Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanie płyny do spryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Krótkie pytanie, czy ma ktoś negatywne doświadczenia w ich stosowaniu?Chodzi mi o pozostawianie zacieków na lakierze i uszkodzenia poliwęglanowych reflektorów. Pomijam zapach, skuteczność czy osad w zbiorniku.

Na fotce płyn z "L" za 4,99 PLN zlosnik.gif

285160592-Zdj%EAcie0179.jpg

Napisano

Poza tym , ze zimowy zamarzal przy "-2" to innych zlych doswiadczen nie mam.

Napisano

> Krótkie pytanie, czy ma ktoś negatywne doświadczenia w ich stosowaniu?Chodzi mi o pozostawianie

> zacieków na lakierze i uszkodzenia poliwęglanowych reflektorów. Pomijam zapach, skuteczność

> czy osad w zbiorniku.

> Na fotce płyn z "L" za 4,99 PLN

poza tym, że zimowy zamarzał dopiero przy -25 złych doświadczeń nie mam. nawet drogi orlenowski zostawia ślady w postaci zacieków, a te można usunąć stosując pasty polerskie

Napisano

> Krótkie pytanie, czy ma ktoś negatywne doświadczenia w ich stosowaniu?Chodzi mi o pozostawianie

> zacieków na lakierze i uszkodzenia poliwęglanowych reflektorów. Pomijam zapach, skuteczność

> czy osad w zbiorniku.

Ale 4,99zł to drogi płyn zlosnik.gif w carrefour widziałem ostatnio za 1,99zł i to był dopiero tani płyn shocked.gif

Generalnie letnie płyny mogą mieć tylko brzydki albo ładny zapach - poza tym nic złego nie zaobserwowałem cool.gif

Napisano

Miałem Lidlowy zimowy - nawet lekko poniżej -20 nie zamarzał, śladów nie zostawia, pachnie przyzwoicie ok.gif

Z tych tanich z daleka bym omijał BIO-Line no.gif

Napisano

w zimie i lecie leje najtansze, od lat nie zauwazyłem zadnych negatywnych skutkow stosowania....

niektore w zimie szybko zamarzaja inne normalnie jak inne "markowe" wg. opisu na etykiecie

Napisano

> czy osad w zbiorniku.

Ostatnio miałem 5l za 4,99 ze skrzydlatej "B", produkowany przez Organikę i nawet ładnie pachniał, zero zacieków. smile.gif

Teraz będę testował za taką samą cenę, tym razem z "K".

Napisano

> czy osad w zbiorniku.

Kupuje tylko najtańsze płyny, przeważnie w Lidlu lub Biedronce. Chyba na nic nie byłoby mi tak szkoda kasy jak na coś co razaz wyleję na szybę. Zresztą w jednym i drugim sklepie są one dobrej jakości, więc po co płacić więcej.

Napisano

Kupiłem ostatnio płyn za 2.99 w Kauflandzie i bardzo ładnie zbierał syf na trasie (w sensie zabite muchy) i jestem z niego zadowolony. Kiedyś kupiłem w Geant płyn za 4,99 i tak śmierdział że się wytrzymać nie dało.

Napisano
  • Autor

Jakiś płyn, nie pamiętam jaki, zostawiał matowe zacieki na masce. Z kolei z taniego płynu z Carrefoura (niebieski, na pewno nie firmy Organika, być może BioLine) wytrąca się osad na dnie zbiornika. Zresztą widać ten osad na dnie pojemników na sklepowej półce. Przez jakiś czas kupowałem PsikPsik, poza ceną jakość płynu przyzwoita. Będąc w "L" na próbę kupiłem ten płyn a "B" też mam blisko zlosnik.gif

Napisano

w zimie stosowałem płyn z Biedronki. Nie zamarzał, ale zostawił zacieki, które pod odpowiednim kątem widzę na szybie do dziś w miejscach, których nie wycierają wycieraczki. Od teraz tylko markowe, ze stacji benzynowych ok.gif

Napisano

hehe, śmiać mi się chce, bo same superlatywy tu padają odnośnie tanich płynów... a jak na skrzyżowaniu podleci małolat wyczyścić szybkę to dostaje kopa, bo nie wiadomo co on tam ma za płyn smile.gif Hehe śmiem twierdzić, że już tańszego nie ma smile.gif

Napisano

> Ostatnio miałem 5l za 4,99 ze skrzydlatej "B", produkowany przez Organikę i nawet ładnie pachniał,

> zero zacieków.

Nota bene to jest praktycznie to samo, co sprzedawane (kilkakrotnie drożej oczywiście) na stacjach Orlen.

Napisano

Jest - ludwik + woda. Czy myslisz, ze te malolaty leja do tych butelek plyn do szyb?

Napisano

> Jest - ludwik + woda. Czy myslisz, ze te malolaty leja do tych butelek plyn do szyb?

Jak ludwika naleją to już jest święto i można spokojnie pozwolić umyć szyby waytogo.gif

Napisano

ktoś pamięta autowidol? hehe.gif to był dopiero płyn.

Osobiście kupuję tani ale przy moim aucie patrzę tylko żeby był na etanolu - przynajmniej o swoje zdrowie zadbam i nie będę wdychał glikolu. Do zapachów idzie przywyknąć.

Napisano

> czy osad w zbiorniku.

