Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie odnośnie silnika

Featured Replies

Napisano

Siema, jak wiadomo 01.02.2011r kupiłem żółtka od Orlika , teraz mam pytanie odnośnie silnika ,bo w nim jest góra z 1.2 75KM i niby 75KM ma 270751858-jezyk.gif ,no ale nie jest to samo jak w całości 1.2 75KM ,mam okazję kupić 1.2 75KM za 2000tys zł i się zastanawiam czy po przekładce będzie coś wiecęj mocy ,czy poprostu jest to nie oplacalne screwy.gif

Napisano

> okazję kupić 1.2 75KM za 2000tys zł i się zastanawiam czy po przekładce będzie coś wiecęj mocy

> ,czy poprostu jest to nie oplacalne

w tych pieniążkach moim zdaniem nie ma sensu ok.gif

Napisano
  • Autor

> zależy w jakim stanie ten silnik jest

ma 65tys przebiegu przyjechal razem z punto na lawecie francuz to jest kumpel sprowadzil takiego i silnik jest suchy itp rowno chodzi ,a punciak w dupe dostal

Napisano

> ma 65tys przebiegu przyjechal razem z punto na lawecie francuz to jest kumpel sprowadzil takiego i

> silnik jest suchy itp rowno chodzi ,a punciak w dupe dostal

zadaj sobie pytanie co chcesz finalnie osiągnąć, bo od tego wiele zależy czy warto lub nie ok.gif jak masz całkiem zdrowy motor (1.1 z górą 1.2?) i wszystko jest ok, to przekładka na 1.2 kompletne i koniec w tych pieniądzach moim zdaniem jest mało rozsądna. Jeśli chcesz np. uturbiać 8V to może właśnie lepiej będzie kupić motor po małym przebiegu i na nim "zbudować" wszystko. Jeśli chcesz zostać przy n/a (wolnossący) to osobiście wolałbym poszukać czegoś pokroju 1.2 16V/1.4 16V ok.gif niż robić przekładke na 8V.

Napisano
  • Autor

> zadaj sobie pytanie co chcesz finalnie osiągnąć, bo od tego wiele zależy czy warto lub nie jak

> masz całkiem zdrowy motor (1.1 z górą 1.2?) i wszystko jest ok, to przekładka na 1.2 kompletne

> i koniec w tych pieniądzach moim zdaniem jest mało rozsądna. Jeśli chcesz np. uturbiać 8V to

> moze dobrze bedzie kupić motor po małym przebiegu i na nim "zbudować" wszystko. Jeśli chcesz

> zostać przy n/a (wolnossący) to osobiście wolałbym poszukać czegoś pokroju 1.2 16V/1.4 16V

no w sumie albo tak zrobić , zobacze co jest z tym silnikiem ,bo w sobote biore się za rozebranie jego ,caly czas ten olej leci itp rozbiore obacze co i jak czy np gdzies z dolu nie ma wyciekow itp ,bo jak sie okaze ze ten silnik ma dosc to kupuje tego z tego punciaka , wczoraj zapalilem zoltka i jakies cisnienie dostaje przez dekiel zaworow do korka oleju ,slychac tylko tssss przycisnie sie korek to go cisnie znowu , screwy.gif

Napisano

> Siema, jak wiadomo 01.02.2011r kupiłem żółtka od Orlika , teraz mam pytanie odnośnie silnika ,bo w

> nim jest góra z 1.2 75KM i niby 75KM ma ,no ale nie jest to samo jak w całości 1.2 75KM ,mam

> okazję kupić 1.2 75KM za 2000tys zł i się zastanawiam czy po przekładce będzie coś wiecęj mocy

za sam słupek 2tyś?

Napisano

Za 8V tyle zlota? Hm... skusilbym sie gdyby silnik byl na prawde igla razem z osprzetem.

Napisano

> dołóż, jak masz z czego, i kup 1.2 16v

ale 90% 1,2 16v to zlomy zlosnik.gif, a za 2 tysie to spokojnie mozna kupic 1,4 ok.gif

Napisano
  • Autor

> ale 90% 1,2 16v to zlomy , a za 2 tysie to spokojnie mozna kupic 1,4

1.4 mówicie zlosnik.gif ale to będę musiał poczekać jeszcze żeby odłożyć trochę wiecej siana biglaugh.gif ale ja byłbym bardziej za 16V 1.2 niż 1.4 ,pomyslimy spokojnie ,zobacze jak tee serducho sie trzyma , ale mam nadzieje ze przedmuchow ten silnik nie ma shocked.gif

aaaa jeszcze mam pytanie ,bo będe wywalał tą odme co wychodzi z dekla zaworow i idzie to dolotu ,i chce zrobic kawalek rurki i maly stozek na koncu ,tylko gdzie dostane taki stozek maly ?

