Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Kia Picanto XL -jakie rabaty

Featured Replies

Napisano

witajcie

jako, że może popełnię na dniach ten błąd chciałem się dowiedzieć, ile można zejść ze standardowej ceny (coś ok 41tyś) interesuje mnie wersja 1.0 z pełnym wyposażeniem znaczy się blutufem grinser006.gif Kolejna sprawa w salonie powiedzieli mi, że nie mogę nic samemu zabezpieczać, chyba że samemu się nie zorientują. Co wydaje mi się prawdopodobne bo jak pytałem o ceny części to Pan mi podał cenę 4 świec a do silnika wchodzą 3 grinser006.gif Czy ktoś z Was ma wersję z litrowym silnikiem? Ile to spala w cyklu mieszanym?

Napisano

> witajcie

> jako, że może popełnię na dniach ten błąd chciałem się dowiedzieć, ile można zejść ze standardowej

> ceny (coś ok 41tyś) interesuje mnie wersja 1.0 z pełnym wyposażeniem znaczy się blutufem

Raczej nikt nie ma, bo auta w salonach pojawiły się parę tygodni temu i większość została skonsumowana przez dilerów jako auta testowe.

Poza tym Kia zawsze była znana z tego, że zniżki to nie u nich. Dodatkowo ze względu na nowość modelu też bym się nie spodziewał jakiś mega okazji. Mi pani (przy okazji bardzo sympatyczna oink.gifzlosnik.gif) powiedziała, że na auto wg mjej specyfikacji (wyposażenie, kolor, itp) będę musiał czekać 4-5 miesięcy, a z bonusów to może dorzucić dywaniki.

Napisano

bierz wersje z gazem fabrycznym i sie nie przejmuj spalaniem zlosnik.gif. Jak bralem Soula to byl juz ponad rok na rynku, negocjowalem dosc mocno i wyrwalem giftow na 8 tys. Ale przy swiezynce, ktora jeszcze niie ostygla raczej w cuda bym nie wierzyl. Zasada jest prosta, albo premierowe auto za normalna cene, albo cos produkowanego dluzej w nizszej cenie. Nawet testowki Ci nie sprzedadza, bo tyle co dostali zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>będę musiał czekać

> 4-5 miesięcy, a z bonusów to może dorzucić dywaniki.

hmm, nawet nie pytałem o czas oczekiwania a to błąd. Bo jak mam czekać kilka miesięcy na auto to już wolę pojechać do Niemca i coś fajnego przytargać.

Napisano

> hmm, nawet nie pytałem o czas oczekiwania a to błąd. Bo jak mam czekać kilka miesięcy na auto to

> już wolę pojechać do Niemca i coś fajnego przytargać.

Ja bym wolał poczekać kilka miesięcy i przez następne x lat jeździć autem takim jakie sobie wybrałem i przede wszystkim nowym, niż takim które akurat się trafiło "u Niemca".

Napisano

> Ja bym wolał poczekać kilka miesięcy i przez następne x lat jeździć autem takim jakie sobie

> wybrałem i przede wszystkim nowym, niż takim które akurat się trafiło "u Niemca".

Hehe ja jestem akurat użytkownikiem kilku letniego "niemca" i nowej Kia Picanto - tzn. kiedyś była nowa wink.gif

Auto z 2007 roku, prawie max wyposażone, aktualny przebieg coś ok 40tys km smile.gif nic, tylko tankowanie, przegląd - ASO

Autko głównie użytkowane przez mulher.gif

W weekend miałem możliwość przymierzyć się do najnowszej Picanto w bogatym wyposażeniu - baaardzo przypadł nam do gustu smile.gif

Napisano
  • Autor

> 1.0 za słaby

daje radę jechałem do wożenia tyłka do pracy wystarczy grinser006.gif

Napisano

> daje radę jechałem do wożenia tyłka do pracy wystarczy

OT:

Skąd takie nawrócenie kolegi? Jeszcze niedawno czytałem dość radykalne wypowiedzi o "frajerach" kupujących nówkę z salonu hehe.gif

Napisano
  • Autor

> OT:

> Skąd takie nawrócenie kolegi? Jeszcze niedawno czytałem dość radykalne wypowiedzi o "frajerach"

> kupujących nówkę z salonu

mało spala, nie trzeba go zagazowywać, nieźle zrobiony konstrukcyjnie (tyle co zauważyłem zaglądając w nadkola i spód) , ładny z zewnątrz i wewnątrz. Brakuje mi tylko osłony delikatnego progu i 100% zgody na własnoręczne zabezpieczenie podwozia, nałożenie baranka na progi i zrobienie profili tak jak powinno być.

