Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Saab 9-3 i ewentualne alternatywy...?

Featured Replies

Napisano

> Nie kop się z koniem, szkoda klawiatury, my mamy kompleksy, on ma epice

Z tego co tu obserwuję to chyba właśnie tak jest screwy.gif

Idźcie lepiej do piaskownicy piaskownica.gif

Napisano

> co jeszcze znajde z benzynowa moca powyzej 200KM, automatem, wygodnego, bezpiecznego do 40tys z

5er, 7er, E-klasse, Honda Legend...

Napisano

> owszem ... ale nie z moja

> kazdy normalny czlowiek woli kilkunastoletnie Volvo niż pesudo samochody wyprodukowane na bazie

> Daewoo.... na dodatek udające "limuzynę" ....

screwy.gif

jeden kocha zone, drugi tesciowa

jak juz ktos napisal s80 to juz stary klocek i osobiscie wolalbym deu na gwarancji niz "nófke" volvo

Napisano
  • Autor

> Legacy

ha! o subaru nawet nie pomyslalem hmm.gif

takie 3.0 w sedanie byloby nawet niezle... cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> 5er, 7er, E-klasse, Honda Legend...

na Legend troszke choruje, ale niestety model aktualny zaczyna sie od jakis 50-60tys zł crazy.gif

• 6 miesięcy później...
Napisano

> na Legend troszke choruje, ale niestety model aktualny zaczyna sie od jakis 50-60tys zł

Odświeżę. Co zadecydowałeś ?

Napisano

> Zainteresowany jestem Saabem 9-3 2.0T 210KM roczniki 2003-2007

> Ktos mial okazje uzytkowac to autko? Jakie wrazenia z jazdy? Silnik jest opla? Jaka awaryjnosc?

> Co moglibyscie polecic w zamian?

ja mam z 94 hehe.gif fajne autko zlosnik.gif A tak na poważnie to kiedyś dla kogoś z kącika saaba oglądałem taki w Szczecinie. Handlarz mnie przewiózł i muszę przyznać, że "szału" nie było. Te 210hp jakieś słabiutkie dla mnie...

Napisano

Alternatywa to Opel Vectra C / Fiat Croma / Opel Signum.... te same płyty i układy zawieszenia, hamulców jak i niektóre silniki .... co w 9-3 W cromie masz nawet kluczyk tam gdzie Saab hehe.gif

Napisano

> Nie kop się z koniem, szkoda klawiatury, my mamy kompleksy, on ma epice

Jeden woli siedzieć w fotelu nowego auta marki mniej prestiżowej, inni zaś w wypierdzianym fotelu 10 letniego bardziej markowego ...

Tylko po co na siłę próbujecie przekonywać się nawzajem do swoich poglądów. Tego nie rozumiem.

Napisano

> s40 jakieś takie małowate

ktore s40?

pytam, bo kilka postow nizej polecasz v50, ktore przeciez jest takie samo jesli chodzi o wielkosc jak i wyposazenie

no chyba, ze chodzilo Ci o poprzednia generacje s40, ale ona prawie nie lapie sie w zalozone ramy czasowe

Napisano
  • Autor

> Odświeżę. Co zadecydowałeś ?

jak na razie nic... crazy.gif

Misio sie sprawuje nad wyraz dobrze... Jedynie dolewam, wymieniam olej i nic sie z nim nie dzieje smile.gif

czekam, az braciszek bedzie sprzedawal swoje A6 z 2009r i pewnie przygarne hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ja polecam toyote solare serio, rozwaz tez taka opcje

niech zgadne... hmm.gif

pewnie dlatego, ze sprzedajesz? biglaugh.gif

a sprzedajesz, bo...

to swietne autko, ale masz bardzo dobre serce i z okazji zeszlorocznej choinki chciales komus zrobic prezent biglaugh.gif niestety w zeszlym roku nikt "prezentu" nie chcial, wiec chcesz sprzedac to autko po taniosci w tym zlosnik2.gif

Napisano

> niech zgadne...

> pewnie dlatego, ze sprzedajesz?

> a sprzedajesz, bo...

