Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Golf Variant 1.4TSI 160KM vs Octavia combi 1.8TSI

Featured Replies

Napisano

VW Golf - wersja wyposazenia Highline

Octavia - wersja wyposazenia Elegance

Wyposazenia bardzo podobne...

do VW dolozone xenony, metalik, pakiet 990. Cennikowo 87tys PLN

do Skody dolozone xenon, metalik, pakiet business. Cennikowo 93k PLN

Teraz jakie jeden ma plusy/minusy nad drugim?

Napisano

> VW Golf - wersja wyposazenia Highline

> Octavia - wersja wyposazenia Elegance

> Wyposazenia bardzo podobne...

> do VW dolozone xenony, metalik, pakiet 990. Cennikowo 87tys PLN

> do Skody dolozone xenon, metalik, pakiet business. Cennikowo 93k PLN

> Teraz jakie jeden ma plusy/minusy nad drugim?

Golf max. 5% od cennika, Octavia ok. 15% na pewno, może tak z 18% dadzą.

Octavia:

lepszy silnik - sprawdzona niezawodna jednostka

większy bagażnik

możliwość dokupienia gwarancji producenta, 4 lata/120.000km

to "tylko" Skoda grinser006.gif

tańszy serwis

Golf:

fenomenalnie wyciszony w tej klasie aut

IMHO w wersji Highline wspaniałe fotele ok.gif

silnik, miał lub ma problemy z "płynącymi tłokami"

Dodatkowa gwarancja/ubezpieczenie przez Allianz na 5 lat.

Golf - das auto grinser006.gif

Utrata wartości będzie podobna.

Co Ci się bardziej podoba?? zlosnik.gif

Napisano

Na skode dostaniesz spory rabat, ma większy bagażnik, prostszy silnik, tanszy serwis, a golf ma lepsze materiały.

Napisano

ta skode wyrwiesz nie za 93 a za jakies 85/84 kpln

co do reszty to co CI sie podoba, ja bym wolal wieksza pojemnosc i bagaznika i silnika

Napisano
  • Autor

> Golf max. 5% od cennika, Octavia ok. 15% na pewno, może tak z 18% dadzą.

Na Octavie chcieli mi 7k rabatu dac i nic wiecej...

> Octavia:

> lepszy silnik - sprawdzona niezawodna jednostka

dlaczego lepszy? PS. zastosowanie tego auta bedzie ok 80% miasto, 20% poza

> większy bagażnik

> możliwość dokupienia gwarancji producenta, 4 lata/120.000km

a o tym mi nie powiedzieli - ile to kosztuje?

> to "tylko" Skoda

miałem juz kilka w swojej karierze;-))

> tańszy serwis

> Golf:

> fenomenalnie wyciszony w tej klasie aut

odczuwalne to jest?

> IMHO w wersji Highline wspaniałe fotele

i jeszcze jasna tapicerka zlosnik.gif

> silnik, miał lub ma problemy z "płynącymi tłokami"

co to znaczy?

> Dodatkowa gwarancja/ubezpieczenie przez Allianz na 5 lat.

jw.

> Golf - das auto

a VW nigdy nie mialem zlosnik.gif

> Utrata wartości będzie podobna.

> Co Ci się bardziej podoba??

Z zewnatrz Skoda, srodek VW grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ta skode wyrwiesz nie za 93 a za jakies 85/84 kpln

> co do reszty to co CI sie podoba, ja bym wolal wieksza pojemnosc i bagaznika i silnika

czyli mozna przyjac ze kosztuja tyle samo, jesli na Skode rabat bedzie dwa razy tali jak na VW

Napisano

> Octavia:

> lepszy silnik - sprawdzona niezawodna jednostka

To nie jest 1.8T nono.gif To jest ten sam szajs, co 1.4 TSI - czyli nigdy nie wiesz za co za chwilę producent przeprosi zlosnik.gif

Napisano

> Na Octavie chcieli mi 7k rabatu dac i nic wiecej...

