Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] samochód za ok 30k zł. Oraz duży spadek ceny AR 159.

Featured Replies

Napisano

> oho.... Fabia vs. Punto - pojedynek tytanów

To używana fabia jest bardziej prestiżowa od punto z salonu? shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> To używana fabia jest bardziej prestiżowa od punto z salonu?

no przecie to prawie passek w tedeiku jest grinser006.gif

Napisano

> porównajmy uzywana skode za 35 tys z nowym fiatem za 35 tys

A konkretnie?

Napisano

> To używana fabia jest bardziej prestiżowa od punto z salonu?

no na to wychodzi palacz.gif

Napisano

> ale chyba ceny troszke sa inne u zaprzyjaźnionego mechanika niz a ASO

A jakie są dokładnie ceny wymiany rozrządu w punto 1.2 (ASO) a w bmw r6 u Zdzicha? Porównaj chociażby koszt samych części...

Napisano

> no na to wychodzi

Nieparzysta ilość cylindrów = prestiż grinser006.gif

Napisano

> ...prosze Cie...

no wcale nie byłbym tego pewien, patrząc na 210 z 98 i słuzbową brawkę z 97 to optycznie mniej rudej jest na Fiacinie.

Faicuina była nawet bita, a mietek ni huhu.

> > gwarancja....

Napisano

> A jakie są dokładnie ceny wymiany rozrządu w punto 1.2 (ASO) a w bmw r6 u Zdzicha? Porównaj

> chociażby koszt samych części...

W becie to łańcuch będzie

Napisano

> ale chyba ceny troszke sa inne u zaprzyjaźnionego mechanika niz a ASO

icon_eek.gifzlosnik.gifhehe.gifrotfl.gif

co Ty z tym ASO tak się uwziąłeś? Krzywdę Ci ktoś w nim zrobił? czy może "urban legend" powielasz że każde ASO to diabeł wcielony zdzierający tylko z kasy?

Napisano

> A jakie są dokładnie ceny wymiany rozrządu w punto 1.2 (ASO) a w bmw r6 u Zdzicha? Porównaj

> chociażby koszt samych części...

podejrzewam, że wiekszośdc myśli, że łańcuch w tym bmw musi byc niesmiertelny zlosnik.gif

Napisano

> wymiana tarcz, klocków, płynów, filtrów, ew rozrządu

w używanych autach śmiem twierdzić że trzeba to robić cześciej niż w nowych smirk.gif

Napisano

> W becie to łańcuch będzie

Mniejsza o to. Audi, merc... cokolwiek z dużym silnikiem i koniecznie premium.

Łańcuch chyba też się wymienia?

Napisano

> ...prosze Cie...

o co ?

Napisano

> ...prosze Cie...

Prawda boli ? Chrupie je ruda i gwiazda na masce temu nie zapobiega no.gif

Napisano

> porównajmy uzywana skode za 35 tys z nowym fiatem za 35 tys

nie, nie, nie - to nie tak.

Na początku tej dyskusji zaproponowałeś 10 latnie BMW komuś kto szuka nowego -max 2 letniego - samochodu w cenie 30-40k zł. Mimo silnej opozycji i bardziej lub mniej sensownych argumentów - nadal podtrzymujesz swoje zdanie i starasz się go bronić. W ferworze walki podałeś przykład Skody jako samochodu bardziej prestiżowego od Fiata - z czym ja się osobiście nie zgadzam. Gdzieś tam po drodze dorzuciłem swoje 3 grosze w temacie i w zasadzie wyczerpałem temat, więc powtarzać się nie będę.

Porównując nowego Fiata do używanej -prestiżowej- Skody za 35k zł - mówimy o np. 2 letnim Fiacie Bravo i np. 6 letniej Skodzie Superb.

Ja wybieram Bravo - bo na utrzymanie Superb zwyczajnie mnie nie stać i jest dla mnie za duża.

Wiesz o co chodzi? - każdemu według potrzeb wink.gif

Napisano

> Octavia lub Superb porównajmy do punto

Ojciec znajomego miał superba 2.5 diesel. Jak mu stanął na autostradzie w D to koszt naprawy pokryłby mu drugą wpłatę na nowe punto w kredycie 50/50 hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie, nie, nie - to nie tak.

> Na początku tej dyskusji zaproponowałeś 10 latnie BMW komuś kto szuka nowego -max 2 letniego -

> samochodu w cenie 30-40k zł. Mimo silnej opozycji i bardziej lub mniej sensownych argumentów -

> nadal podtrzymujesz swoje zdanie i starasz się go bronić. W ferworze walki podałeś przykład

> Skody jako samochodu bardziej prestiżowego od Fiata - z czym ja się osobiście nie zgadzam.

> Gdzieś tam po drodze dorzuciłem swoje 3 grosze w temacie i w zasadzie wyczerpałem temat, więc

> powtarzać się nie będę.

> Porównując nowego Fiata do używanej -prestiżowej- Skody za 35k zł - mówimy o np. 2 letnim Fiacie

> Bravo i np. 6 letniej Skodzie Superb.

> Ja wybieram Bravo - bo na utrzymanie Superb zwyczajnie mnie nie stać i jest dla mnie za duża.

> Wiesz o co chodzi? - każdemu według potrzeb

niech tak zostanie 20.GIF

Napisano

> Ojciec znajomego miał superba 2.5 diesel. Jak mu stanął na autostradzie w D to koszt naprawy

> pokryłby mu drugą wpłatę na nowe punto w kredycie 50/50

...bierzemy pod uwage tylko silniki benzybowe jeśli już waytogo.gif

Napisano

> ...a że Fiatów to niby nie...

