Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe auto bez prawa do rejestracji

Featured Replies

Napisano

panowie - skąd moze takie jak w linku auto pochodzić ? nie da sie nic zakombinowac by to zarejestrować ? c4 picasso

Napisano

> nie da sie nic zakombinowac by to

> zarejestrować ? c4 picasso

zakombinowac sie da ... no.gif

zas legalnie tego nie zarejestrujesz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> panowie - skąd moze takie jak w linku auto pochodzić ? nie da sie nic zakombinowac by to

Podepnę się do tematu

Czy takim autem można poruszać się po drogach niepublicznych? I co z OC w takim przypadku?

Napisano

Ma wycięte pole numerowe.

Wiec nic z tym nie zrobisz.

Mozesz sobie na części wziąc lub na jakiś przeszczep.

Napisano

> panowie - skąd moze takie jak w linku auto pochodzić ? nie da sie nic zakombinowac by to

Silnik jakoś ufajdany, Czyżby auto po powodzi?

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Skąd się biorą takie auta?

Kiedys była mowa o tym na kaciku.

Padła sugestia czy tez stwierdzenie, ze to np próbne samochody jak uruchamiali linie produkcyjna i sprawdzali czy wszystko idzie ok.

Napisano

Może to być również auto ze stwierdzoną poważną wadą produkcyjną, które miało zostać zezłomowane. A złom jak to złom zamiast do huty trafił do PL.

Napisano

> Ma wycięte pole numerowe.

> Wiec nic z tym nie zrobisz.

Jak zbudujesz samoróbę to też bez szans rejestracji? Jakoś te numery nadają.

Napisano

> Jak zbudujesz samoróbę to też bez szans rejestracji? Jakoś te numery nadają.

Myślisz, że byzmesmeny by tak nie zrobiły, jeśli tylko by się dało?

Napisano

> Podepnę się do tematu

> Czy takim autem można poruszać się po drogach niepublicznych? I co z OC w takim przypadku?

Po prywatnej drodze to możesz robić co chcesz (vide całkiem spore ilości samochodów bez nr rej jeżdżących po terenie fabryk samochodów - i NIE jest to produkcja :-) )

Napisano

> Myślisz, że byzmesmeny by tak nie zrobiły, jeśli tylko by się dało?

Pewnie i tak znajdzie sie kilku cwaniakow, ktorzy zalegalizuja takie auto. Malo to ogloszen w necie o sprzedazy kompletu papierow do auta ? smile.gif

Co prawda rzecz dziala sie kilka lat temu, ale znam historie doszczetnie spalonego auta, ktore sprzedalo sie w ciagu tygodnia ze wzgledu na komplet dokumentow, swiezy rocznik i jasna historie serwisowa smile.gif

Napisano

> Pewnie i tak znajdzie sie kilku cwaniakow, ktorzy zalegalizuja takie auto. Malo to ogloszen w necie

> o sprzedazy kompletu papierow do auta ?

> Co prawda rzecz dziala sie kilka lat temu, ale znam historie doszczetnie spalonego auta, ktore

> sprzedalo sie w ciagu tygodnia ze wzgledu na komplet dokumentow, swiezy rocznik i jasna

> historie serwisowa

Przypuszczam, że zrobienie szczepana z tak nowego auta nie jest łatwe.

Jak wyjaśnisz choćby brak gwarancji?

Napisano

> Przypuszczam, że zrobienie szczepana z tak nowego auta nie jest łatwe.

> Jak wyjaśnisz choćby brak gwarancji?

To juz bylaby totalna abstrakcja, ale kupno papierow od czegos co ma gwarancje .... - do momentu az klient nie pojedzie do serwisu, to sie nie dowie smile.gif

Ewentualnie jakas lewa ksiazka serwisowa + komplet faktur, etc.

Sadze, ze sa jakies sposoby, w koncu "Polak" potrafi smile.gif

Btw: uwierzylbys ze z benzyniaka anglika, mozna zrobic cos z kierownica po normalnej stronie i silnikiem diesla ? pacjentem byl golf 4, a temat wyszedl wlasnie dopiero w serwisie, gdy cos w VINie sie nie zgadzalo.... smile.gif

Napisano

> Jak zbudujesz samoróbę to też bez szans rejestracji? Jakoś te numery nadają.

to chcialbys takie picasso jak pojazd SAM rejestrowac? yikes.gifhmm.gif

niestety ale takie cos nie przejdzie, pojazd SAM to pojazd w ktorym rama pojazdu wykonana jest wlasnorecznie a nie oparta na jakims produkowanym aucie ok.gif

Napisano

> to może koledzy wyjaśnicie jak to możliwe ?

> http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-nowa-karosseria-z-numerem-C17114033.html

> bo rozumiem że można sobie zakupić u producenta fabrycznie nowy silnik , ale takie coś ?

Siakoś się da...Kumplowi zrobiło asio przekładkę budy i jeździ...A teoretycznie nie powinien.

Napisano

> panowie - skąd moze takie jak w linku auto pochodzić ?

Zazwyczaj pierwsze wyprodukowane egzemplarze. Zazwyczaj najwyższe opcje wyposażenia. Takich próbnych egzemplarzy jest sporo. Część zostaje do użytku wewnętrznego. Reszta może iść jako "podarki" np. POLSL dostała swego czasu Sieny, Palio, Pande, Astre III 1.3 JTD full wypas ze skórą w środku. DO badań naukowych oczywiście.

