Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leon II FR 2.0 TDI CR 170KM + DSG

Featured Replies

Napisano

> W 1.8TSI jest DSG 7 bieg. i jest to sucha skrzynia i oleju się nie wymienia,

Jak byłem na jeździe próbnej Fabią RS to mówił mi handlowiec,

że wymiana oleju jest co 60.000, może się nie znał, ale warto sie upewnić

Napisano

a ja zasugeruję coś zupełnie innego, tak po prostu wink.gif

Gulietta 1.4 170KM z MultiAir

Abarth Grande Punto + pakiet Essesse

Seat Ibiza Cupra + pakiet bocanegra

Corsa GSI 1.6Turbo

po co Ci to DSG?

wpisz sobie w youtube frazę "DSG problem"

albo "TSI problem"

warto sie wpakować w cos co jest jeszcze imho niedopracowane? hmm.gif

tak, wiem MultiAir jest nowy

ale Fiat akurat robi swietne silniki smile.gif

Napisano

> a ja zasugeruję coś zupełnie innego, tak po prostu

> Gulietta 1.4 170KM z MultiAir

> Abarth Grande Punto + pakiet Essesse

> Seat Ibiza Cupra + pakiet bocanegra

> Corsa GSI 1.6Turbo

> po co Ci to DSG?

> wpisz sobie w youtube frazę "DSG problem"

> albo "TSI problem"

> warto sie wpakować w cos co jest jeszcze imho niedopracowane?

> tak, wiem MultiAir jest nowy

> ale Fiat akurat robi swietne silniki

to dość zabawne, że tak lekko wydajesz opinie na temat samochodów i rozwiązań w nich stosowanych, które znasz tylko z internetu hehe.gif

PS Seat Ibiza Cupra ma DSG w serii hehe.gif

PPS pisanie, żeby nie kupować TSI+DSG bo to niedopracowana technologia, a potem doradzanie MultiAir - żenujące ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> ale Fiat akurat robi swietne silniki

np. 1.4 12V w Bravo/ahehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> to dość zabawne, że tak lekko wydajesz opinie na temat samochodów i rozwiązań w nich stosowanych,

> które znasz tylko z internetu

po prostu w DSG bym sie nie pakował

w TSI tym bardziej, ciagle wychodza jakies nowe kwiatki

a to głowice, a to zatykajace sie wtryski a to tamto

Ty masz duze DSG czy małe DSG u siebie?

> PS Seat Ibiza Cupra ma DSG w serii

wiem, zasugerowałem tylko inne auto niz Leona, ktory jest juz leciwy i ma brzydkie wnętrze zlosnik.gif

> PPS pisanie, żeby nie kupować TSI+DSG bo to niedopracowana technologia, a potem doradzanie MultiAir

> - żenujące

MultiAir jak na razie jest swietny

troche aut jeździ z tymi silnikami, a problemow nie slychac

T-Jet'y to samo na początku były jakies wycieki płynu w kilku egzemplarzach a tak to latają...

a w TSI?

a to cos klika, a to jakies dziwne dźwięki, a to głowica się rozpadła, a to po cichu VW robi akutalizacje oprogramowania

Napisano

> np. 1.4 12V w Bravo/a

jeszcze dorzuc wariatory z 1.8 i Twin Sparki z Alf ok.gif

ale JTD,mJTD, FIRE, SuperFIRE, StarJet,T-Jet jak na razie sa dobymi i cenionymi jednostkami ok.gif

Napisano

> StarJet

nie wiem, jak powyższe g..., które mam w aucie, ale podobne 1.4 16V w 500 zdaje się zatarło ostatnio w jakimś teście długodystansowym zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem, jak powyższe g..., które mam w aucie, ale podobne 1.4 16V w 500 zdaje się zatarło

> ostatnio w jakimś teście długodystansowym

nie widzialem, jakis sznurek ?

