Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceniaczy zdjeciowych Audi A6

Featured Replies

Napisano

Panowie co wam sie rzuca w oczy w tej A6

Napisano

> Panowie co wam sie rzuca w oczy w tej A6

tył syrenki był robiony, a przebieg skręcony (gałka, kiera nie są wyślizgane, a już wytarte)

Napisano

> tył syrenki był robiony, a przebieg skręcony (gałka, kiera nie są wyślizgane, a już wytarte)

skąd wiesz, że tył robiony, bo chyba nie dlatego, że odcień zderzaka na zdjęciu jest inny niz błotników?

Napisano

> a przebieg skręcony (gałka, kiera nie są wyślizgane, a już wytarte)

nie bylbym tego taki pewien

te jasne kierownice czesto dosyc mocno sie wycieraly

jesli to faktycznie I wlasciciel to przebieg do zweryfikowania

Napisano

> skąd wiesz, że tył robiony, bo chyba nie dlatego, że odcień zderzaka na zdjęciu jest inny niz

> błotników?

listwa z czujnikami pod zderzakiem w innym kolorze ???

Napisano

> skąd wiesz, że tył robiony, bo chyba nie dlatego, że odcień zderzaka na zdjęciu jest inny niz

> błotników?

popatrz na spasowanie klapy z lewej strony i porównaj z prawą

Napisano

Patrząc na tylną ramkę wydaje mi się, że pochodzi z Autohauz Kebap - znaczy jest świeżo sprowadzony. I obawiam się, że ten pierwszy właściciel jest w najlepszym wypadku pierwszym w Polsce.

Napisano
  • Autor

To jak wytlumaczyc znajomemu zeby odpuscil takie auta, bo za 30 tys zl raczej ciezko bedzie cos sensownego kupic.Chyba ze sie myle.

Napisano

> nie bylbym tego taki pewien

> te jasne kierownice czesto dosyc mocno sie wycieraly

> jesli to faktycznie I wlasciciel to przebieg do zweryfikowania

to nie malowany plastik żeby się tak wcześnie wytarła, poza tym chyba musi go cudzoziemiec sprzedawać skoro taka mała tablica z przodu biglaugh.gif

Napisano

> To jak wytlumaczyc znajomemu zeby odpuscil takie auta, bo za 30 tys zl raczej ciezko bedzie cos

> sensownego kupic.Chyba ze sie myle.

teraz wlazłem na ebay.de, ebay.it, ebay.dk i te samochody z 2002 nie istnieją tam w ogóle. Wszystkie pewnie są już w PL, pochowane po stodołach hehe.gif

Napisano

> to nie malowany plastik żeby się tak wcześnie wytarła,

niestety TTTM

ogladalem jednego takiego z PL salonu od I wlasciciela i z duzo mniejszym przebiegiem kierownica byla dosyc mocno starta

> poza tym chyba musi go cudzoziemiec

> sprzedawać skoro taka mała tablica z przodu

troche wygladal na krajowy (wyposazenie, tapicerka), ale faktycznie przednia rejestracja jakas mala

Napisano

Lewy przod dziwnie spasowany chyba...

Napisano

Szczerze mówiąc to ja odradzam ten egzemplarz i wogóle A6 z tych roczników w tej cenie. Oferta z mobile.eu jest powalająca całe 4 samochody z tego 3 z Rumuni i 1 z Polski. Więc gdzie on go kupił i za ile, że chce sprzedać za 29800zł i w jakim stanie, jeżeli on też musi zarobić.

Napisano

> Szczerze mówiąc to ja odradzam ten egzemplarz i wogóle A6 z tych roczników w tej cenie. Oferta z

> mobile.eu jest powalająca całe 4 samochody z tego 3 z Rumuni i 1 z Polski. Więc gdzie on go

> kupił i za ile, że chce sprzedać za 29800zł i w jakim stanie, jeżeli on też musi zarobić.

na .de w ogóle nie ma tego rocznika, kończy się na 2001 i zaczyna dopiero od 2004 hehe.gif

Napisano

> na .de w ogóle nie ma tego rocznika, kończy się na 2001 i zaczyna dopiero od 2004

wszystkie igły już u nas, cieszmy się zlosnik.gif

Napisano

> To jak wytlumaczyc znajomemu zeby odpuscil takie auta, bo za 30 tys zl raczej ciezko bedzie cos

Musisz uzmysłowić kolegę, że nie stać go jeszcze na Audi A6, tylko na 3-4 letnie auto klasy kompakt.

