Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Może nic odkrywczego.....ale benzyna już po 4,65

Featured Replies

Napisano

Stacja na Rafinerii Trzebinia, dzisiaj tankowane noPB 95 za 4.62 za litr... smile.gif

Napisano

> Dla pocieszenia - w moich okolicach galon (3.78l) premium (polska 98-102 oktany) kosztuje już

> $3.10. Czyli dokonując konwersji na litry i złotówki to jakieś 2.50 PLN za litr. Zwykła

> benzyna jest znacznie tańsza - $2.70 za galon = 2.17 PLN za litr.

czyli macie noPb w cenie naszego szlachetnego i ekologicznego LPG

Polak potrafi miec paliwo w takiej cenie jak w USA zeby.GIF

Napisano

> To chyba ciebie pojechało bo Ultimate jest na BP nie na Orlenie

tfu, oczywiscie, ze bp!

Napisano

> Witam,

> i to na najtańszej stacji w mieście....a zazwyczaj pod koniec roku była najańsza niezbyt ciekawie

> się to zapowiada...LPG rulez

> Pzdr,

> Przemek

cena baryłki znowu przegięta, OPEC jego mać. Znowu za pół roku okaże się że ludzie mieli za mało kasy na

spłate głupich pożyczek i to niedobre banki będą winne. A prawda jest taka że paliwo wyssało im kasę z

kieszeni, ktoś próbuję znowu się o tym przekonać. Kryzys za pół roku murowany, kto się zakłada?

Napisano

> Witam,

> i to na najtańszej stacji w mieście....a zazwyczaj pod koniec roku była najańsza niezbyt ciekawie

A w L-cy po 4.93 na Shell`u i Orlenie.

Dobrze, że zawsze tankuje za 50 zł... smile.gif

Napisano

ja dzisiaj tankowalem wyjatkowo na orlenie za 4,79 za PB95 bo po slizganiu prawie mi zabraklo wachy zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ponad 3 zł było ze 2 lata temu

gaz nigdy nie był po ponad 3zł/litr, nigdy i nigdzie w polsce... smirk.gif

Napisano

będą strajki, inaczej tego nie widze.

Zawsze mówiłem że do 5 zł daleko bo będą szły za tym konsekwencje wink.gif

Dzisiaj kolega lał 98 za 5,19 facepalm.gif

Na Orlenie była po 5,09 ale to już na tyle mała różnica że nie warto się przejmować hehe.gif

Napisano

> będą strajki, inaczej tego nie widze.

Strajki kogo? Nie powiesz mi ze np. pracownicy IBM Polska zastrajkuja zeby rzad obnizyl cene benzyny.

Napisano

> trochę Ci się pomieszało.

> Było tak, że benzyna kosztowała rzeczywiście w okolicach 3pln (najtaniej tankowałem wtedy po 2.99)

> natomiast gaz był w "normalnej" cenie czyli oscylował w około 2.1/2.2

> BTW: dziś pobiłem rekord. Nigdy nie tankowałem powyżej 2.4 a dziś na dystrybutorze pokazało 2.59

ok.gif dokładnie tak, było to 2 albo 3 lata temu, dokładnie w okresie świątecznym grinser006.gif

ja benzynę tankowałem po 3zł z hakiem, 3.1-3.2zł, udało się za 2-3razy nalać do pełna, ostatnie tankowanie to do późnej wiosny starczyło hehe.gif

gaz był nieco ponad 2zł, na firmówkach max 2.3zł

jeżdżę na gazie od kiedy było poniżej 1zł i ceny ponad 2,5zł nie pamiętam

reszta paliw też droga, co rok straszą że na wakacje będzie 5zł, a teraz jak faktycznie zbliża się do 5zł, to cisza hehe.gif

Napisano

> Strajki kogo? Nie powiesz mi ze np. pracownicy IBM Polska zastrajkuja zeby rzad obnizyl cene

> benzyny.

Tez mi sie tak wydaje, to nie jest solidarna grupa tak jak np gornicy.