Napisano

> nie widzialem, jakis sznurek

nie chce mi się szukać, tutaj coś napisali zlosnik.gif

Napisano

> nie chce mi się szukać, tutaj coś napisali

Znalazlem zlosnik.gif

jakiś tekst

Quote:

Podsumowanie - Nie tak dawno test długodystansowy zakończył Fiat Bravo. Jego świetny wynik wprawił

w osłupienie wielu redakcyjnych malkontentów, którzy często drwili z jakości wykonania aut włoskiego producenta. Napisałem wtedy, że jakość Fiata jest na fali wznoszącej. I choć awaria silnika naszej „500-tki”

trochę temu zaprzecza, zdanie podtrzymuję.
Po dokładnym omówieniu problemu z mechanikami ASO i niezależnych stacji stwierdzono, że to rzeczywiście jednostkowy przypadek – motor ten częściej zmaga się z nadmiernym spalaniem oleju.
Sporadycznie zdarzają się awarie cewki zapłonowej. Zresztą Fiat 500 jedzie dalej – z wydaniem oceny końcowej jeszcze się wstrzymam.

Napisano

> np. 1.4 12V w Bravo/a

imo lepszym przykładem jest silnik fiata 126...

Napisano
  • Autor

> Jak byłem na jeździe próbnej Fabią RS to mówił mi handlowiec,

> że wymiana oleju jest co 60.000, może się nie znał, ale warto sie upewnić

Na 100% jest tak jak napisałem powyżej, niektórzy po prostu jeszcze nie wiedzą w salonach i dowiadują się ode mnie ok.gif

Napisano
  • Autor

Napiszę krótko: żona dość mocno lobbuje za DSG,

a i mi się bardzo spodobało na jeździe próbnej.

Według mojej wiedzy, problemy z DSG to głównie połączeni 2.0 CR TDI z 6 bieg. DSG,

a silniki to 1.4 TSI 160KM problemy z zatarciami na początku produkcji,

teraz chyba spokój, mar00ha na razie jeździ zlosnik.gif

I nie wiem czy prawdopodobnie nie zdubluję mar00hy i wybiorę 1.4 TSI w Golfie hmm.gif

Moc podobna do RS (poza tym jest możliwość CHIPsa na 200/210KM gdyby komuś bardzo brakowało),

a auto klasę wyżej, bardziej ciche, komfortowe, większe, lepiej wykończone i tak jak już pisałem, majstersztyk wewnątrz IMHO.

Różnica w zakupie ok. 10-12 tys. ale taka sama będzie przy odsprzedaży, więc +/- koszt użytkowania obydwóch podobny.

Napisano

Ujeżdżałem Paska z DSG ok 15 kkm. Urządzenie działa w miarę poprawnie, ale nie kupiłbym tego prywatnie.

Z automatycznych skrzyń to chyba tylko Porschowskie PDK mi się podobało. Osobiście też wolę skrzynie ręczne.

140 KM w Pasku pazura nie ma ;-). W Leonie powinno być ciut lepiej.

> Jeśli ktoś coś wie na ww. temat to proszę o wskazówki uwagi, o cokolwiek, porównywać można Leona do

> Golfa.

> Brany jest też pod uwagę "zwykły" Leon z 2.0 TDI CR 140KM.

> Czy to ten sam silnik i lepiej już 170KM ?

Napisano

Mi się tez Golf VI wewnątrz i na zewnatrz bardzo podoba zlosnik.gif

i ma bardzo fajny gadżet, temperature oliwy, wiadomo kiedy mozna but.gif

ale do przytulności wnętrza jakie jest w Bravo to mu niestety, daleko frown.gif

gdybym wiedzial, ze połączenie 1.4 TSI z DSG będzie smigalo bezawaryjnie to bym bral majac odpowiednia ilosc $ wink.gif

Napisano
  • Autor

Czytałem właśnie opinie, że z 2.0 TDI jakoś to nie do końca wszystkim pasuje.

Osobiście jeździłem Fabią RS z DSG i tam było miodzio.

> 140 KM w Pasku pazura nie ma ;-). W Leonie powinno być ciut lepiej.

W Leonie jest 170KM, po programie może być 200KM+

Napisano
  • Autor

> ale do przytulności wnętrza jakie jest w Bravo to mu niestety, daleko

Bravo jest bardzo designerskie, tak samo jak Punto EVO naprawdę robi wrażenie, szczególnie w tej klasie.

