Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi ASX - ma ktoś? jakiś dobry konkurent jest?

Featured Replies

Napisano

Teściu szuka nowego auta, póki co padło na ASX, ma jakieś słabe strony o których nie wiem?

Założenia - ma wyglądać jak crossover, napęd 2WD, silnik benzyna max. 1.8.

Cena do 75kpln, nowy oczywiście.

Auto, które ma zastąpić, to SpaceStar 1.6`03

Napisano

> Teściu szuka nowego auta, póki co padło na ASX, ma jakieś słabe strony o których nie wiem?

> Założenia - ma wyglądać jak crossover, napęd 2WD, silnik benzyna max. 1.8.

> Cena do 75kpln, nowy oczywiście.

> Auto, które ma zastąpić, to SpaceStar 1.6`03

yeti, sportacz, kaszkaj , hultaj

Napisano
  • Autor

> yeti, sportacz, kaszkaj , hultaj

Ma zastąpić inne Mitsu, czyli być w miarę bezawaryjne.

Yeti mi tu nie pasuje pod tym względem wink.gif

Napisano

> Ma zastąpić inne Mitsu, czyli być w miarę bezawaryjne.

> Yeti mi tu nie pasuje pod tym względem

Czyli pod względem bezawaryjności Ci nie pasuje ??

Napisano
  • Autor

Tak.

Wśród rodziny\znajomych mam 3 Yeti, wszystkie były już w serwisie, wszystkie mają poniżej roku.

Trzeszczą, skrzypią, odpadają części wnętrza - nie żartuję, w jednej klamka wewnętrzna została w ręku np.

Napisano

> Trzeszczą, skrzypią, odpadają części wnętrza - nie żartuję, w jednej klamka wewnętrzna została w

> ręku np.

Państwo Pudzianowscy nimi jeżdżą ??

Bo to wygląda na dewastację, a Clarkson wykazał, że Yeti trudno zdewastować.

Napisano

> Państwo Pudzianowscy nimi jeżdżą ??

> Bo to wygląda na dewastację, a Clarkson wykazał, że Yeti trudno zdewastować.

No i? Skoro nie chcą Skody to nie chcą i tyle.

Napisano

> Ma zastąpić inne Mitsu, czyli być w miarę bezawaryjne.

sportacz, kaszkaj , hultaj , juke (ale to raczej żart anizeli samochod) , duster...

Generalnie wypowiadanie sie o awaryjnosci tych aut ,lacznie z ASX to jak wrozenie z fusow - za krotko sa na rynku.

Napisano

> No i? Skoro nie chcą Skody to nie chcą i tyle.

To rozumiem, ale mówienie że Yeti się rozpada jest bzdurą.

Napisano

> Teściu szuka nowego auta, póki co padło na ASX, ma jakieś słabe strony o których nie wiem?

nissan juke

ok.gif

Napisano

> Tak.

> Wśród rodziny\znajomych mam 3 Yeti, wszystkie były już w serwisie, wszystkie mają poniżej roku.

> Trzeszczą, skrzypią, odpadają części wnętrza - nie żartuję, w jednej klamka wewnętrzna została w

> ręku np.

to maja pecha grinser006.gif albo przesiedli sie z Q7 i narzekaja grinser006.gif

ja mam i nic nie trzeszczy i wszystko oki grinser006.gif wnetrze jak najbardziej pozytywnie grinser006.gif

Napisano

> Małe i brzydkie okrutnie

Idealny samochod dla nastolatkow 50+ smile.gif

Napisano
  • Autor

> To rozumiem, ale mówienie że Yeti się rozpada jest bzdurą.

Jeśli jest poparte doświadczeniem, jak może być bzdurą?

Może być to odmienna opinia od Twojej, ale nie bzdura.

Napisano

> Idealny samochod dla nastolatkow 50+

Ale on serio strasznie mały jest. Widziałem jak kolo mojego wzrostu w nim siedział i przypomniał mi się klimat 126p grinser006.gif

Napisano

> Ale on serio strasznie mały jest. Widziałem jak kolo mojego wzrostu w nim siedział i przypomniał mi

> się klimat 126p

Moi tesciowie to maja wink.gif Nie pytaj jaki zrobilem numer , nie wiedzac ,ze to ich samochod wink.gif

Napisano

> Moi tesciowie to maja Nie pytaj jaki zrobilem numer , nie wiedzac ,ze to ich samochod

Obsikałeś okazując pogardę? grinser006.gif

Napisano

> Obsikałeś okazując pogardę?

