Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autko na niedzielę - Saab?

Featured Replies

Napisano

Na tą chwilę czysto teoretycznie zlosnik.gif

Auto, które większość czasu stałoby w garażu, miałoby wyjeżdżać od czasu do czasu i dawać frajdę z jazdy zlosnik.gif

Szukać czegoś w stylu SAAB 900 czy bardziej saab 9-3 ?

Jak to wygląda z mechaniką / częściami?

Ciężko znaleźć jakiś dobry warsztat?

No i najistotniejsze dla mnie - jak z blachą?

Czy np. w 20-letnim aucie będzie sama rdza czy jest dobrze zabezpieczone antykorozyjnie?

Napisano

dokladnie tydzien temu kupilem 900 cabrio, to juz moj 4 saab i jestem w nich zakochany chyba.

ze swojego doswiadczenia stosunek kasy do jakosci wyjdzie najlepiej 900 kupic niz 9-3 bo ceny sa dwa razy wieksze za lekko zmodyfikowane auto (technicznie prawie identyko) wystepuja drobne ruznice bo to tak naprawde byl FL a nie zmiana modelu

co do konkretnego egzemplarza to odpusc sobie ta 900 bo wyciurana max fotele dziwne brak orginalnego audio i ogolnie malo zadbany, lepiej juz wybiez cos takiego otomoto wyglada na bardziej zadbany i w pelni orginalny (kupilem prawie identyczny). jak bys mial jakies pytania odnosnie zakupu to wal na prv

co do blacharki to w moim egzemlarzu nie ma nawet kawaleczka rdzy, ogladany od sodu i od gory bardzo dokladnie (no dobra jest tyci tyci odprysk lakieru na rogu tylnej klapy, pewnie ktos zachaczyl jakas walizeczka albo cos)

jesli chodzi o warsztat i czesci to wychodzi srednio tyle co za czesci do vw/audi z okolic roku 2000, czyli nie ma tragedii, a odnosnie warsztatow to u ciebie w miescie napewno znajdzie sie przynajmniej jeden warsztat nieautoryzowany zajmujacy sie tylko saabami

Napisano

> Na tą chwilę czysto teoretycznie

> Auto, które większość czasu stałoby w garażu, miałoby wyjeżdżać od czasu do czasu i dawać frajdę z

> jazdy

> Szukać czegoś w stylu SAAB 900 czy bardziej saab 9-3 ?

> Jak to wygląda z mechaniką / częściami?

> Ciężko znaleźć jakiś dobry warsztat?

> No i najistotniejsze dla mnie - jak z blachą?

> Czy np. w 20-letnim aucie będzie sama rdza czy jest dobrze zabezpieczone antykorozyjnie?

W razie pytań szczegółowych wal na priv ok.gif

Napisano

> dokladnie tydzien temu kupilem 900 cabrio, to juz moj 4 saab i jestem w nich zakochany chyba.

jakbyś mi mógł wyjaśnić co w nich do kochania jest ...

bo wygląd to ma powiem Ci kontrowersyjny ...

taki jaszczur-paszczur wink.gif bez urazy dla miłości wink.gifwink.gifwink.gif

Napisano

> wyglad wlasnie, ta specyficznosc, to ze tak bardzo wyrozniaja sie na tle innych, no i silniki

jak dla mnie są specyficznie brzydkie...

a co w tych silnikach takiego wspaniałego ? zlosnik.gif bo chyba nie moc smile.gif

Napisano

> jak dla mnie są specyficznie brzydkie...

gust jest jak dupa, kazdy ma swoja

> a co w tych silnikach takiego wspaniałego ? bo chyba nie moc

no wlasnie moc i latwosc jej podnoszenia

Napisano
  • Autor

ok.gif jeszcze na tą chwilę nie myślę o konkretnym egzemplarzu...

Ot - wpadł mi dzisiaj taki pomysł do głowy, że można by sobie zapewnić trochę przyjemności takim "skarbem" zlosnik.gif

Kosztuje to w tej chwili grosze...