Ja osobiście w zasadzie od dziecka wolałem, konserwayuwnego Golfa właśnie itp.

> gdybym wiedział, ze połączenie 1.4 TSI z DSG będzie smigalo bezawaryjnie to bym bral majac

Trzeba zaryzykować, 2 lata gwarancji + dodatkowe 3 na wady mechaniczne, produkcyjne za ok. 3000zł i mamy teoretycznie 5 lat gwarancji, która przy takich skrajnościach jak pas silnika czy skrzyni powinna zadziałać, zresztą VW już wymieniał silniki.

Napisano

> W tym linku wszyscy na razie śmigają jakoś z tym zestawieniem

losowo patrzyłem, najwiekszy przebieg to 40kkm zlosnik.gificon_rolleyes.gif

Napisano

> Pytanie zasadnicze... czy Ty kiedykowiek jeździłeś automatem Bo z reguły ręczne skrzynie "wolą" te

> osoby, które nigdy nie jechały automatem lub których nie stać na dopłatę do automatu. Ot, taki

> syndrom kwaśnych winogron...

Ja jeździłem i nikt mnie nie namówi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Trzeba zaryzykować, 2 lata gwarancji + dodatkowe 3 na wady mechaniczne, produkcyjne za ok. 3000zł i

> mamy teoretycznie 5 lat gwarancji, która przy takich skrajnościach jak pas silnika czy skrzyni

> powinna zadziałać, zresztą VW już wymieniał silniki.

Tak właśnie zrobiłem i od soboty mam właśnie take cuś grinser006.gif

Zakładam, że jeśli ma coś poważnego się stać, to się stanie w ciągu tych 2 czy choćby 5 lat i nie można się aż tak przejmować. Podejrzewam, że 2.0TDI CR może "równie bardzo" zaliczyć jakiś poważny pad jak 1.4 TSI. Obu silników jeżdżą pewnie miliony, nie są w produkcji od tygodnia, jest gwarancja, więc bez przesady. A połączenie TSI + DSG jest świetnie.

Jeździłem w życiu 4 A/T, 5A/T, 6A/T (wszystkie klasyczne i wszystkimi pow. 2-3kkm) i żaden mi tak nie przypadł do gustu jak DSG7.

A TSI ma jeszcze jedną zaletę - jest naprawdę niezłym symulatorem diesla pod wzgl. spalania. Wczoraj miałem drugie tankowanie od kupna: wyszło 7.3, liczone z dystrybutora zlosnik.gif Komp pokazywał 7.4 - wstętrny oszust clown.gif

Napisano

> Ja jeździłem i nikt mnie nie namówi

Nie pisz tak nono.gif Ja wyraziłem podobną opinię i "mądrzejsi" się znaleźli grinser006.gif

Napisano

> Prawdopodobnie zdecydujemy się na Golfa więc może będą 3 szt. na AK wtedy

No i git ok.gif

Za parę lat pogenerujemy ruch na kąciku VW pytaniami o używany silnik czy skrzynię w dobrym stanie hehe.gif

Napisano

Wypowiem sie po przeczytaniu wszystkich postow. Kup Epice LMV w klekocie i manualu. Nic sie nie psuje, nic nie dolewasz. Wymieniasz tylko oleum. 150 KM daje rade, zawiecha dosc twarda. Jezeli 9.5 sek 0-100km/h Ci nie przeszkadza, to taki zolwik bedzie OK.

Nie rozumiem narzekania na dwumase i inne przypadlosci nowych turboklekotow.

Napisano

> ja bym tak nie przepłacał

ale lubisz wkurzac ludzi hahahaha

Napisano
  • Autor

> Wypowiem sie po przeczytaniu wszystkich postow. Kup Epice LMV w klekocie i manualu. Nic sie nie

> psuje, nic nie dolewasz. Wymieniasz tylko oleum. 150 KM daje rade, zawiecha dosc twarda.

> Jezeli 9.5 sek 0-100km/h Ci nie przeszkadza, to taki zolwik bedzie OK.

