Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Likwidator żąda historii ubezpieczenia

Featured Replies

Napisano

Witam

Zgłosilem szkode z AC w TU AXA, dokumenty zostaly dostarczone, auto zrobione w warsztacie bezgotowkowo, odebrałem auto, wszystko OK.

Po prawie 14 dniach dostaje maila od Pani z AXA abym przyslal historie ubezpieczenia z lat 2005-2009 (w Axa jestem od 2010r), przy podpisywaniu umowy wyyslalem historie ubezpieczenia...

Moje pytanie brzmi.

1. czy mam latac teraz po wszystkich TU i zbierac historie ubezpieczenia bo Pani ma takie "widzi mi sie" ?

Czy wystarczy ze wezme z poprzedniego ubezpieczyciela informacje o ostatnich znizkach ?

2. czy wogole musze sie przejmowac w tym momencie ich prosbami ?

Dodam ze troche mnie zszokowali

Pozrawiam Pawel

Napisano

> Witam

> Zgłosilem szkode z AC w TU AXA, dokumenty zostaly dostarczone, auto zrobione w warsztacie

> bezgotowkowo, odebrałem auto, wszystko OK.

> Po prawie 14 dniach dostaje maila od Pani z AXA abym przyslal historie ubezpieczenia z lat

> 2005-2009 (w Axa jestem od 2010r), przy podpisywaniu umowy wyyslalem historie ubezpieczenia...

> Moje pytanie brzmi.

> 1. czy mam latac teraz po wszystkich TU i zbierac historie ubezpieczenia bo Pani ma takie "widzi mi

> sie" ?

> Czy wystarczy ze wezme z poprzedniego ubezpieczyciela informacje o ostatnich znizkach ?

> 2. czy wogole musze sie przejmowac w tym momencie ich prosbami ?

> Dodam ze troche mnie zszokowali

> Pozrawiam Pawel

1. Sprawdź czy przelali już kasę warsztatowi.

2. Sprawdź czy masz jakieś haki w OWU na tę okoliczność.

Jeśli przelali kasę a w OWU nie ma słowa o dostarczaniu historii przy likwidacji szkody to spokojnie wskaż pani z AXY najbliższy zagajnik.

Napisano

> 1. Sprawdź czy przelali już kasę warsztatowi.

> 2. Sprawdź czy masz jakieś haki w OWU na tę okoliczność.

> Jeśli przelali kasę a w OWU nie ma słowa o dostarczaniu historii przy likwidacji szkody to

> spokojnie wskaż pani z AXY najbliższy zagajnik.

Pani z AXY zapewne chodzi o potwierdzenie prawdy w oświadczeniu o bezszkodowości przy naliczaniu zniżek, więc jeśli coś się nie będzie zgadzało, to już coś sobie wymyślą, żeby się odechciało podawania nieprawdziwych danych...

Napisano

> Pani z AXY zapewne chodzi o potwierdzenie prawdy w oświadczeniu o bezszkodowości przy naliczaniu

> zniżek, więc jeśli coś się nie będzie zgadzało, to już coś sobie wymyślą, żeby się odechciało

> podawania nieprawdziwych danych...

Ale ja nie sugeruję podawania nieprawdziwych danych, lecz nie reagowanie na ich zaczepki.

Skoro wymagali tych danych przy podpisywaniu umowy i je dostali to niech teraz sobie ich szukają.

Napisano

> Ale ja nie sugeruję podawania nieprawdziwych danych, lecz nie reagowanie na ich zaczepki.

> Skoro wymagali tych danych przy podpisywaniu umowy i je dostali to niech teraz sobie ich szukają.

Tyle, że niektórzy ubezpieczyciele (nie wiem, jak AXA) dawali zniżkę "na gębę" i co "mądrzejsi" z tego korzystali. Wyjść to może właśnie podczas likwidacji szkody, kiedy grzebią w papierkach - klient "świeżynka", max zniżek, oświadczenie tylko na papierku a nie od poprzednich ubezpieczycieli...

Napisano

> Tyle, że niektórzy ubezpieczyciele (nie wiem, jak AXA) dawali zniżkę "na gębę" i co "mądrzejsi" z

> tego korzystali. Wyjść to może właśnie podczas likwidacji szkody, kiedy grzebią w papierkach -

> klient "świeżynka", max zniżek, oświadczenie tylko na papierku a nie od poprzednich

> ubezpieczycieli...

