Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie 1.2 16v

Featured Replies

Napisano

jakie srednie spalanie w miescie i na trasie odnotowuja wasze seryjne 16, mi na trasie w 3 osoby i do 120km/h spala ok 6.5l a w miescie przy normalnej jezdzie ok 10. 20.GIF

Napisano

w mieście raz sprawdzałem wyszło 7,83. Jazda ciut dynamiczna, ale bez szaleństw

Napisano
  • Autor

> w mieście raz sprawdzałem wyszło 7,83. Jazda ciut dynamiczna, ale bez szaleństw

no wlasnie mnie to miasto martwi ko 8-9 to jeszcze w normie ale ok 10

Napisano

ciezko utrzymac spalanie na poziomie ok 7 litrow bo maja taka moc pod butem korci zeby przycisnac do wyzszych obrotow co odbija sie na spalaniu. Spokojnie da sie jezdzic do 2-2.5 tys obrotow (jak emeryt) co mysle moze zaowocowac dobrym spalaniem ale tak jak pisze ten silnik korci i lubi gorny zakres obrotow

Napisano

> ciezko utrzymac spalanie na poziomie ok 7 litrow bo maja taka moc pod butem korci zeby przycisnac

> do wyzszych obrotow co odbija sie na spalaniu. Spokojnie da sie jezdzic do 2-2.5 tys obrotow

> (jak emeryt) co mysle moze zaowocowac dobrym spalaniem ale tak jak pisze ten silnik korci i

> lubi gorny zakres obrotow

I to jest w tym najgorsze 270751858-jezyk.gif

Wiele razy próbowałem jeździć ECO DRIVE 270751858-jezyk.gif 2km ok, ale zaraz mi ktoś na tyłku siadał albo poganiał i się nie wytrzymywało 270751858-jezyk.gif Na mieście to raczej 10l nie osiągam, ale do 9 dochodzi przy dynamicznej jeździe. Na trasie jadąc do 110km/h to bierze wahe jak moja była 900 biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

mi na trasie na skryzni 6 stilo , jak srdenia prdkosc na 500km wyszo 100km to spalil wtedy 7.5 litra ,miasto to 10 przekraczal

Napisano

> mi na trasie na skryzni 6 stilo , jak srdenia prdkosc na 500km wyszo 100km to spalil wtedy 7.5

> litra ,miasto to 10 przekraczal

10 przekracza ,ale jak deptasz chyba nie ? przy spokojnej jeździe to raczej mało prawdopodobne screwy.gif

Napisano

> I to jest w tym najgorsze

> Wiele razy próbowałem jeździć ECO DRIVE 2km ok, ale zaraz mi ktoś na tyłku siadał albo poganiał i

> się nie wytrzymywało Na mieście to raczej 10l nie osiągam, ale do 9 dochodzi przy dynamicznej

> jeździe. Na trasie jadąc do 110km/h to bierze wahe jak moja była 900

tak to juz w 1.1 jest. jade sobie spokojnie, a tu cwaniak w golfie II mnie zaczyna wyprzedzac...no i kurcze tak automatycznie mi z 5 na 3 biegi zchodza, skok obrotow, gaz w podloge, chwila i 120 juz jest...burak z tylu sie gotuje, ale w baku wir :/

Napisano

> tak to juz w 1.1 jest. jade sobie spokojnie, a tu cwaniak w golfie II mnie zaczyna wyprzedzac...no

> i kurcze tak automatycznie mi z 5 na 3 biegi zchodza, skok obrotow, gaz w podloge, chwila i

> 120 juz jest...burak z tylu sie gotuje, ale w baku wir :/

w takich sytuacjach to ty jesteś burakiem

Napisano

seria 1.2 16v , na przelocie fi45 ... w trasie na Borki- Toruń - Szczecin-Zabrze średnio coś koło 6L (sama trasa , w miare równe tempo) w miescie wtedy paliło to ok.8L , teraz nie sprawdzam już , tankuje jak potrzeba i tyle smile.gif

Napisano

> jakie srednie spalanie w miescie i na trasie odnotowuja wasze seryjne 16, mi na trasie w 3 osoby i

> do 120km/h spala ok 6.5l a w miescie przy normalnej jezdzie ok 10.

1.4 za 100zł 240km

Napisano

> 1.4 za 100zł 240km

Zdłubane 1.2 16v za 100zł podobnie, 200-230 km smile.gif

Napisano

> w takich sytuacjach to ty jesteś burakiem

Lepiej bym tego nie ujął ok.gif

Napisano

Wiesz kolego że to nie zgodne z przepisami i dosyć mało bezpieczne ? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Wiesz kolego że to nie zgodne z przepisami i dosyć mało bezpieczne ?

Co tam dużo pisać, burakiem trąci zlosnik.gif

Napisano

> jakie srednie spalanie w miescie i na trasie odnotowuja wasze seryjne 16, mi na trasie w 3 osoby i

1.2 16v skrzynia 6speed (13/64) przy krótkich trasach jakie muszę robić do pracy gdzie auto się nie zagrzeje porządnie nawet zanim dojade to pali z dyszkę... po trasie przy 3,5-4tys obr na 6 biegu pali nawet poniżej 6 smile.gif

Napisano

5,7l/100km - na autostradzie w Niemczech i Włoszech

ok 6l/100 - w trasie na drogach w Polsce smile.gif

Napisano
  • Autor

patrzac na caloksztalt to wszystkim podobnie miasto ok 9 )zalezy od stylu jazdy drive.gif) a trasa ok 6 to sie nie martwie tylko leje ile spali zlosnik.gif

Napisano

nie 1.2 tylko 1.4 spala mi od 4.7 do .............