Napisano

i oby się nie psuł .... bo części to chyba tylko w ASO na zamówienie. Czy w waszych rejonach są sklepy z częściami do KIA ? Mamy w frimie KIA Pregio i na głupi termostat trzeba czekać 3-4 dni.

Napisano

> witajcie

> jako, że może popełnię na dniach ten błąd chciałem się dowiedzieć, ile można zejść ze standardowej

> ceny (coś ok 41tyś) interesuje mnie wersja 1.0 z pełnym wyposażeniem znaczy się blutufem

> Kolejna sprawa w salonie powiedzieli mi, że nie mogę nic samemu zabezpieczać, chyba że samemu

> się nie zorientują. Co wydaje mi się prawdopodobne bo jak pytałem o ceny części to Pan mi

> podał cenę 4 świec a do silnika wchodzą 3 Czy ktoś z Was ma wersję z litrowym silnikiem? Ile

> to spala w cyklu mieszanym?

Powiem Ci tak, jak możesz to bierz wersje 1.2... 1.0 + klima to pomyłka grinser006.gif To auto wcale wtedy nie jedzie waytogo.gif

Ja czekam na swoją "indywidualną" 1.2 XL + dodatkowe bajery zlosnik.gif W okolicach września powinna już być zlosnik.gif

To co możesz urwać to czujniki cofania + dywaniki. Byłem na rozmowie w dwóch salonach i w każdym dało się urwać cenę tak samo waytogo.gif Na więcej nie masz co liczyć waytogo.gif

Jakbyś był w okolicy Wawy to mogę polecić Ci salon w którym pracuje autokącikowiec zlosnik.gif

Napisano

> negocjowalem dosc mocno i wyrwalem giftow na 8 tys.

w cenie cennikowej

faktycznie urwałeś jakieś 2ysiące

oni są sprytni w tych numerach, wmawiają często, że pienieżnie to mogą opuścić 2-3tysiące, ale jak dobierzemy wyposażenie za 8-10 to dostaniemy je gratis

Napisano

A tylko Pikuś wchodzi w gre? Bo za 52900 masz Venge wersje L z 1,6 DOHC 125KM. Samochód klase większy a 10k zł różnicy.

A co do konkretnych rabatów to może być ciężko jak zresztą w każdym nowym modelu.

Napisano

> Powiem Ci tak, jak możesz to bierz wersje 1.2... 1.0 + klima to pomyłka To auto wcale wtedy nie

> jedzie

> Ja czekam na swoją "indywidualną" 1.2 XL + dodatkowe bajery W okolicach września powinna już być

> To co możesz urwać to czujniki cofania + dywaniki. Byłem na rozmowie w dwóch salonach i w każdym

> dało się urwać cenę tak samo Na więcej nie masz co liczyć

> Jakbyś był w okolicy Wawy to mogę polecić Ci salon w którym pracuje autokącikowiec

ciekaw jestem jak się sprawuje w 4 biegowym automacie, nigdy nie jeździłem żadną KIA z automatem

Napisano

> ciekaw jestem jak się sprawuje w 4 biegowym automacie, nigdy nie jeździłem żadną KIA z automatem

Ujdzie się przyzwyczaić. Archaiczny automat dawał rade w takim "czołgu" jak Carnival, lecz demon prędkości to nie jest. Jeździłem też Magentisem, ale zdecydowanie wolałbym z manualem dopóki nie wprowadzą 6 biegowego automatu jak w Sportagu i Sorento.

Napisano

> A tylko Pikuś wchodzi w gre? Bo za 52900 masz Venge wersje L z 1,6 DOHC 125KM. Samochód klase

> większy a 10k zł różnicy.

> A co do konkretnych rabatów to może być ciężko jak zresztą w każdym nowym modelu.

11900 zł różnicy w tym wypadku to ponad 27%.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.