> Nie rozumiem narzekania na dwumase i inne przypadlosci nowych turboklekotow.

A jest Epica z DSG ??

Gdyby nie DSG to dopiero byłby problem przy wyborze, a tak przynajmniej pole jest zawężone ok.gifgrinser006.gif

Jeśli chciałbym tanio dojeżdżać do pracy to kupiłbym Pandę w holenderskim gazie. Jak na auto za ok 25.000-30.000zł jeździ się naprawdę przyjemnie.

Napisano

Jak Ci się nie pali to w marcu będzie giulietta z TCT...

Napisano

> A jest Epica z DSG ??

Niestety z DSG (lub z podobnym) chyba nie jest. Ale jezeli komus nie wadzi manual to to jest chyba najbardziej niedoceniana jednostka.

Napisano

> Dobra to teraz do porównania:

> Wyposażenie aut zbliżone, planowane użytkowanie 5 lat, przedłużona gwarancja do 5 lat właśnie,

> przebieg ok. 100kkm - 150kkm

> Leon Style 1.8 TSI 160KM + DSG: ok. 78.500zł

> Leon FR 2.0 TDI CR 170KM + DSG: ok. 82.000zł

> Golf 6 1.4 TSI 160KM + DSG: 87.000zł

> Fabia RS 1.4 TSI 180KM + DSG: 72.000zł - przerażająco niski profil opony 205/40 i ciut uboższe

> wyposażenie, ciut!

Ja już wybrałem wink.gif

Jak Bóg da i partia pozwoli (znaczy jak się nic w robocie nie popieprzy), to po nowym roku zamawiam Fabiedę wink.gif

Potrzebuję auta co najmniej dynamicznego, pięciodrzwiowego i z małym spalaniem.

Golf 6 mógłby być tutaj rozsądniejszy, jednak jest droższy i słabszy - dodatkowo cięższy.

Mi się udało załatwić sobie rabat 12% (podepnę się pod zakupy pracodawcy), wobec czego Fabia na starcie kosztuje około 64tyś smile.gif

Trudno znaleźć coś lepszego za te pieniądze, chociaż chętnie usłyszę jakieś propozycje zlosnik.gif

Rozważałem jeszcze mocno Fiata Bravo. 2.0 165KM w wersji Sport z jakimiś małymi dodatkami to propozycja cenowa około 72tyś. Do mnie jakoś słabo przemawia jednak ten model Fiata. Niby wszystko ok, ale nie ma tego "czegoś" no.gifok.gif

Napisano

> Jak byłem na jeździe próbnej Fabią RS to mówił mi handlowiec,

> że wymiana oleju jest co 60.000, może się nie znał, ale warto sie upewnić

Faktycznie warto sprawdzić ok.gif

Jak byłem w salonie Fiata, to handlowiec wiedział nic, a jeszcze się przy swoim upierał.

Uparty był na tyle że chciałem mu zrobić na złość i zamówić Fiata Bravo 2.0 165KM z kratką (bo twierdził że się da) zlosnik.gif

Spocił się jak szukał takiej opcji przy układaniu zamówienia zlosnik.gif

Napisano

> a ja zasugeruję coś zupełnie innego, tak po prostu

> Gulietta 1.4 170KM z MultiAir

> Abarth Grande Punto + pakiet Essesse

A zauważyłeś że koncern Fiata ma w dupie ludzi którzy chcą mieć dobry silnik i więcej niż tylko jedną parę drzwi ?

Takie to ich auta są sportowe...

Napisano

> A zauważyłeś że koncern Fiata ma w dupie ludzi którzy chcą mieć dobry silnik i więcej niż tylko

> jedną parę drzwi ?

> Takie to ich auta są sportowe...

Też mnie to dziwi.

Golfa VI czy Ibize dostaniesz z mocnym silnikiem i 5 drzwiach

a np GP - nie

ale Julkę z 235km dostaniesz , Deltę z 1.9 TwinTurbo zlosnik.gif

Ja bym teraz brał Bravo z MultiAir'em.

jakiś tekst

140KM mi by wystarczyło, wygląd i przytulne wnętrze by sprawiało ze się uśmiecham każdego dnia.