Napisano

niech Ci poda numer VIN, jak masz znajomości to Ci sprawdzą w salonie wink.gif poznasz z grubsza historię... przynajmniej tą z początku jak jeszcze serwisowali smile.gif

Napisano

Niech odpuści ten egzemplarz, ale nie wiem dlaczego miałbyś mu odradzać auto.

Kupi coś sensownego, jeśli będzie dobrze szukał.

Niech sobie wejdzie na a6klub.pl - tam często można dorwać auto w sensownym stanie technicznym, po dobrej kasie.

Napisano

> Musisz uzmysłowić kolegę, że nie stać go jeszcze na Audi A6, tylko na 3-4 letnie auto klasy

> kompakt.

facepalm.gif Mógłbyś się powstrzymać jeśli nie masz nic mądrego do napisania.

Napisano

> niech Ci poda numer VIN, jak masz znajomości to Ci sprawdzą w salonie poznasz z grubsza

> historię... przynajmniej tą z początku jak jeszcze serwisowali

Nawet bez znajomości można. Na forum a6 czy passata są goście, którzy taką historię są w stanie ściągnąć. Koszt jakiś groszowy (~50 zł o ile się nie mylę).

Napisano

> Mógłbyś się powstrzymać jeśli nie masz nic mądrego do napisania.

Czy uważasz, że dobrą decyzją jest kupowanie 9-letniego auta za 30 kpln? No chyba, że dla nabywcy jest to nieduzy wydatek i kupuje na zasadzie "bo chcę mieć A6" to okej. Natomiast jak jest to znacząca kwota do wydania przez kupującego to nie jest to racjonalna decyzja. No, ale cóż, gul sąsiadów i rispekt na dzielni najważniejszy. Pod kościół też nie można byle czym podjechać.

Napisano

> Czy uważasz, że dobrą decyzją jest kupowanie 9-letniego auta za 30 kpln?

No ale gdzie jest problem? zlosnik.gif

> No, ale cóż, gul

> sąsiadów i rispekt na dzielni najważniejszy. Pod kościół też nie można byle czym podjechać.

E przestań.

To co wyżej napisałeś to opinie dość częste... ludzi którzy za ostatnie, uciułane pieniądze kupili nowe, ale kiepawe auto...

Przecież porównywanie jazdy taką A6 i nawet 3-4 letnim kompaktem, o którym wspominałeś nie ma najmniejszego sensu...

Napisano

> No ale gdzie jest problem?

Problem w niczym, po prostu wydajesz 30 kpln na auto, które ma już swoje lata, czytaj jest stare.

> E przestań.

> To co wyżej napisałeś to opinie dość częste... ludzi którzy za ostatnie, uciułane pieniądze kupili

> nowe, ale kiepawe auto...

Czyli jak ktoś kupuje nowe auto to kiepskie i do tego za uciułane pieniądze a Ci od używanych to kupują super furki i kasy mają jak lodu. Nie oszukujmy się, nowych aut nie kupujesz bo zwyczajnie nie stać Cię na nie, a dokładanie do tego ideologii mija się z celem.

> Przecież porównywanie jazdy taką A6 i nawet 3-4 letnim kompaktem, o którym wspominałeś nie ma

> najmniejszego sensu...

Ale co tu porównywać jak to są inne klasy aut. To jest oczywiste, że auto segmentu E i auto segmentu C to inna bajka. Ale Audi będzie miało 9 lat a kompakt 4 lata. Zgadnij na utrzymanie którego wydasz więcej kasy (nie licząc paliwa).