Mi niektórzy na Fabię proponowali też 3k, skończyło się na 7k.

Kolega Arturo jest na bieżąco, na pewno coś podpowie.

> dlaczego lepszy? PS. zastosowanie tego auta bedzie ok 80% miasto, 20% poza

Dłużej na rynku, bdb opinie ma.

Pogooglaj trochę.

> a o tym mi nie powiedzieli - ile to kosztuje?

Tyle smile.gif

> miałem juz kilka w swojej karierze;-))

ok.gif

> odczuwalne to jest?

Jest, ale szczerze powiem, że nie wiem jak jest w Octavii.

Poza tym na mnie wnętrze Golfa 6 zrobiło duże wrażenie, i mogę być nieobiektywny.

> co to znaczy?

Pogooglaj zlosnik.gif

> jw.

> a VW nigdy nie mialem

> Z zewnatrz Skoda, srodek VW

Napisano

> To nie jest 1.8T To jest ten sam szajs, co 1.4 TSI - czyli nigdy nie wiesz za co za chwilę

> producent przeprosi

Help me, help me, Yareeeeeek grinser006.gif

Napisano

> czyli mozna przyjac ze kosztuja tyle samo, jesli na Skode rabat bedzie dwa razy tali jak na VW

mniej wiecej, na OCP masz dwoch dealerow, zapytaj ich o cene koncowa

Napisano

IMHO wszystko jedno który, byle miał DSG. ok.gif

Golf ma mniejszy bagaznik, gorszy silnik, ale za to super wyciszony, z rewelacyjnymi fotelami i jakościa materiałów wnętrza o klasę wyżej niż Octa.

mar00ha

Napisano

> ja już nie mam siły... ani ochoty

No ale nie mam racji? 1.8T to był porządny silnik, praktycznie bez wad. Teraz robią jakieś wydumki, które nie wiadomo jak się będą zachowywać gdy się trochę zużyją. Co chwilę słychać o problemach z benzynowymi turbopierdziawkami (nie tylko made by VW). W tamtym roku chciałem kupić Octavię, ale nie mieli porządnych silników. 1.4 TSI 122 KM jest za słaby, zaś 1.8 TSI był zbyt drogi i IMHO zbyt wysilony, a ja nie lubię zawracania głowy typu chłodzenia turbiny itp. Nie mieli porządnej wolnossącej benzyny, więc wybrałem Lancera 1.8, który był TAŃSZY od Octavii z identycznym wyposażeniem. Na dodatek ma wolnossący silnik, a to lubię ok.gif Może się przekonam do turboodkurzaczy VW, jak zobaczę taki 1.8 czy 1.4 po 300 kkm wink.gif

Napisano

> To nie jest 1.8T To jest ten sam szajs, co 1.4 TSI - czyli nigdy nie wiesz za co za chwilę

> producent przeprosi

A to przepraszał za coś ? wink.gif

Napisano

> A to przepraszał za coś ?

Po cichu wycofuje mocniejsze 1.4, przeprosi po 10 latach, jak Renault hehe.gif

Napisano

> W tamtym roku chciałem kupić Octavię, ale nie mieli porządnych silników. 1.4 TSI 122 KM jest za słaby, zaś 1.8 TSI

> był zbyt drogi i IMHO zbyt wysilony

generalnie to nie chce mi się pisać w takich idiotycznych, ałtokącikowych tematach, ale Twoja wypowiedź na to zasługuje - benzynowe 1.8 turbo o deklarowanej mocy 160KM wysilone - moje gratulacje, to są już absolutne szczyty ignorancji motoryzacyjnej ok.gif

Napisano

> generalnie to nie chce mi się pisać w takich idiotycznych, ałtokącikowych tematach, ale Twoja

> wypowiedź na to zasługuje - benzynowe 1.8 turbo o deklarowanej mocy 160KM wysilone - moje

> gratulacje, to są już absolutne szczyty ignorancji motoryzacyjnej

Miałem na myśli 1.4 TSI ( to mocniejsze) z Golfa, mea culpa skromny.gif W przypadku 1.8 TSI przeraża mnie skomplikowanie silnika mimo wszystko. No i cena nieadekwatna jak na budżetową odmianę VW (w przypadku Octavii).