Napisano

mój na skrzyni Paliowej na trasie potraił zejśc poniżej 6L, dość dynamiczna jazda na trasie to max 6,5L.

Miasto - dość dynamiczna jazda, troche pałowania i max 8L, ale z reguły poniżej, krótkie odcinki w zimie to ok 9L, chyba nigdy mi nie spalił 10L... tutaj dla chętnych szczegółowe statystyki.

Napisano

> 1.4 za 100zł 240km

Norma, czyli kolo 8 na setke zlosnik.gif

Napisano

Moj miasto, styl mieszany raz but raz emeryt kolo 8 waytogo.gif

Na trasie (dane z wczoraj) srednio kol 6,5 zlosnik.gif

Napisano

> 1.4 za 100zł 240km

sorry za OT 1.1 LPG za 100 zł - 700 km grinser006.gif

Napisano

Ujme to tak -moje juz seryjne 1,2 16V W mieście odcinki max-3km w zime ok 10L , odcinki 6-8km z tym że ok 2 km trasy spalanie na przełomie lutego -marca 8-9l ten sam okres jak jeździła moja żona miasto-bedzin-bytom bytom-będzin (tam nie ma gdzie nacisnąć ) 17km w jedną strone spalanie ok 6,8L okres czerwiec-sierpień odcinki 7-8 km (2km trasy) ok 7L odcinki 17 km w tym samym okresie -jazda żony - spalanie ok 6,3-6,5L. Dodam że tankuje na jednej stacji-lotosie i zawsze do pełna-wyjeżdżam do rezerwy i znów do pełna wiec pomiary raczej wiarygodne. Poza tym juz w danych katalogowych PI 1,2 16V 86KM spalanie w mieście jest grubo powyżej 9L smile.gif.

Napisano

Tu masa samochodu robi swoje w porownaniu do PI

Napisano

> nie 1.2 tylko 1.4 spala mi od 4.7 do .............

moja seria łykała od 6 do 7 przez cały rok trasa zabrze gliwice gliwice zabrze a raczej dynamicznie jezdzilem smile.gif najwieksze spalanie jakie zanotowałem to 8 l jak jechałem do gdanska a spalanie tylko dlatemu takie bo zajechałem tam z zabrza w 6,5 h biglaugh.gif

Napisano

> moja seria łykała od 6 do 7 przez cały rok trasa zabrze gliwice gliwice zabrze a raczej dynamicznie

> jezdzilem najwieksze spalanie jakie zanotowałem to 8 l jak jechałem do gdanska a spalanie

> tylko dlatemu takie bo zajechałem tam z zabrza w 6,5 h

ja zazwyczaj upalam wkoło domu i powiem szczerze że nie liczę bo wychodzi dużo

Napisano

Masa owszem ale oznacza to rowniez że ten silnik nie jest mega oszczędny i nie zdziwilbym sie gdyby 1,4 paliły mniej

Napisano

> ja zazwyczaj upalam wkoło domu i powiem szczerze że nie liczę bo wychodzi dużo

no ja tera po tym co zrobiłem z silnikiem to kajs 50zł -> jeden wieczór upalania xD

Napisano

> sorry za OT 1.1 LPG za 100 zł - 700 km

Rozmawiamy o samochodach a nie o kuchniach "Ewa" hehe.gif

Napisano

> Rozmawiamy o samochodach a nie o kuchniach "Ewa"

033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Palił mi tyle co 1.1 ok.gif

Napisano

Moje 1.2 16v na sekwencji pali 8,5 w trasie i do 12 w mieście. Jeśli kogoś by Lpg interesowało a silnik chodzi caly czas 4-7tyś i niema zmiłuj na Pb bym pewnie tym niejeżdzil bo szkoda zalewać tyle jak na tak male i tylko 85 konne autko.

Napisano

> Moje 1.2 16v na sekwencji pali 8,5 w trasie i do 12 w mieście. Jeśli kogoś by Lpg interesowało a

> silnik chodzi caly czas 4-7tyś i niema zmiłuj na Pb bym pewnie tym niejeżdzil bo szkoda

> zalewać tyle jak na tak male i tylko 85 konne autko.

jak Ci szkoda tankować to sprzedaj i kup rower... facepalm.gif

Napisano

> jak Ci szkoda tankować to sprzedaj i kup rower...

tez tak mowilem do czasu, jak nie zaczalem wydawac po 500zl miesiecznie na Pb...

Napisano

> tez tak mowilem do czasu, jak nie zaczalem wydawac po 500zl miesiecznie na Pb...

ale każdy kto posiada samochód musi się liczyć z tym, że na wodzie jeździł nie będzie i trzeba "odżałować" te "kilka" złotych na paliwo, a że ceny są jakie są to już inna kwestia...

Napisano

> tez tak mowilem do czasu, jak nie zaczalem wydawac po 500zl miesiecznie na Pb...

Też tyle wydaję ale nie włożę do auta części z babcinej kuchenki

Napisano

ja wydaje 600-700.

Napisano

trasa: 5.2 (przy powrocie z Borek i prędkościach rzedu 100-130km/h)

miasto: 6.5 - 8 zależy jak się jeździ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.