Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spa - dyskusja.

Featured Replies

Napisano

Juz chyba po pierwszysch treningach i mimo wakacyjnej przerwy - zadnego watku? frown.gif

Co tam slychac na torze?

Napisano

> Juz chyba po pierwszysch treningach i mimo wakacyjnej przerwy - zadnego watku?

> Co tam slychac na torze?

Obejrzymy po powrocie z fabryki zlosnik.gif

A timing II sesji można podglądać tu http://www.formula1.com/live_timing/

Napisano

no senna już się pocałował ze ścianą, a pietrov bardzo słabo facepalm%5B1%5D.gif

Heidfeld idzie z renault do sądu, Schumi dość dobrze, zobaczymy co po tej długiej przerwie będzie hmm.gif

Napisano

Jak na razie nie da się powiedzieć kto jest najszybszy w SPA, kwalifikacje prawdopodobnie odbędą się na mokrym torze (może być ciekawie), jutro wyścig też może być "na mokro".

Napisano

Zgadza się. Po treningach ni jak nie wiadomo jak rozkładają się siły.

Wcale się bym nie zdziwił jakby było podobnie jak przed przerwą urlopowa.

Napisano

zapewne wiele się nie zmieni...

Schu zgubił koło facepalm%5B1%5D.gif

komentatorzy Polsatu są niewidomi sciana.gif

Napisano

> Ciekawi mnie,jak się Senna zaprezentuje.

jak na razie całkiem przyzwoicie ok.gif

Napisano

No, spisuje się chłopak lepiej niż Witalij.

Napisano

> zapewne wiele się nie zmieni...

> Schu zgubił koło

> komentatorzy Polsatu są niewidomi

lepiej, Hamilton sie zemscil na kierowcy z Wiliamsa biglaugh.gif

chyba ma cos z polaka biglaugh.gif

Napisano

Sporo się dzieje a to dopiero 2/3 kwalifikacji. Wyścig może być bardzo ciekawy.

Bruno mi się podoba za sterami Lotusa w miejscu "Slow Nicka".

Napisano

> Sporo się dzieje a to dopiero 2/3 kwalifikacji. Wyścig może być bardzo ciekawy.

> Bruno mi się podoba za sterami Lotusa w miejscu "Slow Nicka".

to prawda, mam nadzieje, ze przebije Petrova oraz Quick Nicka.

fajnie by bylo jesli Kubica poworcil by do reno i razem z senna jezdzili. moze wiecej punktow by razem zbierali?

Napisano

Po za tematem f1 co prawda ale kolejne pole postion Kuby Giermaziaka grinser006.gif 11:45 na tv 4 trzeba obejrzeć food.gif

Napisano

> lepiej, Hamilton sie zemscil na kierowcy z Wiliamsa

> chyba ma cos z polaka

Ja tam zemsty nie widziałem. Ham był na pomiarowym a Mal mu przeszkadzał w ostatniej szykanie zostawiając mało miejsca przy wyprzedzaniu. Jak obaj byli na zjazdowym, Ham postraszył gwałtownym ruchem kierownicy, a chwile później Mal wjechał w niego ot tak. Może był po alkoholu? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam zemsty nie widziałem. Ham był na pomiarowym a Mal mu przeszkadzał w ostatniej szykanie

> zostawiając mało miejsca przy wyprzedzaniu. Jak obaj byli na zjazdowym, Ham postraszył

> gwałtownym ruchem kierownicy, a chwile później Mal wjechał w niego ot tak. Może był po

> alkoholu?

Mniej wiecej tak to wygladalo. icon_eek.gif Ktos wie o co poszlo? Beda kary albo cos?

Senna daje rade. Petrov niewiele gorzej. Poprawili bolid?

Napisano

> Mniej wiecej tak to wygladalo. Ktos wie o co poszlo? Beda kary albo cos?

> Senna daje rade. Petrov niewiele gorzej. Poprawili bolid?

Quote:

Pastor Maldonado został ukarany przesunięciem o 5 pól na starcie do GP Belgii po dzisiejszym incydencie z Lewisem Hamiltonem po zakończeniu Q2.

Pastor i Lewis najpierw zderzyli się w szykanie Bus Stop, gdy Hamilton kończąc swoje szybkie kółko hurtowo wyprzedzał rywali, którzy także znajdowali się na swoim szybkim okrążeniu. Potem, po zakończeniu Q2, rozgoryczony Maldonado z powodu braku awansu do Q3 i kolejnym spięciu z Hamiltonem po GP Monako, postanowił się zemścić. Kierowca Williamsa zajechał Lewisowi drogę gdy jechali w kierunku zakrętu Eau Rouge i doszło do kolejnej kolizji, w wyniku której mechanicy McLarena musieli trochę popracować nad autem mistrza świata z 2008 roku.