Napisano

> Problem w niczym, po prostu wydajesz 30 kpln na auto, które ma już swoje lata, czytaj jest stare.

I w lepszym stanie niż 3-4 letni kompakt hehe.gif

> Czyli jak ktoś kupuje nowe auto to kiepskie i do tego za uciułane pieniądze a Ci od używanych to

> kupują super furki i kasy mają jak lodu.

Eh nie wyciągaj takich wniosków.

> Nie oszukujmy się, nowych aut nie kupujesz bo

> zwyczajnie nie stać Cię na nie, a dokładanie do tego ideologii mija się z celem.

Jakiej ideologii.

Dla mnie śmieszne jest powiedzenie "jak kupujesz używane auto to Cię na nie nie stać" hehe.gif

> Zgadnij na utrzymanie

> którego wydasz więcej kasy (nie licząc paliwa).

No i tu mógłbyś się zdziwić hehe.gif i to naprawdę grubo smile.gif

Napisano

> Problem w niczym, po prostu wydajesz 30 kpln na auto, które ma już swoje lata, czytaj jest stare.

chce, podoba sie to niech kupuje, takie jest moje zdanie ok.gif

jedni kupuja auto za 5000zl zeby jezdzic, inni za 250 000zl, kazdy kupuje to co mu sie podoba

chcial autor jakies info odnosnie konkretnego modelu a tu sie zaczynaja rozmowy a moze 3-4 letni kompakt, ze moze go nie stac bedzie na utrzymanie itp no.gif

Napisano
  • Autor

Ja nie chce odradzac, tylko wiem ze ciezko bedzie cos sensownego kupic

Napisano

> I w lepszym stanie niż 3-4 letni kompakt

> Eh nie wyciągaj takich wniosków.

> Jakiej ideologii.

> Dla mnie śmieszne jest powiedzenie "jak kupujesz używane auto to Cię na nie nie stać"

> No i tu mógłbyś się zdziwić i to naprawdę grubo

Dla mnie wyznacznik tego, czy na auto mnie stać, czy też nie to wycieczka na przegląd serwisowy do ASO. Jak stać Cię na utrzymanie auta serwisowanego (w tym wymiany rozrządu, etc., nie tylko olej) w ASO to okej.

Przecież wszyscy na AK kupują auta od solidnego właściciela, który serwisował auto w ASO, tylko potem sami jeżdżą do Zenka do stodoły na serwis.

Napisano

Hmm ja na ten przykład robię auto u przysłowiowego "Zenka w stodole" i nie widzę w tym problemów. Na co dzień ten zenek pracuje w ASO, a że sobie dorabia to nie jest żaden problem. Robi na oryginalnych częściach, ma komputer diagnostyczny, ma sprzęt, narzędzia i płacę 1/3 tego, co bierze ASO. Śmiem twierdzić, że robi to lepiej niż w ASO, chociaż to zapewne zależy od człowieka jak podchodzi do sprawy.

Napisano

> No, ale cóż, gul

> sąsiadów i rispekt na dzielni najważniejszy. Pod kościół też nie można byle czym podjechać.

Czasy się zmianiają, a ludzie jeszcze nie zdają sobie sprawy jak wyraźnie widać biedę na starym samochodzie, nawet gdyby to była nie wiem jak droga i wypasiona kiedyś limuzyna zlosnik.gif. Przynajmniej ci co chcą to widzą grinser006.gif. Poza tym i tak zawsze jest strach, że ktoś może podjechać nowszym hehe.gif.

Napisano

> Hmm ja na ten przykład robię auto u przysłowiowego "Zenka w stodole" i nie widzę w tym problemów.

Ja myślę że jemu chodzi o rzeczy typu np. wkładanie do Audi Allroad zwykłych amortyzatorów bo poziomowane za drogie.

Napisano

> Ja myślę że jemu chodzi o rzeczy typu np. wkładanie do Audi Allroad zwykłych amortyzatorów bo

> poziomowane za drogie.

A jest coś w tym konkretnym A6 co mogłoby być, że tam powiem, niestandardowe dla modelu ? Koło dwumasowe i przeróbka na jednomasowe ? Cos jest jeszcze ?

