Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest nie tak z tym autem?

Featured Replies

Napisano

Co jest nie tak z tym autem? W przeciągu miesiąca już trzeci, kolejny właściciel sprzedaje je po mega okazyjnej cenie i twierdzi, że do wymiany jest servo z kilka setek?

Napisano

Poza tym że ma krzywo listwe na błotniku od strony kierowcy i tylna klapa jest źle spasowana to pewnie swoje auto przeszło...nikt dobrego auta z a pół darmo nie sprzedaje nie oszukujmy sie

Napisano

> Poza tym że ma krzywo listwe na błotniku od strony kierowcy i tylna klapa jest źle spasowana to

> pewnie swoje auto przeszło...nikt dobrego auta z a pół darmo nie sprzedaje nie oszukujmy sie

heh zeby.GIF .... dawno sie tak nie uśmiałem ... Bądźmy szczerzy po zdjęciach , które są wykonane po kątem , czy szczeliny w nadwoziu są równe nie da się określić .

Listwa też może nierówno odbijać światło.

Jedno jest pewne .... samochód z FRANCJI bez rys na karoserii to już jest podejrzane samo w sobie.

Napisano

Nikt Ci nie powie co się dzieje z autem na podstawie zdjęć.

Swego czasu zastanawiałem się nad takim pugiem, ale odradzał mi go mój mechanik - z tego co pamiętam, twierdził że dość często padają skrzynie = 1/3-1/2 wartości auta...

Napisano

"AUTKO NAPRAWDE ŁADNE DOKŁADNIE TAKIE JAK NA ZDJ " - to znaczy, że nie koniecznie to jest to auto.

Wielokrotnie spotykałem się już z takimi przypadkami.

Swego czasu okazało się nawet, ze po przyjechaniu na miejsce samochód miał inny kolor.

Tak więc nie wiadomo do końca co jest do sprzedania.

Napisano

Stawiam na zepsutą skrzynię automatyczną.

Napisano

> Co jest nie tak z tym autem? W przeciągu miesiąca już trzeci, kolejny właściciel sprzedaje je po

> mega okazyjnej cenie i twierdzi, że do wymiany jest servo z kilka setek?

Odżałuj 200 zł i jedź na przegląd.

IMO wszystkie ćwiary bezwypadkowe cool.gif

Napisano

> Kontrolka od silnika się świeci z tego co widzę.

Gdzie tam widzisz kontrolke silnika??

Ja widze ,że od układu hamulcowego kontrolka się świeci.

Napisano

> Gdzie tam widzisz kontrolke silnika??

> Ja widze ,że od układu hamulcowego kontrolka się świeci.

To kontrolka silnika, tzw check lub MIL zlosnik.gif

Napisano

Auto z Francji no.gif - czyli na 98% nie bezwypadkowe. Stamtąd się nie opłaca nie rozbitych aut sprowadzać, są po prostu duzo drozsze niz u nas.

A jesli juz pisze ze cos jest do wymiany za jakies grosze to czemu tego nie zrobil? hehe.gif

Napisano

musisz się kiedyś przejechać przez Zawiercie i okolice... to takie lokalne zagłębie handlarzy i komisów zlosnik.gif

Napisano

> Co jest nie tak z tym autem? W przeciągu miesiąca już trzeci, kolejny właściciel sprzedaje je po

Bo zawsze znajdzie się frajer łakomy na mega okazję. Jego radość trwa najczęściej do końca podróży do domu nowym nabytkiem. Przepraszam, ale w aucie typu limuzyna to za 200-400zł to można dywaniki kupić a nie przeprowadzać naprawy jak ta w ogłoszeniu.

Napisano

> musisz się kiedyś przejechać przez Zawiercie i okolice... to takie lokalne zagłębie handlarzy i

> komisów

Dokładnie i to w wiekszosci wlasnie z Francji zlosnik.gif

Napisano

Pewnie servo dostępne tylko z oryginału za całe 3000 zł. Jeden amortyzator do tego modelu kosztuje około 1300 zł x 4 szt. Ten samochód to mina, nawet jak jest wszystko sprawne.

Napisano
  • Autor

> Pewnie servo dostępne tylko z oryginału za całe 3000 zł. Jeden amortyzator do tego modelu kosztuje

> około 1300 zł x 4 szt. Ten samochód to mina, nawet jak jest wszystko sprawne.

http://autokacik.pl/images/icons/tongue.gif

Trochę kolega przesadza komplet nowych amortyzatorów KYB to 900 zł, czyli podobnie jak do mojego Stilo. Używane serwo od 70 do 450 z kompletną pompą.

Napisano

Pod warunkiem ze nie ma tam adaptacyjnego zawieszenia, a jedna jest, to ja poprosze ze 4 komplety za 900 zl wink.gif

Napisano

> http://autokacik.pl/images/icons/tongue.gif

> Trochę kolega przesadza komplet nowych amortyzatorów KYB to 900 zł, czyli podobnie jak do mojego

> Stilo. Używane serwo od 70 do 450 z kompletną pompą.