Napisano
  • Autor

> IMHO wszystko jedno który, byle miał DSG.

Za drogie to DSG... prawie 10k

> Golf ma mniejszy bagaznik, gorszy silnik, ale za to super wyciszony, z rewelacyjnymi fotelami i

> jakościa materiałów wnętrza o klasę wyżej niż Octa.

ponad 500l jest i tak duzo... w Lagunie ckombi mam chyba 470...

> mar00ha

Napisano

> Po cichu wycofuje mocniejsze 1.4, przeprosi po 10 latach, jak Renault

A to coś tu ktoś o tym wspominał nie tak dawno. Właśnie myślałem że przeprosiny miały miejsce właśnie jak to zrobiło renault wink.gif

Napisano

> A to coś tu ktoś o tym wspominał nie tak dawno. Właśnie myślałem że przeprosiny miały miejsce

> właśnie jak to zrobiło renault

Niemiec nie będzie przepraszał, tylko zwali winę na użytkownika, tak jak to było w przypadku zatykających się dolotów w FSI - oficjalne stanowisko VW było takie, że w Polsce paliwo nie spełnia norm i dlatego tak się dzieje (i to przy wtrysku bezpośrednim do cylindrów) hehe.gif

Napisano

> generalnie to nie chce mi się pisać w takich idiotycznych, ałtokącikowych tematach, ale Twoja

> wypowiedź na to zasługuje - benzynowe 1.8 turbo o deklarowanej mocy 160KM wysilone - moje

> gratulacje, to są już absolutne szczyty ignorancji motoryzacyjnej

Dokładnie 160KM w benzynie 1.8 ze śmigiełkiem to nic nadzwyczajnego skoro z turboklekota 1.9 wyciąga się bez problemu 130-150KM... waytogo.gif

EDIT:

Zanim odpisałem na posta już się wszystko wyjaśniło - ok więc to co jest u góry jest można powiedzieć nie aktualne bo kolega już wyjaśnił o co mu chodziło, a 160KM z 1.4 no to już na pewno jakieś wysilenie jest tym bardziej, że moment też jest spory więc silnik swoje dostaje w kość i trudno przewidzieć jak się zachowa po 150kkm tongue.gif

Co do tematu to może wiele nie wniosę, ale miałem okazję polatać Golfem GTD 170@205KM i jak dla mnie świetne autko... Jak już ktoś zauważył świetna jakość wnętrza i bajeczne wyciszenie, prowadzenie też mi odpowiadało jeździłem nim 15 minut, a czułem się jakbym go od pół roku miał ok.gif Także nie wiem jak Octavia, ale ten Golf daje radę food.gif

Ps. Yarek wiem już o co Ci chodziło z ceną skody czytając ostatnie wątki ludzie potwierdzają, że Skoda daje spore rabaty na nowe auta nawet do 15% co z perspektywy tego jak było kiedyś wydawało mi się mrzonką aż taki upust od ceny z katalogu w dzisiejszych czasach, ale widocznie tak jest skoro ileś osób tyle wywalczyło wink.gif

Napisano

> Po upuście jakieś 6,5k, drogo, ale nie 10k

jeździłem trochę passatem z dsg.

ta skrzynia to żart.

albo chcesz mieć fun i machać lewarem, albo mieć komfort i mieć klasyczny automat. A DSG które przy bardziej ofensywnej jeździe ma lagi jak film full HD puszczony na komputerze klasy 386 nadaje się tylko na śmietnik.

