekręceniu kluczyka a kontrolki reagowały jakby w zwolnionym tempie, oczywiście nie mieliśmy linki ani kabli zeby.GIF

ale wpadł po pomysł ze ma tę gwarancję na CF, zadzwonił... przyjechał jakiś assistance z boosterem, uruchomili i gość wskazał gdzie można pojechac i ogledzić ew. wymienić aku. Co prawda było to w jakimś większym mieście, dłuższa jazda, ale pomierzyli, stwierdzili ze faktycznie coś jest z nim nie tam i wymienili.

także git - działa gwarancja

Napisano

Hehe jak kupiłeś w dobrym sklepie dadzą aku zastępczy jak ****** to nie dadzą zlosnik.gif

Ja mam 2 aku centry 3 na 100000% innej firmy icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Dali mi zastępczy.

W poniedziałek mam już dostać odpowiedź co z akumulatorem.

Miało być już dzisiaj ale podobno awarię mieli zlosnik.gif

Napisano

> Miałem niedawno przygodę z Centrą ale zakończyła się dla mnie pomyślnie.

> Kilkumiesięczny akumulator odwiozłem do miejsca gdzie kupiłem , pracownik podłączył do gniazda

> zapalniczki "podtrzymywacz prądu" żeby się nie pokasowały ustawienia radioodbiornika i

> kilometry na zegarach.

> Następnie włożył mi baterię zastępczą , wypisano pokwitowanie i po około 10 dniach dostałem telefon

> abym przyjechał na zamontowanie nowego akumulatora od Centry.

> Bez nerwów , zgrzytów i niepotrzebnego zaśmiecania sobie i ninnym głowy w ramach gwarancji firma

> wymieniła mi produkt na nowy.

Słabo wink.gif Ja w tamtym roku kupiłem nowy akumulator centry po załozeniu nowego akumulatora, zdziwienie samochód nie odpala, trzeba byo podładować aku, jak się póxniej okazało jeśli samochód postał 2-3 dni nie odpalał aku się rozładowywał, naczytałem sie złych opini o serwisie Centry więc byułem podłamany frown.gif ale po miesiacu męki zdecydowałem się zawieść na gwarancję, zawiozłem go we wtorek, sprzedawca powiedział ze jesli mówię prawde to nie bedzie problemu i miał racje w czwartek odebrałem nowe aku co było dla mnie lekkim szokiem ich sprawnością dzialania zlosnik.gif

Napisano

> Słabo Ja w tamtym roku kupiłem nowy akumulator centry po załozeniu nowego akumulatora, zdziwienie

> samochód nie odpala, trzeba byo podładować aku, jak się póxniej okazało jeśli samochód postał

> 2-3 dni nie odpalał aku się rozładowywał,

...

(ciach)

...

> czwartek odebrałem nowe aku co było dla mnie lekkim szokiem ich sprawnością dzialania

Sprawnie to tu zadziałał sprzedawca w sklepie, wiedział doskonale, że sprzedał ci wadliwy akumulator liczył, że akumulator da rade a ty nie przyjedziesz na reklamacje.

Ja bym nie brał ze sklepu akumulatora który po zamontowaniu w aucie nie jest w stanie uruchomic silnika.

W wielu już punktach gdzie sprzedają akumulatory zaopatrzyli się (dostali gratis np. od Centry) urządzenia testujące sprawnośc akumulatora.

Prosisz przed zamontowaniem akumulatora o jego sprawdzenie, bo jak taki "nowy" akumulator stał rok na półce nie ładowany to ... to właśnie jest twój przypadek, a akumulator uszkodził sprzedawca.

pzdr.

Napisano

> Aku Centry to chłam... - to wniosek wysnuty na podstawie moich doświadczeń z trzema akumulatorami

Ja miałem centrę 7 lat i teraz mam od 3 lat - nie miałem wcześniej i nie mam teraz problemów...fart?

Napisano

> Ja miałem centrę 7 lat i teraz mam od 3 lat - nie miałem wcześniej i nie mam teraz

> problemów...fart?

Kiedyś aq centry były dobre, wręcz bardzo dobre. Dopiero ostatnie kilka lat zeszli ostro z jakością.

Więc żaden fart, tylko kupiłeś jeszcze aq dobrej jakosci.

7 lat temu, to centra reprezentowała sobą zupełnie co innego.

A ten co ma 3 lata....ciekawe, czy ci przetrwa najbliższą zimę hehe.gif

Napisano

Pożegnałem się z Futurą raz na zawsze. Lepiej kupić zwykly bądź innej firmy. Futura płatała mi figle i wierz mi że czasami nie chciałbyś być w sytuacji że nie masz jak odpalić samochodu. Gwarancja niby na 3 lata ale tak się im zaczęły sypać że koleś z assistance powiedział że Centra zabroniła im wymieniać akumulatory na nowe przy jakiś tam problemach...niby oczywistych. Przyjadą...sprawdzą stan elektryki auta odpowiedzialnych za akumulator, uruchomią na kabelku i pojadą sobie. A potem będziesz się martwić co z aku. Jak oddasz na reklamacji to nie masz zapewnionego zastępczego, więc i tak musisz kupić drugi jeżeli chcesz jeździć. W sumie to dobrze że ten assistance jest wink.gif

Napisano

> Gwarancja niby na 3 lata ale tak się im zaczęły sypać że koleś z assistance powiedział że

> Centra zabroniła im wymieniać akumulatory na nowe przy jakiś tam problemach...niby

> oczywistych

Czytac warunki gwarancji asistance to nie jest wymiana akumulatora na nowy a pomoc w razie problemu czyli np. uruchomienie na kable.

Gwarancja 3 lata, powtórzę się bo już to pisałem, 3 lata z wyłączeniem służb użyteczności publicznej czyli np. taxi, karetki itp. gdzie jest gwarancja 2, słownie (dwa) lata, co już świadczy o jakości akumulatorów z najwyższej półki Centry - Futura.

Jednym słowem jak odpalasz silnik w przysłowiowy raz w tygodniu aby do kościoła jechac to musi wytrzymac akumulator 3 lata, jeżeli częściej to się ciesz jak wytrzyma 2 lata.

pzdr.

Napisano

> raczej z tego co ja slyszalem gwarancja w Centrze to lipa przysla spowrotem podladowany itp. itd.

> twierdzac ze wszystko jest ok

> mysle ze nie warto lepiej kup jakis nowy i po raz kolejny powtarzam zadnej Centry Futury bo jestes

> kolejnym n-tym uzytkownikiem ktoremu polecana i rewelacyjna Futura wytrzymala 2-3 lata

Moja po dokładnie 3 latach (właśnie skończyła się gwarancja) zaczyna padać.

A też była wymieniona 3 lata temu na gwarancji bo pierwsza nie wytrzymała 1 roku.

Wniosek - futury to zło. Jeśli kupić Centrę to tylko zwykłą bo to raczej przetestowana technologia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.