>nie da sie nic zakombinowac by to

Wszystko się da. Tylko obawa, że sprawa się sypnie, nie dała by mi spać zlosnik.gif

Napisano

> Btw: uwierzylbys ze z benzyniaka anglika, mozna zrobic cos z kierownica po normalnej stronie i

> silnikiem diesla ? pacjentem byl golf 4, a temat wyszedl wlasnie dopiero w serwisie, gdy cos w

> VINie sie nie zgadzalo....

Znam identyczną historię z Toledo. Anglik.

Było VR5 - się "zatarło" i dostało ARL 270751858-jezyk.gif

Napisano

Swego czasu jakiś areoklub ( obsługa szybowców ) na Śląsku dostał 2 Astry classic za symboliczną złotówkę. To są samochody z jakimiś tam wadami - np. lakiernicze etc. i powinny iść do kasacji ale kasacja ich jest droższa niż ofiarowanie ich instytucją użyteczności publicznej - na Politechnice Częstochowskiej; stała taka zielona Agilla z napisem jazda próbna ( przez 5 lat napewno nie wyjeżdżała na drogi zlosnik.gif )

Napisano

Ja bym tam kupił jakiegoś totalnego "kotleta" z papierami zrobił "szczepa" i latał do bólu, aż się rozleci....

Napisano

> to chcialbys takie picasso jak pojazd SAM rejestrowac?

> niestety ale takie cos nie przejdzie, pojazd SAM to pojazd w ktorym rama pojazdu wykonana jest

> wlasnorecznie a nie oparta na jakims produkowanym aucie

A jakie jest kryterium, pozwalajace to stwierdzic?

Poza tym, ze kazdy widzi, ze to Picasso, ale nie to mnie interesuje.

Napisano

> A jakie jest kryterium, pozwalajace to stwierdzic?

> Poza tym, ze kazdy widzi, ze to Picasso, ale nie to mnie interesuje.

przeciez diagnosta czy rzeczoznawca odrazu zobaczy ze to nie SAM tylko normalna osobowka, SAM to pojazd oparty na ramie wykonanej wlasnorecznie

nie ktorzy kombinuja quady i traktory sprowadzone bez papierow rejestrowac jako SAM, dodaja kilka rurek, chlapaczy, zderzakow ale i tak nic z tego a Ty masz nadzieje pelno wymiarowa osobowke jako SAMA zarejestrowac? prosze Cie

Napisano

>To są samochody z jakimiś tam wadami - np. lakiernicze etc. i powinny iść do kasacji

> ale kasacja ich jest droższa niż ofiarowanie ich instytucją użyteczności publicznej

Astra z PolSl nie ma wad lakierniczych.... jedynie 2 na 3 śruby mocujące kolumnę kierowniczą są ukręcone...ale tego nie widać... można jeździć. Podejrzewam, że oferowane auta może mieć podobne "kwiatki" zlosnik.gif

Napisano

Pewnego razu będąc w fabryce Fiata, przewieźli mnie seicento z próbnej produkcji, które miało prawie 600 kkm.

Kierownik mówił, że te auto nigdy nie było u mechanika, bo nigdy się nie zepsuło.Nawet zbytnio nie dbali o niego.

Nie wiem czy miało prawo do rejestracji, ale zarejestrowane nie było nigdy i jeździło tylko po terenie fabryki

Napisano

> Pewnego razu będąc w fabryce Fiata, przewieźli mnie seicento z próbnej produkcji, które miało

> prawie 600 kkm.

icon_eek.gificon_eek.gif Nawet jak miało 10 lat, to musiało by codziennie robic ponad 150 km - po terenie fabryki to trochę dużo. Jesteś pewien przebiegu, czy machnąłeś się o jedno zero? zlosnik.gif

Napisano

> Nawet jak miało 10 lat, to musiało by codziennie robic ponad 150 km - po terenie fabryki to

> trochę dużo. Jesteś pewien przebiegu, czy machnąłeś się o jedno zero?

Nie nie pomyliłem się.

Auto to jest 98 lub wcześniej bo nie wiem w którym roku puścili preserie.

Do testów pewnie sporo km zrobiło,a po fabryce jest użytkowane praktycznie 24 godziny na dobe.

Nie wiem czy dalej jeździ

Napisano

> Pewnego razu będąc w fabryce Fiata, przewieźli mnie seicento z próbnej produkcji, które miało

> prawie 600 kkm.

> Kierownik mówił, że te auto nigdy nie było u mechanika, bo nigdy się nie zepsuło.Nawet zbytnio nie

> dbali o niego.

> Nie wiem czy miało prawo do rejestracji, ale zarejestrowane nie było nigdy i jeździło tylko po

> terenie fabryki

Hans Christan Andersen. Dzieła wszystkie, vol. 1

Napisano

> Ja bym tam kupił jakiegoś totalnego "kotleta" z papierami zrobił "szczepa" i latał do bólu, aż się

> rozleci....

I-wsza wizyta w ASO i podpięcia sie pod gniazdo diagnostyczne i masz problem- ASO telefon na 112 i masz problem

Quote:

art. 306

Kto usuwa, podrabia lub przerabia znaki identyfikacyjne, datę produkcji lub datę przydatności towaru lub urządzenia,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.