Amen.

Napisano

> jeździłem trochę passatem z dsg.

> ta skrzynia to żart.

> albo chcesz mieć fun i machać lewarem, albo mieć komfort i mieć klasyczny automat. A DSG które przy

> bardziej ofensywnej jeździe ma lagi jak film full HD puszczony na komputerze klasy 386 nadaje

> się tylko na śmietnik.

> Amen.

Hmm, a taka super miała być i tak szybko zmieniać biegi, szybciej niż najlepszy kierowca. Założenia teoretyczne dobre, ale w praktyce coś nie wyszło, że taka opinia ? niewiem.gif

Napisano

> Hmm, a taka super miała być i tak szybko zmieniać biegi, szybciej niż najlepszy kierowca. Założenia

> teoretyczne dobre, ale w praktyce coś nie wyszło, że taka opinia ?

Zmienia dobrze do góry.

Napisano

> Zmienia dobrze do góry.

Hmm czyli gubi się przy redukcjach, aż tak mocno to czuć ? spineyes.gif

Napisano

> Hmm czyli gubi się przy redukcjach, aż tak mocno to czuć ?

Przejedź się zobaczysz co i jak. Dla mnie jest ok.

Napisano

> Hmm czyli gubi się przy redukcjach, aż tak mocno to czuć ?

Jest bardzo nerwowa, zwłaszcza przy 1.2 i 1.4. Generalnie dobrze zmienia, ale czasami szarpie bez sensu i miesza biegami, nie mogąc się zdecydować.

Napisano

> Jest bardzo nerwowa, zwłaszcza przy 1.2 i 1.4. Generalnie dobrze zmienia, ale czasami szarpie bez

> sensu i miesza biegami, nie mogąc się zdecydować.

Aha już rozumiem w czym rzecz, niestety nie mam żadnego bliskiego znajomego z autkiem ze skrzynią DSG, a na jazdy próbne się nie wybieram bo takiego auta w przeciągu najbliższych kilku lat nie kupię raczej zakrecony.gif

Napisano

> Miałem na myśli 1.4 TSI ( to mocniejsze) z Golfa, mea culpa W przypadku 1.8 TSI przeraża mnie

> skomplikowanie silnika mimo wszystko. No i cena nieadekwatna jak na budżetową odmianę VW (w

> przypadku Octavii).

Na czym polega skomplikowanie tego silnika? Na pewno w stosunku do wolnossących silników zbliżonej pojemności u konkurencji mamy różnicę z uwagi na turbodoładowanie, ale to nie powinno przerażac zbytnio, gdyż silników turbodoładowanych jest na rynku niemało.

Natomiast co do wersji budżetowej to i golf, i oktavia to budżetowe samochody - zwykłe, przeciętne kompakty, które niczym szczególnym nie rzucają i chyba nie mają rzucać na kolana. Dywagowanie, który z nich jest bardziej budżetowy a który bardziej wysublimowany jest już dyskusją akademicką. Można nawet pójść krok dalej i wszystkie kompakty ustawić w kolejności od najbardziej budżetowego do najmniej. Ale co to zmieni poza ewentualnym samozadowoleniem właściciela raczej niezrozumiałym przez otoczenie? Chyba nic.

Obydwa to zwykłe pojazdy, dla przeciętnych, niezamożnych osób, które kupując samochód muszą liczyć się z pieniędzmi ale jednocześnie chcą miec samochód praktyczny a w przypadku silnika 1.8 TSI - rónież dynamiczny.

Natomiast jeżeli kogoś nie stać na kompakta za 94 tys. zł to może próbować kupić taka octavię 1.8 w wersji ekonomicznej (manualna skrzynia ale z minimum komfortu w postaci skórzanej kierownicy i dwustrefowej automatycznej klimatyzacji) za ok. 20 tys. zł mniej. Rok temu było to jak najbardziej wykonalne i może tym roku też i warto spróbować?