Poza tym strajk = strata 1 dnia urlopu, ja dziekuje wole go wykorzystac inaczejhehe.gif

Napisano

Fakt drogo-ale ja mam TyDyI i pali mało nawet nie wiem ile grinser006.gifzalewam do pełna i łogień

Napisano

> dokładnie tak, było to 2 albo 3 lata temu, dokładnie w okresie świątecznym

> ja benzynę tankowałem po 3zł z hakiem, 3.1-3.2zł, udało się za 2-3razy nalać do pełna, ostatnie

> tankowanie to do późnej wiosny starczyło

> gaz był nieco ponad 2zł, na firmówkach max 2.3zł

sprawdziłem na wykresach i faktycznie masz racje.

coś mi się pomieszało spineyes.gif

Napisano

PB95 po 4,78zł, dobrze że zatankowałem jeszcze po 4,47zł kilka dni temu facepalm.gif

Napisano

> Strajki kogo? Nie powiesz mi ze np. pracownicy IBM Polska zastrajkuja zeby rzad obnizyl cene

> benzyny.

Transport, na rynku transportowym liczą przecież przez to kolejne straty a to ciężki chleb.

Napisano

szejkowie ostatnio się wypowiadali że u nich ceny stałe, tylko ci co kupują od nich to potem spekulują i windują kwoty

Napisano

to przecież proste i oczywiste....

paliwo drożeje z uwagi na wzrost ceny jego transportu spowodowany wzrostem ceny paliwa!

Napisano

> to przecież proste i oczywiste....

> paliwo drożeje z uwagi na wzrost ceny jego transportu spowodowany wzrostem ceny paliwa!

a gdyby mieli dojście do źródła kolegi twinsen'a

to wszystkim żyło by się lepiej grinser006.gif

Napisano

> W mojej okolicy już 2,49

tanio, u mnie dzis 2,59 i będzie drożej bo jest mało gazu na rynku frown.gif

Napisano

> Witam,

> się to zapowiada...LPG rulez

> Pzdr,

> Przemek

Jedz do Plocka, tam juz powyzej 5pln/litr, ale tam zawsze bylo najdrozej.

jakiś tekst

Quote:

Cena litra najdroższej benzyny na stacjach Orlenu przekroczyła w Płocku magiczną granicę 5 zł! Podpowiadamy: tankujcie w Warszawie, zwłaszcza w weekendy

Średnie ceny paliw w kraju 8 grudnia 2010 r. kształtowały się na poziomie 4,55 zł za litr oleju napędowego. Dwadzieścia groszy więcej kosztował litr benzyny bezołowiowej.

Oznacza to, że od 1 grudnia, ceny ON i Pb95 wzrosły średnio o 10 gr na litrze. Polska Izba Paliw Płynnych zastanawia się na swojej stronie internetowej: - Czy może być jeszcze drożej? Do świąt jeszcze dwa tygodnie. Do naszych stacji dociera druga już fala podwyżek po zmianach hurtowych zapoczątkowanych 24 listopada.

W Płocku najtańsza pozostaje stacja Komunikacji Miejskiej. Wczoraj za litr ON płaciliśmy 4,45 zł. Za benzynę Pb95 płaciliśmy 4,7 zł. Drugi biegun cen to czerwone stacje Orlenu. Na tej przy ul. Wyszogrodzkiej za ekodiesela trzeba było zapłacić 4,76 zł. Pb95 kosztowała 4,93 zł. Wciąż są to najdroższe stacje w kraju. Dla porównania - drogo było wczoraj w Zielonej Górze - 4,87 zł za Pb95, w Opolu - 4,85 zł, Olsztynie - 4,83 zł i w Gdańsku - 4,82 zł. Powyżej średniej krajowej Pb95 mają również Białystok - 4,78 zł i Warszawa 4,79 zł. Wciąż taniej niż w Płocku.

Można zaobserwować różnicę nawet między stacjami paliw np. Bliska w Płocku a Warszawie, i to średnio ok. 20 groszy na litrze. Szczególnie bolesne to przykład, gdy ktoś zatankuje w Płocku najtańszy olej napędowy na KM za 4,45 zł i wjeżdżając do Warszawy na Wisłostradzie widzi ofertę bezobsługowej stacji Neste, gdzie wczoraj paliwo to kosztowało 4,41. A na Bliskiej przy na przykład ul. Dolnej - 4,55.

Wyjściem wciąż mogłoby być zbudowanie w Płocku tanich stacji paliw. Z uwagą przysłuchiwaliśmy się ostatnim debatom kandydatów na prezydenta, gdy mówili, jak rozwiązać ten problem. Liczyliśmy na mocne, przedwyborcze deklaracje.

