Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sposób na zachlapane lusterka

Featured Replies

Napisano

ciekawe co robi z dziadostwem co leci z pod kół np. takiej ciężarówki bo ze schematu wychodzi ze dozuje prosto na szkło hehe.gif

Napisano

> link

> Ciekawe czy to coś daje?

kiedyś była moda na wiązanie wstążek, które majtając się pod wpływem pędu powietrza wycierały lusterko. Rozwiązanie na pewno tańsze ale czy skutecznie to nie wiem icon_rolleyes.gif

Napisano

Jest szansa że skutkiem ubocznym będzie gwizd nie do wytrzymania.

Napisano

choćby dawało nawet 20 KM to bym takiego szpetnego czegoś nie porozklejał na lusterkach... clown.gif

Napisano

> link

Lepiej zainwestować w to:

284352422-przel_ogrz_szyby_vb_lift.jpg

post-112610-14352510325269_thumb.jpg

Napisano

> bzdura jakaś

Sprawdziłeś, używałeś, że tak jednoznacznie oceniasz?

Kiedyś miałem fabrycznie takie skrzydełka (wyglądało nieco inaczej ale zasada działania identyczna) w Lublinie II, podobne były zdaje się w Transitach i działało to rewelacyjnie. Przekonałem się kiedy niechcący urwałem ten daszek, różnica była spora. Tak więc to działa, a czy estetyczne czy nie to już kwestia gustu. No i faktycznie może hałasować, w Lublinie za wolno jeździłem i hałas w kabinie za duży żeby to sprawdzić.

Napisano

> link

rozwiązanie jest proste - podgrzewane lusterka, problem wtedy w ogóle nie występuje ok.gif

Napisano

> rozwiązanie jest proste - podgrzewane lusterka, problem wtedy w ogóle nie występuje

pod warunkiem że nie jeździ się w solance, bo wtedy ślicznie sól z błotkiem zastyga i nie widać już nic

Napisano

> pod warunkiem że nie jeździ się w solance, bo wtedy ślicznie sól z błotkiem zastyga i nie widać już

> nic

nie odczulem czegos takiego u siebie

Napisano

> Lepiej zainwestować w to:

to nie jest rozwiązanie... Miałem w Audi podgrzewane lustra i puki stałem i je grzałem było ok bo wsjo spływało ze szronem...podczas jazdy szybciutko wysuszało wodę z całym syfem i lustra mogłem sobie rozbić o najbliższą latarnię... sick.gif

Może to tylko tak ma audi ale dla mnie to syf był i tyle... wolę sobie przed każdą przejażdżką przetrzeć lusterka chusteczką nawilżaną...

Napisano

>... wolę sobie przed każdą przejażdżką

> przetrzeć lusterka chusteczką nawilżaną...

ale autorowi wątku chodziło o wysuszenie lusterka z kropel deszczu, które ograniczają widoczność, a nie funkcję mycia hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Jak lusterko jest zafajdane to trzeba je umyć a nie suszyć zlosnik.gif

Napisano

> kiedyś była moda na wiązanie wstążek, które majtając się pod wpływem pędu powietrza wycierały

> lusterko. Rozwiązanie na pewno tańsze ale czy skutecznie to nie wiem

poniżej 60km/h nie sprawdza się sick.gif

Napisano

> ...podgrzewanie lusterek

a jeżeli nie to co?

cienka warstewka plastmalu i polerka

woda i syf spływa idealnie

w przypadku podgrzewanego lusterka woda spłynie/odparuje a syf zostaje sick.gif

Napisano
  • Autor

> a jeżeli nie to co?

> cienka warstewka plastmalu i polerka

> woda i syf spływa idealnie

> w przypadku podgrzewanego lusterka woda spłynie/odparuje a syf zostaje

albo niewidzialna wycieraczka ok.gif

Napisano

> Lepiej zainwestować w to:

Moze Tobie to dziala - mi podgrzewanie lusterk w deszczu nie daje absolutnie nic - nadaje sie do... rozmrazania lusterek zima, o tak, do tego sie nadaje wink.gif

Napisano

> link

jakoś nie zauważyłem żeby lusterka były w czasie deszczu jakoś tak strasznie zachlapane jak pisze ten kolo w aukcji zlosnik.gif

Napisano

dokładnie, w E32 jest fajnie bo auto samo kontroluje czy ma podgrzewać czy nie i lusterka praktycznie zawsze są czyste zlosnik.gif

Napisano

> Sprawdziłeś, używałeś, że tak jednoznacznie oceniasz?

> Kiedyś miałem fabrycznie takie skrzydełka (wyglądało nieco inaczej ale zasada działania identyczna)

> w Lublinie II, podobne były zdaje się w Transitach i działało to rewelacyjnie. Przekonałem się

> kiedy niechcący urwałem ten daszek, różnica była spora. Tak więc to działa, a czy estetyczne

> czy nie to już kwestia gustu. No i faktycznie może hałasować, w Lublinie za wolno jeździłem i

> hałas w kabinie za duży żeby to sprawdzić.

Inżynierowie tak zaawansowaną technologię wdrożyli w lublinie a wszystkie inne firmy tego nie stosują? Znaczy się, że zostali w tyle? grinser006.gif

Napisano

> nie odczulem czegos takiego u siebie

Wtedy chusteczka i po sprawie.

Napisano

> link

Zwłaszcza, jak Ci napada i zaschnie na postoju.

W czasie jazdy pęd powietrza i tak jest taki, że deszcz Ci nie napada, a na wjazd w kałużę i tak toto nie pomoże.

Napisano

> Inżynierowie tak zaawansowaną technologię wdrożyli w lublinie a wszystkie inne firmy tego nie

> stosują? Znaczy się, że zostali w tyle?

Widocznie dostosowują się do gustów klientów co nawet do Lublina zakładaliby lusterka "3M look".

Nie pisałem, że to ładne tylko, że WEDŁUG MNIE to praktyczny patent.

To że mam takie, a nie inne zdanie (odmienne od większości autorów postów - teoretyków w tym temacie), nie usprawiedliwia sarkastycznych pytań.

EOT

Napisano

> dokładnie, w E32 jest fajnie bo auto samo kontroluje czy ma podgrzewać czy nie i lusterka

> praktycznie zawsze są czyste

w e36 mam to samo, nie zdarzylo mi sie zeby lusterka byly brudne na tyle by bylo zle widac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.