Napisano

> Na czym polega skomplikowanie tego silnika? Na pewno w stosunku do wolnossących silników zbliżonej

> pojemności u konkurencji mamy różnicę z uwagi na turbodoładowanie, ale to nie powinno

> przerażac zbytnio, gdyż silników turbodoładowanych jest na rynku niemało.

Akurat silników wyposażonych równocześnie w sprężarke mechaniczną i turbosprężarke za wiele nie ma, i jakoś nie widać by VW w pozostałych silnikach z rodziny TSI palił się do tego by powielać to rozwiązanie.

Napisano

> No ale nie mam racji? 1.8T to był porządny silnik, praktycznie bez wad. Teraz robią jakieś wydumki,

> które nie wiadomo jak się będą zachowywać gdy się trochę zużyją. Co chwilę słychać o

> problemach z benzynowymi turbopierdziawkami (nie tylko made by VW). W tamtym roku chciałem

> kupić Octavię, ale nie mieli porządnych silników. 1.4 TSI 122 KM jest za słaby, zaś 1.8 TSI

> był zbyt drogi i IMHO zbyt wysilony, a ja nie lubię zawracania głowy typu chłodzenia turbiny

> itp. Nie mieli porządnej wolnossącej benzyny, więc wybrałem Lancera 1.8, który był TAŃSZY od

> Octavii z identycznym wyposażeniem. Na dodatek ma wolnossący silnik, a to lubię Może się

> przekonam do turboodkurzaczy VW, jak zobaczę taki 1.8 czy 1.4 po 300 kkm

ile razy można czytać takie głupoty. Jak latami silniki diesla były rozwijane i komplikowane do granic absurdu i opłacalności, to ludzie się zachwycali, a dziś czytamy wątki o regeneracji turbosprężarek, zamianie kół dwumasowych na jednomasowe, wycinaniu DPFów i tak dalej. A mimo to ludzie nadal kupują auta z takimi sinikami. Za to jak producent sprzedaje silnik benzynowy z turbo i bezpośrednim wtryskiem, które to technologie są znane od lat i nie ma tu nic skomplikowanego, to jest lament. Uświadom sobie, że takie TSI, to i tak konstrukcja prosta jak cep w porównaniu z losowo wybranym współczesnym dieslem.

Napisano

tez miałem podobny dylemat wyboru grinser006.gif

wybrałem octe i jestem zadowolony cool.gifgrinser006.gif

co do rabatu moja w katalogu 89k kupiona za 77k grinser006.gif

elegance+pegasus+lakier+kratka+zapas+zawiasRS

moge polecic kolege danielcio : da najlepszy rabat w PL grinser006.gif

co do silnikow: 1.8 tsi to jedna z lepszych jednostek w grupie vag grinser006.gif , ponadto silniki o oznaczeniu cdaa deklaruja sie mocą większą niż podaje producent średnio o 20ps grinser006.gif , osiagi lepsze napewno niż w vw ze wzgledu na mocniejszy silnik/mniejszą mase...

co do jakości materiałów w skoda - wg mnie bardzo dobre - w wersji elegance

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Skoda/Octavia/110958

Napisano

> ile razy można czytać takie głupoty. Jak latami silniki diesla były rozwijane i komplikowane do

> granic absurdu i opłacalności, to ludzie się zachwycali, a dziś czytamy wątki o regeneracji

> turbosprężarek, zamianie kół dwumasowych na jednomasowe, wycinaniu DPFów i tak dalej. A mimo

> to ludzie nadal kupują auta z takimi sinikami. Za to jak producent sprzedaje silnik benzynowy

> z turbo i bezpośrednim wtryskiem, które to technologie są znane od lat i nie ma tu nic

> skomplikowanego, to jest lament. Uświadom sobie, że takie TSI, to i tak konstrukcja prosta jak

> cep w porównaniu z losowo wybranym współczesnym dieslem.