Nie ale dosc dosadnie wyrazilem o nim swoje zdanie wink.gif kit z tym ,ze akurat jechalismy na wigilie hehe.gif

Napisano

> Nie ale dosc dosadnie wyrazilem o nim swoje zdanie kit z tym ,ze akurat jechalismy na wigilie

I szlag trafił atmosferę świąt grinser006.gif

Jak nic rózga była mikolaj.gif

Napisano

> I szlag trafił atmosferę świąt

> Jak nic rózga była

Jechalismy od nich do nas smile.gif

p.s. jakby sie pochwalili ,ze to ich to moze bym zagryzl zeby wink.gif

Napisano

Jezdzilem na jezdzie probnej wersja benzynowa i klekotem.

Benzyne nalezy odpuscic. NIE JEDZIE i jest bardzo glosny.

Dizelek jako tako juz sobie radzi z autem, ale z kolei jest pieronsko drogi i trzeba czekac kilka miesiecy.

Dodatkowo nie rozpieszcza wyposazeniem.

O ile przed jazda bylem nawet pozytywnie nastawiony, to po jezdzie siostra definytywnie poszla w kierunku JUKE'a yay.gif

Napisano

> nissan juke

Masz jakieś doświadczenie??? Bo w sumie auto jest intrygujące (choć dość pokraczne). Ale za $25,000.00 wersję można mieć jakieś proste SUV np. Equinox'a LS AWD, choć bez większości tegoż wyposażenia, co ma Juke.

Napisano

70% rzeczy w ASX jest z Outlandera to moze Outlander zlosnik.gif

Napisano

> 70% rzeczy w ASX jest z Outlandera to moze Outlander

ale Outlander to juz "kobyla" w porownaniu do ASXa i naped 2x4 zupelnie w nim nie pasuje, w ASXie jakos ujdzie.

Napisano

> Tak.

> Wśród rodziny\znajomych mam 3 Yeti, wszystkie były już w serwisie, wszystkie mają poniżej roku.

> ręku np.

Jakie to inne cześci wnętrza jeszcze odpadły?

Napisano

> nissan juke

2011_nissan_juke_actf34_fd_528101_717.jpg

naprawdę doradzasz komuś zakup krzyżówki dzikiej świni z lokomotywą ST44? spineyes.gif

Napisano
  • Autor

na te propozycje nawet nie próbowałem odpowiadać. słów mi brakuje, to nie jest samochód, to jakaś masakra...

Napisano
  • Autor

> Jakie to inne cześci wnętrza jeszcze odpadły?

Nie wiem, nie ja tym jeżdżę, ja tylko wysłuchuję przy każdej okazji.

Może to choroba wieku dziecięcego i teraz jest lepiej, ale zraziłem się ostro.

Napisano

> na te propozycje nawet nie próbowałem odpowiadać. słów mi brakuje, to nie jest samochód, to jakaś

> masakra...

z nazwą się im pomyliło tak jak Komorowskiemu zlosnik.gif

powinien się nazywać Joke i wszystko byłoby jasne biglaugh.gif

Napisano

jakby nie było ciśnienia na crossover to ja bym polecił jakąś Vengę czy Soula nawet wink.gif ośka, silnik 1.6, wysokie wsiadanie, dobra widoczność, dość duży bagażnik to o Vendze.

Natomiast Soula charakteryzuje przede wszystkim wygląd i potrzeba znacznie więcej wyrozumiałości w kwestii użytkowej tego auta. Mały bagażnik, gorsza widoczność do tyłu po skosie, bardziej dyskusyjny wygląd zlosnik.gif

Napisano

> naprawdę doradzasz komuś zakup krzyżówki dzikiej świni z lokomotywą ST44?

czemu się dziwisz ? samochód jednym się podoba a innym nie - zupełnie jak Multipla ok.gif

z tego co słychać sprzedaje się ponoć nieźle

Napisano

> ale Outlander to juz "kobyla" w porownaniu do ASXa i naped 2x4 zupelnie w nim nie pasuje, w ASXie

> jakos ujdzie.

generalnie kupić SUV'a tylko z jedną oską to jakoś nie pasiusia skromny.gif ale ponoć taki trend teraz skromny.gif

Napisano

> czemu się dziwisz ? samochód jednym się podoba a innym nie - zupełnie jak Multipla

