Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Straż Miejska - chyba przegięcie

Featured Replies

Napisano

Zdjęcie jakie otrzymałem od Szanownej Straży Miejskiej z Człuchowa (auto klienta, nie moje)

Czy to nie przegięcie ?

Auta nawet nie widać a i prędkość raptem o 14 km/h przekroczona

McMky.jpg

Napisano

niech na zdjęciu pokażą Ci samochód, bo może ktoś dla jaj Ci tablicę był pożyczył grinser006.gif

Napisano

tez kiedyś od nich dostałem ale w lepszej jakości frown.gif

Zdjęcie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> tez kiedyś od nich dostałem ale w lepszej jakości

> Zdjęcie

od nich to ja non stop dostaje

w końcu 700 aut po całej Polsce jeździ

ale to już z lekka przegięcie

pobawię się troszkę z nimi

Napisano

tam wogóle coś jedzie?

Napisano

Dla jaj wysłałbym zawiadomienie do straży miejskiej, że komendant straży zaparkował w niedozwolonym miejscu swoje auto i Ty zrobiłeś zdjęcie (zrób ksero z Twojego wezwania). Poczekaj na uzasadnienie odrzucenia zawiadomienia i wtedy będziesz mógł przytoczyć im ich własny bełkot.

Napisano
  • Autor

> Dla jaj wysłałbym zawiadomienie do straży miejskiej, że komendant straży zaparkował w niedozwolonym

> miejscu swoje auto i Ty zrobiłeś zdjęcie (zrób ksero z Twojego wezwania). Poczekaj na

> uzasadnienie odrzucenia zawiadomienia i wtedy będziesz mógł przytoczyć im ich własny bełkot.

musiałbym jeszcze znać jego blachy

ale pomysł niegłupi

Napisano

E... na tym czymś to nawet nie da się stwierdzić czy te białe plamy to przednie czy tylne światła... Parametry wskazują, że ustrzelili go od tylca...

Krawiec

Napisano

> E... na tym czymś to nawet nie da się stwierdzić czy te białe plamy to przednie czy tylne

> światła... Parametry wskazują, że ustrzelili go od tylca...

> Krawiec

masz napisane: kierunek pomiaru - oddalający ok.gif

Napisano

> masz napisane: kierunek pomiaru - oddalający

Tyle to ja wiem.. ale patrząc na te jasne plamy to kłuciłbym sie ze to są światłą mijania zlosnik.gif A dlatego na lewym pasie bo wyprzedzał rowerzyste...

Krawiec

Napisano

> Tyle to ja wiem.. ale patrząc na te jasne plamy to kłuciłbym sie ze to są światłą mijania A

> dlatego na lewym pasie bo wyprzedzał rowerzyste...

> Krawiec

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Zdjęcie jakie otrzymałem od Szanownej Straży Miejskiej z Człuchowa (auto klienta, nie moje)

> Czy to nie przegięcie ?

To nie jest straż miejska tylko gminna. Jeszcze prostsze chłopy, żywcem od pługa oderwane.

Ich pazerność jest znana w całej Polsce.

Napisano
  • Autor

> To nie jest straż miejska tylko gminna. Jeszcze prostsze chłopy, żywcem od pługa oderwane.

> Ich pazerność jest znana w całej Polsce.

i dlatego dla rozrywki powalczę się z nimi

Napisano

> To nie jest straż miejska tylko gminna. Jeszcze prostsze chłopy, żywcem od pługa oderwane.

Czy dobrze odczytuję nazwisko komendanta balwanek.gif

Napisano

> i dlatego dla rozrywki powalczę się z nimi

Nie przyjąc, poczekac na sąd i przed sądem sprowadzić ich do poziomu kiepa chodnikowego.

Sek w tym, że to wymaga czasu, a i Sąd pracuje za nasze pieniadze.

Z doświadczenia: wymiana korespondencji z SM nie ma najmniejszego sensu.

Napisano

Mogę to podesłać Bigosowi? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czy dobrze odczytuję nazwisko komendanta

Tak

Bałwan ale przez u otwarte smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mogę to podesłać Bigosowi?

a kim on jest?

