Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"nowe" auto dla kobitki...

Featured Replies

Napisano

...właśnie, w sobotę jadę po nowe autko dla kobitki... ponieważ przekabaciłem kobitkę "na moje" auto będzie to BMW E12 z 1979 roku 520 6zyl M20B20 na gaźniku 122KM z automatem 3-biegowym. Autko jest w pięknym stanie - zadbane i bez rdzy. W środku piękna jasna tapicerka na której nie ma nawet plamki. Oczywiście z miejsca przejdzie konserwacje...

Macie jakieś rozsądne "przeciw" które mogłoby dać mi do myślenia żeby tego auta nie kupować do codziennej jazdy dla kobiety? Do tej pory jeździ (nieźle) Punto 2. Trochę obawiam się co będzie jak będzie ślisko ale ten 3b automat chyba skutecznie muli ten nie za mocny w końcu silnik zlosnik.gif Jeśli chodzi o wielkość auta (4,6m) to właśnie o to min. chodzi żeby nauczyła się jeździć dużym zlosnik.gif A może lepiej kupić E34? Choc kurcze rekin kusi mnie bardzo zlosnik.gif

Czy ktoś z tu obecnych jeździł dłużej takim autem? hmm.gif

Napisano

Ty tu jestes specem od starych aut. Jesli to gaznik to pewnie ma ssanie. Jesli kobitka to ogarnie to bedzie jezdzic. Wspomaganie ma? :-)

Napisano

> ...właśnie, w sobotę jadę po nowe autko dla kobitki... ponieważ przekabaciłem kobitkę "na moje"

> auto będzie to BMW E12 z 1979 roku 520 6zyl M20B20 na gaźniku 122KM z automatem 3-biegowym.

> Autko jest w pięknym stanie - zadbane i bez rdzy. W środku piękna jasna tapicerka na której

> nie ma nawet plamki. Oczywiście z miejsca przejdzie konserwacje...

> Macie jakieś rozsądne "przeciw" które mogłoby dać mi do myślenia żeby tego auta nie kupować do

> codziennej jazdy dla kobiety? Do tej pory jeździ (nieźle) Punto 2. Trochę obawiam się co

> będzie jak będzie ślisko ale ten 3b automat chyba skutecznie muli ten nie za mocny w końcu

> silnik Jeśli chodzi o wielkość auta (4,6m) to właśnie o to min. chodzi żeby nauczyła się

> jeździć dużym A może lepiej kupić E34? Choc kurcze rekin kusi mnie bardzo

> Czy ktoś z tu obecnych jeździł dłużej takim autem?

jeśli rzeczywiście jest taki cukiereczek to szkoda by mi było ...

bez obrazy dla Twojej serce.gif czy też jakiejkolwiek innej kobietki ...

Napisano
  • Autor

> Ty tu jestes specem od starych aut. Jesli to gaznik to pewnie ma ssanie. Jesli kobitka to ogarnie

> to bedzie jezdzic. Wspomaganie ma? :-)

wspomaganie ma a ssanie automat z tego co mi wiadomo smile.gif

Napisano

A nie lepiej kupić coś współczesnego z segmentu B/C co będzie miało >4 gwiazdek w testach zderzeniowych, abs, esp, klimatyzację?

Nie wiem jak kobitka jeździ, ale do tłuczenia na co dzień po mieście takie rozwiązanie wydaje mi się lepsze, jak kobitka Ci zarysuje coś współczesnego to jakoś przeżyjesz, jak Ci zarysuje zabytek to będziesz płakał.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> wspomaganie ma a ssanie automat z tego co mi wiadomo

Acha. To cokolwiek sie popsuje - to bedzie twoja wina. Ale bedzie tak cokolwiek bys nie kupil :-) Skolko taka fura? Przestalem uzywac samochodu codziennie, moze rozejrzalbym sie za zabawka...