> to swietne autko, ale masz bardzo dobre serce i z okazji zeszlorocznej choinki chciales komus

> zrobic prezent niestety w zeszlym roku nikt "prezentu" nie chcial, wiec chcesz sprzedac to

> autko po taniosci w tym

co za podejscie... szkoda slow

polecam dlatego, ze nie sprzedaje - tylko, ze ciagle mieli sie te same modele i marki. Ja chce przedstawic cos innego co po blizszym zapoznaniu sie jest fajniejsze niz saab. Tylko stereotypy w Polsce sa takie jakie sa - ze wszystko co malo popularne musi byc drogie i slabe.

Sprzedaje, bo jezdzilem nia 2,5 roku i chce kupic teraz mustanga - nie mam zadnych podtekstow. Nie oceniaj mnie pod katem Twojego postepowania i myslenia. Znudzila mi sie juz i chce cos nowego. jeden lubi jezdzic samochodem przez 10 lat, a ja sprzedaje zawsze po 2 latach.

Sprzedaje auto po taniosci???? Prosze Cie ! Zadaj sobie trud przed napisaniem takiego tekstu i sprawdz ceny takich solar. Rozumiem, ze jest duzo nieuczciwych sprzedawcow - ale nie wkladaj z gory kazdego do jednego worka !

Napisano
  • Autor

> co za podejscie... szkoda slow

> polecam dlatego, ze nie sprzedaje - tylko, ze ciagle mieli sie te same modele i marki. Ja chce

> przedstawic cos innego co po blizszym zapoznaniu sie jest fajniejsze niz saab. Tylko

> stereotypy w Polsce sa takie jakie sa - ze wszystko co malo popularne musi byc drogie i slabe.

> Sprzedaje, bo jezdzilem nia 2,5 roku i chce kupic teraz mustanga - nie mam zadnych podtekstow. Nie

> oceniaj mnie pod katem Twojego postepowania i myslenia. Znudzila mi sie juz i chce cos nowego.

> jeden lubi jezdzic samochodem przez 10 lat, a ja sprzedaje zawsze po 2 latach.

ja bardzo nie lubie kryptoreklamy...

jestes na forum nowy, napisales jakies 18 postow i wiekszosc z nich to ochy i achy na temat samochodu, ktory akurat masz do sprzedania lub jakie masz uczciwe podejscie do kupujacego

coz za "przypadek" biglaugh.gif

> Sprzedaje auto po taniosci???? Prosze Cie ! Zadaj sobie trud przed napisaniem takiego tekstu i

> sprawdz ceny takich solar. Rozumiem, ze jest duzo nieuczciwych sprzedawcow - ale nie wkladaj z

> gory kazdego do jednego worka !

slowo klucz - sarkazm smirk.gif

mam nadzieje, ze moderatorzy wyciagna wnioski z Twoich postow i beda pilnowali abys nie uprawial wiecej kryptoreklamy skromny.gif

Napisano

czy ty wiesz co to znaczy kryptoreklama, ze uzywasz tu tego slowa. Co jak co, ale uwiez mi, ze ja jej tu nie uprawiam. Widze, ze moj podpis sprawia tu problem smile.gif Spoko moge go usunac, nic mi on nie daje - nie strasz mnie tylko prosze moderatorami smile.gif

Nie jestem tu nowy. Autokacik po raz pierwszy odwiedzilem w 2001 roku. Prawda jest, ze w momencie sprzedazy auta postanowilem sie zarejstrowac, w celu zebrania opinii. Moge sobie oczywiscie tez nabic nic nie wnoszace posty - ale po co.

Sarkazm rozumiem, spoko. Dobra, zeby juz nie robic offtopa - wrocmy juz do Twojego pytania: polecam Ci solare z tego powodu co napisalem powyzej w poscie. Jezeli, chcesz nie byc kolejnym gosciem w kolejnym takim samym nudnym (ale dobrym) audi - warto rozwazyc auto mniej spotykane u Nas. Oczywiscie Twoj wybor. Zerknij tez np na toyote avalon z rocznika 2008 lub na infiniti g35 rozwazales takie marki ? Komfort jazdy nimi przewyzsza saaba, nie odbiega od audi, a masz dodatkowo element zwracajacy uwage na ulicy smile.gif

Mustanga juz nie polecam smile.gif to jest inny typ samochodu, ktorego szukasz smile.gif

Napisano

Kolega od Solary ma rację - ten samochód jest "inny" od Saaba - przede wszystkim znacznie większy, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz - o ile w Saabie wsadzenie 4 dorosłych osób to raczej akrobatyka, o tyle w Solarze na tylnym siedzeniu można spokojnie przewieźć 2 osoby w przyzwoitym komforcie. Po drugie to Toyota = mniejsze szanse na zepsucie się czegoś.