Już Ci Muzyk odpowiedział. W 2,7 i 3,0 są amorki adaptacyjne i można pomarzyć o zwykłych zamiennikach. Znajdź serwo używane do 2,7 HDI, gdzie sama pompa kosztuje dobre 1500 zł.

Napisano

> Pewnie servo dostępne tylko z oryginału za całe 3000 zł. Jeden amortyzator do tego modelu kosztuje

> około 1300 zł x 4 szt. Ten samochód to mina, nawet jak jest wszystko sprawne.

Mina jak mina. Samochód aspiruje do klasy wyższej. To i ceny są z klasy wyższej. A to, że w PL się przyjęło że jak amortyzator droższy od 200 to auto straszliwie drogie w eksploatacji to już inna sprawa.

Napisano

> ma krzywo listwe na błotniku od strony kierowcy i tylna klapa jest źle spasowana

Sądząc po twoim avatarku masz Matiza. Ja tez miałem. Nowego z salonu. Spasowanie tych blaszek pod lampami przednimi to była jakaś parodia. Jedne drzwi zamykały się wyraźnie cięzej od pozostałych. Na szybach były rózne numerki więc co - auto musiało mieć w fabryce niezłe przygody?

Od tej pory inaczej patrzę na takie rzeczy.

>...nikt dobrego auta z a pół darmo nie sprzedaje nie oszukujmy sie

A tu się zgodzę z kolegą waytogo.gif

Napisano

Witam.

Jak chcesz wyrwać "okazje" z "Zadupia" (bez obrazy dla mieszkających), proszę od razu idź do totalizatora i spróbuj szczęścia zlosnik.gif

Zawiercie i okolice to to samo miejsce zakupu jak Kalisz, Gniezno itp.

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Jak chcesz wyrwać "okazje" z "Zadupia" (bez obrazy dla mieszkających), proszę od razu idź do

> totalizatora i spróbuj szczęścia

> Zawiercie i okolice to to samo miejsce zakupu jak Kalisz, Gniezno itp.

Nie jestem zainteresowany tym autem, z ciekawości pytam o co może chodzić. Auto w ciągu 2 miesięcy miało już trzech właścicieli, zawsze jest wystawione w cenie 50% wartości i zawsze jest info o konieczności wymiany servo za kilka setek. Tak jak napisał jeden z kolegów takie servo do tego modelu może być bardzo drogi i trudne do kupienia.

Napisano

Diesel v6, dwie turbospreżarki, automatyczna skrzynia biegów. Już to jest konfiguracją śmierci dla portfela. O regulowanym zawieszeniu i FAP nie wspominam. Ale za to wersja benzynowa z manualną skrzynią biegów i z "ludzkim" zawieszeniem nie musi byc tak droga w utrzymaniu. Ogólnie samochod mnie bardzo się podoba. Tylko ta niska cena wróży duże kłopoty

Napisano

> Mina jak mina. Samochód aspiruje do klasy wyższej. To i ceny są z klasy wyższej. A to, że w PL się

> przyjęło że jak amortyzator droższy od 200 to auto straszliwie drogie w eksploatacji to już

> inna sprawa.

Myślenie, że amortyzator 20% większy od średniej ma być 500% droższy, bo jest do auta klasy wyższej, jest właściwe? confused.gif

Napisano

> Myślenie, że amortyzator 20% większy od średniej ma być 500% droższy, bo jest do auta klasy

> wyższej, jest właściwe?

Nie wiem czy jest właściwe czy nie. Ale kupując luksusowe auto przyjmuje do wiadomości że ceny części i serwisu będą wysokie. Bo tak sobie producent wymyślił. I jest to jego święte prawo. I akceptuje to lub kupuje Lanosa. Apropos amortyzatora samopoziomującego - on jest troszeczku innej konstrukcji. Moje auto nie jest bynajmniej klasy wyższej a tylny kosztuje 1400/szt. Jak mnie nie będzie stać to sobie kupię Lanosa albo bilet miesięczny. Drutował nie będę. Ani jęczał po forach że to niesprawiedliwe bo ja chce mieć luksusowy samochód a nikt mi nie chce go za darmo serwisować. I sprzedawać części w cenie złomu.

Napisano

> Co jest nie tak z tym autem?

Nic - to 6 letni, drogi w zakupie i utrzymaniu samochód które ktoś sprzedaje zanim zacznie wymagać wkładu finansowego.

Francuskie korzenie nie wpływają zbyt dobrze na opinię o niezawodności, a co za tym idzie, na cenę.

W podobnej cenie możesz kupić Jaguara X-Mondeo grinser006.gif Samochód z klasy niżej (23cm krótszy), ale proporcje cena/prestiż/przyjęcie na rynku są podobne.