Link4 np. sprawdza sobie w funduszu gwarancyjnym czy na takie i takie nazwisko byla szkoda w jakims czasie

Napisano

> Tyle, że niektórzy ubezpieczyciele (nie wiem, jak AXA) dawali zniżkę "na gębę" i co "mądrzejsi" z

> tego korzystali. Wyjść to może właśnie podczas likwidacji szkody, kiedy grzebią w papierkach -

> klient "świeżynka", max zniżek, oświadczenie tylko na papierku a nie od poprzednich

> ubezpieczycieli...

2 lata temu PZU dawało w promocji pełną zniżkę na AC (do tej pory miałem pełną zniżkę tylko na OC) i z niej skorzystałem. Ostatnio dowiadywałem się u innego ubezpieczyciela czy te zniżki przejdą do nich to odparli, że nie da rady bo nie są to zniżki wypracowane, więc o to może im chodzi?

Napisano

> Skoro wymagali tych danych przy podpisywaniu umowy i je dostali to niech teraz sobie ich szukają.

Jeżeli wysłałeś zaświadczenie poleconym/faxem/mail`em - pokaż dowód nadania. Jeżeli nie, to wyślij jeszcze raz...

Jeżeli nie udowodnisz, to nie wykluczałbym wypłaty proporcjonalnej lub odmowy wypłaty odszkodowania - ale to trzeba sprawdzić w OWU

Napisano

> Jeżeli wysłałeś zaświadczenie poleconym/faxem/mail`em - pokaż dowód nadania. Jeżeli nie, to wyślij

> jeszcze raz...

> Jeżeli nie udowodnisz, to nie wykluczałbym wypłaty proporcjonalnej lub odmowy wypłaty odszkodowania

> - ale to trzeba sprawdzić w OWU

Jeśli jednak był to warunek zawarcia umowy, a została ona zawarta to pozamiatane.

Mogą sobie sami szukać.

EDIT: Wkleiłem niżej. Zainteresowany musi im dostarczyć te papiery ilekroć sobie zażądają.

Napisano

Dobra, dwie minuty mi to zajęło:

Quote:

Zasady wypłaty odszkodowania

§ 21

1. Ubezpieczający lub Ubezpieczony ma obowiązek niezwłocznie, na wezwanie

AXA DIRECT, dostarczyć zaświadczenie o dotychczasowym przebiegu

ubezpieczenia.

2. Do czasu dostarczenia przez Ubezpieczającego lub Ubezpieczonego zaświadczenia

o dotychczasowym przebiegu ubezpieczenia AXA DIRECT ma prawo wstrzymać

wypłatę części odszkodowania w proporcji odpowiadającej wysokości składki

przypisanej, określonej w polisie do składki należnej obliczonej przy założeniu,

że zniżki składki przyznane z tytułu przebiegu ubezpieczenia nie przysługują.

Musisz im wysłać co chcą.

Napisano
  • Autor

> Dobra, dwie minuty mi to zajęło:

> Musisz im wysłać co chcą.

fakt znalazlem ten sam zapis, pewnie i tak sie skonczy tym ze bede musial to jakos wyciagnac itp.

Chyba ze sami moga to zrobic.

Tutaj jest sytuacja dosyc smieszna gdyz w Axa przenosi znizki z OC na AC... takze nie wiem ktora historia chcą rotfl.gif

Napisano

Zapewne tą którą "zeznałeś" że masz przy zawieraniu polisy.

Krawiec

Napisano

A ubezpieczyciele maja obowiązek informowania UFG o każdym wypłaconym odszodowaniu?

Krawiec

Napisano

> A ubezpieczyciele maja obowiązek informowania UFG o każdym wypłaconym odszodowaniu?

> Krawiec

Nie mają. Ale zaczęli liczyć i to robią...

Napisano

> Tutaj jest sytuacja dosyc smieszna gdyz w Axa przenosi znizki z OC na AC...

Pytanie w jaki sposób. Aviva zrobiła tak, że owszem zniżki z OC przenoszą na AC ale w formie tylko i wyłącznie rabatu na składkę.

Jeśli miałeś 60% na oc, poszedł do Avivy, dostał "teoretycznie" 60% na AC to nie znaczy, że jak po roku pójdzie do PZU to to 60% na AC udowodni spineyes.gif

Napisano

> Pytanie w jaki sposób. Aviva zrobiła tak, że owszem zniżki z OC przenoszą na AC ale w formie tylko

> i wyłącznie rabatu na składkę.