Napisano

> a kim on jest?

KLIK

Pogromcą strażników wiejskich ok.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> KLIK

> Pogromcą strażników wiejskich

jak najbardziej możesz wysłac

Napisano

> jak najbardziej możesz wysłac

ok.gifwink.gif

Napisano

hm dziwne - jest to fotka z 2011 roku - czy nie powinna byc zalaczona zgoda policji na umiejscowienie fotoradaru w tym konkretnym miejscu, jesli nie jest to np przy szkole hmm.gif

od stycznia 2011 troche w PORD sie pozmienialo.

choc w zgorzelcu jest fajniej, jest sobie droga prowadzaca w strone z/do autostrady - jest to droga prywatna nie majaca statusu drogi publicznej dodatowo jest ona jednokierunkowa,lecz jakis balwan namalowal linie ciagla po srodku. a wiecie , ze tam policja stoi lapie za predkosc oraz przekraczanie linii ciaglej biglaugh.gif. no ale jeleni pelno a niemcow tym wiecej biglaugh.gif. policja i profesjonalim = zakrecony.gif

Napisano

> dodatowo jest ona jednokierunkowa,lecz jakis

> balwan namalowal linie ciagla po srodku.

a czy to cos niezwyklego badz nienormalnego?

Napisano
  • Autor

> hm dziwne - jest to fotka z 2011 roku - czy nie powinna byc zalaczona zgoda policji na

> umiejscowienie fotoradaru w tym konkretnym miejscu, jesli nie jest to np przy szkole

> od stycznia 2011 troche w PORD sie pozmienialo.

> choc w zgorzelcu jest fajniej, jest sobie droga prowadzaca w strone z/do autostrady - jest to droga

> prywatna nie majaca statusu drogi publicznej dodatowo jest ona jednokierunkowa,lecz jakis

> balwan namalowal linie ciagla po srodku. a wiecie , ze tam policja stoi lapie za predkosc oraz

> przekraczanie linii ciaglej . no ale jeleni pelno a niemcow tym wiecej . policja i

> profesjonalim =

nic nie mam dołączonego z Policji

Napisano

Ja od listopada 2010 jestem nagabywany przez SM w Płocku, która przysyła mi co jakiś czas druczek z nakazem wskazania kierującego, który dopuścił się wykroczenia w czerwcu 2010. Na druczku jest tylko numer rejestracyjny - żadnych zdjęć. Rubryki opisujące auto (marka, model, kolor) są puste. Po rozmowie telefonicznej ze SM dowiedziałem się, że z jakieś kamery przemysłowej zrobione jest zdjęcie, na którym cytuje "mało co widać, bo jest niewyraźne" (opinia SM, z którym rozmawiałem przez telefon).

Na przysłanym przez SM druczku napisałem, że proszę o przesłanie materiałów umożliwiających identyfikację kierującego i wysłałem faksem. Oczywiście nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w tej sprawie, za to SM regularnie przysyła mi ten sam druczek nakazujący wskazanie kierującego.

Rozmowa jak ze ścianą facepalm.gif

Generalnie dostosowałem się do poziomu SM i olewam te druczki. Jak mnie chcą zaprosić do Sądu to bardzo proszę - chętnię się przejdę, bo jeszcze nie miałem okazji.

Z drugiej strony pan SM poinformował mnie w tej samej rozmowie telefonicznej, że w takiej sytuacji SM nie ma uprawnień do skierowania sprawy do Sądu.

Napisano

> Zdjęcie jakie otrzymałem od Szanownej Straży Miejskiej z Człuchowa (auto klienta, nie moje)

Jeśłi z tego roku brak podstawy prawnej wykonania pomiaru

Napisano
  • Autor

> Jeśłi z tego roku brak podstawy prawnej wykonania pomiaru

to mogę do nich zadzwonić i zapytać się czemu nie ma dołączonego pisma z Policji o zasadności umieszczenia fotoradaru?