Napisano

ja to jestem jakiś dziwny, mam Octavię 2fl TDI z zeszłego roku i min. 21 letnie BMW E32... IMO nie da się porównać jazdy Octavią do E32, w BMW jest ciszej, szybciej, wygodniej itp itd...

przykro mi że są ludzie którzy patrzą na to co dzieje się dookoła tylko pod kątem gula sąsiada... hehe.gifzlosnik.gif a nie potrafią obiektywnie spojrzeć na walory uzytkowe auta zlosnik.gif

Napisano

> chcial autor jakies info odnosnie konkretnego modelu a tu sie zaczynaja rozmowy a moze 3-4 letni

> kompakt, ze moze go nie stac bedzie na utrzymanie itp

dokładnie, ja kupiłem E32 za 6kzł a już dołożyłem do niego od września 8kzł i rybka komu do tego, moja sprawa palacz.gif

Napisano

> Hmm ja na ten przykład robię auto u przysłowiowego "Zenka w stodole" i nie widzę w tym problemów.

> Na co dzień ten zenek pracuje w ASO, a że sobie dorabia to nie jest żaden problem. Robi na

> oryginalnych częściach, ma komputer diagnostyczny, ma sprzęt, narzędzia i płacę 1/3 tego, co

> bierze ASO. Śmiem twierdzić, że robi to lepiej niż w ASO, chociaż to zapewne zależy od

> człowieka jak podchodzi do sprawy.

Może źle się wyraziłem, chodzi mi o to, że mam auto, które stać mnie serwisować w ASO. Oczywiście może się zdarzyć, że coś robisz u polecanego mechanika, ale jak trzeba to jedziesz do ASO i robisz naprawę w serwisie i stać Cię na to.

Napisano

> dokładnie, ja kupiłem E32 za 6kzł a już dołożyłem do niego od września 8kzł i rybka komu do tego,

> moja sprawa

I pewnie kupiles bo byla okazja. Znaczy sie tanio. zlosnik2.gifhahaha.gif

Napisano

> Ja nie chce odradzac, tylko wiem ze ciezko bedzie cos sensownego kupic

Sprzedaje wlasnie swoje E39. Te same pieniadze. Dam sobie reke uciac, ze jest w lepszym stanie niz samochod z ogloszenia.

Wiesz gdzie mnie znalezc zlosnik.gif

Napisano

> Może źle się wyraziłem, chodzi mi o to, że mam auto, które stać mnie serwisować w ASO. Oczywiście

> może się zdarzyć, że coś robisz u polecanego mechanika, ale jak trzeba to jedziesz do ASO i

> robisz naprawę w serwisie i stać Cię na to.

Ale nawet 3-4 letni samochód może mieć usterke taka, która zabije kosztami w ASO. Przykładem może być C4 lekko ponad dwuletnie - http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284797803&page=0&vc=1 - 15k PLN.

Napisano

> błotników?

NIe sugerujcie się innym odcieniem zderzaków w porównaniu do reszty nadwozia. To akurat jest "normalne". Zwróciłem uwagę na większa szczelinę między zderzakiem a błotnikiem po lewej stronie niż po prawej. Ale moze akurat tak pada światło.

Panowie, na podstawie zdjęcia mozemy sobie dyskutować... Trzeba pojechać , zweryfikowac i dopiero potem "być mądrym".

Napisano

> Przecież wszyscy na AK kupują auta od solidnego właściciela, który serwisował auto w ASO, tylko

> potem sami jeżdżą do Zenka do stodoły na serwis.

Z tym, że znajomy "Zenek" niekiedy jest pewniejszy niż "ałtoryzowane" serwisy zlosnik.gif

Napisano

> I w lepszym stanie niż 3-4 letni kompakt

Dodając też, że bardziej żywotne. 3-4 letni kompakt zapewne jest już po gwarancji i w obecnych standardach ma drugie tyle życia przed sobą ok.gif

Napisano

> Sprzedaje wlasnie swoje E39. Te same pieniadze. Dam sobie reke uciac, ze jest w lepszym stanie niz

> samochod z ogloszenia.