Mechanika... wydaje mi się, że wszystko jest do naprawienia...

Byle blacha była trwała i może być zabawka na lata oink.gif

Do tego - wydaje mi się, że na zimię ceny mogą jeszcze mocno polecieć w dół zlosnik.gif

Napisano

> gust jest jak dupa, kazdy ma swoja

> no wlasnie moc i latwosc jej podnoszenia

jaka moc ? chyba niemoc wink.gif bądź chociaż troszkę obiektywny smile.gif

Napisano

> Byle blacha była trwała i może być zabawka na lata

zabawki mają to do siebie że szybko się nudza ... przynajmniej mi smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> jaka moc ? chyba niemoc bądź chociaż troszkę obiektywny

małe modyfikacje i robisz 260hp. Moim zdaniem moc już całkiem znośna

P.S Piterus dzisiaj o 1 ruszam i w środę ok 21-23 będę w polsce. W czwartek, piątek się odezwę zlosnik.gif

Napisano

> jaka moc ? chyba niemoc bądź chociaż troszkę obiektywny

Powiem tak, nie jestem zwolennikiem Saaba, dla mnie to auto, jak każde inne, ale jeździłem kilkoma 2,0 T z konstrukcji szwedzkiej i dla przykładu 150 KM w Saabie sprawia wrażenie mocniejszego silnika niż 180 KM w 1,8 T VW.

Jeździłem różnymi wersjami mocy.

Napisano

> małe modyfikacje i robisz 260hp. Moim zdaniem moc już całkiem znośna

> P.S Piterus dzisiaj o 1 ruszam i w środę ok 21-23 będę w polsce. W czwartek, piątek się odezwę

czekam 20.GIF

Napisano

> Jak to wygląda z mechaniką / częściami?

> Ciężko znaleźć jakiś dobry warsztat?

93 to jest "chyba" Vectra A, istnieje więc przewdopodobieństwo, że podejdą cześci z Lanosa grinser006.gif, a takie samochody (niekoniecznie lanosopodobne z poprzedniej epoki zlosnik.gif), naprawi każdy "kowal", na przykład na bocznej Śliwki (za Ahimem grinser006.gif). Jak nie będziesz takiego samochodu ujeżdżał na codzień, to wytrzyma pół wieku bez kiwnięcia palcem.

Napisano

> Powiem tak, nie jestem zwolennikiem Saaba, dla mnie to auto, jak każde inne, ale jeździłem kilkoma

> 2,0 T z konstrukcji szwedzkiej i dla przykładu 150 KM w Saabie sprawia wrażenie mocniejszego

> silnika niż 180 KM w 1,8 T VW.

> Jeździłem różnymi wersjami mocy.

masa masa waytogo.gif moja 900 z 1 osoba na pokladzie i prawie pustym zbiornikiem paliwa wazy 1450kg a to jest kabrio!

Napisano

> jakbyś mi mógł wyjaśnić co w nich do kochania jest ...

Zwiększają częstotliwość kontaktów międzyludzkich między Tobą a mechanikami.

Jedyni mechanicy z jakimi kiedykolwiek byłem na "ty" byli w serwisie Saaba frown.gif A jak przez 2 miesiące nic się nie zepsuło to byli zdziwieni.

Napisano

> Zwiększają częstotliwość kontaktów międzyludzkich między Tobą a mechanikami.

> Jedyni mechanicy z jakimi kiedykolwiek byłem na "ty" byli w serwisie Saaba A jak przez 2 miesiące

> nic się nie zepsuło to byli zdziwieni.

no tak bo wytarta farba z przyciskow to juz taka usterka ze wyklucza auto z dalszej ekspolatacji

przez dwa lata moja 9-3 byla raz w warsztacie po tym jak mi sie troche zalala i zrobilo sie zwarcie w elektryce

Napisano

> no tak bo wytarta farba z przyciskow to juz taka usterka ze wyklucza auto z dalszej ekspolatacji

W innych samochodach nie ma takich jaj że jak coś dotkniesz to odpada/rozpada się.