Napisano

Kupujesz dla niej czy dla siebie? grinser006.gif

NIe wiem czy juz miala okazje pojezdzic tym autem, ale chyba lepiej zeby sama zdecydowala czy jej bedzie pasowacok.gif

Napisano

> Ty tu jestes specem od starych aut. Jesli to gaznik to pewnie ma ssanie. Jesli kobitka to ogarnie

co to za kobitka co ssania nie ogarnia tongue.gifyikes.gifoink.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> co to za kobitka co ssania nie ogarnia

True ;-)

Napisano
  • Autor

> Benzyna i diesel po 5,30/L to wystarczajacy przeciw?

nein zlosnik.gif

Napisano

Piekne auto i ladnie w nim bedzie wygladala kobieta... ale do jazdy na codzien kupilbym cos nowoczesniejszego i bardziej bezpieczne.

Napisano
  • Autor

> Piekne auto i ladnie w nim bedzie wygladala kobieta... ale do jazdy na codzien kupilbym cos

> nowoczesniejszego i bardziej bezpieczne.

bez przesady z tym bezpieczeństwem, ona jeździ głównie w korku do pracy zlosnik.gif

Napisano

To zalezy, moja zona tankuje zawsze za 50zl wiec zadne podwyzki jej nie szkodza.

;-)

Wszystko zalezy jak duzo i w jakich warunkach bedzie jezdzic.

Napisano
  • Autor

> Kupujesz dla niej czy dla siebie?

> NIe wiem czy juz miala okazje pojezdzic tym autem, ale chyba lepiej zeby sama zdecydowala czy jej

> bedzie pasowac

jeździła troche moim E32 i nie narzeka, tym E12 powinno być łatwiej bo mniejsze zlosnik.gif

kupuje dla niej zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej kupić coś współczesnego z segmentu B/C co będzie miało

Punto 2 które ma ma 4 gwiazdki właśnie sprzedajemy zlosnik.gif

> Nie wiem jak kobitka jeździ, ale do tłuczenia na co dzień po mieście takie rozwiązanie wydaje mi

> się lepsze, jak kobitka Ci zarysuje coś współczesnego to jakoś przeżyjesz, jak Ci zarysuje

> zabytek to będziesz płakał.

płakał nie będę bo to znowu nie aż taki zabytek, poza tym jeździ rozsądnie... systemy... po co w takim aucie przy A/T? ABSu w Punto2 też nie ma i jeździ. Klima zbędna - całe życie jej zimno rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli rzeczywiście jest taki cukiereczek to szkoda by mi było ...

> bez obrazy dla Twojej czy też jakiejkolwiek innej kobietki ...

troche szkoda, ale będę miał na nie oko zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> bez przesady z tym bezpieczeństwem, ona jeździ głównie w korku do pracy

Latem nie bedzie klopotow z przegrzewaniem? Niektore samochody, zwlaszcza stare maja takie klopoty. Jesli bedzie was stac na tankowanie smoczycy to luzik.

Fajne, nietuzinkowe auto. Nie boisz sie ze malzonka wyrwie na nie jakiegos blacharza? ;-)

Napisano
  • Autor

> Wszystko zalezy jak duzo i w jakich warunkach bedzie jezdzic.

3 razy w tygodniu jakieś 20km (10 w jedną strone) po 3-pasmówce ale raczej w korku/powoli.. generalnie jazda miejska.. eksploatacja benzyna w takich warunkach wyjdzie tyle co dwie karty MPK na wszystkie linie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Latem nie bedzie klopotow z przegrzewaniem? Niektore samochody, zwlaszcza stare maja takie klopoty.