> Wiesz gdzie mnie znalezc

W sumie dziwie sie, ze jeszcze nie udalo sie sprzedac auta. Szkoda ze tak pozno bo szukalismy kombi dla zony i to 4 miesiace prawie.

Napisano

> I pewnie kupiles bo byla okazja. Znaczy sie tanio.

Kupiłem bo chciałem mieć E32, zawsze zlosnik.gif

a jeszcze bardziej chciałem mieć E23 ale zgniłki same oslabiony.gif

1237749260_1.jpg

Napisano

> W sumie dziwie sie, ze jeszcze nie udalo sie sprzedac auta. Szkoda ze tak pozno bo szukalismy kombi

> dla zony i to 4 miesiace prawie.

Srednio sie staram hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dla mnie wyznacznik tego, czy na auto mnie stać, czy też nie to wycieczka na przegląd serwisowy do

> ASO. Jak stać Cię na utrzymanie auta serwisowanego (w tym wymiany rozrządu, etc., nie tylko

> olej) w ASO to okej.

> Przecież wszyscy na AK kupują auta od solidnego właściciela, który serwisował auto w ASO, tylko

> potem sami jeżdżą do Zenka do stodoły na serwis.

Ale ASO to nie jest wyznacznik jakości - dużo lepiej do Zenka ok.gif

Napisano

> Z tym, że znajomy "Zenek" niekiedy jest pewniejszy niż "ałtoryzowane" serwisy

Dokładnie, w większości przypadków w ASO pracują barany ok.gif

Napisano

> Dokładnie, w większości przypadków w ASO pracują barany

Ja ostatnio udowadniałem w ASO Opla, że ubytek płynu chłodniczego w ilości 2L ma jednak jakąś przyczynę rotfl.gif Mechanik i "doradca serwisowy" zgodnie twierdzili, że jest OK hehe.gif

Napisano

> Dokładnie, w większości przypadków w ASO pracują barany

w większości nie, ale zdarzają sie barany zlosnik.gif

skrajne barany pracują w moim ASO Skody własnie, mimo wielu awantur już któryś raz musiałem ostatnio jeździć bo mimo wlania long-life'a auto kazało mi jechac na serwis po 15kkm zlosnik.gif

zawsze to samo:

- awantura o olej

- awantura o za niski poziom oleju po zmianie

- awantura "gdzie jest k... mój olej którego powinno trochę zostac po wymianie" (Panowie chyba sobie dorabiają sprzedając to o co sie nikt nie upomni)

także ja dziękuje za ASO po gwarancji, mam swojego mechanika który naprawia mi przeróżne auta od wieeeelu lat (dośc duży zakład, 4 czyste stanowiska i kilka osób w tym świetny elektryk), robił mi SWAPA itp ambitniejsze rzeczy i ufam mu 100x bardziej. W całej historii zepsuł mi raz jedną rzecz którą bez szemrania odkupił i wymienił ok.gif jeździ do niego cała moja rodzina i wszyscy są zadowoloeni ok.gif

Napisano

Ma wymieniony tłumik końcowy (pięknie się swiecą rury końcowe hehe.gif) więc albo miał bum w tył i trzeba było wymienić tłumik, albo ma dużo więcej najechane niż na liczniku i już mu zgnił tłumik. Ja mam A4 z 2001 roku, najechane 170 tyś, tłumik jeszcze zdrowy.

Napisano

> Ale ASO to nie jest wyznacznik jakości - dużo lepiej do Zenka

Okej, ale często są przypadki, gdzie Zenek nie da rady, albo nie ma Zenka, który naprawia takie auta. W takim przypadku trzeba jechać do ASO i nie ze zgrzytającymi zębami bo się okazuje, że nie stać użytkownika na np. wymianę rozrządu w ASO.

A co do wyznacznika jakości w ASO to wielu narzeka, ale jak szuka aut to na plus jest serwis w ASO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.