> Jeśli miałeś 60% na oc, poszedł do Avivy, dostał "teoretycznie" 60% na AC to nie znaczy, że jak po

> roku pójdzie do PZU to to 60% na AC udowodni

co wiecej ( na podstawie AXY - ktora tez "przenosi OC =>AC )..

znizka dziala tylko w pierwszym_roku dla nowego_klienta. W drugim roku AC dostaniesz 5 czy tam 10% max znizki.

Napisano

> Nie mają. Ale zaczęli liczyć i to robią...

Myślę ,ze ma to na celu ukrócenie tzw. "dzwonków zarobkowych"

Jak by dobrze się zakombinowało to można zrobić kilka szkód całkowitych na jednym aucie. Wystarczy tylko podleczyć autko po całce (naciągnąć, wyprostować byle by nie klepać) i czekać na kolejnego dzwona.

Napisano

> Link4 np. sprawdza sobie w funduszu gwarancyjnym czy na takie i takie nazwisko byla szkoda w jakims

> czasie

Ale to tylko OC (jak na razie)

Napisano
  • Autor

wyslalem Pani z axa maila z informacja ze kopie dokumentow otrzymali przy zglaszaniu szkody i Pani zamilkla z tym tematem, jednakze nadal chce ode mnie wyciag znizek od 2005 roku (szczerze? to chyba ja poje...)

pytanie moje brzmi, skoro robilem bezgotowkowo i zlecilem warsztatowi cale zalatwienie formalnosci to dopoki warsztat do mnie nie zwroci sie z taka prosba to nie powinienem olac tej Pani?

jak oni sobie wyobrazaja ze bede przypominal sobie gdzie mialem ubezpieczone auto od 2005 roku?

Napisano

> wyslalem Pani z axa maila z informacja ze kopie dokumentow otrzymali przy zglaszaniu szkody i Pani

> zamilkla z tym tematem, jednakze nadal chce ode mnie wyciag znizek od 2005 roku (szczerze? to

> chyba ja poje...)

> pytanie moje brzmi, skoro robilem bezgotowkowo i zlecilem warsztatowi cale zalatwienie formalnosci

> to dopoki warsztat do mnie nie zwroci sie z taka prosba to nie powinienem olac tej Pani?

Warsztatu nic nie obchodzą Twoje rozliczenia między ubezpieczycielem, jeśli ubezpieczyciel odmówi im wypłacenia kasy z powodu Twojego zaniedbania (czyli nie przedstawienia historii ubezpieczenia) to będą Ciebie ścigali o resztę kasy plus odsetki, także zamiast zamiatać syf pod dywan lepiej jak najszybciej wyjaśnij tą sprawę skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Warsztatu nic nie obchodzą Twoje rozliczenia między ubezpieczycielem, jeśli ubezpieczyciel odmówi

> im wypłacenia kasy z powodu Twojego zaniedbania (czyli nie przedstawienia historii

> ubezpieczenia) to będą Ciebie ścigali o resztę kasy plus odsetki, także zamiast zamiatać syf

> pod dywan lepiej jak najszybciej wyjaśnij tą sprawę

super, z tym ze jak oni sobie wyobrazaja ze wyciagne teraz historie ubezpieczenia od 2005roku?

jest jakas Jedna baza danych ubezpieczen?

nie jestem w stanie teraz latac po wszystkich ubezpieczycielach (okolo 4) i prosic o historie....

Napisano

> super, z tym ze jak oni sobie wyobrazaja ze wyciagne teraz historie ubezpieczenia od 2005roku?

> jest jakas Jedna baza danych ubezpieczen?

> nie jestem w stanie teraz latac po wszystkich ubezpieczycielach (okolo 4) i prosic o historie....

Bo takie rzeczy to sobie xerujesz i zostawiasz na pozniej zebys nie musial 5 x latac.

Napisano

> super, z tym ze jak oni sobie wyobrazaja ze wyciagne teraz historie ubezpieczenia od 2005roku?

normalnie - każdy ubezpieczyciel wyda historię na prośbę pisemną.

> jest jakas Jedna baza danych ubezpieczen?

jest UFG. Ale dziurawa...

> nie jestem w stanie teraz latac po wszystkich ubezpieczycielach (okolo 4) i prosic o historie....

Jak chcesz mieć co roku taniej i skaczesz z kwiatka na kwiatek, to są efekty. Albo od razu zostawiasz kopię, albo teraz szukaj.

Napisano
  • Autor

> normalnie - każdy ubezpieczyciel wyda historię na prośbę pisemną.

> jest UFG. Ale dziurawa...