Źródło: http://www.f1ultra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=127522&Itemid=227

Napisano

> gwałtownym ruchem kierownicy, a chwile później Mal wjechał w niego ot tak. Może był po

> alkoholu?

mi to wygladalo na postraszenie kiera przy wyprzedzaniu, nastepnie Maldonado zaczyna zajezdzac droge Hamiltonowi a ten zamiast zahamowac skreca na Maldonado crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Pastor Maldonado został ukarany przesunięciem o 5 pól na starcie do GP Belgii po dzisiejszym

> incydencie z Lewisem Hamiltonem po zakończeniu Q2.

> Pastor i Lewis najpierw zderzyli się w szykanie Bus Stop, gdy Hamilton kończąc swoje szybkie kółko

> hurtowo wyprzedzał rywali, którzy także znajdowali się na swoim szybkim okrążeniu. Potem, po

> zakończeniu Q2, rozgoryczony Maldonado z powodu braku awansu do Q3 i kolejnym spięciu z

> Hamiltonem po GP Monako, postanowił się zemścić. Kierowca Williamsa zajechał Lewisowi drogę

> gdy jechali w kierunku zakrętu Eau Rouge i doszło do kolejnej kolizji, w wyniku której

> mechanicy McLarena musieli trochę popracować nad autem mistrza świata z 2008 roku.

> Źródło:

> http://www.f1ultra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=127522&Itemid=227

Winy Hamiltona przy kolizji nie widzialem, ale wczesniej sprowokowal.

IMO sluszna decyzja sedziow. ok.gif

Napisano

> Po za tematem f1 co prawda ale kolejne pole postion Kuby Giermaziaka 11:45 na tv 4 trzeba

> obejrzeć

No i wielkie gratsy dla Giermaziaka 20.GIFzlosnik.gif

Napisano

> No i wielkie gratsy dla Giermaziaka

I się przyłączę. Brawo. claps.gif

Napisano

ale webber dal ciala hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Rosberg odpalil swiece dymna przed startem a teraz co on wyprawia?!?!?! wsadzili mu silnik z dopalaczem? grinser006.gif

Napisano

Ham przydzwonił konkretnie, szkoda, bo ładnie jechał. oslabiony.gif

Ciekawe, że raptem 16 okrążeń, a Vet ma już trzeci komplet miękkich opon na aucie. myślę, że po 30 kółkach zacznie tracić pozycje, albo nawet wcześniej.

Napisano

> Ham przydzwonił konkretnie, szkoda, bo ładnie jechał.

niezle grzmotna bo przez kilka ladnych sekund sie nie ruszal dopiero potem odzyskal przytomnosc

> Ciekawe, że raptem 16 okrążeń, a Vet ma już trzeci komplet miękkich opon na aucie. myślę, że po 30

> kółkach zacznie tracić pozycje, albo nawet wcześniej.

bardzo szybki jest Seba, mysle ze dowiezie 1 miejsce bez problemu

Napisano

> bardzo szybki jest Seba, mysle ze dowiezie 1 miejsce bez problemu

jednak to Ty miałeś rację. Byłem przekonany, że skończą mu się opony.

Świetny wyścig ok.gif

Napisano

W sumie to działo się dużo. Pogoda jeno trochę zbyt stabilna bo jeszcze bardziej by było ciekawie.

Napisano
  • Autor

> ale webber dal ciala

> Rosberg odpalil swiece dymna przed startem a teraz co on wyprawia?!?!?! wsadzili mu silnik z

> dopalaczem?

Znowu sie pogubilem. Webber zaspal, stracil pozycje i szybko zjechal na zmiane opon.

Potem zjechala czolowka i jakims cudem znalazl sie przed nimi,

wylaczajac moze jadacego szybko Vettela... Czary.

Rosberg to kolejna zagadka. Troche nierowna forma jak na jeden wyscig.

Ladnie pojechal Button i Schumacher.

Hamilton chyba sie pozbieral po nieudanym poczatku i wtedy.. boom.

Senna i Algersuari chyba najwieksi pechowcy zaraz po Hamiltonie.

Napisano

> Znowu sie pogubilem. Webber zaspal, stracil pozycje i szybko zjechal na zmiane opon.

> Potem zjechala czolowka i jakims cudem znalazl sie przed nimi,

> wylaczajac moze jadacego szybko Vettela... Czary.

Zalozyli mu twarde opony i wyjechal w takim miejscu gdzie nikt go nie spowalnial gdy w tym czasie czolowka walczyla z Rosbergiem - mysle ze to mialo bardzo duzy wplyw.

Napisano

> Zalozyli mu twarde opony i wyjechal w takim miejscu gdzie nikt go nie spowalnial gdy w tym czasie

> czolowka walczyla z Rosbergiem - mysle ze to mialo bardzo duzy wplyw.

Duży wpływ to miał wyjazd SC na tor.

Napisano
  • Autor

> Duży wpływ to miał wyjazd SC na tor.

Ale to bylo pozniej, a mnie zastanawiala pozycja Webbera.

