Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1000 km po polskich drogach

Featured Replies

Napisano

Generalnie nie jest źle. Sumarycznie jednak widać poprawę. Pod wieloma względami. Chyba jedyny minus to stan drogi 22 między Chojnicami a Starogardem. Tam widać, że zima dała w kość asfaltowi, no i poniemieckie płyty już też ledwie zipią.

Na plus.

W miarę rozsądna jazda kierowców. Owszem bywały auta które wyprzedzały na ciągłej, grzały 90 przez wioski, ale to coraz rzadszy widok.

Straż biznesowa, robiąca kasę w miejscowościach Uniechówek i Uniechów stawiająca śmietnik poza obszarem zabudowanym (ale jednak objętym bezsensownie tablicą obszar zabudowany) przeniosła swoje urządzenie do centrum wioski, gdzie faktycznie szybsza jazda może stwarzać zagrożenie. Do pełni szczęścia przydałoby się jeszcze pomalowanie tego śmietnika na jaskrawy kolor.

DK10 na odcinku Stargard -Wałcz zachowuje bardzo dobry stan mimo, że jej remont już parę lat temu się skończył - jednak można robić porządnie.

Bardzo fajnie śmiga się ekspresówkami. Szczecin ma w zasadzie w każdą stronę świata albo ekspresówkę, albo autostradę. Niedawno ciąłem ekspresówką w kierunku południowym - do Gorzowa człowiek jedzie błyskawicznie. Oby tych ekspresówek przybywało choć w takim tempie jak ostatnio, a będzie dobrze.

Za 2-3 lata można liczyć, że da się dojechać ze Szczecina do Wawy ekspresówką/autostradą.

Jadąc +10/+20 ponad limit osiągałem zadowalające prędkości. Jazdę mimo ok 13 godzin za kółkiem uważam za względnie nie męczącą, bezstresową.

Napisano

> zapomniałeś o spalaniu

I wzmiankach o tym jak rewelacyjnym autem jest BMW serii 1. hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zapomniałeś o spalaniu

Coś mi się zepsuło. Spalił niby 7. Nie wiem czy to wina przekłamania komputera, czy faktycznie spalanie wzrosło. Robili mi w zeszłym tygodniu update softu i od tego momentu jakieś 30% więcej pokazuje. Sprawdzę przy tankowaniu, bo wartość absurdalna. Tyle mi wcześniej palił w mrozach przy jeździe miejskiej/podmiejskiej.

Napisano

> Coś mi się zepsuło. Spalił niby 7. Nie wiem czy to wina przekłamania komputera, czy faktycznie

> spalanie wzrosło. Robili mi w zeszłym tygodniu update softu i od tego momentu jakieś 30%

> więcej pokazuje. Sprawdzę przy tankowaniu, bo wartość absurdalna. Tyle mi wcześniej palił w

> mrozach przy jeździe miejskiej/podmiejskiej.

zlosnik.gif

Wiedzialem, ze bedzie produkowal paliwo niedlugo. Wiedzialem.

Napisano

to chyba zrobili update po znajomości kierownika stacji benzynowej smile.gif no chyba , że jakieś trefne paliwo

Napisano
  • Autor

> to chyba zrobili update po znajomości kierownika stacji benzynowej no chyba , że jakieś trefne

> paliwo

Tankowałem już 2 razy. Na różnych stacjach BP (ultimate). Generalnie auto ma możliwość kalibracji wskazań. Podejrzewam, że zresetowali ustawienia (zresztą inne też zresetowali). Przy pierwszym tankowaniu komp pokazał 8,1 z tankowania wyszło mi 6,7 (co bym powiedział jest w normie). Niestety nie jestem pewien czy miałem zresetowany licznik dzienny, stąd nie ma pewności, czy wynik obliczeń prawidłowy.

Wcześniej sprawdzałem kilka razy i komp pokazywał idealnie z dokładnością do 0,1 pokrywało się z tym co wynikało na stacji, przy tankowaniu.

Napisano

W tej chwili najważniejszy dla szczecina jest odcinek gorzów - międzyrzecz. Otworzy drogę do A2 a co za tym idzie szybki dojazd do warszawy. Póki co jazda przez deszczno i potem do trzciela jest dość upierdliwa (chociaż od międzyrzecza do dk 2 jest całkiem ładny asfalt).