Napisano

Żadna okazja. Koszt samej akcyzy (licząc od wartości w Polsce 45tys. ) to ok.5tys. Do tego pozostałe koszty + naprawy i auto wyjdzie około 40tys. Za

32-35tys są takie zarejestrowane w PL.

Napisano

> Nie wiem czy jest właściwe czy nie. Ale kupując luksusowe auto przyjmuje do wiadomości że ceny

> części i serwisu będą wysokie. Bo tak sobie producent wymyślił. I jest to jego święte prawo. I

> akceptuje to lub kupuje Lanosa. Apropos amortyzatora samopoziomującego - on jest troszeczku

> innej konstrukcji. Moje auto nie jest bynajmniej klasy wyższej a tylny kosztuje 1400/szt. Jak

> mnie nie będzie stać to sobie kupię Lanosa albo bilet miesięczny. Drutował nie będę. Ani

> jęczał po forach że to niesprawiedliwe bo ja chce mieć luksusowy samochód a nikt mi nie chce

> go za darmo serwisować. I sprzedawać części w cenie złomu.

To, co opowiadasz to myślenie skrajne. Ludzie bogaci to przede wszystkim ludzie oszczędni, nie będą się dawać walić po rogach częściami za górę złota. Oczywiście producent ma prawo zażądać za amortyzator 1400 zł, tylko niech się potem nie dziwi, że nikt takich aut nie będzie chciał kupować, co zresztą ma swoje odzwierciedlenie w wynikach sprzedaży tego modelu.

Napisano

> To, co opowiadasz to myślenie skrajne. Ludzie bogaci to przede wszystkim ludzie oszczędni, nie będą

> się dawać walić po rogach częściami za górę złota.

Nie rozumiesz pojęcia luksusowy. Jeśli coś jest tanie to nie jest luksusowe. Te dwa pojęcia wzajemnie się wykluczają. Wskaż proszę luksusowy samochód do którego są tanie części i serwis.

> Oczywiście producent ma prawo zażądać za

> amortyzator 1400 zł, tylko niech się potem nie dziwi, że nikt takich aut nie będzie chciał

> kupować, co zresztą ma swoje odzwierciedlenie w wynikach sprzedaży tego modelu.

Ależ ma się doskonale. Widzisz - oprócz tanich części zamiennych (które przeważnie są tyle warte ile kosztują) są jeszcze inne powody kupowania takiego a nie innego samochodu.

Napisano

> Nie rozumiesz pojęcia luksusowy. Jeśli coś jest tanie to nie jest luksusowe. Te dwa pojęcia

> wzajemnie się wykluczają. Wskaż proszę luksusowy samochód do którego są tanie części i serwis.

Rozumiem co to znaczy - można mówić o pojeździe luksusowym, myślisz, że Pług 607 do nich należy? To raczej auto aspirujące do takiego miana. Zobacz ceny tego auta i sprawdź w jakim obszarze "luksusu" plasuje się to auto, bo według mnie na poziomie średnio-wyższym, a nie luksusowym. A ceny kilkuletnich egzemplarzy sięgają wręcz żenującego jak na luksus poziomu. A cena amortyzatora, którą podałeś - jeśli nie jest z kosmosu - jest gwoździem do trumny z napisem "607". W Porsche Panamera tyle nie kosztują amory.

> Ależ ma się doskonale. Widzisz - oprócz tanich części zamiennych (które przeważnie są tyle warte

> ile kosztują) są jeszcze inne powody kupowania takiego a nie innego samochodu.

Nie wciskaj mi proszę, że ludzie ekstremalnie bogaci kupują takie Peugeoty - chyba sam w to nie wierzysz. Jeśli są ludzie chętni na takie pojazdy to naprawdę fani marki z lwem, którzy otrzymali zastrzyk gotówki albo ci, którzy zwietrzyli przy zakupie takiego samochodu okazję, bo właściciel nie mogąc takiego towaru sprzedać postanowił drastycznie spuścić z ceny lub po prostu sprzedaje trefne auto.

Napisano

Widze ze nie miales okazji jezdzic 607, mysle ze jest to wystarczajacy argument by stwierdzic ze nie mamy o czym gadac...

Napisano

> Widze ze nie miales okazji jezdzic 607, mysle ze jest to wystarczajacy argument by stwierdzic ze

> nie mamy o czym gadac...

Daj spokój. Jeśli ktoś twierdzi że do Panamery są tańsze amory (szczególnie te z aktywnego zawieszenia smile.gif) niż do 607 to raczej jest trochę nie w temacie. Chyba że ma na myśli używane ze śmietnika. Choć i z tymi jest pewien problem.

Napisano

za opowiadanie tak wierutnych bzdur na forum, bądź co bądź motoryzacyjnym moderatorzy powinni cię stąd pogonić jak najdalej ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.