> z tego co słychać sprzedaje się ponoć nieźle

ale Multipla prócz dyskusyjnego wyglądu oferowała coś dla rozsądku, a taki JUKE to ani to ładne ani praktyczne. Jakbyś posiedział w środku to na prawdę ten samochód jest totalną porażką, począwszy od materiałów użytych wewnątrz, skończywszy na wielkości jego wnętrza

Napisano

> ale Multipla prócz dyskusyjnego wyglądu oferowała coś dla rozsądku, a taki JUKE to ani to ładne ani

> praktyczne. Jakbyś posiedział w środku to na prawdę ten samochód jest totalną porażką,

> począwszy od materiałów użytych wewnątrz, skończywszy na wielkości jego wnętrza

Taka podwyższona micra no.gif za 200% ceny no.gif

Napisano

> Taka podwyższona micra za 200% ceny

wybitny niewypał moim zdaniem, ale zdaję sobie sprawę, że o Soulu ludzie mówią tak samo zlosnik.gif

Napisano

> wybitny niewypał moim zdaniem, ale zdaję sobie sprawę, że o Soulu ludzie mówią tak samo

Soul jest dużo tańszy z lepszą gwarancja i w sumie nawet nie jest taki okropny.

Napisano

> wybitny niewypał moim zdaniem, ale zdaję sobie sprawę, że o Soulu ludzie mówią tak samo

Czy ja wiem? Dosyć często widuję. Nawet częściej niż ASXa, urban crusera i dustera razem wziętych...

Napisano

> czemu się dziwisz ? samochód jednym się podoba a innym nie - zupełnie jak Multipla

> z tego co słychać sprzedaje się ponoć nieźle

sprzedaje się nieźle bo przyciąga wzrok... zlosnik.gif

a umówmy się, każda "laska" tego chce biglaugh.gif, chyba żaden facet nie da się do tego wsadzić za kółko??? hehe.gif

Napisano

> sprzedaje się nieźle bo przyciąga wzrok...

> a umówmy się, każda "laska" tego chce , chyba żaden facet nie da się do tego wsadzić za kółko???

Tesc mówi , że żuk jest piękny wink.gif generalnie z tego co widzę większość kierowców tego "cudu" to dziady pod 60 tke.

Napisano

> sprzedaje się nieźle bo przyciąga wzrok...

> a umówmy się, każda "laska" tego chce , chyba żaden facet nie da się do tego wsadzić za kółko???

Bo ja wiem, mysle, ze osiagi 1.6T moga leczyc wiele sytuacji na drodze clown.gif

Auto dla indywidualistow, albo sie podoba, albo nie. O gustach sie nie dyskutuje.

Napisano

> Tesc mówi , że żuk jest piękny generalnie z tego co widzę większość kierowców tego "cudu" to

> dziady pod 60 tke.

Owszem, z 1.6 turbo pod maską może się podobać grinser006.gif

Napisano

> Owszem, z 1.6 turbo pod maską może się podobać

Śmiem twierdzić , że zawieszenie jest nieadekwatne do tego motoru.

Napisano

> Śmiem twierdzić , że zawieszenie jest nieadekwatne do tego motoru.

Why? Bardziej srodek ciezkosci, bo samo zawieszenie jest sztywne

Napisano

> Owszem, z 1.6 turbo pod maską może się podobać

lepiej wziąć ten silnik i wsadzić w jakąkolwiek inną budę zlosnik.gif

może byc i żuk biglaugh.gif

Napisano

> Czy ja wiem? Dosyć często widuję. Nawet częściej niż ASXa, urban crusera i dustera razem

> wziętych...

na moich terenach Qashkai jest najpopularniejszy, następnie ASX postawiłbym razem z Dusterem, potem długo długo nic, bo w zasadzie Juke'a i Crusera widziałem na drodze może raz shocked.gif

Napisano

> Why? Bardziej srodek ciezkosci, bo samo zawieszenie jest sztywne

Jeżeli z tyłu jest belka, to no.gif

Napisano

> Why? Bardziej srodek ciezkosci, bo samo zawieszenie jest sztywne

Mam odmienne zdanie. Gumowy jest moim zdaniem.

Napisano

> na moich terenach Qashkai jest najpopularniejszy, następnie ASX postawiłbym razem z Dusterem, potem

> długo długo nic, bo w zasadzie Juke'a i Crusera widziałem na drodze może raz

U nas jest więcej sportagow , ix35 i yeti. Asx to egzotyka urbany widziałem 2 jeden na drodze jeden pod salonem.Po

Napisano

Jak lakier taki sam jak w Lancerze to lipa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.