Napisano

<Za 2-3 lata można liczyć, że da się dojechać ze Szczecina do Wawy ekspresówką/autostradą.

biglaugh.gif dobry dowcip - a tak z szcz do wroc pozniej do kat i expresem do warszawy tak - niczym IC do wroclawia z warszawy przez poznan biglaugh.gif

Napisano

> W tej chwili najważniejszy dla szczecina jest odcinek gorzów - międzyrzecz. Otworzy drogę do A2 a

> co za tym idzie szybki dojazd do warszawy. Póki co jazda przez deszczno i potem do trzciela

> jest dość upierdliwa (chociaż od międzyrzecza do dk 2 jest całkiem ładny asfalt).

deszczno, sreszczno i brzozowiec to akt. najbardziej upierdliwy odcinek dk3

Napisano

> Generalnie nie jest źle. Sumarycznie jednak widać poprawę.

Za to we Wrocławiu widać znaczne pogorszenie stanu ulic- jest gorzej niż przed remontami icon_rolleyes.gif

Byłem tam wynajętym autem w styczniu i wyleczyło mnie to z głupich myśli, żeby zahaczyć o Wrocław własnym autem frown.gif

Napisano

Znasz sytuację czy piszesz bezmyślne bzdety? Budują a2 , budują s3 za rok możesz się ciężko zdziwić smile.gif

Napisano

A ja niestety ale uważam, że ludzie mają co raz bardziej przepisy w pupie...

IMO - mandaty są już zdecydowanie zbyt niskie w stosunku do zarobków...

Policji - jakby było widać trochę więcej na drogach... ale mandat 200-300 zł to w tej chwili "pryszcz".

IMO taryfikator powinien być x10 i byłoby spokojniej...

Napisano

> A ja niestety ale uważam, że ludzie mają co raz bardziej przepisy w pupie...

> IMO - mandaty są już zdecydowanie zbyt niskie w stosunku do zarobków...

Chyba Twoich hehe.gif

> Policji - jakby było widać trochę więcej na drogach... ale mandat 200-300 zł to w tej chwili

> "pryszcz".

200-300 moze dostac kazdy, a jednak 10 punktow + 1000 ma prawo troche zabolec

> IMO taryfikator powinien być x10 i byłoby spokojniej...

Nie uprawiasz zbyt wiele seksu ? hehe.gif

Napisano

> IMO taryfikator powinien być x10 i byłoby spokojniej...

Wsadzaj od razu do więzienia za przekroczenie prędkości - zobaczysz jaki spokój na drogach będzie facepalm.gif

Napisano

> Znasz sytuację czy piszesz bezmyślne bzdety? Budują a2 , budują s3 za rok możesz się ciężko zdziwić

Bez przesady przykladowo, cala dolnoslaska czesc s3 lezy i kwiczy, przetargi na s7 uniewaznione itd. Obawiam sie, ze do 2020 roku NIE bedzie normalnie.

Przejazd dowolna dk w styczniu/lutym - na kazdej dk, dw znajdziesz odcinek, ktory wyglada jak zbombardowany pas startowy

Napisano

> Wsadzaj od razu do więzienia za przekroczenie prędkości - zobaczysz jaki spokój na drogach będzie

A w czym masz problem?

Wystarczy jeździć zgodnie z przepisami, a nie będziesz musiał się bać smirk.gif

Napisano

> Chyba Twoich

Jak każdy z nas, nie uważam żebym zarabiał za dużo zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> 200-300 moze dostac kazdy, a jednak 10 punktow + 1000 ma prawo troche zabolec

No i o to mi chodzi zlosnik.gif

Tylko jest jeszcze sprawa taka, że policial.gif musiałby mieć dużo niechęci do polubownego załatwienia sprawy zlosnik.gif

> Nie uprawiasz zbyt wiele seksu ?

Ojtam, ojtam zlosnik.gif

Ograniczam się, bo wiesz... odciski... shhh.gifshhh.gifshhh.gif

Napisano

> Bez przesady przykladowo, cala dolnoslaska czesc s3 lezy i kwiczy, przetargi na s7 uniewaznione

> itd. Obawiam sie, ze do 2020 roku NIE bedzie normalnie.

Mowimy o dojezdzie ekspresowka ze Szczecina do Wawy , zreszta narzekacie narzekacie ale kurcze jak porownuje z tym co bylo 10 lat temu to naprawde jest miod malyna.