Choć muszę przyznać że 900'tka była znacznie bardziej niezawodna niż 9-3.

Napisano

> jak dla mnie są specyficznie brzydkie...

Kwestia gustu, ale jak ktoś kiedyś fajnie zauważył: Takie coś śmiało można zaparkować pod Operą Wiedeńską pomiędzy Bentleyami i wstydu nie będzie.

Napisano

> no tak bo wytarta farba z przyciskow to juz taka usterka ze wyklucza auto z dalszej ekspolatacji

Są ludzie, którzy kochają samochody i tacy między innymi właśnie kupują sobie pierwszego SAAB-a. Odłażąca farba z przycisków leczy ich z tej marki na całe życie, a potem firma ma do nich pretensje, że nie kupuja kolejnego modelu.

Napisano

bajki jakieś ideologiczne dorabiasz w lanosie też sie ścierają hehe.gif

Są auta które w sobie mają coś i są tez auta które nic w sobie nie mają biglaugh.gif Z przykrościa stwierdzam, że Du do tej drugiej kategorii się zalicza hehe.gif

W moim odczuciu ten saabik jest właśnie takim autem ktore w sobie cos ma, nawet jego przypadlości nie są w stanie tego przysłonić waytogo.gif

Napisano

> W moim odczuciu ten saabik jest właśnie takim autem ktore w sobie cos ma, nawet jego przypadlości

> nie są w stanie tego przysłonić

Pomijając wady, to moim zdaniem nawiększe zalety Saab'a to:

- niesamowicie, niesamowicie wygodne siedzenia.

- rewelacyjne zachowanie na jezdni pomimo przedniego napędu. Saab jest przykładem tego że samochód z przednim napędem może dawać przyjemność z jazdy

- "cichociemny" mod wyświetlaczy - pali się jedynie prędkościomierz a wszelkie inne lampki gasną (z jednym, wyjątkowo wkurzającym wyjątkiem, ale to miało być o zaletach)

Napisano

na niedziele to raczej coś starszego albo rwd. Jak saab to taka stara 900 może byc cool.gifzlosnik.gif

saab900_w500.jpg

nowsze są za nowe na zabawki, takie plastixy zlosnik.gif

Napisano

> no ladna ladna ale czy ta 900 II (wlasnie taka kupilem) jest taka zla?

poza felgami, których nie trawię - jest piękna ok.gif

Napisano

> poza felgami, których nie trawię - jest piękna

takie planuje z jakis czas, ale sa cholernie drogie

3kpln z kpl. facepalm%5B1%5D.gif

(na fotce dodatkowo pakiet viggena moze tez kiedys zamontuje)

500x375aspx.jpg

Napisano

> na niedziele to raczej coś starszego albo rwd. Jak saab to taka stara 900 może byc

> nowsze są za nowe na zabawki, takie plastixy

Co rano takiego oglądam. Tyle, ze ma jakieś większe skrzydło z tyłu... I inne felgi, takie 3 ramiona. Ładne auto, z ładnym wyposażeniem.

Tyle że ma swoje lata i pewnie znalezienie czegoś co nie jest trupem nie jest łatwe hmm.gif

Napisano

> Na tą chwilę czysto teoretycznie

> Auto, które większość czasu stałoby w garażu, miałoby wyjeżdżać od czasu do czasu i dawać frajdę z

> jazdy

Jako alternatywę (?) dla Saaba:

taki kabriolet (11 zdjęć)

Napisano

> Zwiększają częstotliwość kontaktów międzyludzkich między Tobą a mechanikami.

> Jedyni mechanicy z jakimi kiedykolwiek byłem na "ty" byli w serwisie Saaba A jak przez 2 miesiące

> nic się nie zepsuło to byli zdziwieni.

do tego ten cabrio to chyba jeden z najbardziej gumowych modeli cabrio z tamtych lat...

ale na kazdego potwora znajdzie sie amator smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.