Napisano

Po trzecie Marku o ile w realiach USA może i ma rację bytu to w PL używana Solara może być niewypałem jeśli chodzi o dostępność części

Napisano
  • Autor

> przyzwoitym komforcie. Po drugie to Toyota = mniejsze szanse na zepsucie się czegoś.

ja wiem Marku, ze masz stosunek przerywany do saaba, ale 9-3 jest numerem 1 w testach niezawodnosci w swej kategorii wiekowej smile.gif

Napisano

> Po trzecie Marku o ile w realiach USA może i ma rację bytu to w PL używana Solara może być

> niewypałem jeśli chodzi o dostępność części

Tak i nie - Solara to Camry coupe = wszystkie części eksploatacyjne będą łatwo dostępne. Większy problem może być z blachami w razie wypadku.

Napisano

> ja wiem Marku, ze masz stosunek przerywany do saaba, ale 9-3 jest numerem 1 w testach niezawodnosci

> w swej kategorii wiekowej

W testach w których sprawdzane jest czy jeździ i czy światła działają. Ale jak popatrzysz na testy, w których bierze się pod uwagę takie drobiazgi jak radio, klima czy nawet uchwyty na napoje, to Saab jest daleko w tyle.

Napisano

> Większy

> problem może być z blachami w razie wypadku.

Szkoda całkowita na dzień dobry grinser006.gif

Napisano

> ja wiem Marku, ze masz stosunek przerywany do saaba, ale 9-3 jest numerem 1 w testach niezawodnosci

> w swej kategorii wiekowej

Podasz jakieś źródło ? hmm.gif

Napisano

> Po trzecie Marku o ile w realiach USA może i ma rację bytu to w PL używana Solara może być

> niewypałem jeśli chodzi o dostępność części

nie smile.gif wlasnie z tym stereotypem chce walczyc smile.gif moge byc informacja z pierwszej reki smile.gif

nigdy nie mailem problemu z czesciami.czesci sa, uzywane, nowe oryginalne i nowe firm innych. Solara to camry - a camry to juz popularny samochod.

Napisano

> Solara to camry - a camry to juz popularny samochod.

Z tym popularny to ostrożnie wink.gif Natomiast blach to raczej od ręki nie kupisz chyba?

Napisano

> Z tym popularny to ostrożnie Natomiast blach to raczej od ręki nie kupisz chyba?

ja nie kupowalem, ale zerknij na allegro - zobacz ile tego jest smile.gif

Napisano

> ja nie kupowalem, ale zerknij na allegro - zobacz ile tego jest

Raczej mało grinser006.gifallegro

Napisano

> Raczej mało allegro

Już nie piszę z telefonu - więc mogę poodpowiadać więcej smile.gif

Na tym polu niestety mam małe doświadczenie. W poprzedniej starej solarze wymieniłem boczek, który pogniotłem. Robił mi to mechanik,sam w ciągu tygodnia znalazł boczek i wymienił.

Nie ma też co zakładać od razu najgorszego, że trzeba będzie szukać blacharki smile.gifsmile.gif

Co do części z allegro - z mojego doświadczenia wiem, że dużo osób wystawia np tylko lusterko, a po telefonie do niego okazuje się, że ma wszystkie części, bo stoi u niego cała rozbita solarka.

Z części silnikowych i zawieszeniowych - to dzięki takim stronom jak np http://www.toyodiy.com/ okazuje się, że toyoty i lexusy dzielą bardzo dużo części i duża część różnych elementów np z avensisa europejskiego pasuje do wersji amerykańskich innych toyot. Inny przykład to choćby klocki hamulcowe czy tarcze, które w aso w wawie były dostępne od ręki.

Co do wcześniejszego wątku na temat saaba. Może to i dobry i niezawodny samochód, ale w takim razie dlaczego firma jest na skraju upadku - czy w takim razie w "najlepszość" tego auta wierzy garstka jego fanów i marketingowcy z firmy ? Ale oczywiście to jest tylko moje zdanie.

P.S. Epica tez nie jest w sumie takim mega popularnym samochodem smile.gif:)

Napisano

> dobra, koniec OT i nabijania licznikow!