> Przejazd dowolna dk w styczniu/lutym - na kazdej dk, dw znajdziesz odcinek, ktory wyglada jak

> zbombardowany pas startowy

Podobnie za zachodnia granica nie takiej landowki albo autobahnu ,zeby nie bylo dziur. Z zima nie wygrasz.

Napisano

Stan dróg zdecydowanie lepszy (pomijając stan po zimie), ale ilość aut + mała przepustowość mimo wszystko powoduje mały komfort podróżowania.

Napisano

> Stan dróg zdecydowanie lepszy (pomijając stan po zimie), ale ilość aut + mała przepustowość mimo

> wsztstko mniejszy komfort podróżowania.

już raz pisałem, ale powtórzę. Uważam, że drogi krajowe czy nawet często wojewódzkie są w coraz lepszym stanie, coraz więcej jest odcinków wyremontowanych, z dobrą nawierzchnią, z elementami poprawiającymi bezpieczeństwo, typu dobrze oświetlone przejścia, oddzielne pasy do skrętów, migające znaki itd. Nie mówiąc już o powoli, ale jednak, budowanych drogach ekspresowych, czy obwodnicach.

Za to w miastach jest coraz gorzej. W Krakowie na przykład kilka ulic, to powinno być po prostu zamkniętych, bo przypomina pole minowe, a jazda po zmroku nieznanymi ulicami to jak loteria. Widać, że miasto nie nadąża z remontami. W Wawie podobnie, ale imho chyba jednak lepiej.

PS. Proszę kolegę, który kiedyś pisał mi na priv, czy naprawdę uważam, że drogi są w dobrym stanie, o nie pisanie ponowne zlosnik.gif

Napisano

> A w czym masz problem?

> Wystarczy jeździć zgodnie z przepisami, a nie będziesz musiał się bać

W tym, że ograniczenia prędkości to najmniejszy wspólny mianownik

czyli są dostosowane do kierowców najmniej zdolnych.

Usypiam z nudów gdy jadę wg ograniczeń i dlatego uważam taką jazdę za niebiezpieczą uzbroj_zlo.gif

Napisano

[...]> porownuje z tym co bylo 10 lat temu to naprawde jest miod malyna.

Porownywac nalezy ze stanem na zachod od Odry, mozesz porownac z Ukraina wzglednie Zanzibarem, tylko co z tego?

> Podobnie za zachodnia granica nie takiej landowki albo autobahnu ,zeby nie bylo dziur. Z zima nie

> wygrasz.

Znowu: SKALA zjawiska. Od wielu lat jezdze do Czarnej Gory - dw, dk to stan permanentnej zapasci, zrobia 5 km, nastepne 10 jest w stanie jak po nalocie. Caly czas widac niedofinasowanie, pomijam to, ze po "remontach" droga potrafi sie sypac po 3-4 latach, jak przed remontem (eg odcinki dk 35)

Napisano

> Podobnie za zachodnia granica nie takiej landowki albo autobahnu ,zeby nie bylo dziur. Z zima nie

> wygrasz.

Wróciłem właśnie z małego tournee po niemieckich drogach i jakoś przez 1000km po landówach i autobahnach nie uświadczyłem żadnej dziury a przecież zima w pełni!

Ja się dopisuję do głosu, że w Polsce JEST beznadziejnie jeśli chodzi o stan dróg a nieliczne wyjątki wcale nie zmieniają mojej opinii.

Napisano

> Wróciłem właśnie z małego tournee po niemieckich drogach i jakoś przez 1000km po landówach i

> autobahnach nie uświadczyłem żadnej dziury a przecież zima w pełni!

> Ja się dopisuję do głosu, że w Polsce JEST beznadziejnie jeśli chodzi o stan dróg a nieliczne

> wyjątki wcale nie zmieniają mojej opinii.

Łączna długość dróg w Niemczech to ponad 640 tys. km, w tym ponad 12 tys. km autostrad, za mało zjechałeś żeby sobie już wyrabiać opinię...

Napisano

Jeszcze a pro po dróg krajowych to owszem po zimie dziury uświadczymy praktycznie na każdej DK ale bez przesady, większość powinna być w dobrym stanie.