Dlatego nie znoszę turbodiesli i nie znoszę turbobenzyn. Uświadom sobie, że w przypadku TSI narażasz się na takie same problemy i koszty, jak w przypadku turbodiesla - czyli problemy z turbosprężarką, kołem dmumasowym (nie wiem czy akurat jest w TSI, ale w wielu turbobenzynach owszem), i innymi rzeczami. Ze znanych felerów TSI wystarczy wymienić wadliwy rozrząd i topiące się tłoki crazy.gif Jak słusznie zauważyłeś, benzyna skomplikowaniem zaczyna się niebezpiecznie zbliżać do diesla, eliminując w ten sposób swoją przewagę. Spala jak benzyna, psuje się jak diesel - po cholerę to komu? Ale znowuż - co kto lubi. Ja nie mam zaufania do małych benzyn, gdzie wyciąga się ponad 100 KM z jednego litra, szczególnie w przypadku nowych konstrukcji, gdzie beta-testerami są użytkownicy. VW wpadł w ekologiczną euro-pułapkę i jak tak dalej pójdzie, to strzeli sobie w stopę. OK - niech sobie sprzedają turbobenzyny, ale w ofercie muszą być większe wolnossące, bo na to też są klienci (np. ja), którzy po prostu wybiorą inną firmę.

Niemieckie auta (zwłaszcza te budżetowe - VW, Opel) zawsze cechowały dwie rzeczy:

- Niezawodność i trwałość

- Nuda, brzydota, brak innowacyjności

Punkt pierwszy zdecydował o tym, że ludzie kupowali VW i chwalili sobie. Teraz tego punktu zabrakło, a razem z nim całej atrakcyjności.

Napisano

> Dlatego nie znoszę turbodiesli i nie znoszę turbobenzyn. Uświadom sobie, że w przypadku TSI

> narażasz się na takie same problemy i koszty, jak w przypadku turbodiesla - czyli problemy z

> turbosprężarką, kołem dmumasowym (nie wiem czy akurat jest w TSI, ale w wielu turbobenzynach

> owszem), i innymi rzeczami.

Ale czyj to problem? Przy przebiegu 100kkm samochod sie po prostu sprzedaje grinser006.gif

Napisano

> Akurat silników wyposażonych równocześnie w sprężarke mechaniczną i turbosprężarke za wiele nie ma,

> i jakoś nie widać by VW w pozostałych silnikach z rodziny TSI palił się do tego by powielać to

> rozwiązanie.

Ale przecież 1.8TSI w skodzie to silnik z turbosprężarką ale bez sprężarki z napedem mechanicznym. Czyli dość popularny układ.

Napisano

> Ale czyj to problem? Przy przebiegu 100kkm samochod sie po prostu sprzedaje

Pytanie tylko, w jakim stanie będzie ten silnik po 100kkm cfaniaczek.gif Właśnie sprzedałem moją Fabię z wolnossącym 1.4 16V z przebiegiem 128kkm - silnik jak nowy, na hamowni wydmuchał 82 KM (zamiast książkowych 75), nie było żadnych problemów ze sprzedażą. Jak będzie wyglądał 1.4 TSI po takim przebiegu? Nikt nie wie.

Napisano

> Ale przecież 1.8TSI w skodzie to silnik z turbosprężarką ale bez sprężarki z napedem mechanicznym.

> Czyli dość popularny układ.

Jak widac nie przeczytalem ze zrozumieniem - mysłałem ze byla mowa o podwójnie doładowanym 1.4 TSI old.gif

Napisano

> Pytanie tylko, w jakim stanie będzie ten silnik po 100kkm Właśnie sprzedałem moją Fabię z

> wolnossącym 1.4 16V z przebiegiem 128kkm - silnik jak nowy, na hamowni wydmuchał 82 KM

> (zamiast książkowych 75), nie było żadnych problemów ze sprzedażą. Jak będzie wyglądał 1.4 TSI

> po takim przebiegu? Nikt nie wie.