> watek jest o saabach i alternatywach

> epica nie jest dla mnie alternatywa!

> zapytam jeszcze raz o cadillac'i, ktos to ujezdza?

> musze poogladac z bliska v50/s60

> co jeszcze znajde z benzynowa moca powyzej 200KM, automatem, wygodnego, bezpiecznego do 40tys zł?

Co do volvo to chyba mozesz odpuscic, mam okazje poruszac sie s60 z 2010 roku i o ile z przodu jest ok to z tylu dramatycznie malo miejsca jak na tak duze auto pozatym jest ok.

V50 to taki inny focus. Jezeli brat sprzedaje mloda i zadbana a6 to nad czym sie zastanawiasz, zmotywuj go do zmiany samochodu i bierz.

Napisano
  • Autor

> Podasz jakieś źródło ?

TU i TU i TU i TU

wink.gif

nie moge znalezc raportu z USA gdzie saab tez wygrywa w swej klasie smile.gif

Napisano

Ja miałem nietypowe auto - Chevroleta Rezzo, więc coś o temacie wiem.

Auto samo w sobie świetne i bardzo go lubiłem. Jednak szukanie części, dobieranie od innych modeli itp. jest mocno uciążliwe.

Chcąc wymienić głupie hamulce musiałem sobie sam znaleźć i zamówić części, bo hurtownie od których bierze mechanik, tego nie miały.

Podstawiając mu Ibizę do wymiany tarcz i klocków usłyszałem - "do tego to komplety 5 producentów mam na za godzinę".

Napisano
  • Autor

> Co do volvo to chyba mozesz odpuscic, mam okazje poruszac sie s60 z 2010 roku i o ile z przodu jest

> ok to z tylu dramatycznie malo miejsca jak na tak duze auto pozatym jest ok.

> V50 to taki inny focus. Jezeli brat sprzedaje mloda i zadbana a6 to nad czym sie zastanawiasz,

> zmotywuj go do zmiany samochodu i bierz.

no wlasnie musze go namowic na zmiane smile.gif

pytanie czy potrzebne mi jest duze kombi? hmm.gif

Napisano

> P.S. Epica tez nie jest w sumie takim mega popularnym samochodem smile.gif

Oczywiście ale z tą różnicą, że była w salonach do ubiegłego roku a gdybym potrzebował jakiejkolwiek części to mam ASO 1,5km od domu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> no wlasnie musze go namowic na zmiane

> pytanie czy potrzebne mi jest duze kombi?

Moze i niepotrzebne ale jak ma byc vectra w innej budzie. A moze byc audi A6 a z tego co czytalem poszukujesz auta komfortowego. To ja bym sie nie zastanawial tylko zbieral kase i namawial brata do zmiany auta.

Duze wygodne i trzyma cene. Do tego brat na mine Cie nie wsadzi. Jak sie znudzi zawsze sprzedasz za dobra kase.

Dla mnie nie ma dylematu jeszcze jak w automacie i z mocnym silnikiem to bajka.

Napisano
  • Autor

> Moze i niepotrzebne ale jak ma byc vectra w innej budzie. A moze byc audi A6 a z tego co czytalem

> poszukujesz auta komfortowego. To ja bym sie nie zastanawial tylko zbieral kase i namawial

> brata do zmiany auta.

> Duze wygodne i trzyma cene. Do tego brat na mine Cie nie wsadzi. Jak sie znudzi zawsze sprzedasz za

> dobra kase.

> Dla mnie nie ma dylematu jeszcze jak w automacie i z mocnym silnikiem to bajka.

niestety silnik to slabiutkie 2.0T po wirusie na 240KM frown.gif z manualem...

jednak zawsze to od pierwszego wlasciciela smile.gif

Napisano

> niestety silnik to slabiutkie 2.0T po wirusie na 240KM z manualem...

> jednak zawsze to od pierwszego wlasciciela

Czy slabiutkie to nie wiem 240Km daje rade, ale zawsze to tylko 4 cylindry.

Ale pierwszy wlasciciel i pewna przeszlosc auta sprawia, ze raczej nie szukalbym sobie drugiej dziury w du..ie tylko bral takie autko. Jak pojezdzisz i Ci sie znudzi a do tego czasu nie rozbijesz to odkupie zlosnik.gif Bo ja ostatnio stalem sie maniakiem rodinnych dupowozow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.