Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najłatwiejsze auto w sprzedaży?

Featured Replies

Napisano

Witam

Interesują mnie samochody w cenie do 10 tys zł, ale takie modele przy których jest największe zainteresowanie kupujących. Po prostu może być tak, że pojeżdżę autem pół roku i potem będę chciał je w miarę szybko sprzedać. Na jakie modele zwrócić uwagę?

Napisano

> Witam

> Interesują mnie samochody w cenie do 10 tys zł, ale takie modele przy których jest największe

> zainteresowanie kupujących. Po prostu może być tak, że pojeżdżę autem pół roku i potem będę

> chciał je w miarę szybko sprzedać. Na jakie modele zwrócić uwagę?

IMHO jakiś VW pewnie, Golf, Passat

Napisano

> Na jakie modele zwrócić uwagę?

Zadbany, najlepiej od pierwszego właściciela, zrywny ale ekonomiczny, nie za stary, wygodny, budzący zainteresowanie sąsiada ale nie kuszący złodziei.

Jakiej odpowiedzi się spodziewałeś? grinser006.gif

Napisano

Z moich wielu obserwacji giełdowych wynika, że największe zainteresowanie ma DU Matiz ok.gif

Paski czy golfy wcale tak dobrze nie schodzą.

Napisano

Roczny Bugatti Vayron zatankowany do pelna znowymi oponami za 5 000,- Euro biglaugh.gif

I jemu podobne

wink.gif

Napisano

Na pol roku to moze jakis dlugoterminowy wynajem. Jak masz firme to na pewno da sie to w koszty wrzucic. Albo znajdz kogos kto ma i sie dogadaj.

Kup taneigo parcha w stylu nexia za 3k i sprzedaz za 1k. Jezeli cos "lepszego" to golfik albo matiz.

Napisano

> Witam

> Interesują mnie samochody w cenie do 10 tys zł, ale takie modele przy których jest największe

> zainteresowanie kupujących. Po prostu może być tak, że pojeżdżę autem pół roku i potem będę

Ja bym patrzył przede wszystkim na auta bardzo popularne (fabia, astra, golf, corolla). W żadnym wypadku nie kupować czegoś czego jest niewiele na runku (np. mazda, mitsubishi).

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> IMHO jakiś VW pewnie, Golf, Passat

W tym przypadku może nawet nie być konieczności szukania nabywcy, bo auto wcześniej ukradną biglaugh.gif

Napisano

> Witam

Golf 4 biorą ludzie jak bułeczki wczoraj wystawiłem klepiącego jak diesel z najgorszym motorem akq 1.4 i o godzinie 21 już go nie było grinser006.gif prawię sie pobili o niego spineyes.gif

Napisano

> Ja bym patrzył przede wszystkim na auta bardzo popularne (fabia, astra, golf, corolla).

> W żadnym wypadku nie kupować czegoś czego jest niewiele na runku (np. mazda, mitsubishi).

Zasugerowałbym dokładnie odwrotnie wink.gif

Przykładowo, na chwilę obecną na allegro jest 1104 sztuk Seicento i -nie licząc kilku- wszystkie są w cenie do 10k zł.

Przy próbie odsprzedaży trzeba będzie przekonać klienta żeby odrzucił 1103 pozostałych egzemplarzy i kupił właśnie nasz.

Osobiście uważam, że lepiej kupić auto stosunkowo popularne, ale niszowe, w przyzwoitym stanie.

Na takie zawsze znajdzie się amator, a wybór na rynku sam zawęzi mu pole poszukiwań wink.gif

Zwłaszcza, że jak miałbym kupić auto 'na chwilę', bez perspektyw w jego inwestowanie i utratę wartości z racji rocznika, to wolałbym, żeby było to coś fajnego, a nie kolejne 'rozsądne' bezpłciowe wozidło.

Napisano

> Zasugerowałbym dokładnie odwrotnie

> Przykładowo, na chwilę obecną na allegro jest 1104 sztuk Seicento i -nie licząc kilku- wszystkie są

> w cenie do 10k zł.

> Przy próbie odsprzedaży trzeba będzie przekonać klienta żeby odrzucił 1103 pozostałych egzemplarzy

> i kupił właśnie nasz.

Rożnica jest taka, że na 1103 ofert sc jest powiedzmy 500 poszukujących. Na 20 ofert mazdy 323 jest np 3 poszukujących. Które auto jest więc lepiej sprzedawać?

> Osobiście uważam, że lepiej kupić auto stosunkowo popularne, ale niszowe, w przyzwoitym stanie.

> Na takie zawsze znajdzie się amator, a wybór na rynku sam zawęzi mu pole poszukiwań

> Zwłaszcza, że jak miałbym kupić auto 'na chwilę', bez perspektyw w jego inwestowanie i utratę

> wartości z racji rocznika, to wolałbym, żeby było to coś fajnego, a nie kolejne 'rozsądne'

> bezpłciowe wozidło.

Auta mało popularne są zazwyczaj sporo droższe w serwisie. Ludzie kupujący samochody za tą cenę zwracają na to uwagę.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Witam

Nie wiem czy się liczy, ale jeszcze nie sprzedaję swojego Lanosa, a już jest kilku zainteresowanych icon_eek.gif

Napisano

> Nie wiem czy się liczy, ale jeszcze nie sprzedaję swojego Lanosa, a już jest kilku zainteresowanych

Jak już będziesz chciał sprzedać, to okaże się, że zainteresowanie im przejdzie.... zlosnik.gif

Napisano

> Jak już będziesz chciał sprzedać, to okaże się, że zainteresowanie im przejdzie....