Powiedział właściciel tigry smile.gif fiat w cenie takiej cklasy będzie mniej zjedzony bo młodszy.

Napisano

> Ojciec znajomego miał superba 2.5 diesel. Jak mu stanął na autostradzie w D to koszt naprawy

> pokryłby mu drugą wpłatę na nowe punto w kredycie 50/50

ale jaki prestiż i szacun - tedei mu się zepsuło i no w niemcowni hehe.gifgrinser006.gif

normalnie jak 6 w lotto hehe.gif

Napisano

> ...a że Fiatów to niby nie...

po erze Uno i Punto 1 mogę stwierdzić że trzymają się całkiem dobrze

Napisano

> Powiedział właściciel tigry fiat w cenie takiej cklasy będzie mniej zjedzony bo młodszy.

...a widzisz nie ma reguły - wszystkie Tigry zjedzone a moja nie - dlatego ze do końca 2007 po włoszech jeździła waytogo.gif

Napisano

> ...a widzisz nie ma reguły - wszystkie Tigry zjedzone a moja nie - dlatego ze do końca 2007 po

> włoszech jeździła

Ostatnio ogladalem tigry w 2004 i wszystkie były konkretnie zezarte :-)

Napisano

> ...a widzisz nie ma reguły - wszystkie Tigry zjedzone a moja nie - dlatego ze do końca 2007 po

> włoszech jeździła

A ten x16xel ile oleju bierze? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A ten x16xel ile oleju bierze?

mniej niż nowy fiat hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ostatnio ogladalem tigry w 2004 i wszystkie były konkretnie zezarte :-)

...ja ponad pół roku szukałem ale w końcu sie udalo znalesć ładną serię i zadbana, zrobiłem juz 25 tys i tylko chłodnice wymieniłem ponad planowo...poza tym kable, swiece, olej, rozrzad czyli standard waytogo.gif ale tez kosztowała nie mało....

Napisano

> ...ja ponad pół roku szukałem ale w końcu sie udalo znalesć ładną serię i zadbana, zrobiłem juz 25

> tys i tylko chłodnice wymieniłem ponad planowo...poza tym kable, swiece, olej, rozrzad czyli

> standard ale tez kosztowała nie mało....

A ja w Ducato przez 90kkm miałem 2 przeglądy w ASO panic.gif, łącznie za 2100zł razem z olejami i częściami. Jak zrobisz 90kkm to podlicz swoje wydatki, a na koniec weź jeszcze pod uwagę, że Tigra jest trochę mniejsza niż Ducato ok.gif

Napisano

Jeśli już o kosztach piszemy to trzeba pamiętać, o tym, że przy kupnie używki najprawdopodobniej zapłacimy podatek.

Napisano

> A ja w Ducato przez 90kkm miałem 2 przeglądy w ASO , łącznie za 2100zł razem z olejami i częściami.

> Jak zrobisz 90kkm to podlicz swoje wydatki, a na koniec weź jeszcze pod uwagę, że Tigra jest

> trochę mniejsza niż Ducato

...ale watek jest o nowym lub uzywanym samochodzie do ok 35 tyś a nie twoich doświadczeniach z Ducato screwy.gif

Napisano

Brac nowe Aveo. Bije na glowe standardowym wyposazeniem konkurencje. Z silnikiem 1.2 da rade w tej kwocie przy wyprzedazy rocznika.

Edyta: za 40k bedzie 1.4

Napisano

> Jeśli już o kosztach piszemy to trzeba pamiętać, o tym, że przy kupnie używki najprawdopodobniej

> zapłacimy podatek.

...a salonie za dywaniki inne pierdoły, przygotowanie auta do odbioru ok.gif

Napisano

> ...a salonie za dywaniki inne pierdoły, przygotowanie auta do odbioru

Kupowałeś kiedyś nowe auto ?

Napisano

> ...a salonie za dywaniki inne pierdoły, przygotowanie auta do odbioru

Co to jest przygotowanie auta do odbioru ?

Napisano

> ...bierzemy pod uwage tylko silniki benzybowe jeśli już

Niby dlaczego? Superb tdi to nie jest prestiżowe auto?

Napisano

> Co to jest przygotowanie auta do odbioru ?

W Audi sie placi lekko 700zl zlosnik.gif

Napisano

> ...ale watek jest o nowym lub uzywanym samochodzie do ok 35 tyś a nie twoich doświadczeniach z

> Ducato

Wniosków nie potrafisz wyciągać, co już udowodniłeś w tym wątku kilka razy facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> W Audi sie placi lekko 700zl

Kupowałem dwa fiaty i czegoś takiego nie miałem

Napisano

> Jeśli już o kosztach piszemy to trzeba pamiętać, o tym, że przy kupnie używki najprawdopodobniej

> zapłacimy podatek.

I na starcie wymienimy rozrząd zlosnik.gif

Napisano

> Kupowałem dwa fiaty i czegoś takiego nie miałem

Fiat nie ma audi ma. Kto bogatemu zabroni? zlosnik.gif

Napisano

> osobiście nie, ale w rodzinie ostatnio przy kupnie nowej O2 była doliczana jakas taka oplata

Łeeeeeeeeeee, a cenie nowej O2 można było kupić e90 na wypasie icon_eek.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.