> Generalnie nie jest źle. Sumarycznie jednak widać poprawę. Pod wieloma względami. Chyba jedyny

> minus to stan drogi 22 między Chojnicami a Starogardem. Tam widać, że zima dała w kość

> asfaltowi, no i poniemieckie płyty już też ledwie zipią.

> Na plus.

> W miarę rozsądna jazda kierowców. Owszem bywały auta które wyprzedzały na ciągłej, grzały 90 przez

> wioski, ale to coraz rzadszy widok.

> Straż biznesowa, robiąca kasę w miejscowościach Uniechówek i Uniechów stawiająca śmietnik poza

> obszarem zabudowanym (ale jednak objętym bezsensownie tablicą obszar zabudowany) przeniosła

> swoje urządzenie do centrum wioski, gdzie faktycznie szybsza jazda może stwarzać zagrożenie.

> Do pełni szczęścia przydałoby się jeszcze pomalowanie tego śmietnika na jaskrawy kolor.

> DK10 na odcinku Stargard -Wałcz zachowuje bardzo dobry stan mimo, że jej remont już parę lat temu

> się skończył - jednak można robić porządnie.

> Bardzo fajnie śmiga się ekspresówkami. Szczecin ma w zasadzie w każdą stronę świata albo

> ekspresówkę, albo autostradę. Niedawno ciąłem ekspresówką w kierunku południowym - do Gorzowa

> człowiek jedzie błyskawicznie. Oby tych ekspresówek przybywało choć w takim tempie jak

> ostatnio, a będzie dobrze.

> Za 2-3 lata można liczyć, że da się dojechać ze Szczecina do Wawy ekspresówką/autostradą.

> Jadąc +10/+20 ponad limit osiągałem zadowalające prędkości. Jazdę mimo ok 13 godzin za kółkiem

> uważam za względnie nie męczącą, bezstresową.

Którędy dokładnie jechałeś?

Napisano

> jakoś przez 1000km po landówach i autobahnach nie uświadczyłem żadnej dziury a przecież zima w pełni!

Takich znaków nie spotkałeś? Bo ja w styczniu widziałem ich wiele.

strassenschaden_gross.jpg

mar00ha

Napisano

> Takich znaków nie spotkałeś? Bo ja w styczniu widziałem ich wiele.

> mar00ha

Zyjemy chyba w roznych krajach. Do normalnosci baaardzo daleko na tych drogach krajowych, powiatowych

Napisano

> Znasz sytuację czy piszesz bezmyślne bzdety? Budują a2 , budują s3 za rok możesz się ciężko zdziwić

pewnie siedzisz w branzy A2 kitajce nie maja podwykonawcow jest A2 nie ma A2 jest A2 o warszawa. expresowka ze szczecina straszny zgrzyt jest i pewnie nie ruszy sie szybko od zielonej gory w strone wroclawia.

juz nie bedzie bumu budowlanego na drogach - bedzie jak poprzednio a nawet gorzej gdyz nie bedzie kasy na utrzymanie tego co jest.

bezmyslnie to sie dales otuskomanic.

Napisano

> Takich znaków nie spotkałeś? Bo ja w styczniu widziałem ich wiele.

> mar00ha

ich szkody troche sie roznia od naszych zbombardowanych drog. hmm.gif

Napisano

> pewnie siedzisz w branzy A2 kitajce nie maja podwykonawcow jest A2 nie ma A2 jest A2 o warszawa.

> expresowka ze szczecina straszny zgrzyt jest i pewnie nie ruszy sie szybko od zielonej gory w

> strone wroclawia.

> juz nie bedzie bumu budowlanego na drogach - bedzie jak poprzednio a nawet gorzej gdyz nie bedzie

> kasy na utrzymanie tego co jest.

> bezmyslnie to sie dales otuskomanic.

Przeczytaj to co napisales waytogo.gif

Napisano

> pewnie siedzisz w branzy A2 kitajce nie maja podwykonawcow jest A2 nie ma A2 jest A2 o warszawa.

> expresowka ze szczecina straszny zgrzyt jest i pewnie nie ruszy sie szybko od zielonej gory w

> strone wroclawia.

> juz nie bedzie bumu budowlanego na drogach - bedzie jak poprzednio a nawet gorzej gdyz nie bedzie

Niektórzy to kibicują aby nie zdążyli żeby mieć kolejne powody do narzekania, a jak zdążą to się przecież autostrady rozpadną za rok i tak w kółko...