Jemu sie zawsze wszystko uklada. niewiem.gif

Napisano

> Ale to bylo pozniej, a mnie zastanawiala pozycja Webbera.

> Jemu sie zawsze wszystko uklada.

Starty mu się nie układają hehe.gif - przecież to jest tragedia w jego wykonaniu.

Powiem szczerze, że nie analizowałem aż tak jego pozycji bo mnie to specjalnie nie interesowało. Musiał mieć dobre tempo w momencie jak czołówka zaczęła płakać na lewą przednią oponę.

Napisano

> Senna i Algersuari chyba najwieksi pechowcy zaraz po Hamiltonie.

Senna to przez własną głupotę, pojechał w pierwszym zakręcie jak nowicjusz.

Napisano

> Senna to przez własną głupotę, pojechał w pierwszym zakręcie jak nowicjusz.

Oj tam, delikatnie przestrzelił tylko punkt hamowania zlosnik.gif Nie oglądałem GP2, ale tam podobno robił jeszcze głupsze rzeczy.

Napisano

> Znowu sie pogubilem.

ok.gif

a co się stało że Massa tak spadł w końcówce ?

o ile dobrze widziałem to był 2x w pit line pod koniec hmm.gif

Napisano

> a co się stało że Massa tak spadł w końcówce ?

> o ile dobrze widziałem to był 2x w pit line pod koniec

Massa zwiedzial pobocze ale oczywiscie rozgarnieci komentatorzy tego nie zauwazyli, pomimo ze kamera pokazala to bo przelaczyla sie w momencie gdy wlaczal sie ponownie do wyscigu. Zaraz potem dokonal kolejnej zmiany na nowy komplet twardszej mieszanki - widocznie cos bylo nie tak z oponami ktore dostal i przez nie wyjechal poza tor. Oczywiscie Borowa sie nie polapal ze to kolejny pitstop w tak krotkim czasie i potraktowali to jako cos normalnego ... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Massa zwiedzial pobocze ale oczywiscie rozgarnieci komentatorzy tego nie zauwazyli, pomimo ze

> kamera pokazala to bo przelaczyla sie w momencie gdy wlaczal sie do wyscigu. Zaraz potem

> dokonal kolejnej zmiany na nowy komplet twardszej mieszanki - widocznie cos bylo nie tak z

> oponami ktore dostal i przez nie wyjechal poza tor.

ok.gif

gdzieś czytałem że miał kapcia, może dlatego hmm.gif

Napisano

> gdzieś czytałem że miał kapcia, może dlatego

no i bardzo mozliwe ze o to chodzilo - pit stopy mial na 31 okrazeniu, potem zaliczyl wypadniecie z toru i potem znowu pitstop na 33 okrazeniu - za kazdym razem zakladali mu twardsza mieszanke. kapec by do tego pasowal.

Napisano

> gdzieś czytałem że miał kapcia, może dlatego

Quote:

Felipe Massa (P8): Był to dla mnie raczej dziwny wyścig. W początkowej fazie liczyłem się w walce o czołowe lokaty, lecz później pojawiły się problemy z oponami i balans bolidu uległ pogorszeniu. Na pośrednich oponach sytuacja poprawiła się, być może za sprawą regulacji przedniego skrzydła dokonanej podczas pit-stopu. Jednak ewidentnie nie byliśmy wystarczająco szybcy i w tym momencie było już za późno. Gdyby tego było mało, przebiłem lewą tylną oponę i musiałem wykonać dodatkowy postój. Kiedy znalazłem się za Rosbergiem, nie mogłem go wyprzedzić nawet z systemem DRS, za sprawą bardzo wysokiej prędkości maksymalnej jego bolidu. Ponadto miałem problemy w najwolniejszych zakrętach – La Source i ostatniej szykanie, przez co nie mogłem odpowiednio się zbliżyć. Następnym wyścigiem będzie nasze domowe grand prix – jest ono bardzo istotne również dla mnie i naprawdę pragnę osiągnąć tam dobry rezultat.

źródło

Napisano

Informacja dla tych, którzy uczestniczą w typowaniach GP - wyniki za GP Belgii będą podliczone w środę. Chciałbym już Wam je podać, ale ostatnio nie udało mi się znaleźć wolnej chwili na ich podliczenie frown.gif. Pamiętajcie - cierpliwość popłaca grinser006.gif

Napisano

> Informacja dla tych, którzy uczestniczą w typowaniach GP - wyniki za GP Belgii będą podliczone w

> środę. Chciałbym już Wam je podać, ale ostatnio nie udało mi się znaleźć wolnej chwili na ich

> podliczenie . Pamiętajcie - cierpliwość popłaca

Spoko. I tak fajnie że jest komu to robić. Wytypować to "chwila muzyki" a przy podsumowywaniu jednak jest trochę pracy. A w koncu to zabawa a nie zakłady bukmacherskie. Liczy się własnie zabawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.