BMW to specyficzne auto jeśli chodzi o przegrzewanie, jak coś będzie nie halo z temperaturą będzie widać od razu podczas zakupu... szczerze mówiąc nie wiem jak jest w tym aucie ale prawdopodobnie wisko + elektryczny wentylator z czujnikiem wspomagający. Jeśli wszystko jest sprawne to musi działać. To nie maluch zlosnik.gif

> Jesli bedzie was stac na tankowanie smoczycy to luzik.

przy takich przebiegach różnica jest nieznaczna. Niektórzy zdecydowanie wiecej wydają na palacz.gif a my jestesmy wolni od nałogów zlosnik.gif

> Fajne, nietuzinkowe auto. Nie boisz sie ze malzonka wyrwie na nie jakiegos blacharza? ;-)

moja ex ma pomarańczowe Volvo 144 (może ktoś widział, stoi w WWA na Pradze) - mówi że ma niezłe na nie wzięcie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Acha. To cokolwiek sie popsuje - to bedzie twoja wina. Ale bedzie tak cokolwiek bys nie kupil :-)

> Skolko taka fura? Przestalem uzywac samochodu codziennie, moze rozejrzalbym sie za zabawka...

z rejestracją na żółte ok 10 tys zł, więc niedużo w sumie smile.gif

pewnie trochę pójdzie na hamulce i zawias i konserwacje jeszcze smile.gif wiec pewnie ok 12 na gotowo smile.gif

Napisano

> z rejestracją na żółte ok 10 tys zł, więc niedużo w sumie

> pewnie trochę pójdzie na hamulce i zawias i konserwacje jeszcze wiec pewnie ok 12 na gotowo

No no... Jak kupisz to pokaz foty. Moze na wiosne sie rozejrze?

Napisano
  • Autor

> No no... Jak kupisz to pokaz foty. Moze na wiosne sie rozejrze?

pochwale sie pochwale nie bój sie, tak naprawde decydująca będzie jazda próbna w sobotę zlosnik.gif liczę że wygoda automatu ją przekona i tym chytrym sposobem E12 będzie nasze (wcześniej nigdy nie miała A/T) hehe.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

e12.jpg

e12_2.jpg

żal nie kupić zlosnik.gif

Napisano

Zimowa sól go nie zeżre? Szkoda by trochę było. Spalanie to już sam wiesz czego można się spodziewać.

Okresowo jeździłem "beczką" jak samochodem codziennym i jeździło mi się dobrze. Przy dobrych zimowych oponach automat + RWD nie powodował jakichś problemów (no może na wyślizganym lodzie zdarzały się sytuacje, że przód juz blokował, a tył jeszcze ciągnął - ale wystarczy wrzucić N). Jedyny problem jaki kojarzę, to że po dłuższym czasie poza garażem łapał trochę wilgoci, a zidentyfikowanie źródła sporo czasu mi zajęło.

Napisano
  • Autor

> Zimowa sól go nie zeżre?

generalnie to jest największy problem, ale liczę że solidna konserwacja dobrym środkiem załatwi sprawę na powiedzmy 3 lata a potem się najwyżej odnowi/sprzeda/zobaczy co będzie dalej zlosnik.gif

Napisano

Hmm mulher.gif +Tylny napęd + nadchodząca zima cfaniaczek.gif zastanów się czy nie lepiej coś bardziej współczesnego i bezpieczniejszego wink.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm +Tylny napęd + nadchodząca zima zastanów się czy nie lepiej coś bardziej współczesnego i

> bezpieczniejszego

bałbym się gdyby nie A/T, poza tym to tylko 122KM zlosnik.gif

Napisano

E12 - moim zdaniem najładniejsza piątka i w ogóle moje ulubione BMW ok.gif Do tego sześć garnków na gaźnikach i tu jeszcze w automacie serduszka.gifcool.gif

Napisano

> ...właśnie, w sobotę jadę po nowe autko dla kobitki... ponieważ przekabaciłem kobitkę "na moje"

> auto będzie to BMW E12 z 1979 roku 520 6zyl M20B20 na gaźniku 122KM z automatem 3-biegowym.

> Autko jest w pięknym stanie - zadbane i bez rdzy. W środku piękna jasna tapicerka na której

> nie ma nawet plamki. Oczywiście z miejsca przejdzie konserwacje...