> Jak chcesz mieć co roku taniej i skaczesz z kwiatka na kwiatek, to są efekty. Albo od razu

> zostawiasz kopię, albo teraz szukaj.

a moze byc kopia polisy?

Napisano

> a moze byc kopia polisy?

koia polisy tylko poświadczy, że miałeś ubezpieczenie, a nie czy były z niego robione wypłaty

dwa dni temu pierwszy raz odbierałem swoją historię i wygląda to tak:

- polisa nrXXXX - ubezp. OC

- samochód: aaaa, nr rej: bbbb

- do tej polisy nie były zgłoszone szkody

- polisa nrYYYY - ubezp. OC

- samochód: aaaa, nr rej: bbbb

- do tej polisy była zgłoszona szkoda - status sprawy: zamknięta; stan: wypłata

BTW, jak masz starą polisę to chyba nie masz problemu z tym do kogo masz się zgłosić?

P.S.

wszedłem do punku, podszedłem do pana za biurkiem, powiedziałem, że chciałbym historię ubezpieczenia.

Pan pogmerał w kompie, poklikał, gdzieś poszedł

Wrócił z kartką, podbił pieczątkami i wręczył mi wraz z życzeniami miłego dnia.

Całość zajęła mi około 4 minut (+oczywiście dojazd)

Napisano

> wyslalem Pani z axa maila z informacja ze kopie dokumentow otrzymali przy zglaszaniu szkody i Pani

> zamilkla z tym tematem, jednakze nadal chce ode mnie wyciag znizek od 2005 roku (szczerze? to

> chyba ja poje...)

> pytanie moje brzmi, skoro robilem bezgotowkowo i zlecilem warsztatowi cale zalatwienie formalnosci

> to dopoki warsztat do mnie nie zwroci sie z taka prosba to nie powinienem olac tej Pani?

> jak oni sobie wyobrazaja ze bede przypominal sobie gdzie mialem ubezpieczone auto od 2005 roku?

nie bądź taki cwany chojrak. Po prostu sprawdzają czy podane dane przy zawieraniu ubezpieczaniu byly zgodne z prawdą. Ja tez to zaswiadczenie wyciagalem przy tegorocznej szkodzie i wszystko odbyło sie miło i bezproblemowo. JEsli nie dostarczysz - mozesz doplacać do interesu.

Napisano
  • Autor

> nie bądź taki cwany chojrak. Po prostu sprawdzają czy podane dane przy zawieraniu ubezpieczaniu

> byly zgodne z prawdą. Ja tez to zaswiadczenie wyciagalem przy tegorocznej szkodzie i wszystko

> odbyło sie miło i bezproblemowo. JEsli nie dostarczysz - mozesz doplacać do interesu.

to dlaczego chca od 2005 roku? ja bym im to chetnie dostarczyl np od ostatniego ubezpieczyciela u ktorego mialem auto ubezpieczone, lub z ostatnich 2 lat, a nie z zakresu 5 lat - wedlug mnie jest to szukanie dziury w calym i proba wymigania sie od wyplaty odszkodowania

Napisano

> to dlaczego chca od 2005 roku?

Może podałeś we wniosku, że od 2005 roku nie miałeś żadnej szkody? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Może podałeś we wniosku, że od 2005 roku nie miałeś żadnej szkody?

nie interesowalo ich AC mimo iz podalem ze mialem 50% OC i 30% AC, a na polisie wystawili mi 50 OC i 50 AC wink.gif (przenoszenie znizek z OC na AC)

Napisano

> nie interesowalo ich AC mimo iz podalem ze mialem 50% OC i 30% AC, a na polisie wystawili mi 50 OC

> i 50 AC (przenoszenie znizek z OC na AC)

no i właśnie pewnie chcą zobaczyć jak zostało wypracowane to 50% na OC

Napisano
  • Autor

> no i właśnie pewnie chcą zobaczyć jak zostało wypracowane to 50% na OC

powinny ich interesowac znizki u ostatniego ubezpieczyciela a nie zakres 5 lat, n/c

Napisano

> powinny ich interesowac znizki u ostatniego ubezpieczyciela a nie zakres 5 lat, n/c

nie wiem dokładnie jak się zdobywa zniżki (ile i co ile) ale jeżeli u ostatniego ubezpieczyciela nie miałeś polisy na cały okres potrzebny na uzyskanie 50%, to moim zdaniem może ich interesować co było jeszcze wcześniej (czy te 50% nie wzięło się z jakiejś promocji)

Napisano

> powinny ich interesowac znizki u ostatniego ubezpieczyciela a nie zakres 5 lat, n/c

Z czym Ty masz problem? Nie podoba sie nie ubezpieczaj sie. jak przywalisz nastepnym razem to bedzie Cie wiecej kosztowac niz przypomnienie sobie gdzie ubezpieczales auto wczesniej.