Zobaczymy, najwyżej opchnę jakimś Fiacikarzom, żeby spalili sobie na rytualnie na zlocie zlosnik.gif

Napisano

> Jak już będziesz chciał sprzedać, to okaże się, że zainteresowanie im przejdzie....

Coś w tym jest. Gdy jeździłem Corsą to wszyscy mi przypominali - jak będziesz sprzedawał... A jak przyszło co do czego, to żaden już nie był zainteresowany sick.gif

Napisano

A ja właśnie paktykę mam odwortną - popularne samochody sprzedają się najciężej, takie jak Mondeo itp

Samochody udziwione, jak mój Saab 9-5 najszybciej, po prostu jest jedna sztuka na rynku, a kilku amatorów ok.gif A nie rynek zalany tysiącem i kilkunastu amatorów...

Takie są moje spostrzeżenia

Napisano

> Zobaczymy, najwyżej opchnę jakimś Fiacikarzom, żeby spalili sobie na rytualnie na zlocie

Za darmo bym go nie spalił rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Zasugerowałbym dokładnie odwrotnie

> Przykładowo, na chwilę obecną na allegro jest 1104 sztuk Seicento i -nie licząc kilku- wszystkie są

> w cenie do 10k zł.

> Przy próbie odsprzedaży trzeba będzie przekonać klienta żeby odrzucił 1103 pozostałych egzemplarzy

> i kupił właśnie nasz.

Interesująca teoria.

Mój SC sprzedał się bez żadnego ogłoszenia i bez targowania ceny.

Ot-suprajs.

Napisano

Golf, golf, golf - nie wierzylem ojcu, ze toto pojdzie na pierwszej gieldzie, a jednak.

15-letni golf III 1,6 + LPG , bez wypasu w wyposazeniu, blachy nawet niezle jak na 15-latka poszedl za 6200 rotfl.gif.

Czlek sie ucieszyl z 2 kompletow kol, z czego letniawki w mocno naciaganym srednim stanie, a zimowki do wymiany raczej.

Napisano

> W tym przypadku może nawet nie być konieczności szukania nabywcy, bo auto wcześniej ukradną

Do 10tys. tych aut nie kradna juz, chyba ze rozbebesza na czesci.

Z golfa kradziono mi kierunkowskazy, blendy zderzaka, blendy lusterek wstecznych (w kolorze), antene, kolpaki, ale calego nikt nie chcial beksa.gif

Napisano

> Na jakie modele zwrócić uwagę?

Rzuciłbym okiem w kierunku jakiegoś kombiaka w dieslu. Niezależnie od marki to raczej chodliwe jest wink.gif

Omijaj sedany.

W Twoich założeniach zastanaowibym sie nad A4 TDI.

Napisano

> Rzuciłbym okiem w kierunku jakiegoś kombiaka w dieslu. Niezależnie od marki to raczej chodliwe jest

> Omijaj sedany.

> W Twoich założeniach zastanaowibym sie nad A4 TDI.

taki samochód za 10 tysięcy może nie wytrzymać kilkumiesięcznej eksploatacji bez poważnych inwestycji

Napisano

> taki samochód za 10 tysięcy może nie wytrzymać kilkumiesięcznej eksploatacji bez poważnych

> inwestycji

Auto jest tak popularne, że o części do tego nie trudno. Popatrz, czym jeżdżą taksówkarze, oni dokładnie liczą swoje pieniądze...

Napisano

> Rzuciłbym okiem w kierunku jakiegoś kombiaka w dieslu. Niezależnie od marki to raczej chodliwe jest

Obawiam się, że przy obecnej sytuacji z ON to tak jak łatwo będzie taki samochód kupić tak trudno go potem będzie sprzedać. Teraz będą coraz popularniejsze zagazowane benzyniaki ok.gif

Napisano

> Obawiam się, że przy obecnej sytuacji z ON to tak jak łatwo będzie taki samochód kupić tak trudno

> go potem będzie sprzedać. Teraz będą coraz popularniejsze zagazowane benzyniaki

To akurat może się zmienić, ale jednak kombi na wielu przypadkach znacznie ułątwia odsprzedaż w porównaniu z sedanem ok.gif htb z tego co widzę jest tak posrodku. Z kolei 3d raczej in minus... choć zależy od modelu.

Napisano

> fiat seicento

> a tak na powaznie bardzo popularne auta żadnych wynalazków z kosmosu

interesujaca teoria...

lancia lybra poszła w 2 h na giełdzie biglaugh.gif

Napisano

Mnie dobrze sprzedała się Astra I z 97 roku ( ale to była kilka lat temu) niedawno Suzuki Vitara buu.gif z 93 roku

Kiepsko szły FIAT BRAVA i Nubira nono.gif

Za niedługo zobaczę jak szybko pójdzie WV POLO

Napisano

Taaa jeżdżą nim na taxi, a i owszem, ale nigdy nie widziałem żadnego bez palącego się "czeka", kontrolki awarii czegoś tam zaklejonej plastrem żeby nie raziła w oczy...no są może i te części, ale naprawa może być niewspółmiernie droga do ceny auta. Musimy przyznać i ukorzyć się, bo jesteśmy biednym narodem, a 10k to dla nas kupa kasy. Potem 5k w remonty.

Napisano

VW i grupa VW - Golfa sprzedałem w trzy dni, z pierwszym poważnie zainteresowanym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.