Oto mapa z budowanymi autostradami i drogami ekspresowymi, tyle w temacie.

autostradyidrogiekspresm.png

Napisano

Skąd się bierze ten elektorat PiSu facepalm.gif

Napisano

> strone wroclawia.

A można po polsku, a nie po "kitajsku"? hmm.gif

Napisano

> Wróciłem właśnie z małego tournee po niemieckich drogach i jakoś niewiem.gifprzez 1000km po landówach i

> Ja się dopisuję do głosu, że w Polsce JEST beznadziejnie jeśli chodzi o stan dróg a nieliczne

Co roku robię około 140 tys km po niemieckich drogach. Nie tylko po autostradach, ale też po lokalnych drogach.

Z jednej strony jest lepiej, ale z drugiej strony to nie jest Eldorado. Są miejsca gdzie autostrady prowadzą niemal pod same drzwi. Np, ja mieszkam jakieś 8 km od autostrady. Lokalne drogi są w świetnym stanie bo praktycznie nie ma na nich ciężkiego ruchu.

Z drugiej strony znam okolice gdzie do autostrady jedzie się dobrze ponad 2 h. Lokalne drogi są w katastrofalnym stanie. Jak ktoś nie wierzy to mogę podać konkretne namiary gdzie można to obejrzeć.

Tak naprawdę kluczem do dobrych dróg lokalnych są autostrady i drogi ekspresowe, dzięki którym ciężki transport nie musi iść

przed małe miejscowości.

Napisano
  • Autor

Też trochę po Niemczech śmigam i mogę tylko potwierdzić to co mówisz. Są miejsca gdzie jest dramat na poziomie tego co w Polsce.

Autostrada Berlin - Szczecin jest remontowana od chyba 15 lat i ciągle ten remont się nie może skończyć.

Napisano

> Co roku robię około 140 tys km po niemieckich drogach. Nie tylko po autostradach, ale też po

> lokalnych drogach.

> Z jednej strony jest lepiej, ale z drugiej strony to nie jest Eldorado. Są miejsca gdzie autostrady

> prowadzą niemal pod same drzwi. Np, ja mieszkam jakieś 8 km od autostrady. Lokalne drogi są w

> świetnym stanie bo praktycznie nie ma na nich ciężkiego ruchu.

> Z drugiej strony znam okolice gdzie do autostrady jedzie się dobrze ponad 2 h. Lokalne drogi są w

> katastrofalnym stanie. Jak ktoś nie wierzy to mogę podać konkretne namiary gdzie można to

> obejrzeć.

> Tak naprawdę kluczem do dobrych dróg lokalnych są autostrady i drogi ekspresowe, dzięki którym

> ciężki transport nie musi iść

> przed małe miejscowości.

Jeździsz więcej - widziałeś więcej. Ja napisałem tylko o moich doświadczeniach. Faktycznie widziałem jedno ostrzeżenie przed koleinami u Niemców tylko jak zobaczyłem te koleiny to u nas nikt by przed nimi znakiem nie ostrzegał. U nas przed koleinami się ostrzega jak zakrywają połowę koła ..

Napisano

> Jeździsz więcej - widziałeś więcej. Ja napisałem tylko o moich doświadczeniach. Faktycznie

> widziałem jedno ostrzeżenie przed koleinami u Niemców tylko jak zobaczyłem te koleiny to u nas

> nikt by przed nimi znakiem nie ostrzegał. U nas przed koleinami się ostrzega jak zakrywają

> połowę koła ..

To jeszcze zależy od okolic, na pograniczu z Francją w terenach górniczych często masz ograniczenia i "strassenschade" na autostradach, bo tam z kolei potrafi nieźle zabujać od szkód górniczych.

Napisano

> Niektórzy to kibicują aby nie zdążyli żeby mieć kolejne powody do narzekania, a jak zdążą to się

> przecież autostrady rozpadną za rok i tak w kółko...

> Oto mapa z budowanymi autostradami i drogami ekspresowymi, tyle w temacie.