Napisano

> nie bądź taki cwany chojrak. Po prostu sprawdzają czy podane dane przy zawieraniu ubezpieczaniu byly zgodne z prawdą. Ja tez to zaswiadczenie wyciagalem przy tegorocznej szkodzie i wszystko

> odbyło sie miło i bezproblemowo. JEsli nie dostarczysz - mozesz doplacać do interesu.

a na jakiej podstawie??

a jak zawieral uzbezpieczenie to wszystko bylo cacy, nie potrzebowali zadnej historii, kaska wplynela nie mamy pytan, kaske musimy wyplacic-udowodnij ze ty to ty??

dziwne podejscie.

jak ja mialem walniete auto, to nikt nie kazal mi zadnej historii przedstawiac.

Napisano

> a na jakiej podstawie??

> a jak zawieral uzbezpieczenie to wszystko bylo cacy, nie potrzebowali zadnej historii, kaska

> wplynela nie mamy pytan, kaske musimy wyplacic-udowodnij ze ty to ty??

> dziwne podejscie.

IMO bardzo rozsądne podejście - jak zawierasz umowę to ubezpieczyciel wierzy Ci na słowo że masz zniżki, dopiero gdy w coś przydzwonisz to sprawdzają czy Twoje oświadczenie było prawdziwe.

Napisano
  • Autor

> Z czym Ty masz problem? Nie podoba sie nie ubezpieczaj sie. jak przywalisz nastepnym razem to

> bedzie Cie wiecej kosztowac niz przypomnienie sobie gdzie ubezpieczales auto wczesniej.

Ubezpieczalnie zrobia wszystko zeby wymigac sie od wyplaty odszkodowania, ciekawy czy Ty bys byl taki wesoly jakby Ci przywalili text ze masz z okresu 5 lat zebrac informacje o znizkach cfaniak.gif

Napisano

> IMO bardzo rozsądne podejście -

-tak, jak maja brac kase to wierza na slowo, jak banki przy kredytach hehe.gif

jak zawierasz umowę to ubezpieczyciel wierzy Ci na słowo że masz

> zniżki, dopiero gdy w coś przydzwonisz to sprawdzają czy Twoje oświadczenie było prawdziwe.

no to powinna mu wystarczyc historia ostatniego ubezpieczenia.

Napisano

> Ubezpieczalnie zrobia wszystko zeby wymigac sie od wyplaty odszkodowania, ciekawy czy Ty bys byl taki wesoly jakby Ci przywalili text ze masz z okresu 5 lat zebrac informacje o znizkach

a masz taka informacje w owu, ze w razie szkody i wyplaty, masz dostarczyc historie z przed 5 czy 10 lat??

Napisano

> no to powinna mu wystarczyc historia ostatniego ubezpieczenia.

O ile była na tyle długa że wypracował tam zniżkę któą zadeklarował.Ostatni ubezpieczyciel wystawi mu zaświadczenie tylko o szkodach które miał u siebie, dlaczego miałby brać odpowiedzialność za to co było wcześniej (zakładam że tam również wystarczyło oświadczenie klienta przy zawieraniu umowy)?

Napisano
  • Autor

> a masz taka informacje w owu, ze w razie szkody i wyplaty, masz dostarczyc historie z przed 5 czy

> 10 lat??

nie zlosnik.gif

jest inf ze ubezpieczyciel moze zarzadac historii ubezpieczenia ale nie ma podanej jakiej wiec mozna to dobrowolnie traktowac, np z 30 lat angryfire.gif

Napisano

> Witam

> Zgłosilem szkode z AC w TU AXA, dokumenty zostaly dostarczone, auto zrobione w warsztacie

> bezgotowkowo, odebrałem auto, wszystko OK.

> Po prawie 14 dniach dostaje maila od Pani z AXA abym przyslal historie ubezpieczenia z lat

> 2005-2009 (w Axa jestem od 2010r), przy podpisywaniu umowy wyyslalem historie ubezpieczenia...

> Moje pytanie brzmi.

> 1. czy mam latac teraz po wszystkich TU i zbierac historie ubezpieczenia bo Pani ma takie "widzi mi

> sie" ?

> Czy wystarczy ze wezme z poprzedniego ubezpieczyciela informacje o ostatnich znizkach ?