No dobrze, ale widziales gdzies lawinowe skargi na to, ze silniki benzynowe z turbinami padaja jak muchy po przekreceniu 100kkm? Czy moze po prostu Tobie sie wydaje ze beda sie psuly..? wink.gif

Napisano
gratuluje zakupu, 140 kucy i 10,5 do paki a ponadto kiepskie i ciasne wnetrze - rewelacja
Napisano

> Jak będzie wyglądał 1.4 TSI

> po takim przebiegu? Nikt nie wie.

No to juz sie nadaje tylko na hp, bo tam kawaly ida smile.gif

Przeciez na swiecie jest cala masa 1.4 TSI z przebiegiem powyzej 130kkm - nie wszyscy niemcy kupuja auta by jezdzic do kosciola w niedziele (a niewierzacy sa, zaznacze!) a po 3 latach sprzedac to za 1/8 ceny Polakowi hahaha.gif

Napisano

> ponad 500l jest i tak duzo... w Lagunie ckombi mam chyba 470...

nie porownuj danych katalogowych tylko realne pojemnosci bagaznika bo mozna sie niezle oszukac

zreszta chyba byl watek o tym na HP kiedys

a zauwazylem, ze Skoda rolete w swoich kombi (glownie SuperB i O2) prowadzi bardzo wysoko i stad duzo litrow w katalogu maja

A6 mialo bagaznika niby "tylko" 450 litrow a zaloze sie, ze wejdzie duzo wiecej niz do SuperB

Napisano

> nie porownuj danych katalogowych tylko realne pojemnosci bagaznika bo mozna sie niezle oszukac

> zreszta chyba byl watek o tym na HP kiedys

> a zauwazylem, ze Skoda rolete w swoich kombi (glownie SuperB i O2) prowadzi bardzo wysoko i stad

> duzo litrow w katalogu maja

> A6 mialo bagaznika niby "tylko" 450 litrow a zaloze sie, ze wejdzie duzo wiecej niz do SuperB

moge sie załozyc grinser006.gifgrinser006.gif

mialem a4,kolega ma a6 i tu sa bagażniki miniaturki jak dla mnie, oba w wersji kombi - porównujac ta a4 do octy, a a6 do superba to nie ma co porównywać - nie patrze nawet w katalog grinser006.gif

Napisano

> a zauwazylem, ze Skoda rolete w swoich kombi (glownie SuperB i O2) prowadzi bardzo wysoko i stad

> duzo litrow w katalogu maja

Skoda w swoich kombiakach prowadzi roletę dokładnie tak samo jak konkurencja - na wysokości górnej krawędzi kanapy ok.gif

Napisano

mimo że mam skodę chyba wziąłbym golfa zlosnik.gif

strasznie brzydka ta O2 po FL, wygląda jak wystraszony wieloryb w ciąży skromny.gif

poza tym skoda jeżdżą sami przedstawiciele biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Ładnie wyglada jasny srodek - szkoda tylko ze w Skodzie nie mozna zamoic czrnej wykladziny jak to ma miejsce w VW.

Twoje spalanie 10l/100 to rozumiem srednie 50%/50??

Napisano
  • Autor

A4 jest cale małe grinser006.gif Wlasciwie to dobre porowniane do O2 smile.gif A z bagaznikiem A6 vs Superb - no coz....czyms musi sie Skoda wyroznic...

Napisano
  • Autor

No widzisz - coraz wiecej ludzi dzis do samochodu podchodzi jak do TV/czajnika/roweru....popsuje sie to sie wywali skromny.gif

Ja np nie interesuje sie czy 1.4TSI bedzie zyl po 300kkm czy tez nie. Interesuje mnie czy dobije do 100kkm w przeciagu 5 lat i tyle. Nic poza tym...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.