Kiedyś lałem tylko shella. Ze dwa lata temu poszedłem po rozum do głowy i leje płyny do 10 zł za 5 litrów. Najczęściej ten z "L" czasem "Jan", jakiś z makro czasem ale te to śmierdzą nieźle..

Zaraz się zlecą i się dowiesz, że płyny poniżej 20 zł niszczą szyby, uszczelki, lakier a w nowych dieslach nawet wtryski zatykają yikes.gif

Napisano

> To unikaj płynu ze stacji Orlen

nikomu już nie można ufać. W Makro widziałem płyny Sonaxa. Do tej firmy mam zaufanie, a do Makro bardzo blisko zlosnik.gif

Napisano

> w zimie stosowałem płyn z Biedronki. Nie zamarzał, ale zostawił zacieki, które pod odpowiednim

> kątem widzę na szybie do dziś w miejscach, których nie wycierają wycieraczki. Od teraz tylko

> markowe, ze stacji benzynowych

Mam dokładnie to samo i zmyć tego nie idzie za cholerę

wyleczyłem się z płynu z biedronki.

Zimowy z Kauflanda strasznie capił ale działał OK

Napisano

> nikomu już nie można ufać. W Makro widziałem płyny Sonaxa. Do tej firmy mam zaufanie, a do Makro

> bardzo blisko

Fajne płyny robią waytogo.gif Zimą testowałem Sonaxa i był całkiem niezły - nie robiły się smugi, wycieraczki przeżyły waytogo.gif

Napisano

na pewno nie polecam koncentratu z lidla takiego w malutkiej buteleczce ze śmiesznym dozownikiem. Po miesiącu w zbiorniczku zrobił się kisiel/budyń.

Napisano
  • Autor

Nasze produkty pod twoją marką biglaugh.gif

W carrefour to jeden z najtańszych płynów i najpewniej zimowy płyn tego producenta miał tendencję do wytrącania osadów. Są też płyny Organiki (Czechowice-Dziedzice) do których nie miałem zastrzeżeń.

Napisano

Mi jakiś czas temu taki "tani" płyn skwaśniał w zbiorniczku i na szyby leciał ocet.

Napisano

> Jest - ludwik + woda. Czy myslisz, ze te malolaty leja do tych butelek plyn do szyb?

Ja taki mix zalewam do zbiornika spryskiwaczy. No dolewam jeszcze nieco płynu do mycia szyb.

Mnie wystarcza.

Napisano

> Mnie wystarcza.

O ile pamiętam to Ludwik ma wybitnie niszczący wpływ na lakier.

Napisano

A próbowaliście płynów oryginalnych np. VW?

Jest sobie koncentrat leni w opakowaniu 1L. Kosztuje obecnie ok. 13 zł. Robi się z tego 10 litrów płynu gotowego.

Nie zostawia zacieków na lakierze i szybach. Pachnie ok.gif.

Więc chyba nie warto płacić za jakieś nie markowe dla poszczególnych sieci sklepów.

Napisano

> Mi jakiś czas temu taki "tani" płyn skwaśniał w zbiorniczku i na szyby leciał ocet.

i co szyba robiła kwasna mine??

jak leci kwasny deszcz to co robisz??

sory ale lanie na szybe czegos drogiego ( notabene od tego samego producenta co tansze marketowe odpowiedniki) po to aby przetrzec wycierucha szybe jest troszke bzdura.

Napisano
  • Autor

> A próbowaliście płynów oryginalnych np. VW?

> Jest sobie koncentrat leni w opakowaniu 1L. Kosztuje obecnie ok. 13 zł. Robi się z tego 10 litrów

> płynu gotowego.

gdzie w tej cenie można go kupić? (chyba nie w ASO zlosnik.gif)

Jakiś ranking płynów zimowych. Ten z "L" tuż za podium biglaugh.gif

Napisano

> Mam dokładnie to samo i zmyć tego nie idzie za cholerę

> wyleczyłem się z płynu z biedronki.

> Zimowy z Kauflanda strasznie capił ale działał OK

dobrze że ja mam zawsze nawoskowany lakier, to przynajmniej nie zostawiło to trwałych śladów na lakierze

Napisano

> czy osad w zbiorniku.

od dawna używam płynu z L zimowego jak i letniego i jest spoko smile.gif

Napisano

> Poza tym , ze zimowy zamarzal przy "-2" to innych zlych doswiadczen nie mam.

a u mnie ten płyn z "L" zimowy działałbez zarzutu, co więcej - do - 10 rozcieńczałem go jeszcze z litrem wody inie było zastrzeżeń, ten letnie też jest fajny. topłyn niemiecki i wydaje się, że trzyma parametry.

Napisano

> ja w lato leje wode i troche ludwika i jest ok

Robię tak samo. claps.gif

Napisano

No ja taki lidlowski koncentrat kiedys w zimie sobie rozcienczylem i nawet dalem go 2 razy wiecej niz w instrukcji...i podziekuje bo zamarzl. Natomiast letni mialbym i mam w du..e czy tani czy drogi bo kupuje tani ze względu na czeste uzywanie go. Nie zauważyłem negatywnych skutków używania tanich płynów.

Napisano

> nawet dalem go 2 razy wiecej

i jeszcze sie dziwisz, że zamarzł?

> niz w instrukcji...i podziekuje bo zamarzl.

Napisano

> Ja używam tego:

> z tym że ja mam zapach jabłka. Moim zdaniem jest

ja użuywam tez Psik Psik Autoland'u ale o zapachu zielonej herbaty, cos niesamowitego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.