Faktu budowy autostrad nikt tu nie kwestionuje (w sumie kolo 50 procent tego, co mialo byc, prawda?), pytanie tylko kiedy bedzie normalnie. dw i dw sa wciaz niedoinwestowane, jak rozsadnie zuawazono: dopoki nie bedzie sieci esek i a, przy tym poziomie finansowania radykalnej popraw na dk i dw nie bedzie. Ze jakas poprawa jest - tego nikt tu nie kwestionowal. Wg mnie - z naciskiem na "jakas"

Napisano

> Faktu budowy autostrad nikt tu nie kwestionuje (w sumie kolo 50 procent tego, co mialo byc,

> prawda?), pytanie tylko kiedy bedzie normalnie. dw i dw sa wciaz niedoinwestowane, jak

> rozsadnie zuawazono: dopoki nie bedzie sieci esek i a, przy tym poziomie finansowania

> radykalnej popraw na dk i dw nie bedzie. Ze jakas poprawa jest - tego nikt tu nie

> kwestionowal. Wg mnie - z naciskiem na "jakas"

Co do dróg krajowych muszę się nie zgodzić a to dlatego że 60% z nich jest w bardzo dobrym stanie. Wiadomość ta padła z samych ust pracownika GDDKiA Artura Mrugasiewicza, cytuję: "W idealnym stanie mamy 60 procent dróg krajowych w Polsce."

http://www.motofakty.pl/artykul/zirytowani_kierowcy_organizuja_blokade_berlinki_.html

Napisano

Jest tragicznie, dzisiaj wróciłem z Czech, zrobiłem tam po bocznych drogach ok. 300 km i stwierdzam że jeździmy kompletnie nieodpowiedzialnie i tłumaczenie tego typu że nie ma autostrady jest żadne, oni też mają ich mało.

Nam się po prostu zawsze spieszy, tylko w Polsce nawet przy włączonym już wcześniej kierunku, czekając na przerywaną linie inne auta chciały zajeżdżać mi drogę albo nie wpuszczały mnie przed siebie przy wyprzedzaniu bo k*rwa nie... Na prawdę, +- 50% kierowców powinni wymordować co by drugiej połowy nie wymordowali.

Napisano

> tylko w Polsce nawet przy włączonym już wcześniej kierunku,

> czekając na przerywaną linie inne auta chciały zajeżdżać mi drogę albo nie wpuszczały mnie

> przed siebie przy wyprzedzaniu bo k*rwa nie...

Oj, masz rację i to bardzo.

Napisano

> Za to we Wrocławiu widać znaczne pogorszenie stanu ulic- jest gorzej niż przed remontami

> Byłem tam wynajętym autem w styczniu i wyleczyło mnie to z głupich myśli, żeby zahaczyć o Wrocław

> własnym autem

Eeee, trzeba umieć omijać dziury, my zamieszkujący ten kraj mamy to we krwi, wyssane z mlekiem "taty" zlosnik.gif

Napisano

> Wróciłem właśnie z małego tournee po niemieckich drogach i jakoś przez 1000km po landówach i

Drogi krajowe w Czechach są na bardzo dobrym poziomie, drogi "powiatowe" w Czechach bywają gorsze od naszych zlosnik.gif

Uwierz mi, tam się tego nawet ominąć już nie da waytogo.gif

Napisano

Kolega przeklinak odpocznie chwilę. banned.gif

mar00ha

Napisano

> Na plus.

> W miarę rozsądna jazda kierowców. Owszem bywały auta które wyprzedzały na ciągłej, grzały 90 przez

> wioski, ale to coraz rzadszy widok.

Tfu tfu i odpukać, ale faktycznie coś w tym jest.

Może to jest tak, że powoli, powoli, ale jednak do ludzi dociera że życie i zdrowie są ważniejsze niż 5 minut szybszy przejazd z A do B ok.gif

Napisano

> Tfu tfu i odpukać, ale faktycznie coś w tym jest.

> Może to jest tak, że powoli, powoli, ale jednak do ludzi dociera że życie i zdrowie są ważniejsze

> niż 5 minut szybszy przejazd z A do B

A może ciągła poprawa stanu dróg doprowadza do tego, że nie trzeba już tak mocno łamać przepisów żeby gdzieś zdążyć?

Bo chociaż ta poprawa nie postępuje szybko to jednak z dnia na dzień jest coraz lepiej.

Napisano

> Bo chociaż ta poprawa nie postępuje szybko to jednak z dnia na dzień jest coraz lepiej.

Teraz zimą z dnia na dzień to jest raczej coraz gorzej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.