Zwycięski kandydat na urząd prezydenta Andrzej Nowakowski z PO powiedział m.in.: - Wyjściem jest wprowadzenie na rynek jak największej ilości innych podmiotów, które by konkurowały ze sobą, a przede wszystkim konkurowałyby z największym monopolistą, czyli PKN Orlen. Mam tu na myśli z jednej strony inne koncerny naftowe, ale także np. tak potrzebną stację benzynową przy Auchan.

Mirosław Milewski miał wątpliwości: - Konkurencja w przypadku paliw to jest tak naprawdę bajka. Mamy tu kilka różnych właścicieli stacji paliw, a ceny są wszystkie identyczne. Wymuszenie cen poprzez zupełnie niezależne od Orlenu stacje paliw, jak np. Komunikacja Miejska czy proponowane Auchan to jest jedno lekarstwo. A przede wszystkim twarde negocjacje z PKN Orlen, który dla miasta powinien obniżyć ceny paliw. To jest jedyny chyba punkt, gdzie z Orlenem się różnimy i będziemy się różnić, dopóki nie będzie obniżek.

Portal finansowy Money.pl przewiduje, że magiczna bariera 5 zł za popularną Pb95 "pęknie" po Nowym Roku. Podwyżkę spowoduje wzrost VAT na paliwa z 22 do 23 procent.

Mamy jednak dla was pewną podpowiedź. Porównywaliśmy od jakiegoś czasu ceny oleju napędowego na trasie z Płocka do Warszawy. I prawie zawsze zatankujecie o ok. 20 groszy taniej jeżdżąc do stolicy np. trasą przez Górę i Płońsk. Po drodze w Dzierżąznej na stacji Lukoil lub na Neste przy Wybrzeżu Gdańskim, lub na jakiejkolwiek stacji Bliskiej, wszędzie jest taniej. Więcej! W weekendy zaczynają się tam promocje i cena spada o kolejne kilka groszy. Można dużo zaoszczędzić.

Napisano

> i to na najtańszej stacji w mieście....

Tańsze ostatnio jest ST1 (-0,06zł za noPb względem Neste) skromny.gifwazniak.gif

Napisano

> Miałem

> Przed była cena 2,39 teraz jest 2,46 tam gdzie pracuję.

> A na orlenie 2,49 ale to cena pewnie przed ich podwyżką.

do konca roku jest szansa na 3 zł ...

duża szansa. pracuje w tej branży i wiesci nie są dobre co do LPG

Napisano

> do konca roku jest szansa na 3 zł ...

> duża szansa. pracuje w tej branży i wiesci nie są dobre co do LPG

przy takiej cenie noPB to pewnie tak, gdyby noPB była złotówkę tańsza, to rynek LPG by siadł

bo jazda na gazie wychodziła by prawie tyle co na noPB spineyes.gif

teraz w sumie gaz nadal jest 50% tańszy ok.gif

Napisano

> do konca roku jest szansa na 3 zł ...

> duża szansa. pracuje w tej branży i wiesci nie są dobre co do LPG

Jak bedzie po 3 zl to sie juz nie oplaca jesli np noPb kosztowac bedzie 4.70. Zakladamy np spalanie 10 litrow noPB i jazde w miescie a co za tym idzie spalanie LPG 12 litrow + 1.5 litra noPB na rozruch na 100 km:

10*4.70=47

12*3=36 + 1.5 *4.7= 43,05.

Roznica 3.95 PLN na 100km - calkowicie nieoplacalna dla kogos kto stoi przed dylematem zalozyc instalke czy nie

Napisano

> przy takiej cenie noPB to pewnie tak, gdyby noPB była złotówkę tańsza, to rynek LPG by siadł

> bo jazda na gazie wychodziła by prawie tyle co na noPB

> teraz w sumie gaz nadal jest 50% tańszy

od poniedziałku bedzie po min. 2.70 (oczywiscie na Firmowych stacjach) i to przy minimalnej marży sprzedwcy ...

Napisano

> Witam,

> i to na najtańszej stacji w mieście....

W sumie dobre piwo kosztuje + - 3zł, daje to 6zł za litr. Przy cenie paliwa 5 zł za litr trzeba się będzie zastanowić w co lać. W auto czy w siebie .....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.