Napisano

ale 1.4 nie mioeści się w klasie jak ktoś startuje:P Chyba że tylko dla własnej frajdy silnik wsadzać to wtedy 1.4 16v ok

Napisano

> ale 90% 1,2 16v to zlomy

coś w tym jest, kupowanie 1.2 16v i nie zrobienie żadnego remontu traci sens , wiem po swojej głupocie smile.gif Ale już mam new serce.gif i je ok ok.gif

Napisano
  • Autor

> cento orlika do rajdów

o rajdach nie ma mowy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Siema, jak wiadomo 01.02.2011r kupiłem żółtka od Orlika , teraz mam pytanie odnośnie silnika ,bo w

> nim jest góra z 1.2 75KM i niby 75KM ma ,no ale nie jest to samo jak w całości 1.2 75KM ,mam

1.1 z góra od 1.2 8V 75 ma około ...70 KM

Napisano

> ale ja byłbym

> bardziej za 16V 1.2 niż 1.4

Nie pakuj 1.2 16v bo zaraz będzie za mało, dołóż i ogarnij 1.4 (jak będzie taki przymus na zmiane silnika) a za 1.2 8v 2k to trochę za chora cena screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Nie pakuj 1.2 16v bo zaraz będzie za mało, dołóż i ogarnij 1.4 (jak będzie taki przymus na zmiane

> silnika) a za 1.2 8v 2k to trochę za chora cena

a powiedzcie mi co do tego węża ? Gdzie dostanę taki mały stożek ? screwy.gif

Napisano

2 tys za 1,2 8v to chora cena ja dalem 1 tys z osprzetem i skrzynia, to po pierwsze a po drugie ja przekladalem z seryjnego 1,1 na planowany staczany i takie tam 1,2 8v, ja wybralem taki motor ze wzgledu na rajdy jest twardy i mocny z dolu ale do jazdy po miescie ten silnik jest za slaby (wiekszosc aut i tak zostaje z tylu ale jak trafisz cos naprawde mocnego to cie objedzie spokojnie) polecam 1,4 16v kolega ma i powiem ci ze to robi wrazenie

Napisano

> a powiedzcie mi co do tego węża ? Gdzie dostanę taki mały stożek ?

Puśc sobie tego węża do butelki najlepiej. Taki drut oil catch tank. Tylko ona musi mieć dziurę u góry (odpowietrzenie) zeby nie zatkalo i nie wywalilo oleju koło szabelki. Tez miałem taki filterek i mi sączylo po całym silniku, altku i kapalo na ziemię. Nie polecam.

Napisano

> coś w tym jest, kupowanie 1.2 16v i nie zrobienie żadnego remontu traci sens , wiem po swojej

> głupocie Ale już mam new i je ok

Ja nie oszczędzałem na tym i chodzi elegancko

Napisano
  • Autor

> Puśc sobie tego węża do butelki najlepiej. Taki drut oil catch tank. Tylko ona musi mieć dziurę u

> góry (odpowietrzenie) zeby nie zatkalo i nie wywalilo oleju koło szabelki. Tez miałem taki

> filterek i mi sączylo po całym silniku, altku i kapalo na ziemię. Nie polecam.

możesz coś więcej napisać jak to zrobić ?

bo chce wywalić tą całą gumową rurkę co wychodzi z dekla i idzie do dolotu

Napisano

> możesz coś więcej napisać jak to zrobić ?

> bo chce wywalić tą całą gumową rurkę co wychodzi z dekla i idzie do dolotu

No przecie napisał, że masz załozyć długi szlauch i do butelki wsadzić co by asfaltu nie świnić. Butelke trytkami do zderzaka od wewnatrz i gitara. Te filterki na odme to syf - w zimie zamarznie i rozsadzi, a olej z serem uwali cały motor no.gif

Napisano

> No przecie napisał, że masz załozyć długi szlauch i do butelki wsadzić co by asfaltu nie świnić.

> Butelke trytkami do zderzaka od wewnatrz i gitara. Te filterki na odme to syf - w zimie

> zamarznie i rozsadzi, a olej z serem uwali cały motor

hehe, a u ciebie melon gdzie idzie rura z odmy ? zeby.GIF

Napisano

> hehe, a u ciebie melon gdzie idzie rura z odmy ?

do butelki 5l po płynie od spryskiwacza. Na BT przed ćwiartkami wywalili by mnie z toru za takie cos ok.gif

Napisano

> 1.1 z góra od 1.2 8V 75 ma około ...70 KM

Tak czytam ten wątek z zainteresowaniem (przepraszam, że się doklejam) i myślę o tej górze od 1,2 do serii 1,1.

Jaką kasę trzeba wyłożyć cęści i robocizna, żeby to wykonać.

Duża ingerencja w serię?

Napisano

zależy od tego czy będziesz to robił sam czy będzie to robił Ci ktoś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.