> 2. czy wogole musze sie przejmowac w tym momencie ich prosbami ?

> Dodam ze troche mnie zszokowali

> Pozrawiam Pawel

No ale w czym masz problem ?

Idziesz do poprzedniego TU, bierzesz info o bezszkodowości i idziesz do teraźniejszego TU niewiem.gif

Już tak, wszyscy chcą cię oszukać i nie wypłacić odszkodowania.

Miałem przypadek z TU, że po zgłoszeniu szkody, zażyczyło sobie przed naprawą udokumentować bezszkodowość z ubezpieczenia AC z ostatnich 6 lat - takie było podpisane oświadczenie ( które oczywiście nie było zgodne z prawdą ) bo auto miało 5 lat od nowości - niestety był to błąd przedstawiciela TU, który tak wypełnił umowę, a dalej została ona podpisana.

No i co zrobił ubezpieczyciel ? No pewnie wg. niektórych się wymigał i figa z makiem rotfl.gif

Otóż nie, kazał dopłacić 5% wartości szkody z własnej kieszeni i bezproblemu zrealizował naprawę szkody.

waytogo.gif

Napisano

Ich nie interesują zniżki - ich interesuje historia Twojego ubezpieczenia. Każdy ubezpieczyciel może sobie dowolnie kształtować politykę zniżek i np. u jednego masz 60% zniżki po 10 latach a u innego po 6 i dlatego chcą historię a nie wartość bezwzględna zniżki.

Napisano
  • Autor

> No ale w czym masz problem ?

czytaj uwaznie, chca z zakresu 5 lat a nie od ostatniego ubezpieczyciela

Napisano

> czytaj uwaznie, chca z zakresu 5 lat a nie od ostatniego ubezpieczyciela

No to czytaj uważnie... idziesz do poprzedniego, do jeszcze poprzedniejszego i jeszcze kolejnego ... w czym problem ?

Wykupując polisę powiedziałeś, że masz tyle i tyle lat bezszkody, ubezpieczyciel z dobrej woli uwierzył, teraz domaga się udokumentowania, a Ty tego nie potrafisz ?

No to sorry Winnetou

Też bym Ci nie wypłacił $ hehe.gif

Napisano

> Ubezpieczalnie zrobia wszystko zeby wymigac sie od wyplaty odszkodowania,

A powiedz może jakie masz podstawy sądzić, że chcą się od czegokolwiek wymigać??

Bardzo prawdopodobne, że 'wewnętrzna procedura' u ubezpieczyciela wymaga dołączenia tych kwitów do teczki ze sprawą i tyle.

Czemu od razu podejrzewasz złe zamiary ubezpieczyciela??

>ciekawy czy Ty bys byl

> taki wesoly jakby Ci przywalili text ze masz z okresu 5 lat zebrac informacje o znizkach

osobiście nie miałbym z tym problemu, nie dlatego że mam jakieś stare kopie czy coś, tylko po prostu pamiętam co, gdzie i kiedy.

Napisano

> Ubezpieczalnie zrobia wszystko zeby wymigac sie od wyplaty odszkodowania, ciekawy czy Ty bys byl

> taki wesoly jakby Ci przywalili text ze masz z okresu 5 lat zebrac informacje o znizkach

I co? Nie pamiętasz gdzie ubezpieczałeś auto przez ten czas?

Napisano

> czytaj uwaznie, chca z zakresu 5 lat a nie od ostatniego ubezpieczyciela

Jak często Ty zmieniasz ubezpieczyciela? Bo ja od 5 lat mam w tych samych towarzystwach.

Tak jak ktoś wspomniał TU różnie kalkulują zniżki. To, że w poprzednim miałeś -30% nie znaczy, że obecny na podstawie informacji o szkodowości wyliczy Ci tyle samo.

Napisano
  • Autor

> I co? Nie pamiętasz gdzie ubezpieczałeś auto przez ten czas?

a Ty bys pamietal jak by na Ciebie byly 3 auta? palacz.gif

a jezdzisz jednym? rotfl.gif

co roku zmieniany byl ubezpieczyciel, bo bylo taniej

Napisano

> a Ty bys pamietal jak by na Ciebie byly 3 auta?

> a jezdzisz jednym?

> co roku zmieniany byl ubezpieczyciel, bo bylo taniej

Nie wiem kto Ci wyliczał wysokość składki, że co roku opłaciło się zmieniać ubezpieczyciela...

Ale odpowiadając na pytanie: tak - pamiętałbym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.