Na stacji i pod sklepem z częściami zamiennymi rowniez byloby sympatycznie.

Ahhh, pomarzyć piaskownica.gif

Napisano

> A zauważyłeś że koncern Fiata ma w dupie ludzi którzy chcą mieć dobry silnik i więcej niż tylko

> jedną parę drzwi ?

Ja nie zuważyłem... O czym piszesz?

Napisano

> Ja bym teraz brał Bravo z MultiAir'em.

> jakiś tekst

Czym tu sie jarac? Koles jezdzi z predkoscia 50-60km/h na VI biegu - ciekawe kiedy "oszczednosci" na paliwie wyjda mu bokiem hehe.gif.

BTW - niektore z tych rekordow jestem w stanie powtorzyc Vectra (np. 5.9l/100km przy sredniej 60km/h), wiec szalu nie widze zlosnik.gif

Napisano

> Ja nie zuważyłem... O czym piszesz?

Punto Abarth - tylko 3D

Grande Punto Sport - na Polskę 3D, na inne kraje śladowe 5D. Teraz już nie robią starego sporta z dieslem.

Alfa MiTo - tylko 3D

Teraz wyszła Alfa Julka która teoretycznie jest możliwa z dobrym silnikiem. Ale to stosunkowa nowość.

Ciekawostka jest też niemożliwość skonfigurowania szybkiego Bravo z kratką - widać ludzie prowadzący działalność potrzebują jeździć tylko wolno ok.gif

U VW konfigurujesz wszystko ze wszystkim, może z jakimiś małymi wyjątkami.

Napisano

> Jak Ci się nie pali to w marcu będzie giulietta z TCT...

Padre ilu biegowe toto ma być?

food.gif

Napisano

> Czym tu sie jarac? Koles jezdzi z predkoscia 50-60km/h na VI biegu - ciekawe kiedy "oszczednosci"

> na paliwie wyjda mu bokiem .

> BTW - niektore z tych rekordow jestem w stanie powtorzyc Vectra (np. 5.9l/100km przy sredniej

> 60km/h), wiec szalu nie widze

Kolega ma tego multiaira w alfie i średnie spalanie na poziome 14 litrów zlosnik.gif Jak widać styl może być różny zlosnik.gif

Napisano

> Czym tu sie jarac? Koles jezdzi z predkoscia 50-60km/h na VI biegu - ciekawe kiedy "oszczednosci"

> na paliwie wyjda mu bokiem .

W jaki sposób?

Napisano

> W jaki sposób?

Pewnie chodzi o tłok wychodzący z bloku silnika zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie chodzi o tłok wychodzący z bloku silnika

Ciekawe, ja też jeżdżę często w okolicach 60km/h na 6 biegu (przy jeździe ze stałą prędkością obroty są w zupełności wystarczające) w zwykłym T-Jecie 120KM (bez multiair'a) i jeszcze żadnego tłoka wychodzącego z bloku nie zauważyłem zlosnik.gif

Napisano

> Też mnie to dziwi.

> Golfa VI czy Ibize dostaniesz z mocnym silnikiem i 5 drzwiach

> a np GP - nie

> ale Julkę z 235km dostaniesz , Deltę z 1.9 TwinTurbo

> Ja bym teraz brał Bravo z MultiAir'em.

> jakiś tekst

> 140KM mi by wystarczyło, wygląd i przytulne wnętrze by sprawiało ze się uśmiecham każdego dnia.

> Na stacji i pod sklepem z częściami zamiennymi rowniez byloby sympatycznie.

> Ahhh, pomarzyć

Cinos, ile razy można Ci powtarzać, żebyś nie pisał o autach, które znasz tylko z internetu?

MultiAir to żadne cudo - pojeździłem trochę Mito 1.4 QV MA i moim zdaniem ten silnik wcale nie jest oszczędny - przy dynamicznej jeździe w mieście udawało mi się osiągnąć sporo wyższe spalanie niż np. w Ibizie Cupra/Fabii RS 1.4 TSI.

Napisano

Krotka, mam nadzieje, ze prosta i dobra analogia.