Napisano

O żesz Ty rotfl.gif To trzeba do jakiegoś serwisu motoryzacyjnego wysłać, nie wiem może np. poboczem.pl , to coś w stylu faktu z podtelkstem humorystycznym więc myślę że podłapią zlosnik2.gif

Napisano

> Auta nawet nie widać a i prędkość raptem o 14 km/h przekroczona

a co dalej robisz ze zdjęciami jak jest wyraźnie i wogóle ok ?

pracujesz w wypożyczalni czy leasingu ?

Napisano
  • Autor

> O żesz Ty To trzeba do jakiegoś serwisu motoryzacyjnego wysłać, nie wiem może np. poboczem.pl ,

> to coś w stylu faktu z podtelkstem humorystycznym więc myślę że podłapią

wysłałem do TVN Turbo

ciekawe czy ich zainteresuje

Napisano
  • Autor

> a co dalej robisz ze zdjęciami jak jest wyraźnie i wogóle ok ?

podaje kierującego smile.gif

> pracujesz w wypożyczalni czy leasingu ?

wypożyczalnia

Napisano

> podaje kierującego

> wypożyczalnia

znaczy osobę która wypożyczyła auto ...

mhm

ciekawi mnie czy plotka którą znam że leasingi nie podają danych leasingobiorców jest prawdą ...

Napisano
  • Autor

> znaczy osobę która wypożyczyła auto ...

tak

> mhm

mhm co?

> ciekawi mnie czy plotka którą znam że leasingi nie podają danych leasingobiorców jest prawdą ...

to jest plotka

firma leasingowa nie jest z pewnością chętna do przyjęcia mandatu, nieprawdaż?

Napisano

> tak

> mhm co?

mhm = aha

> to jest plotka

> firma leasingowa nie jest z pewnością chętna do przyjęcia mandatu, nieprawdaż?

nie wiem nie znam się ...

więm że błysło a fotka nie przyszła skromny.gif

Napisano
  • Autor

> mhm = aha

> nie wiem nie znam się ...

> więm że błysło a fotka nie przyszła

różne powody:

- kiedy błysło, może jeszcze nie przyszło

- może było inne auto w pobliżu

- wyszło foto niewyraźne

- może był straszak

różne powody bywają

Napisano

> różne powody:

> - kiedy błysło, może jeszcze nie przyszło

> - może było inne auto w pobliżu

> - wyszło foto niewyraźne

> - może był straszak

> różne powody bywają

dawno temu

być może

eot

Napisano
  • Autor

> dawno temu

> być może

> eot

a w jakim leasingu auto?

Napisano

> ciekawi mnie czy plotka którą znam że leasingi nie podają danych leasingobiorców jest prawdą ...

EFL podaje...

Napisano
  • Autor

> BRE

OK

nie znam zwyczajów tam

eot

Napisano

> BRE

Tez wysylaja... Jedno auto mamy w bre , drugie w EFL z obu dostalismy fotki.

Napisano

> Auta nawet nie widać a i prędkość raptem o 14 km/h przekroczona

Zdjęcie tablicy jest zrobione prostopadle do powierzchni, natomiast auto jest z boku. Zdjęcie tablicy powinno być z perspektywy. Nie pasuje do ustawienia samochodu.

Napisano

Nie jest prawdą - firma leasingowa ma elegancką formułkę informującą, że pojazd x nr rej y jest przedmiotem leasingu, a korzystającym jest firma n.

Dalej pismo leci do firmy n, która już dalej się tłumaczy.

Napisano

zasadniczo komendant SG to Bał.. Bułwan facepalm.gifgrinser006.gif

Napisano

> znaczy osobę która wypożyczyła auto ...

> mhm

na 100% jest to bzdura,

znam 6 przypadków foto aut na leasing (szwagier, teść) w tym jedno moje hehe.gif

Napisano

> A mozesz rozwinac??

chodzi chyba o to, że fotoradary muszą być oznaczone jakimś znakiem?

Problem w tym, że nie ma nawet projektu tego znaku hehe.gif

Napisano

Kiedyś ktoś w firmie leasingowej wpadł na pomysł, że jak się Policja/SM pyta o użytkownika to jeszcze ten użytkownik jest obciążany za "obsługę". Nie wiem tylko czy to wdrożyli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.