> Macie jakieś rozsądne "przeciw" które mogłoby dać mi do myślenia żeby tego auta nie kupować do

> codziennej jazdy dla kobiety? Do tej pory jeździ (nieźle) Punto 2. Trochę obawiam się co

> będzie jak będzie ślisko ale ten 3b automat chyba skutecznie muli ten nie za mocny w końcu

> silnik Jeśli chodzi o wielkość auta (4,6m) to właśnie o to min. chodzi żeby nauczyła się

> jeździć dużym A może lepiej kupić E34? Choc kurcze rekin kusi mnie bardzo

ależ Ci zazdraszczam...

Napisano

> Hmm +Tylny napęd + nadchodząca zima zastanów się czy nie lepiej coś bardziej współczesnego i

> bezpieczniejszego

Ja zmarnowalem w przednim napedzie 10 lat. Nikomu nie zycze. hehe.gif

Napisano

> Hmm +Tylny napęd + nadchodząca zima

Dlaczego sugerujesz ze to zly pomysl? Moze wlasnie dla niej tylny napęd zimą bedzie dobry ok.gif

Napisano

Moja kumpela na pierwsze autko w zyciu sobie wlasnie kupila BMW E36 ok.gif Fajne autko i w miare wspolczesne , wiec z naprawami nie bedzie problemów. A i polata sobie bokami w zime claps.gif

Napisano

A dlaczego mialaby nie ogarnąć? Nie rozumiem podzialu na kobiety/mezczyzni za kierownica... Jako ze w tym pracuje i obserwuje roznice - to tak naprawde nie ma roznic miedzy kobieta a mezczyzna jesli chodzi o "ogarnianie" samochodu, niewazne jakiego.

Napisano

Nie ma to jak zagladac komus w portfel sick.gif

Napisano

ale to Twoja żona. Jak pokazałem swojej to mnie wyśmiała i powiedziała, że wolałaby autobusem jeździć icon_rolleyes.gif

Z mojego punktu widzenia to bez sensu kupować takie auto do codziennego tyrania. Ani radości z jazdy, ani z użytkowania. Do tego dużo mniejsza bezawaryjność niż w przypadku nowego pojazdu. Nie rozumiem.

Napisano

> Ja zmarnowalem w przednim napedzie 10 lat. Nikomu nie zycze.

Ja zmieniłem z klasycznego na przedni i też nie narzekam wink.gif ale może na starość sie jeszcze nawróce zlosnik.gif

Napisano

> Dlaczego sugerujesz ze to zly pomysl? Moze wlasnie dla niej tylny napęd zimą bedzie dobry

Nie twierdze że tylny napęd to zuo bo tak nie jest,ale nie oszukujmy się wymaga od kierownika troszke więcej niż przedni i ciezej go opanować,a jak sie zakopiesz zima to łatwiej sie wygrzebiesz mając napędzaną przednią oś niż tył

Napisano

Właściwie to powinienem wątek zamknąć i wyrzucić. Narusza szósty punkt regulaminu. facepalm%5B1%5D.gif

Jak można zatytułować wątek, że mowa w nim o "nowym aucie" a pisać o starym kiblu? pad.gif

mar00ha

Napisano

> Właściwie to powinienem wątek zamknąć i wyrzucić. Narusza szósty punkt regulaminu.

> Jak można zatytułować wątek, że mowa w nim o "nowym aucie" a pisać o starym kiblu?

> mar00ha

Nowe moze oznaczac auto prosto z fabryki, ale rowniez nowo zakupiony, uzywany samochod. Nie trolluj prosze, Moderatorze.

Napisano

> Właściwie to powinienem wątek zamknąć i wyrzucić. Narusza szósty punkt regulaminu.

> Jak można zatytułować wątek, że mowa w nim o "nowym aucie" a pisać o starym kiblu?