Rower z przerzutkami. Duze kolo zebate z tylu, duza gorka przed Toba, nie musisz przykladac duzej sily, aby podjechac. Zmieniamy zebatke na mala, gorke zostawiamy. Zeby podjechac najprawdopodobniej bedziesz musial stanac na pedalach - jakie sa wtedy obciazenia widac na gownianych korbach, ktore gna sie na boki niemilosiernie, a zeby slicznie sie podcinaja - ewentualnie oczka lancucha zlosnik.gif.

Ja rozumiem, ze nikt normalny pod gorke nie wjezdza jak wolno sie da i na jak najwyzszym biegu (bo nienormalnych kilka osob znam zlosnik.gif), ale mimo poczytaj tego pana - on probowal, i zaloze sie, ze probuje dynamike auta jak moze. A jednak niektore elementy nie lubia byc tak obciazane.

Pomijam tu drgania wlasne elementow, ktore przy niskim predkosciach obrotowych czesto pracuja przy czestotliwosciach krytycznych. Ogolnie uwazam, ze niskie obroty silnika pod obciazeniem sa dla kondycji silnika niekorzystne, jako, ze warunki nie sa optymalne (smarowanie, rozklad sil, etc.). Osobiscie mnie to wali, bo auta nie bede trzymal dluzej niz do 100kkm, i watpie, by cos powaznego stalo sie silnikowi, ale mysle, ze w przypadku jakiegos pechowca moze byc roznie.

Napisano

no tak, kwestia tylko jakie konkretnie obroty są już szkodliwe, a poza tym co innego jest obciążanie silnika na niskich obrotach np. wciskając mocno gaz czy wjeżdżając pod górkę, a co innego jazda ze stałą prędkością po płaskiej drodze, do której potrzebny jest niewielki ułamek mocy generowanej przez jednostkę napędową.

Napisano

Powiem Ci tak - zwyklem jezdzic na V biegu Vectra po miescie przy 50km/h, bo bylo plasko, rowno, etc. i teoretycznie jechalem z rowna predkoscia obrotowa silnika. Ale zawsze jest cos - a to rowerzysta, a to dziure omijasz, a ktos na pasie obok jest, wiec albo musisz hamowac, albo przyspieszyc i zdazyc przed nim, a to jeszcze cos - stwierdzilem, ze dla 0.5l/100km nie bede cudowal i V bieg wrzucam dopiero przy 65-70km/h.

Napisano

> Ciekawe, ja też jeżdżę często w okolicach 60km/h na 6 biegu (przy jeździe ze stałą prędkością

> obroty są w zupełności wystarczające) w zwykłym T-Jecie 120KM (bez multiair'a) i jeszcze

> żadnego tłoka wychodzącego z bloku nie zauważyłem

Źle patrzyłeś clown.gif

Mnie DSG wrzuca siódemkę poniżej 70km/h i tylko czekać jak mi się tłoki posypią...

Napisano

> Cinos, ile razy można Ci powtarzać, żebyś nie pisał o autach, które znasz tylko z internetu?

> MultiAir to żadne cudo - pojeździłem trochę Mito 1.4 QV MA i moim zdaniem ten silnik wcale nie jest

> oszczędny - przy dynamicznej jeździe w mieście udawało mi się osiągnąć sporo wyższe spalanie

> niż np. w Ibizie Cupra/Fabii RS 1.4 TSI.

czy ja napisałem, ze to jest cudo?

po prostu wolałbym MultiAira od TSI

o ile większe spalanie? hmm.gif

Napisano

> czy ja napisałem, ze to jest cudo?

a to ja napisałem, że z MA jest "na stacji sympatycznie"?

nie masz pojęcia o czym piszesz, ale piszesz... facepalm.gif

> po prostu wolałbym MultiAira od TSI

a dlaczego byś wolał? clown.gif

> o ile większe spalanie?

największe spalanie jakie udało mi się wydusić z Fabii RS to około 16 litrów, a z Mito QV MA prawie 20 - styl jazdy taki sam.

przy "normalnej" jeździe różnica była ponad litr na niekorzyść MA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.