Nowe w sensie ze nowo kupione. Nie nowe z salonu. Poza tym kto pisze o starym kiblu? Temat jest o porzadnym samochodzie, a nie np.trabancie (bez urazy) niewiem.gif

Jak nie rozumiesz tematu to po co sie wypowiadasz? offtopic.gif Powiadomilem moderatora ze spamujesz czerwona.gif

Napisano

> Jak nie rozumiesz tematu to po co sie wypowiadasz? Powiadomilem moderatora ze spamujesz

Nie wiem czy powiadomienie Mar00hy ze Mar00ha spamuje mialo sens :-)

Napisano
  • Autor

teraz lepiej? a co do kibli to pozdrawiam, właściciel kibla VW Golf VI kombi TDI hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem czy powiadomienie Mar00hy ze Mar00ha spamuje mialo sens :-)

Zalosne ze moderator sam lamie regulamin i nie ma nikogo kto nad nim panuje...

Napisano

> teraz lepiej? a co do kibli to pozdrawiam, właściciel kibla VW Golf VI kombi TDI

Tytuł "Stary kibel dla kobitki ..." wg M byłby odpowiedni cfaniaczek.gif

Napisano

> Dlaczego sugerujesz ze to zly pomysl? Moze wlasnie dla niej tylny napęd zimą bedzie dobry

np w czym hmm.gif ?

Napisano
  • Autor

> np w czym ?

ja myślę że przy tak zmulonym silniku z automatem nie ma to najmniejszego znaczenia przy jeździe po krakowskich korkach zlosnik.gif

Napisano

A nie możesz się po prostu swojej kobitki co woli.

Ja np jestem zwolenniczką małych aut na miasto, dlatego mam CC (trochę sentymentu tez mam do tego auta), ale Dusterem jeżdzę, owszem, lubię go, jednak po mieście jest fatalny, przynajmniej dla mnie.

Może twoja luba powie ci co konkretnie oczekuje od samochodu. Pojemny bagażnik? Zwrotność? Przyzwoite miejskie rozmiary?

Jako baba uważam, ze na miasto świetne sa auta typu 500, Micra , bo wszędzie się mieszczą, są stosunkowo ekonomiczne, na zakupy też są ok.

Pod uwagę też trzeba wziąć czy będzie wozić dzieci, czy nie - wtedy kierowałabym się w stronę Punto, Cordoby II, chociaż i te wyżej wymienione małe auta są wystarczające gdy się wozi dzieci wink.gif

I jako baba - szczerze mówię, że gdyby facet zaproponowałby mi, że mi kupi tę e12, to podziękowałabym, raz - bo strach wsiadać (jak mi ktoś go zarysuje na parkingu to pewnie gotów mnie zabić), dwa - przynajmniej według mnie jest brzydki, trzy - sama wiem jakie auto chcę, a uszczęśliwianie na siłę nie jest ok.

Napisano
  • Autor

> A nie możesz się po prostu swojej kobitki co woli.

aaaa gdzie tam, bez przesady z tą swobodą grinser006.gifzlosnik.gif

a serio to chodzi o to że bardzo chce jeździć 5 metrowym Mercedesem W108 - więc trzeba jej odrobinę postopniować skale trudności wink.gif i tak sobie pomyślałem że upiekłbym 2 pieczenie na jednym ogniu - ona by się nauczyła jeździć czymś wiekszym a ja miałbym fajne E12 zlosnik.gif

Napisano

> aaaa gdzie tam, bez przesady z tą swobodą

> a serio to chodzi o to że bardzo chce jeździć 5 metrowym Mercedesem W108 - więc trzeba jej odrobinę

> postopniować skale trudności i tak sobie pomyślałem że upiekłbym 2 pieczenie na jednym ogniu

> - ona by się nauczyła jeździć czymś wiekszym a ja miałbym fajne E12

Szczerze? Ja bym nie chciała tym jeździć... Mi się nie podoba, bo jest brzydki, nie wiem co ty widzisz w tym samochodzie.

Może Seata Cordobę II jej kup, śliczne auto (przynajmniej według mnie), stosunkowo długie, wygodne w prowadzeniu, takie klasyczne ładne auto. Jest naprawdę fajne i jeśli tak bardzo kochasz te stare BMW (chociaz nie wiem za co), to mniesza szkoda będzie jak kobita rozwali Cordobę, bo sie nie zmieściła w bramę np.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.